Προς το περιεχόμενο

Canon 80d ή κάτι σε Nikon? Πρώτη DSLR

mentego

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα. Περιέμενα πως και πως αυτήν την περίοδο τον εκπτώσεων και  Κάνοντας μια ερευνά αγοράς κοιτάω την Canon 80d (body) στα 599 και μπαίνω σε σκέψεις αν θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά σε Nikon παρόλο που έχω μια  συμπάθεια προς canon να πω την αλήθεια. Δεν με ενδιαφέρει το Βίντεο. Αν προτείνεται κάτι σε μεταχειρισμένο θα γίνει η αγορά από έναν γνωστό  πολίτη από το facebook   Χρήστος Κασσικος για περισσότερη ασφάλεια. Μαζί με την αγορά σώματος θα γίνει και ενός 50ρη ή 35ρη  prime.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις άλλους φακούς Canon και θα την πάρεις σκέτο σώμα ή γενικά κοιτάς για σώμα και μετά κάποιον φακό; Το budget ποιό είναι;

Κάσσικος για μένα δίνει ακριβά. Αν φοβάσαι τα μεταχειρισμένα και θα έπαιρνες μόνο από εκεί, τότε πάρε καλύτερα καινούρια.

Γενικά, θα βρεις στις αγγελίες εδώ αρκετές μηχανές σε καλές τιμές και μπορείς να κοιτάς αφού το έχεις άγχος να αγοράσεις όταν βρεθεί η κατάλληλη αγγελία από πωλητή που να έχει αρκετές θετικές αξιολογήσεις (βλέπεις το πόσες αξιολογήσεις έχει ο πωλητής σε κάθε αγγελία δίπλα στο ψευδώνημο του και πατώντας πάνω σε αυτό τον αριθμό σου λέει πόσες θετικές/αρνητικές έχει κλπ. Προσωπικά, δε θα φοβόμουν από κάποιον με αρκετές και μόνο θετικές αξιολογήσεις)

Επεξ/σία από stratigos24

6 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Έχεις άλλους φακούς Canon και θα την πάρεις σκέτο σώμα ή γενικά κοιτάς για σώμα και μετά κάποιον φακό; Το budget ποιό είναι;

Κάσσικος για μένα δίνει ακριβά. Αν φοβάσαι τα μεταχειρισμένα και θα έπαιρνες μόνο από εκεί, τότε πάρε καλύτερα καινούρια.

Γενικά, θα βρεις στις αγγελίες εδώ αρκετές μηχανές σε καλές τιμές και μπορείς να κοιτάς αφού το έχεις άγχος να αγοράσεις όταν βρεθεί η κατάλληλη αγγελία από πωλητή που να έχει αρκετές θετικές αξιολογήσεις (βλέπεις το πόσες αξιολογήσεις έχει ο πωλητής σε κάθε αγγελία δίπλα στο ψευδώνημο του και πατώντας πάνω σε αυτό τον αριθμό σου λέει πόσες θετικές/αρνητικές έχει κλπ. Προσωπικά, δε θα φοβόμουν από κάποιον με αρκετές και μόνο θετικές αξιολογήσεις)

Οχι δεν έχω άλλους φακούς.

Αρχικά budget είχα μέχρι 600 μαζί με φακό μιας και είναι η πρώτη μηχανή, Εκτός και αν παώ στην 80d οπου θα βγει +100 μαζί με φακό.

Δεν θα ήθελα να πάρω Κάποιο μοντέλο πχ. D3XXX και αντίστοιχα της canon. Θα περιμένω βέβαια μέχρι την παρασκευή μήπως δω κάτι καλύτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, mentego είπε

57 λεπτά πριν, mentego είπε

Μαζί με την αγορά σώματος θα γίνει και ενός 50ρη ή 35ρη  prime.

Α, τώρα είδα ότι αναφέρεις αυτό.

Μια χαρά μηχανή είναι η 80d. Καλύτερο βίντεο από όλες τις Nikon (αν και δε σε ενδιαφέρει όπως έγραψες), ''σύγχρονη'' με σπαστή και αφής οθόνη, οθονίτσα στο πάνω μέρος, επιλογή af micro adjustment, αδιάβροχο σώμα καλής κατασκευής, καλό autofocus,  960 φωτογραφίες αυτονομία μπαταρίας, πολλές επιλογές σε φακούς και πιο οικονομικούς από ότι σε Nikon (μη φανταστείς σε όλους τρελές διαφορές στην τιμή.... έχει φθηνό ευρυγώνιο 10-18mm και φθηνό 24mm που η Nikon δεν έχει.

Η 800d δεν είναι κακή που παίζει τώρα καινούρια στα 350 ευρώ. Έχει σπαστή και οθόνη αφής, καλή τιμή, καλή απόδοση. Όχι αδιάβροχη, όχι af micro adjustment, 600 φωτό αυτονομία. 

Mιας και λες ότι σε ενδιαφέρει πιο πολύ η φωτογραφία, όλες οι Νίκον ακόμα και οι μικρές της d3300, 3400, 3500, έχουν καλύτερη απόδοση αισθητήρα από την 80d. Όχι ότι η 80d δεν είναι καλή, απλά κουβέντα να γίνεται.

Έχεις ξανα-ασχοληθεί γενικά με τη φωτογραφία;; Αν όχι, αυτό που έχω καταλήξει να προτείνω σε κάποιον που κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα είναι να αγοράσει μια μεταχειρισμένη μηχανή μέχρι 150 ευρώ, να δει αν του αρέσει και αν του αρέσει και κάποια στιγμή δεν τον καλύπτει την πουλάει όσο την πήρε ή λίγο πιο χαμηλά χωρίς να χάσει χρήματα και παίρνει τότε μια μηχανή που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του, τις οποίες πλέον θα ξέρει ο χρήστης ότι του λείπουν.

Επεξ/σία από stratigos24

3 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Έχεις ξανα-ασχοληθεί γενικά με τη φωτογραφία;;

Όχι δεν έχω ασχοληθεί. Έριξα μια γρήγορη ματιά και στης αγγελίες εδώ και είδα και μια d7200.  Συγκριτικά με την canon είναι καλύτερη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι το τί θες. Αν θές σπαστή και αφής οθόνη και δε θα ήθελες καποοια μηχανή χωρίς αυτη τη δυνατότητα, ναι, είναι καλύτερη η 80d. Αν ήθελες βίντεο, ναι, είναι καλύτερη η 80d πάλι. Αν κοίταζες μόνο την ποιότητα του αισθητήρα, τότε όχι, η 7200 είναι τοπ crop μηχανή με απίστευτη απόδοση αισθητήρα και ας έχει βγει 5-6 χρόνια πριν... σκοτώνει ακόμα.

Τοπ crop θεωρείται και η 80d βέβαια. Απλά συγκρίνουμε τα συν και τα πλην τους.
Έχει να κάνει και ο φωτογράφος. Μπορεί να δεις φωτό από εμένα με την d7200 και να γελάς και εσύ με μια d3100 να κάνεις παπάδες.

Η τιμή της τώρα όπως λες στα 600 καινούρια η 80d, ναι, είναι καλή τιμή! https://www.skroutz.gr/s/8565050/Canon-EOS-80D-Body-Black.html?from=price_drops Αν ήταν να καταλήξω ανάμεσα σε αυτές τις 2 (80d vs 7200d) και έβρισκα 400-450 μεταχειρισμένη σκέτο σώμα με λίγα κλικ την 7200, τότε θα σκεφτόμουν ποιά να επιλέξω, αλλά αν έβρισκα 500+ μεταχειρισμένη την 7200 θα πήγαινα με μιας στην 80d καινούρια στα 600.

Επεξ/σία από stratigos24

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mentego είπε

Αρχικά budget είχα μέχρι 600 μαζί με φακό μιας και είναι η πρώτη μηχανή, Εκτός και αν παώ στην 80d οπου θα βγει +100 μαζί με φακό.

Δεν θα ήθελα να πάρω Κάποιο μοντέλο πχ. D3XXX και αντίστοιχα της canon. Θα περιμένω βέβαια μέχρι την παρασκευή μήπως δω κάτι καλύτερο.

Το καλύτερο μαζί με την καλησπέρα μου , είναι αυτό που έχετε στα χέρια σας και βγάζετε φωτογραφίες . Σήμερα δεν έχετε κάτι τέτοιο . 

Κάνετε ένα ξεκίνημα σε ερασιτεχνικό επίπεδο κι' αυτό που έχει αξία να κατανοήσετε , είναι πως όλες οι προαναφερόμενες μηχανές είναι απόλυτα ικανές να καλύψουν για πολλά χρόνια τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη , όπως τις δικές μου η τις δικές σας . Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να περιμένετε είναι πως , οι φωτογραφίες θα έβγαιναν καλύτερες αν παίρνατε το ένα αντί του άλλου μοντέλου η μάρκας . Κάτι τέτοιο δεν ισχύει . Είστε εσείς που θα αφιερώσετε χρόνο και θα κοπιάσετε για να μάθετε τις λειτουργίες του σώματος , ώστε χρησιμοποιώντας τις να βγάλετε το αποτέλεσμα . 

Είτε λοιπόν πάρετε την 80D , είτε μια D3500 , είτε την 800D , είτε κι' εγώ δεν ξέρω τι άλλο , απαιτείται στην συνέχεια το ίδιο πράγμα . Να πέσετε με τα μούτρα στην εξοικείωση με τις λειτουργίες , την χρήση τους , την αξιοποίηση τους κι' αυτό γίνεται με έναν μόνο τρόπο δλδ βγάζοντας φωτογραφίες . 

Όπως επίσης να βρείτε μέσα από την χρήση ποια οπτική γωνία σας ικανοποιεί και σας εκφράζει περισσότερο , ώστε να καταλήξετε στον αντίστοιχο φακό . 

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με την μάρκα της μηχανής και το μοντέλο που κρατάτε στα χέρια σας . Όπως και να λέγεται , εσείς θα είστε σε θέση να βγάζετε φωτογραφίες , σύμφωνα με το προσωπικό στυλ που αποκτήσατε , αφού γνωρίζετε πλέον τι να κάνετε . 

Τα υπόλοιπα περί σωμάτων , μοντέλων και τα ρέστα , είναι χρήσιμα μόνο για την περίπτωση που γνωρίζετε ότι τα χρειάζεστε πραγματικά . Αν λοιπόν γνωρίζετε ότι χρειάζεστε μια flip screen , τότε απλά θα πάρετε ένα σώμα που έχει τέτοια . Αν γνωρίζετε ότι χρειάζεστε πραγματικά αδιάβροχο σώμα θα κάνετε το ίδιο . Εγώ γνωρίζω πως δεν χρειάζομαι σώμα με WiFi . Αντί αυτού χρειάζομαι σώμα με ενσωματωμένο μοτέρ ώστε να μπορώ να δουλεύω με φακούς που δεν έχουν δικό τους . Γνωρίζω ότι χρειάζομαι ξεκάθαρα έναν 50αρη  αντί για 28αρη , αφού η γωνία θέασης του πρώτου είναι για μένα πιο ενδιαφέρουσα . Άρα δεν έχω κανέναν λόγο να ψαχνομαι για 28αρη . 

Καλή επιτυχία .

IMG_20200802_100344~2_copy_1040x780.jpg

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...