Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα! Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής,  σε επιχείρηση που λειτουργεί κανονικά (καταστημα εστίασης take away-delivery) μπορεί να πραγματοποιηθεί καταγγελια συμβασης εργαζομενου, στο διάστημα που ειμαστε σε καραντινα, η θεωρείται καταχρηστικη? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, VasilikiK είπε

Παιδια καλησπέρα! Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής,  σε επιχείρηση που λειτουργεί κανονικά (καταστημα εστίασης take away-delivery) μπορεί να πραγματοποιηθεί καταγγελια συμβασης εργαζομενου, στο διάστημα που ειμαστε σε καραντινα, η θεωρείται καταχρηστικη? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Η επιχείρηση, δεν είναι.

Δεν μπορουν να απολύσουν αυτές που έχουν πάρει χρήματα από το κράτος.

Όχι οι άλλες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η επιχείρηση, δεν είναι.

Όχι οι άλλες.

Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Κατανοητό. Εχω την αίσθηση ομως οτι επιδοτείται κανονικά απο το κράτος συν ότι εχει βγαλει και εργαζομενους σε αναστολή(και ας εργάζονται κανονικά "παρανομα" 🤷‍♀️🤷‍♀️) Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η επιχείρηση, δεν είναι.

Όχι οι άλλες.

να διατηρούν ίδιο αριθμό εργαζομένων έχω τη  εντυπωση, αν καποιος είναι να απολυθεί θα απολυθεί και θα αντικατασταθεί 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, VasilikiK είπε

Σε ευχαριστώ για την απαντηση. Κατανοητό. Εχω την αίσθηση ομως οτι επιδοτείται κανονικά απο το κράτος συν ότι εχει βγαλει και εργαζομενους σε αναστολή(και ας εργάζονται κανονικά "παρανομα" 🤷‍♀️🤷‍♀️) Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο. 

13 λεπτά πριν, VasilikiK είπε

Έχει δίκιο ο logistoulis

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο λογιστικο τρωτο σημείο ώστε να τη βγάλω ακυρη ? Έγινε και αντικατάσταση.  Να καλέσω την επιθεωρηση δε θα κερδισω κάτι.  Μόνο με αγωγη για αβάσιμο λόγο απόλυσης...

Να να αυτα δεν μπορώ! Ευχαριστω πολύ παιδιά!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, VasilikiK είπε

Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο λογιστικο τρωτο σημείο ώστε να τη βγάλω ακυρη ? Έγινε και αντικατάσταση.  Να καλέσω την επιθεωρηση δε θα κερδισω κάτι.  Μόνο με αγωγη για αβάσιμο λόγο απόλυσης...

Αφού έγινε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ?

Δημοσ.

Ναι για αυτό ,αφού είναι καλυμμένος ,θα πρέπει να κάνω αγωγη που ήταν και το αρχικό πλανο για άλλους λόγους. Απλά είχα μια μικρή ελπίδα να τη βγάλω καταχρηστικη λόγω καραντίνας χωρις να χρειαστεί να μπω σε άλλες διαδικασίες.  

Δημοσ.

επειδή έχω χάσει επεισόδια, υπάρχει κάποιος νόμος, κάτι που να απαγορεύει τις απολύσεις λόγω καραντίνας; Δεν έχω ακούσει κάτι 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, VasilikiK είπε

ο βάσιμος λόγος απόλυσης ήταν το πρώτο πράγμα που κατήργησε η νέα κυβέρνηση. δεν ισχύει πια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnieXoX είπε

ο βάσιμος λόγος απόλυσης ήταν το πρώτο πράγμα που κατήργησε η νέα κυβέρνηση. δεν ισχύει πια

Δηλαδή ?

Λες για αυτό το νόμο που ξεκίνησε να ισχύει στις 01 Ιουλίου 2019 ?

(5 ολόκληρες ημέρες ΠΡΙΝ τις εκλογές)

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnieXoX είπε

Καλημερα ! Μα πως ? Δε γίνεται να απολύεται κάποιος οταν δεν υπάρχει επαγγελματικος λογος καταγγελίας συμβασης. Υποτίθεται πως τα δικαιωματα του εργαζομενου προστατευονται απο ένα συνταγμα. Αν π.χ ο εργοδότης σε απολύει για προσωπικούς λόγους η για εκδικητικους, τότε είναι τέρμα αθέμιτη κίνηση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VasilikiK είπε

Καλημερα ! Μα πως ? Δε γίνεται να απολύεται κάποιος οταν δεν υπάρχει επαγγελματικος λογος καταγγελίας συμβασης. Υποτίθεται πως τα δικαιωματα του εργαζομενου προστατευονται απο ένα συνταγμα. Αν π.χ ο εργοδότης σε απολύει για προσωπικούς λόγους η για εκδικητικους, τότε είναι τέρμα αθέμιτη κίνηση.

Εσένα, για ποιο λόγο σε απολυσανε ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εσένα, για ποιο λόγο σε απολυσανε ?

Μπήκαν τα .. "προσωπικα" μας στη μέση. Ρώτησα πολλάκις το λόγο που απολυθηκα και απαντηση δεν πήρα. Μου έδωσε την καλύτερη συστατική επιστολή . Δούλευα μονο 12ωρα (με συμβαση μερικης)του βγαζα τόση δουλειά και απλά μια μέρα απολυθηκα. Σορρυ που βγηκα οφφ τοπικ , στιβω το μυαλό μου ώστε να τον τρέξω μεχρι τα τρισβαθα του. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, VasilikiK είπε

Μπήκαν τα .. "προσωπικα" μας στη μέση. Ρώτησα πολλάκις το λόγο που απολυθηκα και απαντηση δεν πήρα. Μου έδωσε την καλύτερη συστατική επιστολή . Δούλευα μονο 12ωρα (με συμβαση μερικης)του βγαζα τόση δουλειά και απλά μια μέρα απολυθηκα. Σορρυ που βγηκα οφφ τοπικ , στιβω το μυαλό μου ώστε να τον τρέξω μεχρι τα τρισβαθα του. 

Τώρα πιθανόν είσαι σε ένταση (κι εγώ έτσι θα ήμουν). Αλλά αξίζει να ξοδέψεις χρόνο, κόπο, τρέξιμο και ψυχική ηρεμία για να "τον τρέξεις"; Κι ακόμα κι αν ανατρέψεις την απόφαση, θέλεις όντως να δουλέψεις για κάποιον που είναι όπως τον περιγράφεις;

Μήπως να διεκδικήσεις ότι νόμιμο δικαιούσαι (αποζημίωση, τυχόν υπερωρίες, δώρα και ότι άλλο προβλέπεται) και να τον αφήσεις να κουρεύεται;

• Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...