Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδες, τον Σεπτεμβριο περασα σε μια σχολη στο αιγαλεω στην οποια δεν εχω πατησει ακομα μιας και ο covid μας τα εκανε σαλατα. Μενω Χαλκιδα και σκεφτηκα οτι αντι να δινω ενα καραβι λεφτα για ενα σπιτι της προκοπης στην αθηνα σε λογικη τιμη (για το οποιο ψαχνω απο τον σεπτεμβριο και ακομα να δω φως) να εχω την σπιταρονα μου και να πηγαινοερχομαι αιγαλεω με μια μηχανη που τα μηνιαια καυσιμα και συντηρηση θα ειναι τα μισα λεφτα και η οποια θα μου μεινει κιολας μετα το περας των σπουδων.

Αυτοκινητο υπαρχει διαθεσιμο παντα οποτε ακομα και αν βρεχει μπορω να χρησιμοποιω το αυτοκινητο. Εχω διπλωμα για αυτοκινητο σε 2 μηνες θα μπορω να βγαλω και για Α2. Εμπειρια με μηχανες δεν εχω μεγαλη. Ζητημα να εχω 500-600 χιλιομετρα με το παπι της οικογενειας αλλα μου αρεσουν αρκετα οι μηχανες.

Το θεμα μου ειναι οτι δεν ξερω ποιο να διαλεξω. Διαθετω μεχρι 6500 για καινουριο του κουτιου. Εχω δει μεχρι στιγμης τα ktm duke 390, kawasaki z400 , ninja 400 δεν ξερω αν μου διαφευγει καποιο. Επισης δεν ξερω αν πρεπει να παω σε 400 η να κατεβω σε 300 αν προσφερει πολυ καλυτερη οικονομια καυσιμου αλλα υελω να πηγαινει χωρις να πιεζεται εθνικη με 110-120.

Εχετε να προτεινετε καποιο που να ταιριαζει στο στυλ που θελω? Δεν με πειραζει αν θα ειναι naked ή στυλ supersport

Ευχαριστω εκ των προτερων

Επεξ/σία από george200-13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην κανεις καμια αγορα και το μετανιώσεις, η διαγρομη ειναι 160 χλμ την ημερα, και μια συν μια ωρες.

Αν εισαι οκ με αυτο τοτε παρε, kawasaki ninja 400 ή τo cbr500rr

Μην παρεις γυμνο θα το μετανιώσεις για αυτές τις αποστάσεις σε εθνικές οδούς

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.

δε ξέρω πόσο θα σε βολέψει αυτό. Προσωπικά δε θα το έκανα γιατι δε βγαίνει.

Θέλεις μια ώρα να πας και άλλη μια να γυρίσεις. Αν έχεις εργαστήριο το πρωί (8.30) θα ξυπνάς από τις 7 τουλάχιστον. Αν έχεις ένα μάθημα πρωί και ένα άλλο το απόγευμα (18:00) τι θα κάνεις; Είναι σίγουρο ότι θα έχεις κενά μεταξύ των μαθημάτων. Θα τη βγάζεις όλη μέρα εκεί; πολύ πιθανό να βαρεθείς να περιμένεις και να φύγεις. Πράγμα που σημαίνει θα χάνεις μαθήματα. Εκτός αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις μόνο σε εργαστήρια

Οπότε μη βλέπεις μόνο τα μισά λεφτά της μηχανής σε σχέση με το σπίτι. Τα λεφτά μπορεί να είναι μισά αλλά η ταλαιπωρία πολλαπλάσια και οι συνέπειες...

Spoiler

Μόνη λύση να βρεις καμια κοπέλα να μείνετε μαζί, εκεί θα έχεις πολλαπλά οφέλη

τώρα αν όλα αυτά είναι αφορμή για να πάρεις μηχανή, διαφορά στην κατανάλωση δε θα δεις ανάμεσα σε 300-400, και τα 2 μπορούν να κρατήσουν σταθερά 120.

Δημοσ.

Άσε λεβέντη μου τις μηχανές και πάρε τον προαστιακό που κατεβαίνει μέχρι Πειραιά ούτε κρύο ούτε βροχή ούτε κίνδυνοι και θα είσαι  άνετος θα ρίχνεις και το διαβασματακι σου....

Να πάρεις, δε λέω και να την καταευχαριστηθεις αλλά κάθε μέρα τόσα χλμ είναι κούραση στο λέω γιατί για 4 χρόνια πηγαινοερχομουν Πειραιά Μαραθώνα κάθε μέρα όλες τις εποχές με κάθε καιρό που είναι η μισή απόσταση.

Καλύτερα να την έχεις για τις βόλτες και τις εκδρομές σου 

Δημοσ.

Γυμνό σε εθνική επί παραπάνω από μια ώρα θα κλάψεις, για μια στο τόσο αντε να το αντέξεις, αλλά για συνεχή χρήση θα το έβρισκα φουλ άβολο. Επίσης για συνεχή τέτοια ταξίδια θα πρέπει να έχεις και αντοχές και να είσαι ξεκούραστος, εθνική είναι αυτή. Καλύτερα το αμάξι αν μπορείς να το παίρνεις αν πιστεύεις θα μείνεις ώρες Αιγάλεω.

2 ώρες πριν, Bitbit είπε

δε ξέρω πόσο θα σε βολέψει αυτό. Προσωπικά δε θα το έκανα γιατι δε βγαίνει.

Θέλεις μια ώρα να πας και άλλη μια να γυρίσεις. Αν έχεις εργαστήριο το πρωί (8.30) θα ξυπνάς από τις 7 τουλάχιστον. Αν έχεις ένα μάθημα πρωί και ένα άλλο το απόγευμα (18:00) τι θα κάνεις; Είναι σίγουρο ότι θα έχεις κενά μεταξύ των μαθημάτων. Θα τη βγάζεις όλη μέρα εκεί; πολύ πιθανό να βαρεθείς να περιμένεις και να φύγεις. Πράγμα που σημαίνει θα χάνεις μαθήματα. Εκτός αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις μόνο σε εργαστήρια

Οπότε μη βλέπεις μόνο τα μισά λεφτά της μηχανής σε σχέση με το σπίτι. Τα λεφτά μπορεί να είναι μισά αλλά η ταλαιπωρία πολλαπλάσια και οι συνέπειες...

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μόνη λύση να βρεις καμια κοπέλα να μείνετε μαζί, εκεί θα έχεις πολλαπλά οφέλη

τώρα αν όλα αυτά είναι αφορμή για να πάρεις μηχανή, διαφορά στην κατανάλωση δε θα δεις ανάμεσα σε 300-400, και τα 2 μπορούν να κρατήσουν σταθερά 120.

Αν δε μένει Αιγάλεω, αλλά σε άλλη περιοχή της Αθήνας, προς κέντρο πχ, τον ίδιο χρόνο θα κάνει με τα ΜΜΜ και τους χρόνους αναμονής αν θέλει και λεωφορεία.. Σπάνια έχω δει να πάνε σπίτι και να γυρνάνε για μάθημα ξανά. 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις, αρχικα για τον χρονο σιγουρα θα χρειαζομαι 30 με 40 λεπτα να παω και αλλα τοσα να γυρισω με τα μμε αν μενω οπουδηποτε αλλου εκτος απο αιγαλεω που σιγουρα αν βρω σπιτι θα ειναι σε αλλη περιοχη γιατι το αιγαλεω ειναι φισκα και σπανια να βρεις κατι που να αξιζει. Ασε που στην αθηνα εχουν ξεφυγει γενικα και για ενα αξιοπρεπες 35-40τμ "σπιτι" ζητανε 400 και ευρω ενψω τοσα τετραγωνικα ειναι μονο του το δωματιο μου στο πατρικο XD. Για 5 χρονια που ειναι η σχολη θα δωσω 24κ (τουλαχιστον χωρις τα extra δεη, ιντερνετ,νερο,κοινοχρηστα,θερμανη αλλα πες οτι αυτα ειναι τα μηνιαια μου καυσιμα) χωρις να μου μεινει τιποτα μετα ενω μπορω να δωσω 6500 και να εχω μια μηχανη καινουρια. Για 5 μερες την εβδομα καθως τα ΣΚ δεν εχω μαθημα ούτε εργαστηρια δεν πιστευω οτι θα μου ειναι τοσο βαρος καθως διακοπες χειμωνα, πασχα και καλοκαιρι δεν θα κανω αυτα τα δρομολογια (δεν ξερω κιολας την κουραση γι αυτο ρωτησα αποψεις γτ δεν εχω την εμπειρια αυτη)  Οπότε η μια η αλλη ειναι σχετικα με τον χρονο.  Η βροχη δεν ειναι θεμα καθως εχω το αμαξι για αυτες τις μερες αλλα το αμαξι ειναι βενζινη (και καιει 14l/100 οποτε ειναι big no no) οχι πετρελαιο ούτε αέριο οπότε δεν συμφερει να το χρησιμοποιω 5 φορες την εβδομαδα. 

Σιγουρα θα εχω καποια κενα αναμεσα στα μαθηματα μερικες φορες αν δεν καταφερω να βρω θεση εργαστηριου την ωρα που θεώ αλλα παντα θα εχω το laptop μαζι μου για να διαβαζω στην βιβλιοθηκη ή σε καφερετερεις τυπου καφε και διαβασμα, Ετσι και αλλιως και σπιτι να πηγαινα οταν θα ειχα κενο δεν θα ειχα τον χρονο να μπω pubg αλλα θα τελειωνω εργασιες οπως κανω και τωρα στην καραντινα XD

Δεν μπορω να πω οτι ειμαι μηχανοκαυλος και οτι ειναι μια δικαιολογια για να παρω μηχανη καθως τα αμαξια μου αρεσουν περισσοτερο και οταν πατησα τα 16 το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα σιγουρα δεν ηταν να παρω glx. 

Οπως μου ειπατε καταλαβα οτι τα naked δεν κανουν για τετοιες αποστασεις σε εθνικη λογω του ελαχιστου βαρους τους? Ο φιλος που μου προτεινε το cbr500 φαινεται πολυ καλη επιλογη. Αν καποιος εχει να προτεινει κατι σε στυλ cbr που δεν εχει παρει το ματι μου καλοδεχουμενο.

P.S Η πρόταση που μου εγινε για να βρω κοπελα να συγκατοικησω δεκτη, αν παρει κατι το αφτι σας ενημερωστε με asap XD

Επεξ/σία από george200-13
Δημοσ.

Απο παπι (  και μαλιστα χωρις εμπειρια )  δεν πας σε 600,βρες κατι πιο παλιο στα 250 για να παρεις εμπειρια,και μετα ανεβαινεις.

Δε μενω Αθηνα,δεν ξερω τι συμφερει και τι βολευει,εχω μεινει καποιο 10μηνο,αλλα δεν οδηγουσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα έλεγα να την πάρεις και να κανεις αυτο που λες, το περα δώθε, ετσι και αλλιως φέτος και του χρόνου δεν ειναι να μπαινεις στα μμμ με την καμία, επίσης δεν πρόκειται να πηγαίνεις καθε μερα σχολη, τωρα μετα το καλοκαίρι του 21 που πιστευω θα εχουν ηρεμήσει τα πράγματα βλέπεις.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.

Τα naked δεν κάνουν καθόλου μα καθόλου για εθνική και συνεχώς υψηλές ταχύτητες γιατί δεν έχουν προστασία από αέρα, είναι γυμνά. Το να βάλεις ένα μικρό ζελατινακι μπροστά δε θα σε σώσει, μετά τα 110 θα τρως ξύλο.

Επίσης να έχεις κατά νου σου ότι τα supersport έχουν πιο σκυφτη θέση οδήγησης. Πρέπει να οδηγήσεις για λίγη ώρα ένα για να καταλάβεις αν σε βολεύει ή έχεις θέμα με τη μέση και το στυλ. Όμορφα, όχι τόσο πρακτικά για μένα αν δε σε βολεύουν.

Μην ξεχνάς ότι θα έχεις και backpack μαζί σου, ειδικά αν κουβαλάς λαπτοπ όπως λες, οπότε θα έχεις και έξτρα βάρος στην πλάτη, σκυφτός. Υπάρχει λύση να το δένεις στη θέση του συνεπιβάτη, αυτό κάνω εγώ. 😛

Οδηγώ CB500X 19, πρώτη μηχανή, με ανύπαρκτη εμπειρία σε οδήγηση με μηχανάκι γενικώς. Ντακς, ζω ακόμα. 😛

Στα ποσά να υπολογίζεις και ένα χιλιάρι για τον εξοπλισμό σου!

Δημοσ.

Δες για καινούριο το MAXSYM TL. Είναι scooter αλλά με συμπεριφορά μηχανης. Άνετο. Μπορείς να βάλεις και κουβέρτα να μην κρυώνεις. Για μέσα στην πόλη τέλειο και χαλαρά όμως πάς στην εθνική. Δεν έχεις θέμα με το "ξύλο". Δες το...αξίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, lostregr123 είπε

ktm duke 390 υπεροχο παιχνιδι!

οτι να ναι....το παλικάρι ζήτησε όχημα για μετακίνηση σε εθνική με μια νορμάλ ταχύτητα και σχετικά άνετα.

και συ του λες για παιχνιδιάρικο γυμνό.

Γιώργο οι εποχές είναι δύσκολες αλλά αν προσαρμόζεσαι όλα γίνονται.

Κοίτα για Versys X300, Vstrom 250

Σε όποιο κουμπώσεις καλύτερα θα σου κάνει την καλύτερη δουλειά.

Αλλιώς αν δεις οτι από παπί η μηχανή με συμπλέκτη είναι δύσκολη πήγαινε σε κάποιο mega scooter μαζί με μια κουβέρτα για τα κρύα όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω.

π.χ. Sym Cruisym 300

Επεξ/σία από greekfragma
Δημοσ.

αγαπητέ δεν έχεις εμπειρία απο μηχανές και όπως λες και ο ίδιος ούτε πωρωμένος είσαι,

προσωπικά σαν χρήστης αποκλειστικά μηχανής καθημερινά ,για την χρήση όμως που θες και την συνολική ιδέα θα σου έλεγα ένα μεγάλο ΟΧΙ.

τεράστια ταλαιπωρία και το πιο σημαντικό μπαίνεις σε τεράστιο περιττό κίνδυνο, γιατί θες να ανεβοκατεβαίνεις τον κηφισσο (κυρίως) + την εθνική

ενας δρομος που οταν ειναι ανοικτος πανε ολοι αερα και δυσκολος για απειρους οδηγους, και οταν πηζει γινεται εφιαλτικος.

ο χρονος που θα κανεις θα ειναι παραπανω απο αυτο που μπορεις να υπολογιζεις, επισης τα εξοδα πολλαπλάσια ...

καθε μερα τοσα χιλιομετρα λαστιχα αλυσιδες γραναζια και σερβις θα ειναι πολυ συχνα.

παρε οποια μηχανη θες οσα κυβικά θες, και σιγα σιγα μαθε την εξοικειώσου μαζι της και απολαυσε ολα τα ωραια που εχουν οι μηχανες,

αυτο θελει τον χρονο του για να γινει και οχι κατω απο πιεση μιας συγκεκριμένης αναγκης

γιατι οσο τρελη απολαυση ειναι με μισο λαθος μπορει να σε τιμωρησει ανεπανόρθωτα.

αν επιμενεις παντως γυμνη μηχανη ή σκουτερ ουτε για αστείο.

• Like 1
Δημοσ.

Για τόσα πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, σε εθνική, απλά ξεχνάς τα γυμνά. Ταλαιπωρία σκέτη

Και αφού λες ότι δεν είσαι μηχανόκαυλος, ούτε supersport θα κοιτούσα στη θέση σου

Το Versys 300 που αναφέρθηκε είναι πολύ τίμιο μηχανάκι...γενικά τέτοιο στυλ μηχανής χρειάζεσαι γιατί τα χιλιόμετρα που θα γράφεις θα είναι πολλά και αν δεν βγαίνουν άνετα, δε θα την παλέψεις

Επίσης μη ξεχάσεις να υπολογίσεις στο budget σου και ένα σεβαστό ποσό για εξοπλισμό, 500-1000€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...