DimosthenisG Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Αποφάσισα να αλλάξω για πρίζες στο σπίτι μου. Τώρα έχω μια διπλή πρίζα τηλεφώνου (δηλαδή παίρνει 2 RJ11). Πήγα και αγόρασα μια διπλη πρίζα δυκτιου (2 RJ45) η οποία είναι cat6a Μου είπαν να την βάλω και ότι όλα θα δουλέψουν. Πώς πρέπει να κάνω την σύνδεση? Να κουμπωσω στη μία θύρα το τηλέφωνο (RJ11) και στο άλλο με ethernet απευθείας στο ρούτερ μου? Έχω νοβα και ρούτερ αγορασμενο από αλλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
randomas777 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για ποιο λόγο κάνεις αλλαγή της πρίζας; Έχεις 2 τηλεφωνικές γραμμές; Τι ακριβώς θέλεις να επιτύχεις; Θα υποθέσω ότι έχεις μια γραμμή τηλεφωνική και ότι δεν υπάρχει εγκατάσταση δικτύου στο σπίτι σου. Για το τηλεφωνικό σήμα χρειαζόμαστε ένα ζεύγος (2 καλώδια). Το ζεύγος θα το συνδέσεις στους 2 μεσαίους ακροδέκτες της πρίζας που πήρες και μετά από εκεί στο ρούτερ απευθείας αν το τηλέφωνο σου είναι VOIP και μετά απο την έξοδο του ρούτερ στην τηλεφωνική συσκευή. Αν το τηλέφωνο δεν είναι VOIP βάζεις splitter/ φίλτρο και το ένα καλώδιο πάει στο ρούτερ και το άλλο στο τηλέφωνο. Το ethernet το συνδέεις απο το ρούτερ προς την συσκευή που θέλεις να έχει ιντερνετ (πχ από το ρούτερ σε λαπτοπ ή τηλεόραση). Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από randomas777 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, DimosthenisG είπε στο άλλο με ethernet απευθείας στο ρούτερ μου? Υπαρχει καλωδιο ethernet σε αναμονή στην πριζα που λες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, randomas777 είπε Για ποιο λόγο κάνεις αλλαγή της πρίζας; Έχεις 2 τηλεφωνικές γραμμές; Τι ακριβώς θέλεις να επιτύχεις; Θα υποθέσω ότι έχεις μια γραμμή τηλεφωνική και ότι δεν υπάρχει εγκατάσταση δικτύου στο σπίτι σου. Για το τηλεφωνικό σήμα χρειαζόμαστε ένα ζεύγος (2 καλώδια). Το ζεύγος θα το συνδέσεις στους 2 μεσαίους ακροδέκτες της πρίζας που πήρες και μετά από εκεί στο ρούτερ απευθείας αν το τηλέφωνο σου είναι VOIP και μετά απο την έξοδο του ρούτερ στην τηλεφωνική συσκευή. Αν το τηλέφωνο δεν είναι VOIP βάζεις splitter/ φίλτρο και το ένα καλώδιο πάει στο ρούτερ και το άλλο στο τηλέφωνο. Το ethernet το συνδέεις απο το ρούτερ προς την συσκευή που θέλεις να έχει ιντερνετ (πχ από το ρούτερ σε λαπτοπ ή τηλεόραση). εκανα αλλαγη τις πριζες ολου του σπιτιου, απο ρευμα μεχρι τβ...νεες πριζες και πλαισια Οχι το σπιτι δεν εχει δικτυο. Εχει μονο την διπλη πριζα τηλεφωνου και μια γραμμη τηλεφωνου. δεν εχω ιδεα για το voip , τωρα δουλευω την μια θυρα με ενα σπλιτερ. 22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Υπαρχει καλωδιο ethernet σε αναμονή στην πριζα που λες δεν υπαρχει εθερνετ πριζα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε εκανα αλλαγη τις πριζες ολου του σπιτιου, απο ρευμα μεχρι τβ...νεες πριζες και πλαισια Οχι το σπιτι δεν εχει δικτυο. Εχει μονο την διπλη πριζα τηλεφωνου και μια γραμμη τηλεφωνου. δεν εχω ιδεα για το voip , τωρα δουλευω την μια θυρα με ενα σπλιτερ. δεν υπαρχει εθερνετ πριζα.. Τοτε προς τι η αγορα πριζων RJ45; βεβαια και σε αυτες παιζει το τηλεφωνο αλλα δεν βρησκω τον λογο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Τοτε προς τι η αγορα πριζων RJ45; βεβαια και σε αυτες παιζει το τηλεφωνο αλλα δεν βρησκω τον λογο γιατι το καταστημα μου ειπε αυτες πουλαει , δεν πουλαει τηλεφωνου και οτι κανουν την ιδια δουλεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, DimosthenisG είπε γιατι το καταστημα μου ειπε αυτες πουλαει , δεν πουλαει τηλεφωνου και οτι κανουν την ιδια δουλεια Σου ειπα και πιο πανω κανουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Σου ειπα και πιο πανω κανουν το οτι ειναι cat6, και θα φευγει απο εκει το εθερνετ για το ρουτερ, δε θα μου αυξησει και τις ταχυτητες/σταθεροτητα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Σε τι να απαντησουμε; δεν βγαινει νόημα απο αυτα που περιγράφεις Φωναξε εναν ηλεκτρολόγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 23/11/2020 στις 7:59 ΜΜ, NikosKallithea είπε Σε τι να απαντησουμε; δεν βγαινει νόημα απο αυτα που περιγράφεις Φωναξε εναν ηλεκτρολόγο. Παιδιά αν με βοηθήσει κάποιος, έβγαλα την πρίζα τηλεφώνου για να βγάλω φοτο και τώρα από εκεί που κλειδώνα 95 κλειδώνω 20... Τι έκανα λάθος ? Που μπαίνει το κόκκινο καλώδιο? https://ibb.co/bmd0qJd Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2020 από DimosthenisG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cumulus Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 33 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε Παιδιά αν με βοηθήσει κάποιος, έβγαλα την πρίζα τηλεφώνου για να βγάλω φοτο και τώρα από εκεί που κλειδώνα 95 κλειδώνω 20... Τι έκανα λάθος ? Που μπαίνει το κόκκινο καλώδιο? https://ibb.co/bmd0qJd Εκει που συνδεονται τα αλλα κοκκινα καλωδια ,απο την αλλη μερια της κλεμας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, cumulus είπε Εκει που συνδεονται τα αλλα κοκκινα καλωδια ,απο την αλλη μερια της κλεμας. ΟΚ το εκανα ολα καλα πιανω ξανα 95. Μπορεις να μου πεις ΑΝ βαλω διπλη ΔΙΚΤΥΟΥ θα ειναι ολα ΟΚ? Απο την μια να συνδεω με εθερνετ στο ρουτερ απο απο την αλλη το τηλεφωνο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε ΟΚ το εκανα ολα καλα πιανω ξανα 95. Μπορεις να μου πεις ΑΝ βαλω διπλη ΔΙΚΤΥΟΥ θα ειναι ολα ΟΚ? Απο την μια να συνδεω με εθερνετ στο ρουτερ απο απο την αλλη το τηλεφωνο? Aυτη η πριζα ειναι για να συνδέεις μονο το ρουτερ και το τηλεφωνο, δεν εχει υποδομή για ethernet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosthenisG Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Aυτη η πριζα ειναι για να συνδέεις μονο το ρουτερ και το τηλεφωνο, δεν εχει υποδομή για ethernet Χάνω από ταχύτητα όταν έχω καλώδια τηλεφώνου και όχι ethernet? Τι αλλαγές μπορούν να γίνουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα