giwrgos_p Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, θέλω να φτιάξω ένα υπολογιστή εξ αρχής. Η χρήση του προορίζεται για gaming (pubg, call of duty) σε οθόνη 2κ 144hz . Επίσης θέλω να το συνδέω στην τηλεόραση (4k) για παιχνίδια τύπου assassin, red dead. Στο μέλλον θα μπει η rtx 3080 Έχω ήδη PSU Corsair rm750x / ssd Samsung Evo / Σκέφτομαι να πάω σε CPU: Intel i7 10700k και Ram : trident rgb 3200mhz 16gb. Motherboard δεν έχω καταλήξει κάπου. Όπως και ούτε ψύκτρα δεν έχω υπόψιν μου Όποιος μπορεί ας προτείνει ειτε κάποια αλλαγη είτε κάποια άλλη πρόταση Ευχαριστώ Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από giwrgos_p
armagedwnn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δεν έχεις βάλει budget αρχικά. Σε τι ακριβώς θες βοήθεια φαίνεται ότι έχεις καταλήξει.
giwrgos_p Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν έχεις βάλει budget αρχικά. Σε τι ακριβώς θες βοήθεια φαίνεται ότι έχεις καταλήξει. Μπάτζετ μπορεί να φτασει μέχρι 750 πάνω κάτω , όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο. Δεν έχω ιδέα τι παίζει με τις μητρικές Έχω δει τόσα κομμάτια, πχ η aorus z490 elite με την Asus Rog strix e gaming έχουν 100€ διαφορά, αξίζει? Επίσης δεν έχω και θέμα να μεταβώ και σε Ryzen αν υπάρχει κάποια πρόταση με καλύτερες ή ίσες αποδόσεις
armagedwnn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 https://www.gigabyte.com/us/WebPage/-480 Εδώ ένα giveaway με αυτά που θες δοκίμασε την τύχη σου δεν χάνεις κάτι. Εγώ σίγουρα αυτή την περίοδο θα περίμενα να πάω σε 5600χ και μάλιστα μετά τις γιορτές για φθηνότερα και με καλύτερες επιδόσεις. Από την στιγμή που θα περιμένεις για την 3080 γιατί όχι. (Και μια μητρική Β550 και θα είσαι μια χαρά) Επίσης μην ξεχάσεις να υπολογίσεις και ψύκτρα στο σύστημα σου. Σε γενικές γραμμές το build είναι μια χαρά γι' αυτό που το θες.
giwrgos_p Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, armagedwnn είπε https://www.gigabyte.com/us/WebPage/-480 Εδώ ένα giveaway με αυτά που θες δοκίμασε την τύχη σου δεν χάνεις κάτι. Εγώ σίγουρα αυτή την περίοδο θα περίμενα να πάω σε 5600χ και μάλιστα μετά τις γιορτές για φθηνότερα και με καλύτερες επιδόσεις. Από την στιγμή που θα περιμένεις για την 3080 γιατί όχι. (Και μια μητρική Β550 και θα είσαι μια χαρά) Επίσης μην ξεχάσεις να υπολογίσεις και ψύκτρα στο σύστημα σου. Σε γενικές γραμμές το build είναι μια χαρά γι' αυτό που το θες. Πολύ σωστά την ψύκτρα την είχα ξεχάσει. Γενικά οι x570 ή οι z490 μητρικές τι παραπάνω προσφέρουν από τις αντίστοιχες B ?
armagedwnn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, giwrgos_p είπε Πολύ σωστά την ψύκτρα την είχα ξεχάσει. Γενικά οι x570 ή οι z490 μητρικές τι παραπάνω προσφέρουν από τις αντίστοιχες B ? Το Χ570 με το Β550 οι διαφορές είναι σχεδόν μηδαμινές σχετικά με το chipset. Καλό είναι να δεις αν η συγκεκριμένη υλοποίηση σε καλύπτει σε θύρες usb η αν θες wifi κτλ. Γι' αυτό και οι τιμές των Β550 είναι σχετικά ψηλά. Για το Β460 της ιντελ δεν μπορώ να σε βοηθήσω να μην σου πω ανακρίβειες. 1
giwrgos_p Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, armagedwnn είπε Το Χ570 με το Β550 οι διαφορές είναι σχεδόν μηδαμινές σχετικά με το chipset. Καλό είναι να δεις αν η συγκεκριμένη υλοποίηση σε καλύπτει σε θύρες usb η αν θες wifi κτλ. Γι' αυτό και οι τιμές των Β550 είναι σχετικά ψηλά. Για το Β460 της ιντελ δεν μπορώ να σε βοηθήσω να μην σου πω ανακρίβειες. Οκ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ίσως περιμένω για τον Ryzen. Να δω αν υπάρξει και καμιά άλλη πρόταση και αποφασίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα