Προς το περιεχόμενο

Αυξομειώσεις Ταχύτητας στο Wifi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, 

Πριν από 2 βδομάδες ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή μου 100σταρα Cosmote οπτική ίνα. 

Σήμερα παρατήρησα πολύ μεγάλες αυξομειώσεις στη ταχύτητα του Wifi. Δοκιμάζω απανωτά speedtest και παίρνω συνέχεια διαφορετικές μετρήσεις οι οποίες κυμαίνονται από 10 έως 60 Mbs για το download, αλλά το upload είναι σχεδόν σταθερό στο 9 με 10. Δοκίμασα επίσης να ελέγξω τη ταχύτητα και με το κινητό και με το ipad και είδα ότι και εκεί συμβαίνει το ίδιο. Έκανα επανεκκίνηση το ρούτερ αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Όλες οι συσκευές είναι δίπλα ακριβώς από το ρούτερ. Ειδικά το laptop που το δοκιμάζω ξανά και ξανά δεν πιάνει ποτέ πάνω από 30

Να σημειώσω επίσης ότι έχω επίσης έναν σταθερό υπολογιστή συνδεδεμένο με καλώδιο με το ρούτερ και εκεί μου δείχνει κανονικά 100Mbs χωρίς απώλειες, όσο test και να κάνω.

Αν κάποιος μπορεί να προσφέρει μία βοήθεια θα το εκτιμούσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασα να αλλάξω κανάλι δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά στο laptop, πάλι το πολύ 40 πιάνει. Δε ξέρω μήπως φταίει ότι είναι laptop του 2009, γιατί το κινητό όσο είμαι  μπροστά από το ρούτερ δείχνει το 100αρι αλλά και πάλι αν αλλάξω δωμάτιο εκεί μπορεί να πέσει και στα 20 με 30 με έναν τοίχο διαφορά. 

30 λεπτά πριν, bouzouste είπε

Συμφωνώ με τον bill27

Αλλά μια ερώτηση ακόμα. Το wifi είναι 2,4ghz ή 5ghz (ειδικά 801.11ac με νοιάζει αν υποστηρίζει).

2.4 είναι και αν προσπαθήσω να το αλλάξω σε 5 δε με αφήνει

Edit: Τελικά δεν είναι θέμα λαπτοπ γιατί το σύνδεσα και αυτό με ethernet και πιάνει 100σταρι...

Επεξ/σία από rhaos69

Οι ταχύτητες που πιάνεις με 2,4ghz band είναι καλές. Έχουν μεγάλη διαφορά οι θεωρητικές από τις πραγματικές. Επίσης αν μια συσκευή που έχεις συνδέσει στο wifi είναι κάπως παλιά και δεν υποστηρίζει τις τελευταίες τεχνολογίες μπορεί να σου ρίξει έως και 30%  τη ταχύτητα.

Αν θες να πιάνεις φουλ το 100 θα χρειαστείς κάποιο access Point 801.11ac. Με την προϋπόθεση να το υποστηρίζουν οι συσκευές σου.

2 ώρες πριν, rhaos69 είπε

Δοκίμασα να αλλάξω κανάλι δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά στο laptop, πάλι το πολύ 40 πιάνει. Δε ξέρω μήπως φταίει ότι είναι laptop του 2009, γιατί το κινητό όσο είμαι  μπροστά από το ρούτερ δείχνει το 100αρι αλλά και πάλι αν αλλάξω δωμάτιο εκεί μπορεί να πέσει και στα 20 με 30 με έναν τοίχο διαφορά. 

2.4 είναι και αν προσπαθήσω να το αλλάξω σε 5 δε με αφήνει

Edit: Τελικά δεν είναι θέμα λαπτοπ γιατί το σύνδεσα και αυτό με ethernet και πιάνει 100σταρι...

Ναι, το 2.4ghz επηρεάζεται απο πολλους παραγοντες. μόνο το 5ghz θα σε σωσει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...