billyg599 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Πριν από ένα χρόνο έστησα με την βοήθεια του φόρουμ ένα 3700x μηχάνημα (μαμά ψύκτρα,CX550m,NZXT H510, μία GTX1030) με το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Λόγω μετακόμισης όμως, και μηδενικού ήχου στο περιβάλλον, ακούω τους ανεμιστήρες. Αυτό φυσικά συνέβαινε και από πέρυσι που το είχα χτίσει και δεν υπάρχει κάποιο θέμα νομίζω με τον υπολογιστή. Εντόπισα τον αυξημένο ήχο στον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού (αφού έκλεισα τελείως τους ανεμιστήρες CPU/case). Με κάποια απλά apps στο κινητό μου δίνουν 45 dB περίπου ακριβώς πίσω από το τροφοδοτικό. Ο ανεμιστήρας λοιπόν του τροφοδοτικού CX550m γυρίζει συνέχεια και με ένα σταθερό rpm. Οπότε ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Κατ' αρχήν έτσι συμπεριφέρεται το τροφοδοτικό; Δηλαδή έχει ένα σταθερό rpm το οποίο δεν μεταβάλλεται με το load όπως ο ανεμιστήρας της CPU; 2) Αν αλλάξω ανεμιστήρα θα έχει διαφορά; 3) Θα ήθελα αν πιστεύει κάποιος ότι όντως η αλλαγή του θα κάνει την διαφορά, να με βοηθήσει να παραγγείλω τον κατάλληλο. Είδα ότι το CX550m έχει έναν 120mm fan αλλά νομίζω ότι αυτό δεν αρκεί γιατί αυτοί που βλέπω είναι για case (έχουν την τετράγωνη θήκη).
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 1) Από τη στιγμή που ανοίγετε το PC μέχρι να μπει στο λειτουργικό δεν χαμηλώνει καθόλου ο θόρυβος; 2) Ανάλογα ποιον θα βάλετε, οι Artic και οι BeQuiet είναι αθόρυβοι και κάνουν καλή δουλειά, όμως το τροφοδοτικό θα βγει εκτός εγγύησης. 3) Και αυτός έχει, αλλά την καλύπτει το μεταλλικό περίβλημα του τροφοδοτικού. 1
billyg599 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Από την στιγμή που ανοίγω το PC ξεκινάει ένα σταθερό rpm του ανεμιστήρα και παραμένει το ίδιο για όλη την διάρκεια που το PC είναι on. Έβγαλα και τελείως το τροφοδοτικό και το έκανα power on μόνο του και έχει την ίδια συμπεριφορά. Αλλά δεν έχει κάποιον περίεργο θόρυβο (high pitch, να χτυπάει κάπου κτλ) που έχω δεί σε άλλα θέματα.
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Είναι σύνηθες θέμα αυτού του μοντέλου. Μπορείτε να το πάτε για RMA ή να βάλετε ένα ανεμιστηράκι της αρεσκείας σας ακυρώνοντας την εγγύηση. Τι θα κάνετε;
billyg599 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Α ΟΚ είναι γνωστό θέμα συνεπώς. Δηλαδή υποθέτω χαμηλής ποιότητας ανεμιστήρας; Παρεμπιπτόντως το είχα κάνει RMA όταν το αγόρασα γιατί μου είχε έρθει DOA. Πήρε πολύ χρόνο (κανένα μήνα) και τώρα είναι αδύνατο να περιμένω τόσο. Οπότε θα προσπαθήσω να κάνω αλλαγή του ανεμιστήρα μόνος και θα πάρω έναν 120mm λοιπόν όσο πιο ήσυχο γίνεται. Ξέρεις αν ο ανεμιστήρας στο τροφοδοτικό είναι 3pin ή 4pin;
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Στα τροφοδοτικά είναι 2pin, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε μία τροποποίηση. 1 1
billyg599 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Επίσης μία τελευταία ερώτηση. Για να εκφορτίσει το τροφοδοτικό πρέπει να το αποσυνδέσω από τον υπολογιστή/πρίζα για αρκετές ώρες ή αρκεί να βραχυκυκλώσω τα pin 3/4 που τεσταρεις τον ανεμιστήρα; 1
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Συγγνώμη για την καθυστέρηση, χάθηκε η ειδοποίησή σας και... Αποσυνδέστε το από τη πρίζα και βραχυκυκλώστε τα pin 3/4 για ένα λεπτό. 1 1
Balantakos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Η σειρα CX ειναι απο τις χειροτερες (την εχω πατησει προσωπικα). Αλλαξε το.
billyg599 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 55 λεπτά πριν, Balantakos είπε Η σειρα CX ειναι απο τις χειροτερες (την εχω πατησει προσωπικα). Αλλαξε το. Να σου πώ το σκέφτομαι και αυτό. Ποια τροφοδοτικά είναι σχεδόν silent; Έβλεπα και κάποια με παθητικό cooling γιατί δεν έχω σοβαρή κάρτα γραφικών. Αυτά έχει ιδέα κάποιος αν είναι αξιόπιστα;
Balantakos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, billyg599 είπε Να σου πώ το σκέφτομαι και αυτό. Ποια τροφοδοτικά είναι σχεδόν silent; Έβλεπα και κάποια με παθητικό cooling γιατί δεν έχω σοβαρή κάρτα γραφικών. Αυτά έχει ιδέα κάποιος αν είναι αξιόπιστα; https://kavatza.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=2011&virtuemart_category_id=299&Itemid=0 1
Τέρης Α. Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, Balantakos είπε https://kavatza.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=2011&virtuemart_category_id=299&Itemid=0 Καλά, αυτό είναι υπερβολικά ήσυχο.
Psyber Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 το δικό μου τροφοδοτικό παράγει ένα συνεχή θόρυβο, υψίσυχνο, ακόμα και όταν ο ανεμιστήρας είναι ανενεργός. Αυτό συμβαίνει επειδή το έχω πολλά χρόνια και πρέπει σιγα σιγά να το αλλάξω. Καλό value είναι η σειρά RMx της Corsair. Πριν αγοράσεις οτιδήποτε συμβουλεύσου το site εδώ. https://www.cybenetics.com/index.php?option=power-supplies
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, Psyber είπε παράγει ένα συνεχή θόρυβο, υψίσυχνο, Coil whine;
Psyber Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2020 εινα κάτι ανάλογο νομίζω. Δεν μεταβάλλεται η ένταση του ανάλογα με το φορτίο αλλά είναι συνεχές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα