Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, giwgros21 είπε

asrock b350m pro4

προσωπικά θα αγόραζα τον R 3600X , θα κρατούσα την μητρική  και θα έκανα upgrade στο τελευταίο BIOS.

γιατί δεν μπορεί να πάει κατευθείαν στο τελευταίο BIOS? Από ότι ξέρω δεν είναι μπαλώματα αλλά κατεβάζουμε κάθε φορά ολόκληρο το BIOS.

10 ώρες πριν, giwgros21 είπε

asrock b350m pro4

η cpu σου είναι πολύ χάλια για τα σημερινά δεδομένα , αν βάλεις την R 3600X και ρυθμίσεις την μνήμη (πρώτα BIOS UPGRADE) θα μεταμορφωθεί το μηχάνημα σου από γαιδούρι που είναι τώρα σε γρήγορο άλογο.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

γιατί δεν μπορεί να πάει κατευθείαν στο τελευταίο BIOS? Από ότι ξέρω δεν είναι μπαλώματα αλλά κατεβάζουμε κάθε φορά ολόκληρο το BIOS.

Το γιατί το ξέρει η Asrock. Πάντως αναφέρει τα Bridge BIOS.

Αναφορά σε κείμενο

*** If the current BIOS version is older than P5.50, please update BIOS to P5.50(PinnaclePI-AM4_1.0.0.6) before updating this version.

...

** If the current BIOS version is older than P3.40, please update BIOS to P3.40(Bridge BIOS) before updating this version.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Το γιατί το ξέρει η Asrock. Πάντως αναφέρει τα Bridge BIOS.

Συγκεκριμένα το ίδιο το bios δεν θα μπορέσει να κάνει το upgrade στο τελευταίο κατευθείαν , θα πρέπει γίνει όπως στις οδηγίες .

Επίσης Κύριοι , μην δίνετε οδηγίες για overclocking σε χρήστες που δεν γνωρίζουν καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα ,o memory controller του 1400 επίσημα αντέχει μέχρι 2667Mhz.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Επίσης Κύριοι , μην δίνετε οδηγίες για overclocking σε χρήστες που δεν γνωρίζουν καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα ,o memory controller του 1400 επίσημα αντέχει μέχρι 2667Mhz.

Όχι ιδιαίτερο overclocking. Το παραπάνω screenshot που παρέθεσα είναι με ένα ταπεινό Ryzen 3 1200 (με ίδιο λογικά memory controller με τον 1400) με ενεργοποίηση του XMP από το BIOS (εννοείται πως οι μνήμες είναι 3200Mhz rated από τον κατασκευαστή). Το μόνο που χρειάζεται είναι δοκιμή με πρόγραμμα για δοκιμή σταθερότητας για μνήμες (εγώ δοκίμασα με το memtest86+ και είναι σταθερό πάνω από 2 χρόνια).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/11/2020 στις 10:29 ΜΜ, TopCLR είπε

Η μητρική σου δεν έχει όριο στις μνήμες τα 2133Mhz αλλά τα 3200Mhz.

Μήπως χρειάζεσαι BIOS update για να σε βοηθήσει (ειδικά αν έχεις αρκετά παλιό BIOS) να ανεβάσεις τις μνήμες σου. Αν ακόμα είναι "δύστροπος" ο συνδυασμός της μητρική σου με τις μνήμες που έχεις να δοκίμαζες για χαμηλότερα, 2933Mhz π.χ. Αν τυχόν προχωρήσεις σε BIOS update πρόσεξε 2 πράγματα:

α) Υπάρχουν ενδιάμεσες εκδόσεις BIOS όπου πρέπει να αναβαθμίσεις πρώτα σε αυτές πριν να πας σε νεότερες (αναφέρονται ως Βridge BIOS, νομίζω είναι οι 3.40, 5.50).

β) Από κάποια έκδοση BIOS και μετά δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής σου (νομίζω είναι η έκδοση 5.90).

Υ.Γ. Ο επεξεργαστής σου μπορεί να κάνει 150€ στο skroutz αλλά αυτό δεν λεέι κάτι (επειδή είναι πλέον σπάνιος). Ο Ryzen 3 3100 που είναι πολύ καλύτερος κάνει μόνο 100€ (και μπορεί να μπει στην μητρική σου με το κατάλληλο BIOS update).

CPU-Z AB350M Pro4.jpg

Καταρχην ζηταω συγνωμη απο τον ανθρωπο που κανω παραθεση μεσα απο το ποστ του για δικο μου θεμα.Ειδα ομως αυτο που ανεφερες ποιο πανω φιλε μου για την προσοχη που πρεπει να κανει καποιος για τα ενδιαμεσα bios update .Εχω την μητρικη gigabyte aorus x570 pro με ryzen 7 3800x πανω και εχω την εκδοση bios f20 αλλα εχουν βγαλει στο επισημο site μεχρι την f31j. 1ον μπορω να κανω ενημερωση αυτη την εκδοση η θα εχω θεματα?? Και αν ναι πρεπει να περασω πρωτα και τις προηγουμενες εκδοσεις bios?? Ευχαριστω!!

Δημοσ.
15 ώρες πριν, stevepap είπε

Καταρχην ζηταω συγνωμη απο τον ανθρωπο που κανω παραθεση μεσα απο το ποστ του για δικο μου θεμα.Ειδα ομως αυτο που ανεφερες ποιο πανω φιλε μου για την προσοχη που πρεπει να κανει καποιος για τα ενδιαμεσα bios update .Εχω την μητρικη gigabyte aorus x570 pro με ryzen 7 3800x πανω και εχω την εκδοση bios f20 αλλα εχουν βγαλει στο επισημο site μεχρι την f31j. 1ον μπορω να κανω ενημερωση αυτη την εκδοση η θα εχω θεματα?? Και αν ναι πρεπει να περασω πρωτα και τις προηγουμενες εκδοσεις bios?? Ευχαριστω!!

Απ' ότι φαίνεται η Gigabyte X570 Aorus Pro δεν έχει κάποιες ενδιάμεσες εκδόσεις BIOS. Έχει όμως διαφορετικά revisions της μητρικής (rev 1.0, rev. 1.1/1.2), οπότε πρόσεξε ποιό ακριβώς είναι η δική σου και επέλεξε την έκδοση BIOS που θέλεις να χρησιμοποιήσεις (το βάζεις χωρίς να χρειαστεί να βάλεις τα προηγούμενά του).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...