Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

Οταν παίρνεις στεγαστικο μπαίνει υποθηκη το ακινητο.

Δεν ξερω αν στην περιπτωση σου μπει το οικοπεδο

Αν η αξια του καλυπτει το δάνειο εισαι ενταξει.Εχουν τι να παρουν.........

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ναι ξέχασα ολοι οι ελληνες εχουν και καβατσα 40 50 χιλ ευρω καθε χρόνο μαύρα

δεν είναι ότι έχουν καβάτζα, απλά αν ο άλος σου λέει ότι βγάζει τόσα, εννοεί προφανώς αυτό που φαίνεται στη φορολογική.

Δε σημαίνει ότι το ίδιο συμβαίνει με τον TS αλλά εγώ προσωπικά ξέρω πολλούς που τη βγάζουν βασιλικά με τον "βασικό" 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Εγω βλεπω να μπορει να τα βγαλει περα. Τωρα δινει 300 για ενοικιο. Μετα μονο 140 για το δανειο

Κανε αιτηση και μαθε

Οι τράπεζες βλεπουν πλεον 20 χρόνια μετα.

Μακαρι να το παρει ο ανθρωπος

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Yperaspisths είπε

Οι τράπεζες δίνουν στεγαστικά δάνεια σε χαμηλόμισθους; Έχω οικόπεδο εντός σχεδίου και σκεφτόμουν να φτιάξω προκάτ σπίτι. Γύρω στις 40.000€ κοστίζει για 50τμ από τον Κοφινα. 15.000€ θα τα βάλω εγώ.

Ομως βγάζω 9000€ τον χρόνο και η δόση π.χ για 20 χρόνια βγαίνει στα 140€ τον μήνα.

Το οικόπεδο που είναι εντός σχεδίου πόλεως,γνωρίζεις τι αξία εχει;

Δημοσ.

ΑΝ το ακινητο που θα μπει υποθήκη υπερκαλύπτει το δανειο τοτε δεν τούς νοιαζουν τα εισοδηματα τοσο πολυ .Ειδικα οταν βαζει και χρημα απο τηυν τσεπη του.Το θεμα ειναι οτι στεγαστικο ισον υποθηκη.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

ΑΝ το ακινητο που θα μπει υποθήκη υπερκαλύπτει το δανειο τοτε δεν τούς νοιαζουν τα εισοδηματα τοσο πολυ .Ειδικα οταν βαζει και χρημα απο τηυν τσεπη του.Το θεμα ειναι οτι στεγαστικο ισον υποθηκη.

αν και δεν είμαι ειδικός δε νομίζω να τους ενδιαφέρει και τόσο αυτό. Στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα όχι το σπίτι. Δε μιλάμε να έχεις κανένα οικόπεδο που αξίζει τα 2χ και 3χ του δανείου

Έχουν γεμίσει τόσα ακίνητα οι τράπεζες. Να πάρουν ακόμα ένα να το κάνουν τι; Να το βγάζουν σε πλειστηριασμούς ελπίζοντας να πάρουν αυτά που έδωσαν; Κι αν καταφέρουν να το πάρουν αν χτύπα ξύλο φτάσει εκείνη η ώρα. Όλο και κάποιος νόμος για προστασία πρώτης κατοικίας και δε ξέρω τι μπορεί να εμφανιστεί.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά εγώ το βλέπω δύσκολο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οικόπεδο το είχε αγοράσει ο πατέρας μου 30.000€ πριν μερικά χρόνια. Ένα μικρό οικόπεδο είναι 250τμ στο Πόρτο Ράφτη με συντελεστή δόμησης 0.40. Μέχρι 90τμ μπορείς να φτιάξεις. Προφανώς και θα μπει σε υποθήκη το οικόπεδο και το σπίτι αν μου δώσουν δάνειο. Το θέμα μου είναι ο χαμηλός μισθος

Αν δεν δίνουν δάνειο όπως είπα θα πάω σε τροχοβιλα.Ειναι κάτι που δεν θέλω γιατί μοιάζουν με κουκλοσπιτα της barbie ,αλλά ακόμα χειρότερο να μένεις σε ενοίκιο. Είναι λεφτά που πετας

Επεξ/σία από Yperaspisths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυσκολο έχεις δικιο μια και το οικοπεδο εχει χαμηλη αξια, αλλα χωρίς υποθηκη θα ηταν αδυνατο.Τωρα θα δείξει...........

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ.

Δεν ξέρω κατα πόσο η τράπεζα θα δεχθεί να υποθηκεύσει προκάτ σπίτι.. το οικόπεδο από την άλλη μεριά ίσως να καλύπτει το δάνειο από μόνο του.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsioulak είπε

Δεν ξέρω κατα πόσο η τράπεζα θα δεχθεί να υποθηκεύσει προκάτ σπίτι.. το οικόπεδο από την άλλη μεριά ίσως να καλύπτει το δάνειο από μόνο του.

Πραγματικά είναι λόγω της κρίσης . Μέχρι το 2008 έδιναν 200.000€ δάνεια σε ανθρώπους που έπαιρναν 1300€ με δόσεις 800€ τον μηνα και τώρα δεν δίνουν ούτε 20-30.000€

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Yperaspisths είπε

Πραγματικά είναι λόγω της κρίσης . Μέχρι το 2008 έδιναν 200.000€ δάνεια σε ανθρώπους που έπαιρναν 1300€ με δόσεις 800€ τον μηνα και τώρα δεν δίνουν ούτε 20-30.000€

ναι και έγινε το μπαμ και βγάζουν όλοι την ουρά τους απ έξω. 

Φταίει η τράπεζα σου λέει που έδωσε το δάνειο, που δεν υπολόγισε καλά το ρίσκο. Τώρα που δε δίνουν, πάλι φταίει η τράπεζα. Αν σου δώσει όμως και βαρέσεις κανόνι (πολύ πιθανόν) θα βγουν μερικοί και θα λένε, ας μην έδινε η τράπεζα το δάνειο. Λες και το δάνειο το δίνει σε ανήλικα και ευθύνη έχει μόνο αυτός που το δίνει και όχι αυτός που το ζητάει.

Τελικά τι θέλουμε;

Σωστά αυτά που σκέφτεσαι για το ενοίκιο αλλά αντικειμενικά είναι δύσκολο αυτό που ζητάς. Εγώ δε θα έδινα τέτοιο δάνειο, αλλά ποτέ δε ξέρεις. 

Δημοσ.

το οικόπεδο 30χιλ + 40 το σπίτι σύνολο 70. το οίκημα καλύπτει το δάνειο το θέμα είναι πως θα αξιολογήσουν εσένα καθώς και τον εγγυητή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...