manosbr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα, Θέλω να συνδέσω με lan 2 Δωμάτια με 1 καλώδιο . Στο 1ο δωμάτιο θα είναι το moder-router στο 2ο δωμάτιο 2 συσκευές που θέλω να συνδέσω. Να στείλω 1 καλώδιο απο το 1ο δωμάτιο και στο 2ο να το συνδέσω με switch ή το καλώδιο να συνδέεται στο 2ο δωμάτιο με πρίζα lan CAT6 που βγάζει 2 εξοδους (σε αυτή τη περίπτωση τη σύνδεση του καλωδίου στη πρίζα μπορώ να την κάνω μόνος μου ή είναι πολύπλοκο και θέλει ηλεκτρολόγο);
newnick Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν η μπρίζα έχει δύο εξόδους πάει να πει ότι θέλει και δυο καλώδια σαν είσοδο Δες ΕΔΩ. Εσύ έχεις ένα από το router στο δωμάτιο. Άρα πας σε switch (υποθέτω ότι οι δύο συσκευές θα δουλεύουν ταυτόχρονα) Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από newnick
manosbr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 α νομιζα ότι είναι σαν το spliter: μπαινει ένα καλώδιο και βγάζει 2! thanks. ισως προχωρήσω με Powerline Connection PLC για να μην τρυπάω τοίχους. είναι καλή λύση ή οχι αξιοπιστη για γραφείο;
timos81 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Για γραφείο έχεις αλλου post μην μπερδεύεσαι, εδώ έχεις βάλει δωμάτια . Αξιόπιστη είναι αλλά μέχρι ένα σημείο . Σίγουρα την μεγαλύτερη αξιοπιστία και την ησυχία σου θα έχεις αν βγάλεις lan to lan καλώδια επειδή στο άλλο post έγραψες έχεις ακριβά μηχανήματα. Δεν υπάρχει προϊόν που να μην σου βγάλει κάποιο πρόβλημα όσα λεφτά και να δώσεις. Αν φοβάσαι για μηχανήματα τραβάς καλώδια.
manosbr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, timos81 είπε Για γραφείο έχεις αλλου post μην μπερδεύεσαι, εδώ έχεις βάλει δωμάτια . Αξιόπιστη είναι αλλά μέχρι ένα σημείο . Σίγουρα την μεγαλύτερη αξιοπιστία και την ησυχία σου θα έχεις αν βγάλεις lan to lan καλώδια επειδή στο άλλο post έγραψες έχεις ακριβά μηχανήματα. Δεν υπάρχει προϊόν που να μην σου βγάλει κάποιο πρόβλημα όσα λεφτά και να δώσεις. Αν φοβάσαι για μηχανήματα τραβάς καλώδια. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ! Ο ίδιος χώρος είναι με το άλλο post, είναι 3 δωμάτια στο χώρο που ενοικίασα για γραφείο , που τα 2 (ισως και το 3 στη συνέχεια) θελω να συνδεθούν με δίκτυο. Ο ενας χώρος θα έχει 2 ιατρικά μηχανήματα που επειδή κοστίζουν αν δεν ειναι πολυ αξιοπιστο το PLC μήπως τραβήξω καλώδιο lan με switch, αλλά επειδή θελω ναναι και καλαίσθητος ο χώρος δεν θέλω να το γεμίσω καλωδιωσεις αν δεν ειναι απαραίτητο. Οσον αφορά για τα μηχανήματα που θα συνδέσω με ενδιαφέρει το ρεύμα που θα παίρνω να είναι σταθερο , η ποιότητα LAN σηματος αν χαλάσει αλλάζω τα PLC. Αυτο που φοβάμαι είναι μην επηρεαστεί το ρεύμα κι μου κάψει κανα μηχάνημα Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από manosbr
timos81 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Να στείλεις modem στο 2ο δωμάτιο αν γίνεται και στο πρώτο βάζεις plc
manosbr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, timos81 είπε Για γραφείο έχεις αλλου post μην μπερδεύεσαι, εδώ έχεις βάλει δωμάτια . Αξιόπιστη είναι αλλά μέχρι ένα σημείο . Σίγουρα την μεγαλύτερη αξιοπιστία και την ησυχία σου θα έχεις αν βγάλεις lan to lan καλώδια επειδή στο άλλο post έγραψες έχεις ακριβά μηχανήματα. Δεν υπάρχει προϊόν που να μην σου βγάλει κάποιο πρόβλημα όσα λεφτά και να δώσεις. Αν φοβάσαι για μηχανήματα τραβάς καλώδια. Αν στείλω καλώδιο UTP cat6 (απο το router) και το συνδέσω στο άλλο δωμάτιο με switch , όλες οι συσκευές πάνω στο switch θα έχουν internet και θα συνδέονται και μεταξύ τους σωστα? Αλλά αν δεν υπάρχει δομημένη καλωδίωση σε ένα σπιτι , υπάρχει λόγος πλέον να τραβάει κανείς γραμμές εφόσον υπάρχουν τα powerline που βγάζουν μέχρι 3 γραμμες? https://www.skroutz.gr/s/13662664/TP-LINK-TL-PA8030PKIT-v2.html πχ σε αυτή τη λύση παίρνει κανείς σε ένα δωμάτιο 3 γραμμές ιντερνετ, και αν θέλει να τις αυξήσει συνδέει και ενα switch επάνω; ή καπου το χάνω;
timos81 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι πλέον ότι θέλεις μπορείς να κανείς απλά σε σένα έγραψα τι θεωρώ πιο σωστό. Αν ονομάσουμε τα Δωμάτιο 1= Α & Δωμάτιο 2 = Β. 1. Α Router > καλώδιο > Β > switch > καλώδιο > μηχανήματα 2. Β Router > μηχανήματα > καλώδιο > Α Για μένα το σωστό σενάριο είναι 2ο, επειδή εκεί είναι τα μηχανήματα και συνδέονται όλα κατεύθυνα στο router, το switch αν δεν φτάνουν θύρες router βάζεις όπου θέλεις (δωμάτιο 1,2) Το σενάριο που σκεφτόσουν να κανείς με PL: Α Router > Β (PL + καλώδιο + Switch + καλώδιο) > μηχανήματα . Επειδή είναι γιατρικά μηχανήματα και ακριβά όπως είπες καλύτερα να αποφύγεις οποιοδήποτε ρίσκο, στην περίπτωση σου (pl+switch+καλώδιο). Δεν ξέρεις τι απ'ολα μπορεί να χαλάσει. Αν έχεις οικονομική δυνατότητα να περάσεις ένα καλώδιο από τοίχο δεν κοστίζει τίποτα, και δεν θα χαλάσει το γραφείο. Επίσης για να αποφύγεις οποιοδήποτε ρίσκο στην δουλειά σου να σκέφτεσαι και το backup γιατί συσκευές μπορεί να χαλάσουν και να σου δημιουργήσουν στο μέλλον πρόβλημα. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από timos81
manosbr Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τη διαφωτιστική απάντηση! Αναφορά σε κείμενο "Αν έχεις οικονομική δυνατότητα να περάσεις ένα καλώδιο από τοίχο δεν κοστίζει τίποτα, και δεν θα χαλάσει το γραφείο. " πολύ οικονομικό δεν είναι? καλώδια έχω βρει με 5Ε τα 10 μέτρα, και χρειάζεται μονο τρύπημα (που σκεφτομαι να το κανω μονος με τρυπάνι) στον τοίχο , και πλαίσια στο ΄τελος στις γραμμές. όλα αυτο το έχω υπολογίσει για ~20 Ε
timos81 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, manosbr είπε Ευχαριστώ για τη διαφωτιστική απάντηση! πολύ οικονομικό δεν είναι? καλώδια έχω βρει με 5Ε τα 10 μέτρα, και χρειάζεται μονο τρύπημα (που σκεφτομαι να το κανω μονος με τρυπάνι) στον τοίχο , και πλαίσια στο ΄τελος στις γραμμές. όλα αυτο το έχω υπολογίσει για ~20 Ε Αφού πιάνουν τα χέρια σου ακόμα καλύτερα, καλές δουλειές στο γραφείο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα