Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Αντιμετωπίζω εδώ και αρκετό μεγάλο διάστημα ένα πρόβλημα στο παρακάτω, παλιό σύστημα:

PSU (Τροφοδοτικό & Watt): THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W

Motherboard (Μητρική): GIGABYTE GA-EP45-UD3LR

CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): Intel Xeon E5440

RAM (Μνήμη συστήματος): 2x KINGSTON KHX6400D2/2G HYPERX DDR2 2GB PC6400 800MHZ + 2x SAMSUNG 2GB DDR2 PC2-6400 800ΜΗΖ

GPU (Κάρτα γραφικών): ATI Radeon HD 4670

* SSDSamsung 850 Evo

Το πρόβλημα λοιπόν, είναι ότι δεν ανοίγει καθόλου αν κλείσω το πολύπριζο ή το διακόπτη του τροφοδοτικού.

Τι κάνω για να ανοίξει ξανά:

1) Κλείνω το διακόπτη του τροφοδοτικού και πατάω πολλές φορές το power button. Ανοίγω ξανά τον διακόπτη και τσεκάρω αν φαίνεται on η κάρτα δικτύου στο switch που έχω. Αν φανεί, τότε το PC ανοίγει.

2) Το πάνω βήμα με την διαφορά ότι αφαιρώ και τη μπαταρία της μητρικής

Μπορεί να ανοίξει τελικά, μετά από πάρα πολλέες προσπάθειες 

Τι έχω δοκιμάσει να ελέγξω:

1) Έχω αφαιρέσει όλα τα parts του και έχω αφήσει μια μνήμη από τις τέσσερις.

2) Έχω αφαιρέσει τις μνήμες μια-μια και έχω δοκιμάσει μόνο μια σε όλες τις θέσεις της μητρικής.

3) Έχω βγάλει τον CPU, το έχω καθαρίσει, και τον έχω επανατοποθετήσει.

4) Έχω μετρήσει με πολύμετρο την 24άρα φίσα του PSU, καθώς και την 4άρα για την CPU και κάποια ακόμα molex. Η τάση που παίρνω είναι η αναμενόμενη για κάθε γραμμή.

5) Η κάρτα γραφικών έχει HDMI και είναι μόνιμα συνδεδεμένη με τηλεόραση. Για κάποιο λόγο, παρατήρησα ότι όταν η τηλεόραση είναι εκτός ρεύματος τελείως, μπορεί να πάρει πιο εύκολα μπροστά.

6) Δοκίμασα άλλο καλώδιο ρεύματος για το PSU, καθώς και να πάρω απευθείας ρεύμα από πρίζα χωρίς πολύπριζο.

7) Οι πυκνωτές, οπτικά, φαίνονται να είναι εντάξει.

8 ) Έχω μετρήσει την μπαταρία της μητρικής, και φαίνεται οκ, αλλά έχω βάλει και καινούργια.

Πρις μερικές μέρες δεν δούλευε η ενσωματομένη κάρτα δικτύου, ενώ δοκίμασα πάρα πολλούς διαφορετικούς drivers.

Επειδή το πρόβλημα φαίνεται να είναι στην μητρική, έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Να σημειώσω επίσης ότι όσο δουλεύει δεν παρατηρώ κανένα πραγματικά πρόβλημα! Και το δουλεύω συνέχεια φορτωμένο με application-SQL servers κλπ.

Σημείωση 2: Το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και αν δεν κλείσω το πολύπριζο, αλλά απλά δεν ανοίξω το pc για 1-2 μέρες. Δεν φαίνεται δηλαδή να παίρνει ρεύμα η μητρική και συνεπώς δεν ανοίγει. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους συμμετάσχουν στο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι δουλεύει, καθώς έχω δοκιμάσει να γεφυρώσω τα 2 pins του SW_POWER, χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, όταν στο switch ανοίγει το λαμπακι της κάρτας δικτύου, ανοίγει το PC.

Επεξ/σία από johnykim
Δημοσ.

Καλησπέρα, δοκίμασες και "σκέτο" μόνο του το τροφοδοτικό γεφυρώνοντας τα pins?

Δοκίμασέ το αν θέλεις με τα σενάρια του κλεισίματος του διακόπτη κλπ,

Με την διαδικασία που κάνεις, αυτό που κάνεις είναι να εκφορτίζεις όλα τα κυκλώματα, πιο καλά κράτα το power button πατημένο (χωρίς τάση) για 30 sec.

Και από το manual, αν σε βοηθήσει σε κάτι.

953872016_Screenshotfrom2020-11-2218-20-06.png.ef914bf891ea03fe60eabe2cc5e08b11.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, htaccess είπε

Καλησπέρα, δοκίμασες και "σκέτο" μόνο του το τροφοδοτικό γεφυρώνοντας τα pins?

Δοκίμασέ το αν θέλεις με τα σενάρια του κλεισίματος του διακόπτη κλπ,

Με την διαδικασία που κάνεις, αυτό που κάνεις είναι να εκφορτίζεις όλα τα κυκλώματα, πιο καλά κράτα το power button πατημένο (χωρίς τάση) για 30 sec.

Και από το manual, αν σε βοηθήσει σε κάτι.

953872016_Screenshotfrom2020-11-2218-20-06.png.ef914bf891ea03fe60eabe2cc5e08b11.png

Είχα δοκιμάσει το τροφοδοτικό μόνο του, γεφυρώνοντας το πράσινο με ένα μαύρο από την 24άρα φίσα. Έτσι δηλαδή το μέτρησα. Χωρίς κάποιο άλλο φορτίο βέβαια..Αυτό δεν εννοείς;

Θα το δοκιμάσω και για μισό λεπτό.

Σχετικά με το manual, βρίσκομαι στην πρώτη περίπτωση, καθώς η συμπεριφορά του είναι λες και δεν έχει καθόλου ρεύμα. Δεν υπάρχει η προσπάθεια να ανοίξει και να κλείσει κατευθείαν. Είμαι σωστός στα παραπάνω, εκτός από το 1-3 που είχα παρατηρήσει προχθές! Δηλαδή το κλιπ της  24άρα φίσας δεν κλείδωνε. Δεν ξέρω αν επηρέασε το τροφοδοτικό τόσο καιρό που ήταν έτσι, αλλά τώρα εδώ και δυο μέρες είναι κουμπωμένη με το κλιπ.

Λοιπόν, βρήκα ένα πολύ παλιό τροφοδοτικό, Tecnoware, το σύνδεσα μόνο με την μητρική και ανοίγει κανονικά το PC. Επειδή κάνει ένα τσιτσίρισμα και δεν θυμάμαι καθόλου σε τι κατάσταση είναι, δεν το άφησα πολύ ανοιχτό. Αλλά όταν ανοιγοκλείνω τον διακόπτη του, φαίνεται το lan στο switch κανονικά. Και όσες φορές δοκίμασα να ανοίξω το PC, ανοίγει!

Θα κοιτάξω να βρω από κάποιον φίλο, να επαληθεύσω ότι είναι αυτό.

44 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Με αλλο τροφοδοτικο δοκιμασες?

Μόλις δοκίμασα ένα παλιό και φαίνεται να δουλεύει. Θα ενημερώσω όταν το σιγουρέψω!

Επεξ/σία από johnykim
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, johnykim είπε

Είχα δοκιμάσει το τροφοδοτικό μόνο του, γεφυρώνοντας το πράσινο με ένα μαύρο από την 24άρα φίσα. Έτσι δηλαδή το μέτρησα. Χωρίς κάποιο άλλο φορτίο βέβαια..Αυτό δεν εννοείς;

Ναι αυτό εννούσα. :)

7 λεπτά πριν, johnykim είπε

Είμαι σωστός στα παραπάνω, εκτός από το 1-3 που είχα παρατηρήσει προχθές! Δηλαδή το κλιπ της  24άρα φίσας δεν κλείδωνε. Δεν ξέρω αν επηρέασε το τροφοδοτικό τόσο καιρό που ήταν έτσι, αλλά τώρα εδώ και δυο μέρες είναι κουμπωμένη με το κλιπ.

Κανείς δεν ξέρει....  μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρέασε και ευτυχώς, απ ότι φαίνεται, μόνο το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

υπάρχουν δύο τρόποι να βρεις τι έχει γενικά ένα workstation pc και  είναι οι εξής:

1. Ανοίγεις event viewer και κοιτάς τα criticals εκεί συνήθως βρίσκονται προβλήματα με H/W με βάσης το event ID, source & error βρίσκεις λύση του προβλήματος μέσω google ή μέσω αυτού του σάιτ.
  2. Να αγοράσεις μια post card που να είναι συμβατή για desktops.

Έτσι εντοπίζεις γρήγορα και εύκολα τα προβλήματα που προκύπτουν.;)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, neo80 είπε

υπάρχουν δύο τρόποι να βρεις τι έχει γενικά ένα workstation pc και  είναι οι εξής:

1. Ανοίγεις event viewer και κοιτάς τα criticals εκεί συνήθως βρίσκονται προβλήματα με H/W με βάσης το event ID, source & error βρίσκεις λύση του προβλήματος μέσω google ή μέσω αυτού του σάιτ.
  2. Να αγοράσεις μια post card που να είναι συμβατή για desktops.

Έτσι εντοπίζεις γρήγορα και εύκολα τα προβλήματα που προκύπτουν.;)

Και εγώ μαζί σου, και με μία μονάδα επιπλέον για syslog server για να "μαζεύει" όλα τα events, άλλα στο παραπάνω πρόβλημα, power failure, πως μπορεί να βοηθήσει ? :)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnykim είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Αντιμετωπίζω εδώ και αρκετό μεγάλο διάστημα ένα πρόβλημα στο παρακάτω, παλιό σύστημα:

PSU (Τροφοδοτικό & Watt): THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W

Motherboard (Μητρική): GIGABYTE GA-EP45-UD3LR

CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): Intel Xeon E5440

RAM (Μνήμη συστήματος): 2x KINGSTON KHX6400D2/2G HYPERX DDR2 2GB PC6400 800MHZ + 2x SAMSUNG 2GB DDR2 PC2-6400 800ΜΗΖ

GPU (Κάρτα γραφικών): ATI Radeon HD 4670

* SSDSamsung 850 Evo

Το πρόβλημα λοιπόν, είναι ότι δεν ανοίγει καθόλου αν κλείσω το πολύπριζο ή το διακόπτη του τροφοδοτικού.

Τι κάνω για να ανοίξει ξανά:

1) Κλείνω το διακόπτη του τροφοδοτικού και πατάω πολλές φορές το power button. Ανοίγω ξανά τον διακόπτη και τσεκάρω αν φαίνεται on η κάρτα δικτύου στο switch που έχω. Αν φανεί, τότε το PC ανοίγει.

2) Το πάνω βήμα με την διαφορά ότι αφαιρώ και τη μπαταρία της μητρικής

Μπορεί να ανοίξει τελικά, μετά από πάρα πολλέες προσπάθειες 

Τι έχω δοκιμάσει να ελέγξω:

1) Έχω αφαιρέσει όλα τα parts του και έχω αφήσει μια μνήμη από τις τέσσερις.

2) Έχω αφαιρέσει τις μνήμες μια-μια και έχω δοκιμάσει μόνο μια σε όλες τις θέσεις της μητρικής.

3) Έχω βγάλει τον CPU, το έχω καθαρίσει, και τον έχω επανατοποθετήσει.

4) Έχω μετρήσει με πολύμετρο την 24άρα φίσα του PSU, καθώς και την 4άρα για την CPU και κάποια ακόμα molex. Η τάση που παίρνω είναι η αναμενόμενη για κάθε γραμμή.

5) Η κάρτα γραφικών έχει HDMI και είναι μόνιμα συνδεδεμένη με τηλεόραση. Για κάποιο λόγο, παρατήρησα ότι όταν η τηλεόραση είναι εκτός ρεύματος τελείως, μπορεί να πάρει πιο εύκολα μπροστά.

6) Δοκίμασα άλλο καλώδιο ρεύματος για το PSU, καθώς και να πάρω απευθείας ρεύμα από πρίζα χωρίς πολύπριζο.

7) Οι πυκνωτές, οπτικά, φαίνονται να είναι εντάξει.

8 ) Έχω μετρήσει την μπαταρία της μητρικής, και φαίνεται οκ, αλλά έχω βάλει και καινούργια.

Πρις μερικές μέρες δεν δούλευε η ενσωματομένη κάρτα δικτύου, ενώ δοκίμασα πάρα πολλούς διαφορετικούς drivers.

Επειδή το πρόβλημα φαίνεται να είναι στην μητρική, έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Να σημειώσω επίσης ότι όσο δουλεύει δεν παρατηρώ κανένα πραγματικά πρόβλημα! Και το δουλεύω συνέχεια φορτωμένο με application-SQL servers κλπ.

Σημείωση 2: Το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και αν δεν κλείσω το πολύπριζο, αλλά απλά δεν ανοίξω το pc για 1-2 μέρες. Δεν φαίνεται δηλαδή να παίρνει ρεύμα η μητρική και συνεπώς δεν ανοίγει. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά σε όσους συμμετάσχουν στο θέμα.

Ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζεται επίσημα τουλάχιστον από την μητρική.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζεται επίσημα τουλάχιστον από την μητρική.

Ισχύει, δεν υποστηρίζεται επίσημα. Έχει τοποθετηθεί τέτοιο sticker adapter:

https://www.aliexpress.com/i/32809730742.html?spm=2114.12057483.0.0.c0a411991ZVjj9

Και έχει γίνει custom BIOS update. Επειδή λειτουργεί περίπου τρία χρόνια, και έχω δει αρκετούς να βάζουν xeon 771 σε 775 socket, πιστεύω ότι δεν φταίει ο CPU. Αλλά δεν αποκλείω τίποτα.

Θα λειτουργήσω το PC με ένα δανεικό τροφοδοτικό και θα ενημερώσω για την συμπεριφορά του!

@neo80 και @htaccess , ευχαριστώ για τις πληροφορίες, όταν λειτουργήσει ξανά το σύστημα, θα τα έχω υπόψη!

Επεξ/σία από johnykim
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι τροφοδοτικό. Μερικές φορές δεν δουλεύει ούτε το κομμάτι του standby.
Αλλαξε τροφοδοτικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

99% μου ακουγεται τροφοδοτικο.

Απ' 'οτι φαίνεται, ναι. Έχω παραγγείλει ήδη καθώς δεν βρήκα  γνωστού-φίλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...