Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Nick245 είπε

Παιδιά foxstore τον έχει άμεσα διαθέσιμο 347€. Δε πιστεύω να μείνει για πολύ έτσι. 

Δεν τον παιρνω τωρα , κατω απο 300 και θα δουμε , ειμαι μια χαρα με 3600XT

spacer.png

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Δεν τον παιρνω τωρα , κατω απο 300 και θα δουμε , ειμαι μια χαρα με 3600XT

spacer.png

Πολύ καλά κάνεις! Αναλόγως και τι κάρτα γραφικών έχεις φυσικά για να δεις διαφορά noticeable. Απλά πληροφορώ για την τιμή :p

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nick245 είπε

Πολύ καλά κάνεις! Αναλόγως και τι κάρτα γραφικών έχεις φυσικά για να δεις διαφορά noticeable. Απλά πληροφορώ για την τιμή :p

Ζαφειρω 5600XT

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Nick245 είπε

Παιδιά foxstore τον έχει άμεσα διαθέσιμο 347€. Δε πιστεύω να μείνει για πολύ έτσι. 

Ευχαριστώ πολύ φίλος! Χτυπησα 3060ti τώρα με καπέλο στην τιμή, οπότε λέω να περιμένω για cpu από τη στιγμή που 1700 μου στα 4.0gHz βαστάει στα 1440p και στο multithread! Καλή τιμή για τώρα και ετοιμοπαραδοτος αλλα θα περιμένω προς το παρόν. Ίσως δούμε και τον 5700 μέχρι να περιμένω και πάω εκεί! Πέφτει πολύ σκέψη τις τελευταίες μέρες σε οτι αφορά το workstation part του pc μου και προσπαθώ να μην ενθουσιαζομαι, βεβαι προσπαθώ ακόμα, δεν ξέρω αν τα καταφέρω 😂😂😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vins είπε

Ευχαριστώ πολύ φίλος! Χτυπησα 3060ti τώρα με καπέλο στην τιμή, οπότε λέω να περιμένω για cpu από τη στιγμή που 1700 μου στα 4.0gHz βαστάει στα 1440p και στο multithread! Καλή τιμή για τώρα και ετοιμοπαραδοτος αλλα θα περιμένω προς το παρόν. Ίσως δούμε και τον 5700 μέχρι να περιμένω και πάω εκεί! Πέφτει πολύ σκέψη τις τελευταίες μέρες σε οτι αφορά το workstation part του pc μου και προσπαθώ να μην ενθουσιαζομαι, βεβαι προσπαθώ ακόμα, δεν ξέρω αν τα καταφέρω 😂😂😂

Για την 3060ti το καπέλο ας πούμε ότι είναι "αποδεκτο" για κάποιον που βιάζεται για κάρτα. Εξάλου μιλάμε για κάρτα επιπέδου 2080s +, που κοστίζει πολύ παραπάνω. Για τον 5600Χ όμως δεν μπορώ να καταλάβω όλη αυτήν την τρέλα που επικρατεί και όλοι βιάζονται να τον πάρουν. Μιλαμε για χρήματα πάνω από 10700Κ, που πλησιάζουν απλό 10900.  Όσο και να έχει ανέβει το per core performance, παραμένει 6/12 επεξεργαστής της μεσαίας κατηγορίας. Εννοείται ότι είναι εξαιρετική cpu, αλλά όχι για τόσα λεφτά. Για κάποιον που χτίζει τώρα pc και δεν έχει ήδη την μητρική  για να "καίγεται" για AMD, δεν ξέρω τι νόημα έχει μια τέτοια αγορά με τα τωρινά δεδομένα. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 4
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Για την 3060ti το καπέλο ας πούμε ότι είναι "αποδεκτο" για κάποιον που βιάζεται για κάρτα. Εξάλου μιλάμε για κάρτα επιπέδου 2080s +, που κοστίζει πολύ παραπάνω. Για τον 5600Χ όμως δεν μπορώ να καταλάβω όλη αυτήν την τρέλα που επικρατεί και όλοι βιάζονται να τον πάρουν. Μιλαμε για χρήματα πάνω από 10700Κ, που πλησιάζουν απλό 10900.  Όσο και να έχει ανέβει το per core performance, παραμένει 6/12 επεξεργαστής της μεσαίας κατηγορίας. Εννοείται ότι είναι εξαιρετική cpu, αλλά όχι για τόσα λεφτά. Για κάποιον που χτίζει τώρα pc και δεν έχει ήδη την μητρική  για να "καίγεται" για AMD, δεν ξέρω τι νόημα έχει μια τέτοια αγορά με τα τωρινά δεδομένα. 

Έτσι ακριβώς είναι και για κάποιον που θέλει και παραπάνω cores στη χρήση του, ίσως ο 3700x στα 280€ είναι καλυτερη λύση. Σε ευχαριστώ που με βοηθας να συγκρατηθω 😂😂😂

Δημοσ.
2 ώρες πριν, greg3301 είπε

Απορία γιατί να πας σε 5600 όταν ο 10700 του ρίχνει παρόλο που είναι μια γενιά πίσω 

3 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Πανάκριβες μητρικές με πολύ λίγα ports overall και features. Ο επεξεργαστής τρώει και λίγο πολύ ρεύμα αλλά σιγά το πράμα αυτό. Οι μητρικές είναι απλά απαράδεκτες. 

Εγώ για παράδειγμα χρειαζόμουν μια μητρική με δυνατά power phases και να είχε σίγουρα Wi-Fi και m.2 expansions. Η μόνη μητρική κοντά στην ROG B550-F Gaming Wi-Fi που αγόρασα στα 197 μαζί με μεταφορικά είναι η Gigabyte Z490 Aorus Elite AC η οποία βγαίνει 240 μαζί με μεταφορικά κλπ την οποία δεν έχω μελετήσει γιατί πολύ απλά δεν θα δώσω 40+ ευρώ παραπάνω για λιγότερα features. Απλά δεν αξίζουν οι μητρικές. Και άμα ήταν να πάω σε μεταχειρισμένη χαίρω πολύ, πήγαινα και σε μεταχειρισμένο Threadripper με αυτή την λογική. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι εποχή για αγορές....

Φτιάχνω για τεχνικό γραφείο ένα + ένα συστήματα με ASROCK BESKMINI X300 ( το καινούριο) και έφτασα να πληρώσω τον 2200G 126€ .......

Η επιλογή X300 έγινε για να μπορέσει μελλοντικά να τοποθετηθεί ο 4750G ή κάποιος νεότερος.

Μόνο οι μνήμες και οι NVME είναι χαμηλά. Όλα τα άλλα έχουν πιάσει ταβάνι.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Δεν είναι εποχή για αγορές....

Φτιάχνω για τεχνικό γραφείο ένα + ένα συστήματα με ASROCK BESKMINI X300 ( το καινούριο) και έφτασα να πληρώσω τον 2200G 126€ .......

Η επιλογή X300 έγινε για να μπορέσει μελλοντικά να τοποθετηθεί ο 4750G ή κάποιος νεότερος.

Μόνο οι μνήμες και οι NVME είναι χαμηλά. Όλα τα άλλα έχουν πιάσει ταβάνι.

Ναι είναι μια αλήθεια αυτή δυστυχώς. Απλώς προσωπικά είχα την ευκαιρία και την πήρα να κάνω upgrade τον xeon μου επιτέλους γιατί έχω και αρκετό bottleneck. 

Δημοσ.

Παιδιά τον έχει ο Κωτσόβολος 369 ευρώ. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά εγώ που χτίζω pc τώρα, τον χτύπησα εις γνώση μου.  Έλεγα να περιμένω ανακοίνωση στη ces για 5700x, αλλά και να βγει, θα βγεί 400+ Ελλάδα και όσο για διαθεσιμότητα άστα να πάνε... 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/12/2020 στις 7:18 ΜΜ, greg3301 είπε

Απορία γιατί να πας σε 5600 όταν ο 10700 του ρίχνει παρόλο που είναι μια γενιά πίσω 

Δε ξερω ποια bench κοιτας, αλλα αυτο που του κανει, σιγουρα δεν ειναι να του ριχνει :D

• Like 3
Δημοσ.

Εγω αύριο λεω να παραγγείλω 5600x στα 355 (μακαρι να την προλάβω εκει την τιμη) την Παρασκευη ειχε 345 και μια b550m ... με R51600 ειμαι απο το 17 ,,εε ηρθε η ωρα πιστευω..τι 355 τι 330 που θα πεσει σιγα σιγα και αν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/12/2020 στις 4:39 ΜΜ, N3M3SiS είπε

Δε ξερω ποια bench κοιτας, αλλα αυτο που του κανει, σιγουρα δεν ειναι να του ριχνει :D

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600x/16.html

https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_5600x_review,10.html

https://www.youtube.com/watch?v=JSwe1cOkZbY

Έτσι ενδεικτικά έβαλα 2,3 από τα γνωστά, όχι userbenchmark κτλ. Σε αρκετά, st κυρίως benchmark είναι βέβαια γρηγορότερος του 10700κ. Όπως έγραψα και πάνω, εξαιρετικός επεξεργαστής, αλλά όχι των 400 ευρώ. Και στο λέω ενώ έχω τον 3600 και λογικά κάποια στιγμή θα τον πάρω και εγώ.

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ.

Έψαξα στο google να δω για τις b550 και τον 5600χ και λένε ότι πρέπει η b550 να έχει το agesa 1.0.8.0 για να ποσταρει και το 1.1.8.1 κάτι τέτοιο για να τρέξει.. τώρα εγώ που θα παραγγείλω την b550m pro 4 της Asrock, πως θα ξέρω πιο έχει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...