Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους έχω ένα pc με τα έξις χαρακτηριστικά:

Cpu i5 4490

ram 8gb ddr3 

motherboard gigabyte h81m s2pv

psu approx 650

gpu asus r7 240 20gb

Μετά από αναβάθμιση της gpu σε 2060 η οποία είναι συνδεμένη σε 2 οθόνες 144hz 1440p το pc ξεκίνησε να κάνει restart μόνο του χωρίς να το ζορίσω υπερβολικά (δουλειά γραφείου). Αυτό έφτασε να γίνετε και 5 φορές την ημέρα. Δοκίμασα το τροφοδοτικό ενός φίλου turbo-x 500w 80 plus bronze και έκανε πάλη το ίδιο μια φορά την ημέρα. Έχω κοιτάξει θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 23/11/2020 στις 2:33 ΜΜ, Xristaras12 είπε

Να κοιτάξεις για ποιοτικότερο τροφοδοτικό αρχικά.

99% θα σου λυθούν τα προβλήματα.

Ευχαριστώ πολύ

Δεν άλλαξα ακόμα τροφοδοτικό αλλα ρίχνοντας απο τα 144hz στα 60hz τις οθόνες δεν μου εχει ξανα κανει restart 

Υπάρχει περίπτωση να τραβάει τοσο πολυ ρεύμα η καρτα για τα 144hz?

Δημοσ.

Τους drivers τους προηγούμενους τους έκανες uninstall με ddu πριν βάλεις την καινούργια κάρτα;

Για τσεκ.

Και προφανώς δες και καλύτερο τροφοδοτικό.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, panagiot2000 είπε

Ευχαριστώ πολύ

Δεν άλλαξα ακόμα τροφοδοτικό αλλα ρίχνοντας απο τα 144hz στα 60hz τις οθόνες δεν μου εχει ξανα κανει restart 

Υπάρχει περίπτωση να τραβάει τοσο πολυ ρεύμα η καρτα για τα 144hz?

Μπορεί με τα 144 να ζορίζεται περισσότερο η κάρτα και κατά συνέπεια και το τροφοδοτικό.

Συνιστώ να βγάλεις εντελώς την κάρτα και να μείνεις με τα ενσωματωμένα του επεξεργαστή μέχρι να αγοράσεις τροφοδοτικό. Γιατί ουσιαστικά είσαι χωρίς τροφοδοτικό.

Έχε και έναν πυροσβεστήρα δίπλα σου για κάθε περίπτωση. Στην χειρότερη υπάρχει και το 199.  

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα μετά από κάποιες αλλαγές στο σύστημα μου οι επανεκκινήσεις συνεχίζουν. Πιο συγκεκριμένα πήγα σε ένα καλύτερο τροφοδοτικό (be quiet 700w 80 plus gold). Μετά την αναβάθμιση του τροφοδοτικού το πρόβλημα συνεχίστηκε οπότε αναγκάστηκα να το πάω σε κάποιον τεχνικό, Επειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μου είπε ότι ο ssd μου έχει το 40% της υγειάς του οπότε πήρα έναν καινούργιο σκληρό δίσκο και έκανα καθαρή εγκατάσταση των windows. Μετά από όλα αυτά σήμερα μου ξανά έκανε ξαφνικό restart

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνωμη αλλα ειδες οτι ριχνοντας τα hz απο 144 σε 60 δεν ειχες θεμα.

Αλλαξες ολα αυτα αλλα με την καρτα δεν ασχοληθηκες;

Δουλεψε λιγο χωρις την καρτα να τσεκαρεις και δωσε max αναλυση hz να δεις τι γινεται.

Eξ'ορισμου παντως 2060 καρτα (400-500 ευρω) σε pc δεκαετιας και οχι μεγαλων αξιωσεων (δηλ.μια μητρικη Ζ87 Ζ97) νομιζω λιγακι λαθος ειναι το εγχειρημα κατα τη δικη μου αποψη βεβαια.

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.

βρε παιδια ποσες φορες θα το πούμε πριν πληρώσουμε τον τεχνικο βλέπουμε με την αλλαγή που μας λέει λύνεται το πρόβλημα μας και μετα αποφασίζουμε τι να κάνουμε 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 31/1/2021 στις 3:46 ΜΜ, JDROGAS είπε

Συγγνωμη αλλα ειδες οτι ριχνοντας τα hz απο 144 σε 60 δεν ειχες θεμα.

Αλλαξες ολα αυτα αλλα με την καρτα δεν ασχοληθηκες;

Δουλεψε λιγο χωρις την καρτα να τσεκαρεις και δωσε max αναλυση hz να δεις τι γινεται.

Eξ'ορισμου παντως 2060 καρτα (400-500 ευρω) σε pc δεκαετιας και οχι μεγαλων αξιωσεων (δηλ.μια μητρικη Ζ87 Ζ97) νομιζω λιγακι λαθος ειναι το εγχειρημα κατα τη δικη μου αποψη βεβαια.

Το θέμα συνεχιστικε και στα 60hz 

προφανώς και ασχολήθηκα με την κράτα αλλά το θέμα είναι οτι δεν εχει βρεθεί κάποιο πρόβλημα.

Στις 31/1/2021 στις 3:49 ΜΜ, Aris_ είπε

βρε παιδια ποσες φορες θα το πούμε πριν πληρώσουμε τον τεχνικο βλέπουμε με την αλλαγή που μας λέει λύνεται το πρόβλημα μας και μετα αποφασίζουμε τι να κάνουμε 

Εχεις απόλυτο δικιο αλλα ο τεχνικος έλεγχος ηταν δωρεαν λογο του τροφοδοτικου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μενει κατι αλλο απο τη μητρικη τις μνημες και τον επεξεργαστη.(και φυσικα την καρτα γραφικων)

Οι μνημες ειναι ασχετες με το θεμα,ο επεξεργαστης τι να επαθε;

Η μητρικη μηπως καπου τσιτωνεται με την καρτα σου;

Η καρτα αγοραστηκε καινουργια ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ενταξει;

Μπορεις να τη βγαλεις να δουλεψεις λιγο με τα ενσωματωμενα γραφικα;

Επεξ/σία από JDROGAS
Δημοσ.
Στις 10/2/2021 στις 12:40 ΜΜ, JDROGAS είπε

Δεν μενει κατι αλλο απο τη μητρικη τις μνημες και τον επεξεργαστη.(και φυσικα την καρτα γραφικων)

Οι μνημες ειναι ασχετες με το θεμα,ο επεξεργαστης τι να επαθε;

Η μητρικη μηπως καπου τσιτωνεται με την καρτα σου;

Η καρτα αγοραστηκε καινουργια ειμαστε σιγουροι οτι ειναι ενταξει;

Μπορεις να τη βγαλεις να δουλεψεις λιγο με τα ενσωματωμενα γραφικα;

Την μητρική δεν μπορώ να την ελέγξω καπως.

Ναι η καρτα αγοράστηκε καινούργια, την εχω επιστρέψει στο μαγαζί που την αγόρασα προκειμένου να γίνει έλεγχος αλλα μου λένε οτι δεν βρίσκουν κατι.

Εχω βαλει την παλια μου καρτα γραφικών r7 προκειμένου να δουλεύω (σε μια οθονη βέβαια και με 60hz) αλλα απο τοτε δεν μου εχει ξανα κανει restart

Δημοσ.
Στις 11/2/2021 στις 10:18 ΜΜ, jgeorgiou είπε

μανία καταδιώξεως με τα κινεζοτροφοδοτικά έχετε , μια χαρά παίζουν

εγώ στην θεση σου θα έκανα clean-install στα windows

το εχω κανει και αυτο

Δημοσ.
Στις 11/2/2021 στις 10:08 ΜΜ, panagiot2000 είπε

Εχω βαλει την παλια μου καρτα γραφικών r7 προκειμένου να δουλεύω (σε μια οθονη βέβαια και με 60hz) αλλα απο τοτε δεν μου εχει ξανα κανει restart

Tι προεκυψε;

Δημοσ.

Δοκίμασε μία οθόνη στα 144hz ΑΛΛΑ κάνε το με HDMI αν η 2ρη ή και οι 2 είναι με Displayport για να δεις αν στο κάνει ακόμα μην τυχόν είναι παρενέργεια καλωδίου Displayport με το 20o pin συνδεμένο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...