Προς το περιεχόμενο

samsung QE55Q60T VS LG 55NANO816NA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού το κάναμε νήμα για q60t, να γράψω τις πρώτες εντυπώσεις μου για την 55άρα που άνοιξα Παρασκευή και χθες ασχολήθηκα λίγο.
Μέχρι στιγμής έχω δει Netflix, μια ταινία yts και φυσικά έχω κάνει ζάπινκ, πιο πολύ για την εμπειρία, δεν βλέπουμε σχεδόν καθόλου τηλεόραση.
Προηγούμενη ήταν μια μη smart, LG led 8ετίας, 43άρα που είχα αγοράσει τότε στα 360€ και έπαιζε ακόμα μια χαρά. Την είχα συνδυάσει με chromecast hd.
Επίσης, μένω στο Ηράκλειο Κρήτης, εδώ δεν έχουμε HD digea και αυτό επηρεάζει σίγουρα την προβολή των ελεύθερων καναλιών.
Τέλος, βασικό για να ξέρουμε τα κριτήρια του καθενός, συνήθως βλέπω σε χαμηλό φωτισμό, δεν έχω εμπειρία με high end συστήματα, είμαι σινεφίλ και προ κορωνοϊού πήγαινα σινεμά μια φορά την εβδομάδα, είναι η πρώτη οθόνη μου 4k και γενικά θεωρώ ότι είμαι καλόβολος άνθρωπος. :)

Για τον ήχο που έχω διαβάσει διάφορα αρνητικά, είναι δυνατά τα ηχεία απλά μάλλον κοιτάνε προς τα πίσω και βγαίνει πιο μπάσος ο ήχος σε σχέση με την προηγούμενη. Ή θέλει ρύθμιση το equalizer τώρα που το σκέφτομαι. Πάντως μια χαρά ακούω, δεν χάνω συχνότητες και η ένταση είναι αισθητά πιο δυνατή από την παλιά μου.

Η digea εμφανώς χειρότερη από την παλιά μου τηλεόραση. Δεν είναι χάλια, να πιξελιάζει το σύμπαν και να μην μπορείς να παρακολουθήσεις, αλλά είναι χειρότερη η κατάσταση. Τονίζω ότι όλα τα κανάλια τα πιάνουμε σε 480p εδώ στην Βόρεια Αφρική. Ακόμα ψάχνω πως αλλάζω την σειρά των καναλιών όπως θέλω, χωρίς να κάνω Manual Tuning που βαριέμαι. Αν δεν γίνεται, είναι μειονέκτημα. Μικρό αλλά μειονέκτημα.

Για το media player, η ταινία σε ποιότητα yts φαίνεται λίγη πια, ενώ στην παλιά μου τηλεόραση φαινόταν πιο καλή. Είχα πολλά γκριζαρισμένα μαύρα, όχι καλή λεπτομέρεια.
Με ξενέρωσε λίγο που πρέπει οι υπότιτλοι να έχουν το ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας όπως όλοι οι τελειωμένοι αποκωδικοποιητές, εδώ και τόσα χρόνια. Λες και θέλουν να κάνουν την ζωή μας δύσκολη. Πρέπει να είναι απλούστατη η λειτουργία του να επιλέγω όποιον υπότιτλο θέλω αλλά δεν την βάζουν ενώ υπάρχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής σε όλες τις πλατφόρμες, windows, linux, android. Έψαξα αν υπήρχε σε app κάποιος third party media player αλλά δεν βρήκα κάτι και φαντάζομαι λογικό, θα δείχνανε την κουταμάρα τους αν επιτρέπανε κάνα vlc να κυκλοφορεί στις τηλεοράσεις τους. Εκκρεμεί να βρω αυτό που έχει πάρει το μάτι μου κάπου, ότι μπορείς να περάσεις και άλλες, μη επίσημες εφαρμογές γραμμένες για linux νομίζω.

Το πόρισμα πάντως από εδώ είναι ότι πρέπει να εντοπίσω άλλες πηγές για να βρίσκω υψηλής ποιότητας ταινίες και λίγο που έψαξα από ελεύθερες πηγές υπάρχει θέμα με υπότιτλους που δεν βρίσκω. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, ας μου στείλει ένα πμ.

Σε netflix τα πράγματα σαφώς καλύτερα, πολύ καλύτερη απόδοση και από την παλιά μου hd τηλεόραση αλλά και από yts, είδα περιεχόμενο και σε hrd και σε 4k και η ποιότητα ήταν πολύ καλύτερη από yts. Ωραία μαύρα, ωραία χρώματα. Ακόμα και το HD περιεχόμενο προβάλλεται αισθητά καλύτερο. Σίγουρα βοηθάει ότι είναι συνδεδεμένη ενσύρματα με το ρούτερ και κατεβάζει πιο γρήγορα από ότι αν ήταν ασύρματα.

Στο youTube έψαξα με όρους 4k video test και έβγαλε ένα βίντεο, νομίζω της LG, με ένα μαύρο άλογο σε μαύρο φόντο και ήταν πραγματικά καταπληκτικό. Αυτό ήταν ότι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής στην τηλεόραση. Επίσης έβαλα και video για έλεγχο καμμένων pixel και μου έβγαλε κάποιες μονόχρωμες οθόνες που άρχιζαν και παίζανε σα να θέλανε να σου προκαλέσουν επιληψία. Δεν εντόπισα καμένο pixel αλλά στην γρήγορη εναλλαγή χρωμάτων εντόπισα περιμετρικά, για περίπου ένα δύο πόντους εσωτερικά του πλαισίου μια γκριζάδα, δεν ήταν το ίδιο λαμπερά τα χρώματα. Ξέρω ότι είναι edge led και νομίζω ότι αυτό φταίει. Σε ότι είδα μετά δεν πρόσεξα καμία αλλοίωση και ελπίζω ότι οφείλεται στην γρήγορη εναλλαγή λαμπερών χρωμάτων, από τέρμα πράσινο σε τέρμα κόκκινο πήγαινε η οθόνη και η γυναίκα μου ζαλίστηκε.

To μενού είναι πάρα πολύ γρήγορο. Για τα δικά μου δεδομένα. Σε σύγκριση πχ με μια philips που έχω δει σε φιλικό σπίτι, 43άρα με amblight που αγοράσανε πέρυσι με 450€ περίπου, η δικιά μου πάει σφαίρα. Update δεν βρήκε να κάνει. Να δούμε πως θα πάει αυτό γιατί συνήθως, στις υπόλοιπες πλατφόρμες, κάθε update βαραίνει το σύστημα. Για το πλήθος των εφαρμογών δεν έχω άποψη, με τι να το συγκρίνω; Με android δεν γίνεται, είναι εκατομμύρια εκεί οι εφαρμογές. Με άλλες πλατφόρμες για τηλεοράσεις δεν έχω εμπειρία. Να πω ότι είναι αρκετές οι διαθέσιμες εφαρμογές αλλά δεν βρήκα καμία που δεν την ήξερα μου κίνησε το ενδιαφέρον, δεν ξέρω όμως τι μπορεί να ψάχνει ο καθένας. Για τα δικά μου ενδιαφέροντα μια χαρά είναι, εκτός από ertflix και tuneIn radio, που χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, έχει spotify και cosmote που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους. Το μεγάλο μείον είναι η vodafone tv που αν υπήρχε θα την έβαζα και θα την χρησιμοποιούσα. Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα samsung αλλά vodafone και αναμένουμε. Να σημειώσω ότι και σε αυτή την τηλεόραση όπως νομίζω σε όλες, υπάρχουν εφαρμογές που δεν μπορείς να σβήσεις και έχει πάρει λεφτά για αυτό η Samsung, όπως apple tv, amazon video, rakkuten tv κ.α.

Το τηλεκοντρόλ έχει πλάκα! Στην αρχή μου φάνηκε περίεργο. Αρνητικά περίεργο. Τόσο μεγάλη τηλεόραση και έχει τόσο μικρό χειριστήριο με τόσο λίγα πλήκτρα; Ε, τελικά τα σπάει. Πάω όπου θέλω εύκολα και μέσα σε μια ώρα το έμαθα στα τυφλά. Πολύ εργονομικό. Με φοβίζουν μόνο τα πλήκτρα του ήχου και επιλογής καναλιού που πάνε πάνω κάτω, πόσο θα κρατήσουν αλλά θα δούμε. Φωνητικές εντολές δεν σέταρα στην πωςτηνλένε, νομίζω Μπλίξυ. Ίσως το κάνω σήμερα, ίσως και ποτέ. Μόνο εκνευριστικό, ότι ενώ είναι λίγα τα πλήκτρα, έχουν αφιερώσει 3 σε εφαρμογές που μάλλον δεν θα χρησιμοποιήσω προσωπικά ποτέ. Rakkuten tv, Amazon prime video (αυτό μπορεί να το βάλω δοκιμαστικά αν επιβεβαιώσω ότι έχει ελληνικούς υπότιτλους για το Bosch) και μια εφαρμογή της τηλεόρασης που λέγεται ambient mode ή κάπως έτσι που θέλει να με χαλαρώσει και να μου δείχνει φωτογραφίες, δεν κατάλαβα δικές μου ή γενικά χαλαρωτικές. Προσωπικά ξαναλέω, δεν με ενδιαφέρουν αυτά για να έχουν αποκλειστικό κουμπί.

Ποιότητα κατασκευής μου φαίνεται καλή. Στιβαρή, λίγο που την σήκωσα για να την βάλω στο τραπεζάκι φαίνεται μια χαρά. Τα ποδαράκια προσφέρουν μια χαρά στήριξη, πολύ σταθερή.

Για την έλλειψη dts θα χρειαστώ χρόνο να δω που θα προκύψει, το έχω στο μυαλό μου πάντως και το σημειώνω και εδώ σαν μειονέκτημα.
Επίσης σε εκκρεμότητα η δημιουργία plex server στο πισί για να δω αν θα μπορώ να στρημάρω από τον κυρίως υπολογιστή στην τηλεόραση και να ξεμπερδεύω με στικάκια κλπ.

Στα ερωτήματα, εκτός από αυτά που έχω θέσει πιο πάνω, για πηγές ταινιών που αξιοποιούν την τηλεόραση μας, για την ρύθμιση των καναλιών και τα μη επίσημα apps, το βασικό είναι η σωστή ρύθμιση των χρωμάτων. Είδα τις προτεινόμενες από rtings αλλά σε πολλές κατηγορίες έλεγε, βάλτε το όπως σας αρέσει. Ε, δεν θέλω να είναι όπως μου αρέσει, θέλω αυτό που θα είναι πιο κοντά σε αυτό που έφτιαξε ο δημιουργός. Αν έχετε κάποια πηγή, ενημερώστε σας παρακαλώ.

Συνολικά, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία από τέτοια συστήματα, δηλώνω πολύ ικανοποιημένος από την τηλεόραση και δεν έχω μετανιώσει από την αγορά της.
Ήταν στο ταβάνι του διαθέσιμου μπάτζετ, αν κάποιος μπορεί να δώσει κάποιο ποσό επιπλέον, να σημειώσω την Sony που έχει γίνει μεγάλο θέμα στις προσφορές και φυσικά αν μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω, μοντέλα πολλά...

Σόρρυ για το σεντόνι, είχα στο μυαλό μου να βοηθήσω όποιον θέλει να το ψάξει πολύ.

έντιτινκ: Το έχω συνδέσει με ασύρματο πληκτρολόγιο Logitech βάζοντας το usb στην υποδοχή της τηλεόρασης και παίζει μια χαρά.

Επεξ/σία από ekkli
  • Like 5
Δημοσ.

Ειναι απολυτως φυσιολογικο να εντοπιζεις διαφορα στην ποιότητα ευκρινειας (σε χαμηλη αναλυση) απο 43 ιντσες στις 55'' 

Οσο μεγαλωνει το πανελ τοσο αυξάνεται η απαίτηση για υψηλότερες αναλυσεις και γενικως να επιλέγουμε πιο ποιοτικο υλικο προβολης. Στο μεγαλο πανελ οι ατελειες της κακης αναλυσης  - συμπιεσης μεγεθύνονται. 43'' γενικως ειναι πολυ μικρο πανελ για να ''ξεχειλωσει'' ευκολα μια εικονα απο μετρια αναλυση.

Οσοι επιλεγουμε μεγαλες οθονες για θεαση σε μικρη αποσταση, κυνηγαμε και υψηλη αναλυση. Ειτε Netflix ειτε απο YTS σε αρχεια με το μεγαλυτερο μεγεθος που εχουν την λιγοτερη δυνατη συμπιεση.

Για την ταξινομηση των καναλιων πηγαινε στο εικονιδιο επιγεια τηλεοραση και επελεξε την λιστα καναλιων η πατα παρατεταμενα προς τα μεσα το κουμπι που αλλαζεις τα καναλια. Θα σου εμφανισει την λιστα των καναλιων. Πανω δεξια η στο κατω μερος καπου λεει επεξεργασια καναλιων η δειχνει ενα γραναζι. Πατας εκει και σου εμφανιζει ενα παραθυρο με τα καναλια και μερικες εντολες. Επιλεγεις το καναλ που θες και μετα πατας αλλαγη θεσης - μετακινση  (δεν το θυμαμαι απεξω ακριβως) Θα το καταλαβεις θεωρω μολις το δεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...