Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την κοινότητα.

Το Pitsos 5kg που έχουμε οριακά αντέχει στα 14 χρόνια συμβίωσης και παρότι λειτουργεί ακόμη έστω με ηχορύπανση, είναι μπελάς τα συνεχή πλυντήρια.

Για την τετραμελή πλέον οικογένεια χρειάζομαι ένα μεγάλο πλυντήριο 9-10kg για να μπορεί να πλύνει και παπλωματα/κουβέρτες χωρίς να αγκομαχάει.

Οφείλω να πω πως έχω μια ελαφρά προτίμηση στην κοινοπραξία BSH( Pitsos/Bosch/Siemens) λόγω καλής εμπειρίας κ του ότι έχει σχετικά καλό service/aftermarket κι αξιοπιστία.

Επίσης κλίνω και σε Samsung/LG σε 9κιλα μοντέλα τους μεταξύ 400 βαρειά ως 500€ τρέχουσες Black Friday τιμές με όσο γίνεται συμπίεση του κόστους.

Θα χρειαστώ την βοήθεια σας αν έχετε κάποιο  αξιόπιστο μοντέλο να προτείνετε.

Επισης ποια χαρακτηριστικά των σύγχρονων πλυντηρίων είναι τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΧΡΗΣΙΜΑ και ουσιώδη και ποια να αγνοήσω σαν φύκια του marketing ή δευτερεύοντα.

Αν εχετε αντενδείξεις, ή μοντέλα να αποφύγω, ευπρόσδεκτα.

Πραγματικά στο skroutz αλίευσα σημεία και τέρατα για κάθε εταιρεία και με ανησυχεί το ότι έχουν κάνει τα πλυντήρια smartphones με κάδο.

Απαραίτητες προδιαγραφές:

Χαμηλή κατανάλωση. Α+++ στην πλύση είναι όλα σχεδόν και κάποια Α+++ -30%. Ωστόσο στο στράγγισμα στα ψιλά γράμματα κάποιοι είναι ή Β. Αυτό ξεδιαλύνει η μέση ετήσια κατανάλωση.

Χαμηλός θόρυβος. Μόνο με το καρτελάκι βγαίνει άκρη. Άλλη τιμή στο πλύσιμο, άλλη στο στράγγισμα.

Ανοξείδωτος κάδος και μηχανισμός με 10ετή εγγύηση. Δυστυχώς 10 έτη δίνουν συνήθως στο μοτέρ κι όχι στα ευπαθή μπλιμπλίκια...

Στράγγισμα στις 1400 στροφές (κι άνω) φαίνεται υπερακετό. Ίσως και 1200 είναι Οκ αλλά περισσότερο, καλύτερο στεγνωμα. Σε αρκετά μοντέλα ωστόσο οι στροφές ανεβαίνουν ανά 200 ή 400 ή έχουν ακόμη λιγότερες ρυθμίσεις, ανάλογα το πρόγραμμα.

Ζύγισμα προ της πλύσης έχουν τα περισσότερα πλυντήρια αλλά δεν ξεκαθαρίζουν οι κατασκευαστές αν βλέπεις το βάρος στην οθόνη.  Το τρικ είναι ότι το βάρος επηρεάζει τον χρόνο πλύσης και σε κάποια μοντέλα αν είναι άνω των 2, 4 ή x κιλών κάποια προγράμματα γρήγορης πλύσης ή φρεσκαρισματος ΔΕΝ είναι διαθέσιμα ή ακόμη κι αν επιλεχθούν το πλυντήριο μπορεί να "διορθώσει" στην πορεία και να βάλει άλλο!

Πρόγραμμα για πιο ευκολοσιδέρωτα βαμβακερά ή για ρούχα που έχουν στραγγιστεί αρκετά καλά χωρίς να στάζουν είναι εκ των ουκ άνευ αλλά αυτό είναι μη μετρήσιμο χαρακτηριστικό.

Κατά την σύζυγο η παύση πλύσης και προσθήκη επιπλέον ρούχου/ρούχων είναι επιθυμητή. Αρκετοι κατασκευαστές το παρέχουν.

Marketing (προαιρετικά)

Βλέπω wow τεχνολογίες που έχουν εμφανιστεί όπως χρήση ατμού για απολύμανση/αντιαλλεργική δράση/φρεσκαρισμα ρούχων όπως οι Steam καθαριστικές μηχανές. Σε κάποια AEG το διαφημίζουν για το πόσο ευκολοσιδέρωτα βγάζει τα ρουχα. (ProSteam)

Επίσης τεχνολογία φυσαλίδων πχ. Eco Bubble που η Samsung διαφημίζει και χρησιμοποιεί για καλύτερη διάλυση απορρυπαντικού και καλύτερη πλύση.

Ενδιαφέρουσα φαίνεται και η ύπαρξη προγραμμάτων πλύσης στους 15 βαθμούς(!). Πάντα με αστερίσκους σε βάρος, διάρκεια, κατάσταση ρούχων.

Διάγνωση λεκέδων. Διαπίστωση τύπου 4 πιο γνωστών λεκεδων και προσαρμογή πλύσης αναλόγως( StainRemoval system). 

Αυτόματη δοσολογία απορρυπαντικού. Συνήθως υπάρχει σε πλυντήρια με δυνατότητες απομακρυσμένης παρακολούθησης/χειρισμού.

Πρόγραμμα Outdoor & Αδιαβροχοποίηση. 

Υποτίθεται ότι ρούχα με αδιάβροχες μεμβράνες/αδιάβροχο ποιήσεις είναι ασφαλή σε αυτό το πρόγραμμα.

Διάγνωση ανομοιόμορφης φόρτωσης. Δεν ξέρω τι προσφέρει στον κατοχο αυτό πέρα από προστασία του μοτέρ από κάποιον που θα βάλει.. πέτρες.

Μια άλλη παροχή είναι οι ηλεκτρονικές ενδείξεις/διαγνώσεις βλαβών. Κάποια μάλιστα με wifi/nfc μοιράζονται πληροφορίες πλύσης/διάγνωσης στο smartphone. Κάποια έχουν και Alexa. Προσωπικά με ανησυχεί στο θέμα αξιοπιστίας η ύπαρξη τόσων ηλεκτρονικών μέσα σε πλυντήριο/μπάνιο/υγρασία.

Συγγνώμη εκ των προτέρων αν κούρασα. Ελπίζω να βοηθήσω κι άλλους οικογενειάρχες και μη που ψάχνονται.

ΥΓ.

Απέρριψα τα πλυντήρια/στεγνωτηρια λόγω των αυξημένων θεμάτων που βγάζουν ως προς την αξιοπιστία συν το έξτρα κόστος σε σχέση με τα "απλά" πλυντήρια.  Θα έπρεπε να ανέβω σε τιμή, πέσω σε 8κιλο και σε χαρακτηριστικά.

Αν έχετε να προτείνετε μοντέλο σκυλί, εννοείται καλοδεχούμενο.

Επεξ/σία από Krepalidis
Ορθογραφικά
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Οχι samsung αλλιως παρε το δικό μου 6 μηνών και δώρο στεγνωτήρα samsung 4 μηνών, σκουπιδια

Οι δύο κουνιάδες μου, με τετραμελείς οικογένειες επίσης, έχουν Samsung και είναι ευχαριστημένες. Αλλιώς δεν θα ασχολούμουν με ...γκατζετοπλυντήρια.

Η πεθερά μου τα σκοτώνει στην τριετία λόγω υπερεντατικής χρήσης. Ένα Whirlpool έχει μια πενταετία χωρίς βλάβη και νιώθει έπιασε Λόττο.

Ο λόγος που ρώτησα για να προτείνετε μοντέλο (κι όχι μάρκα) είναι αυτός ακριβώς: δεν υπάρχει πλέον αξιόπιστη μάρκα, απλά κάποια πιο αξιόπιστα από τον μέσο όρο μοντέλα. Και κάποιες μάρκες τελείως φασόν...

Ποιο μοντέλο πλυντηρίου είχες; Όσο δούλευε, εκανε αυτό που διαφήμιζε;

ΥΓ.

Άσε, ψάχνουμε τα made in Poland όπως κάποτε ψάχναμε τα made in Germany... Κίνα, Τουρκία ολα. Εκει φτάσαμε!

Επεξ/σία από Krepalidis
Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως προς όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Απο ότι έψαξα στο skroutz η μόνη μάρκα που μου άφησε θετικές εντυπώσεις σε κάποια μοντέλα είναι η LG. 

Το δικό μας πλυντήριο είναι Siemens 16ετιας, έχει παρουσιάσει την 3η του βλάβη (ο κάδος κάνει θορυβους σαν να έχει σπάσει κάποιο σίδερο και επίσης τρέχουν νερά από κάτω και πλημμυριζει ο χώρος), οπότε περιμένω τώρα την διάγνωση και το κόστος επισκευής του τεχνικού να δω αν θα το φτιάξω η θα πάρουμε άλλο. Πριν από αυτό είχαμε πάλι ένα Siemens 15 περίπου ετών, αυτό είχε πάθει 3-4 βλάβες είχε καεί και ο εγκέφαλος στο τέλος απλά το αναβαμε και δεν ξεκινούσε καθόλου. Στο παλιό μας σπίτι Siemens 12ετιας, έπαθε βλάβη 2 φορές χαλασε η βαλβίδα εισοδου του νερού ενώ βουλωνε πολύ συχνά η αντλία, το έχουμε στο υπόγειο τώρα. 

Γενικά η Siemens στα πλυντήρια τα πρώτα 7-8 χρόνια είναι καλά, μετά εμφανίζονται προβλήματα μέχρι να βαρεθείς να φτιάχνεις και να πάρεις καινούργιο. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω ως προς όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Απο ότι έψαξα στο skroutz η μόνη μάρκα που μου άφησε θετικές εντυπώσεις σε κάποια μοντέλα είναι η LG. 

Το δικό μας πλυντήριο είναι Siemens 16ετιας, έχει παρουσιάσει την 3η του βλάβη (ο κάδος κάνει θορυβους σαν να έχει σπάσει κάποιο σίδερο και επίσης τρέχουν νερά από κάτω και πλημμυριζει ο χώρος), οπότε περιμένω τώρα την διάγνωση και το κόστος επισκευής του τεχνικού να δω αν θα το φτιάξω η θα πάρουμε άλλο. Πριν από αυτό είχαμε πάλι ένα Siemens 15 περίπου ετών, αυτό είχε πάθει 3-4 βλάβες είχε καεί και ο εγκέφαλος στο τέλος απλά το αναβαμε και δεν ξεκινούσε καθόλου. Στο παλιό μας σπίτι Siemens 12ετιας, έπαθε βλάβη 2 φορές χαλασε η βαλβίδα εισοδου του νερού ενώ βουλωνε πολύ συχνά η αντλία, το έχουμε στο υπόγειο τώρα. 

Γενικά η Siemens στα πλυντήρια τα πρώτα 7-8 χρόνια είναι καλά, μετά εμφανίζονται προβλήματα μέχρι να βαρεθείς να φτιάχνεις και να πάρεις καινούργιο. 

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα με τα πολλα χαρακτηριστικά. Το εβαλα ως προς τα ποια θέλω σίγουρα και ποια είναι στα υπόψιν (marketing)

Πρακτικά δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις και η σύζυγός αν είναι να επιλέξουμε ένα αξιόπιστο πλυντήριο να κάνει την δουλειά της χωρίς άγχος, θα την πείσω κι ας μην έχει Addwash, adaware, bloatware κλπ.

Σκέψου ότι τα παιδιά πηγαινουν πλέον νήπιο/Δημοτικό και την παλέψαμε, οποιοδήποτε 9κιλο θα είναι τεράστια αναβάθμιση.

Η σύζυγος προτιμάει να τα έχει όλα γιατί "για φορά το παίρνεις". Αχαχαχαχαχαχ...

Εγώ προτιμώ ένα εξαιρετικό v4m κατατί οικονομικοτερο και με την διαφορά να πάρω μια 5ετή εγγύηση. Διαφορετικά 600€ δεν μας φτάνουν.

Ούτε όμως και να πάρω καρατούρκικο/καραφασόν κινεζιά να μείνουμε 1 βδομάδα χωρίς πλυντήριο περιμενοντας την εγγύηση. Υπάρχουν και "επώνυμα" 10κιλα σε προσφορά κάτω από 300...

Πχ. Γλυκοκοιταζω το Siemens wm14t4e9gr το οποίο βρίσκω μόνο στον Κωτσόβολο στα 399€ που δεν βρίσκω πουθενά εκτός από τον Κωτσο. Προφανώς όπως και η Mediamarkt φέρνουν κατά παραγγελία μοντέλα, ειδικές παρτίδες που δεν φέρνουν οι άλλοι. 

Με +75 περίπου η πενταετής εγγύηση. 

ΥΓ.

Μεγάλο κουσούρι να αγοράζεις οικιακή συσκευή χωρίς επιτόπιο check/έλεγχο.

ΥΓ.2

Τα περισσότερα πλυντήρια τελειώνουν σε gr, προφανώς μοντέλα για ελληνική αγορά. Στο Σκρουτζ πολλά τελειώνουν σε BY είναι μοντέλα για Βουλγαρία;

Επεξ/σία από Krepalidis
Πολύ φασόν και παραεισαγωγη κυκλοφορεί
Δημοσ.

Ναι το καταλαβαίνω τι θέλετε. Εγώ θα έψαχνα για κάποια μοντελα της LG. Για Siemens δεν ξέρω κατά πόσο έχει βελτιωθεί από το 2004 που κάναμε την τελευταία αφορά. Samsung έχει ένας φίλος, μετα τα 12 χρόνια άρχισε να έχει προβλήματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη κι εγω ψαχνομαι καιρο τωρα για πλυντηριο μιας και ειμαστε με ενα Siemens 5kg (δεκαετιας του 80' ) λεω να παω σε LG και συγκεκριμενα στο παρακατω αλλα μονο αν η τιμη του πεσει κατω απο 500 ευρω.

https://www.skroutz.gr/s/19748160/LG-F4WV909P2-1400-Στροφές-9kg.html?from=account_favorites

Αν πεσει κατω απο 500 λογικα θα το παρω.

Εχω βαλει στο ματι κι αλλα 2 ακομη αλλα λογικα αυτο θα παρω.Δεν καιγομαι και θα περιμενω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε δείγμα από 3 πλυντήρια Siemens ηλικίας εκεί γύρω στο 2004 έχουν αποδειχτεί όλα απροβλημάτιστα με εντατική χρήση
άντε να σκαλώνει ελαφρώς πια το κλείστρο από κακοποίηση του πλήκτρου της πόρτας στο ένα

φαντάζομαι είναι όπως τύχει

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.

Όλα σχετικά είναι εγώ είχα candy που έζησε 18 χρόνια , πήρα siemens πριν 1.5 χρόνο με επέκταση εγγύησης , σε 6 μήνες είχε μουχλιάσει το εσωτερικό λάστιχο δεν το καλύπτει η εγγύηση ούτε η επέκταση , η μούχλα έχει εξαπλωθεί παντού πλέον και άρχισε να σκουριάζει εξωτερικά.

380€ πλυντήριο και θα το πετάξω σε κανα μήνα να πάρω καινούριο.

Οκ προβληματικό μοντέλο? Μπορεί, Siemens ομως δεν ξαναπαίρνω αφού με γειωσαν από την εγγύηση.

Κόστος αλλαγής με μεταφορά εργασία ανταλλακτικά 230€

• Confused 3
Δημοσ.

Έχω να εκφέρω άποψη για το (υπέροχο κατ'εμέ) Pitsos WQP1200G9. Αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2017 και αντικατέστησε ένα Whirlpool AWO/D 6605 που ήταν θορυβώδες και μέτριο σε αποτελέσματα πλύσης. Το πλυντήριο 3.5 χρόνια μετά είναι κτήνος, σκυλί. Από την πρώτη ημέρα ερωτεύτηκα το brushless μοτέρ του, την ησυχία του τόσο στην πλύση (ακόυγεται μόνο ο παφλασμός του νερού και των ρούχων στον κάδο) όσο και στο στύψιμο (στις 1200 στροφές ακούγεται 30 με 35% λιγότερο από ότι το Whirlpool στις 600). Ο κάδος; Εξαιρετικά ποιοτικός και απαλός για τα ρούχα, μεγάλος και ευρύχωρος. Μόνο η διάμετρος του ανοίγματος της πόρτας είναι σχετικά μικρότερη από αυτήν που περίμενα και στην φόρτωση πολύ ογκώδων ρούχων - υφασμάτων με έχει δυσκολέψει (στις φυσιολογικές πλύσεις είναι μια χαρά και δεν με δυσκολεύει καθόλου). Έχω πλύνει και τι δεν έχω πλύνει, του έχω πιει και βγάλει τα μάτια πάμπολλες φορές. Ειλικρινά, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Δεν περίμενα να είναι τόσο αξιόπιστο δεδομένης της φθίνουσας αξιοπιστίας των προϊόντων BSP-BSH με την πάροδο των χρόνων. Κι όμως, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και δεν με έχει απογοητεύσει ούτε μία φορά. Τα ρούχα βγαίνουν πεντακάθαρα και καθόλου ταλαιπωρημένα στις ίνες και την υφή τους,  τα προγράμματα έχουν εξαιρετική κλιμάκωση, η κατανάλωση ρεύματος και νερού είναι όλα τα λεφτά, το μοτέρ - κάδος - αμορτισέρ είναι ΤΕΡΑΤΑ και δεν το έχω δει ποτέ να δονείται. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην απόσβεση των κραδασμών τόσο στην πλύση όσο και στο στύψιμο. Είναι στιβαρή κατασκευή, όμορφο (υποκειμενική υπόθεση), εύκολο στην χρήση και πλένει - στύβει θαυμάσια. Η αντλία μπροστά έχει και σωληνάκι αποστράγγισης. Στο πορτάκι της αντλίας υπάρχει μηχανικός κρίκος για το ξεκλείδωμα της πόρτας μιας και η κλειδαριά είναι ηλεκτρονική.

Εν κατακλείδι: αν ήμουν στην θέση σου θα επένδυα σε αυτό το μοντέλο (ή στο WQP1400G9 που είναι η νέα του εκδοχή με ελαφρώς διαφορετικό χρωματισμό και στύψη έως και 1400 στροφές) άφοβα. Κρίνοντας από την βαρύτατη χρήση 3,5 ετών και παρά τους αρχικούς μου ενδοιασμούς το πλυντήριο είναι κτήνος και το αγαπάω. Εννοείται ότι το προσέχω και το συντηρώ όπως πρέπει (γιατί ό,τι αφήνεις σε αφήνει, ΝΟΜΟΣ) και με προσέχει και αυτό.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Όλα σχετικά είναι εγώ είχα candy που έζησε 18 χρόνια , πήρα siemens πριν 1.5 χρόνο με επέκταση εγγύησης , σε 6 μήνες είχε μουχλιάσει το εσωτερικό λάστιχο δεν το καλύπτει η εγγύηση ούτε η επέκταση , η μούχλα έχει εξαπλωθεί παντού πλέον και άρχισε να σκουριάζει εξωτερικά.

380€ πλυντήριο και θα το πετάξω σε κανα μήνα να πάρω καινούριο.

Οκ προβληματικό μοντέλο? Μπορεί, Siemens ομως δεν ξαναπαίρνω αφού με γειωσαν από την εγγύηση.

Κόστος αλλαγής με μεταφορά εργασία ανταλλακτικά 230€

Α ρε Τσόφρα, παιδί της αλλαγής και στα πλυντήρια.

Πλάκα κάνω. Συμφωνώ, παρτίδες και παρτίδες είναι τα πράγματα. Παίζει να είναι και βάρδιες, βάρδιες. Αν ο Τούρκος ήπιε παραπάνω ναργιλέ μπορεί το Siemens/Pitsos να βγει ροκφόρ...

Επίσης να πω την μεγάλη ΜΠΙΝΙΑ που κάνουν όλοι οι κατασκευαστές. 9κιλα αφορά το βάρος των ρούχων, όχι βτων όγκο. Βλέπω πολλά σχόλια στο Σκρουτζ να λένε για κάδους 9κιλων που χωράνε λιγότερα ρούχα από 7κιλων... Επίσης πολλά 9κιλα πλενουν 9κιλα βαμβακερά αλλά μάλλινα ή άλλα ρούχα, τσουκου. Γρήγορο πρόγραμμα ούτε.

Πρέπει να κατεβάζουμε τα μανιουαλ και να κατεβάζουμε μανιουάλια και καντίλια με δαυτους!

Τεσπα.

Λόγω που καλών σχολίων, ελάχιστων αρνητικών σκέφτομαι σοβαρά το Pitsos WQP1400G9. Βλέπω μάλιστα ότι βγήκε το νέο μοντέλο WUP1400G9 μόλις ένα μήνα πριν που καλύπτει μια παραληψη του προηγούμενου μοντέλου: Έχει πρόγραμμα καθαρισμού κάδου (και με υπενθύμιση).

Κανένα σχόλιο δεν βλέπω όμως και δεν θέλω να γίνω beta tester.

ΥΓ.

Βλέπω βγάζει και η Hyundai πλυντήρια. Μάλιστα όπως τα Pitsos πλήρως εξελληνισμενα. Μάλιστα τα σκρουτζομαγαζα τα φέρνουν από την επίσημη αντιπροσωπεία! Ρε λες να μην σπάει να μην χαλάει σαν τα αμαξια τους; Για αρχή βλέπω πως αν και έχουν inverter μηχανισμό τα 10κιλα (9κιλα όχι όλα), η εγγύηση παραμένει 2ετης.

41 λεπτά πριν, rafa1919 είπε

Έχω να εκφέρω άποψη για το (υπέροχο κατ'εμέ) Pitsos WQP1200G9. Αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2017 και αντικατέστησε ένα Whirlpool AWO/D 6605 που ήταν θορυβώδες και μέτριο σε αποτελέσματα πλύσης. Το πλυντήριο 3.5 χρόνια μετά είναι κτήνος, σκυλί. Από την πρώτη ημέρα ερωτεύτηκα το brushless μοτέρ του, την ησυχία του τόσο στην πλύση (ακόυγεται μόνο ο παφλασμός του νερού και των ρούχων στον κάδο) όσο και στο στύψιμο (στις 1200 στροφές ακούγεται 30 με 35% λιγότερο από ότι το Whirlpool στις 600). Ο κάδος; Εξαιρετικά ποιοτικός και απαλός για τα ρούχα, μεγάλος και ευρύχωρος. Μόνο η διάμετρος του ανοίγματος της πόρτας είναι σχετικά μικρότερη από αυτήν που περίμενα και στην φόρτωση πολύ ογκώδων ρούχων - υφασμάτων με έχει δυσκολέψει (στις φυσιολογικές πλύσεις είναι μια χαρά και δεν με δυσκολεύει καθόλου). Έχω πλύνει και τι δεν έχω πλύνει, του έχω πιει και βγάλει τα μάτια πάμπολλες φορές. Ειλικρινά, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Δεν περίμενα να είναι τόσο αξιόπιστο δεδομένης της φθίνουσας αξιοπιστίας των προϊόντων BSP-BSH με την πάροδο των χρόνων. Κι όμως, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και δεν με έχει απογοητεύσει ούτε μία φορά. Τα ρούχα βγαίνουν πεντακάθαρα και καθόλου ταλαιπωρημένα στις ίνες και την υφή τους,  τα προγράμματα έχουν εξαιρετική κλιμάκωση, η κατανάλωση ρεύματος και νερού είναι όλα τα λεφτά, το μοτέρ - κάδος - αμορτισέρ είναι ΤΕΡΑΤΑ και δεν το έχω δει ποτέ να δονείται. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην απόσβεση των κραδασμών τόσο στην πλύση όσο και στο στύψιμο. Είναι στιβαρή κατασκευή, όμορφο (υποκειμενική υπόθεση), εύκολο στην χρήση και πλένει - στύβει θαυμάσια. Η αντλία μπροστά έχει και σωληνάκι αποστράγγισης. Στο πορτάκι της αντλίας υπάρχει μηχανικός κρίκος για το ξεκλείδωμα της πόρτας μιας και η κλειδαριά είναι ηλεκτρονική.

Εν κατακλείδι: αν ήμουν στην θέση σου θα επένδυα σε αυτό το μοντέλο (ή στο WQP1400G9 που είναι η νέα του εκδοχή με ελαφρώς διαφορετικό χρωματισμό και στύψη έως και 1400 στροφές) άφοβα. Κρίνοντας από την βαρύτατη χρήση 3,5 ετών και παρά τους αρχικούς μου ενδοιασμούς το πλυντήριο είναι κτήνος και το αγαπάω. Εννοείται ότι το προσέχω και το συντηρώ όπως πρέπει (γιατί ό,τι αφήνεις σε αφήνει, ΝΟΜΟΣ) και με προσέχει και αυτό.

Ήδη βγήκε και μεθεπόμενο μοντέλο όπως ανέφερα παραπάνω με αυτοκαθαριζομενο καδο. Το ότι ο κάδος είναι μικρός το διάβασα καθώς και φαίνεται και οπτικά μικρό το άνοιγμα του.

Ισχύει ότι 1200 είναι υπεραρκετές για να βγουν τα ρούχα σχεδόν στεγνά και επαρκούν ακόμη και οι 800-1000; Σε ευχαριστώ για το κατατοπιστικό σχόλιο.

Σημαντικο για μένα και ποιο κατάστημα το φέρνει για να το επιλέξω.

ΥΓ.

Να πω και μια ράδιο αρβύλα. Λένε κάποιοι ότι τουλάχιστον όσο η Pitsos ήταν στην Ελλάδα, φτιάχνανε τα ηλεκτρονικά τους ανθεκτικά στο κάκιστο δίκτυο της ΔΕΗ για αυτό αντέχανε παραπάνω. Παράλληλα τα σημερινά υπερσύγχρονα πλυντήρια με τεχνολογια ...πυρηνικής μπουρμπουλήθρας, μας βλέπω να τους βάζουμε ups μην χάσουν το WiFi σήμα(!) και μην μας καούν στην πρώτη υπέρταση.

Επεξ/σία από Krepalidis
  • Like 1
Δημοσ.
7 hours ago, Krepalidis said:

Πλάκα κάνω. Συμφωνώ, παρτίδες και παρτίδες είναι τα πράγματα. Παίζει να είναι και βάρδιες, βάρδιες. Αν ο Τούρκος ήπιε παραπάνω ναργιλέ μπορεί το Siemens/Pitsos να βγει ροκφόρ...

....

ΥΓ.

Βλέπω βγάζει και η Hyundai πλυντήρια. Μάλιστα όπως τα Pitsos πλήρως εξελληνισμενα. Μάλιστα τα σκρουτζομαγαζα τα φέρνουν από την επίσημη αντιπροσωπεία! Ρε λες να μην σπάει να μην χαλάει σαν τα αμαξια τους; Για αρχή βλέπω πως αν και έχουν inverter μηχανισμό τα 10κιλα (9κιλα όχι όλα), η εγγύηση παραμένει 2ετης.

Δεν κατασκευάζονται Τουρκία μόνο οι συσκευές της BSH.
Επίσης δεν φτιάχνουν οι εταιρείες μόνο μια σειρά συσκευών, έχουν χρονολογίες-φτηνές/ακριβές σειρές-μοντέλα κοκ, και καθεμιά συσκευή μπορεί να έχει διαφορετική χώρα-εργοστάσιο προέλευσης.

Για τα αυτοκίνητα της Hyundai δεν ξέρω αν δεν σπάνε-δε χαλάνε,
ξέρω όμως ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor logo.png

δεν έχει σχεση με τις ηλεκτρικές συσκευές Hyundai ab-logoUPper.jpg.

Δημοσ.

εγω πριν κανα χρονο πηρα αυτο https://www.skroutz.gr/s/15951690/LG-FH2J3TDN0-1200-Στροφές-8kg.html

ειναι 8kg αλλα δοκιμασμενα χωραει κουβερτες και παπλωματα! εχει χαμηλη καταναλωση και ειναι αθορυβο! το εχω λιγο καιρο για να δω αντοχες κλπ, αλλα προς το παρον εχει βγει πολυ καλο! εχει πληθος προγραμματων που θα ειναι βοηθητικα για οικογενεια και στυβει καλα (μεχρι 1200 φτανει νομιζω αλλα ειαι υπεραρκετο!)

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Krepalidis είπε

Επίσης να πω την μεγάλη ΜΠΙΝΙΑ που κάνουν όλοι οι κατασκευαστές. 9κιλα αφορά το βάρος των ρούχων, όχι βτων όγκο. Βλέπω πολλά σχόλια στο Σκρουτζ να λένε για κάδους 9κιλων που χωράνε λιγότερα ρούχα από 7κιλων... Επίσης πολλά 9κιλα πλενουν 9κιλα βαμβακερά αλλά μάλλινα ή άλλα ρούχα, τσουκου. Γρήγορο πρόγραμμα ούτε.

Πρέπει να κατεβάζουμε τα μανιουαλ και να κατεβάζουμε μανιουάλια και καντίλια με δαυτους!

Τεσπα.

Λόγω που καλών σχολίων, ελάχιστων αρνητικών σκέφτομαι σοβαρά το Pitsos WQP1400G9. Βλέπω μάλιστα ότι βγήκε το νέο μοντέλο WUP1400G9 μόλις ένα μήνα πριν που καλύπτει μια παραληψη του προηγούμενου μοντέλου: Έχει πρόγραμμα καθαρισμού κάδου (και με υπενθύμιση).

Κανένα σχόλιο δεν βλέπω όμως και δεν θέλω να γίνω beta tester.

ΥΓ.

Ήδη βγήκε και μεθεπόμενο μοντέλο όπως ανέφερα παραπάνω με αυτοκαθαριζομενο καδο. Το ότι ο κάδος είναι μικρός το διάβασα καθώς και φαίνεται και οπτικά μικρό το άνοιγμα του.

Ισχύει ότι 1200 είναι υπεραρκετές για να βγουν τα ρούχα σχεδόν στεγνά και επαρκούν ακόμη και οι 800-1000; Σε ευχαριστώ για το κατατοπιστικό σχόλιο.

Σημαντικο για μένα και ποιο κατάστημα το φέρνει για να το επιλέξω.

ΥΓ.

Να πω και μια ράδιο αρβύλα. Λένε κάποιοι ότι τουλάχιστον όσο η Pitsos ήταν στην Ελλάδα, φτιάχνανε τα ηλεκτρονικά τους ανθεκτικά στο κάκιστο δίκτυο της ΔΕΗ για αυτό αντέχανε παραπάνω. Παράλληλα τα σημερινά υπερσύγχρονα πλυντήρια με τεχνολογια ...πυρηνικής μπουρμπουλήθρας, μας βλέπω να τους βάζουμε ups μην χάσουν το WiFi σήμα(!) και μην μας καούν στην πρώτη υπέρταση.

Αγαπητέ φίλε τουλάχιστον στο δικό μου πλυντήριο από τις 800 στροφές αφήνει λίγο νερό στα ρούχα και στις 1200 τα βγάζει σχεδόν στεγνά. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος και σε αυτό το κομμάτι. Ο κάδος δεν είναι μικρός κατά την άποψή μου, το άνοιγμά του είναι. Τέλος δεν γνωρίζω αν όντως έχει πλακέτα ανθεκτικότερη στις αυξομειώσεις της τάσης του δικτύου αλλά κρίνοντας από την σκληρότατη χρήση που έχει φάει ακόμη δουλεύει (χωρίς υπερβολή) σαν την πρώτη ημέρα. Για εμένα η εγγύηση της BSH είναι μεγάλο χαρτί στην αγορά λευκής συσκευής αν και αγαπώ εξίσου τις συσκευές της LG. Όποια επιλογή και αν κάνεις να θυμάσαι ότι τρία είναι τα σημαντικότερα στοιχεία: απαλός κάδος, brushless μοτέρ & καλή εγγύηση - αντιπροσωπεία.

Καλή αγορά εύχομαι και στείλε photos όταν το τσιμπήσεις!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rafa1919 είπε

Αγαπητέ φίλε τουλάχιστον στο δικό μου πλυντήριο από τις 800 στροφές αφήνει λίγο νερό στα ρούχα και στις 1200 τα βγάζει σχεδόν στεγνά. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος και σε αυτό το κομμάτι. Ο κάδος δεν είναι μικρός κατά την άποψή μου, το άνοιγμά του είναι. Τέλος δεν γνωρίζω αν όντως έχει πλακέτα ανθεκτικότερη στις αυξομειώσεις της τάσης του δικτύου αλλά κρίνοντας από την σκληρότατη χρήση που έχει φάει ακόμη δουλεύει (χωρίς υπερβολή) σαν την πρώτη ημέρα. Για εμένα η εγγύηση της BSH είναι μεγάλο χαρτί στην αγορά λευκής συσκευής αν και αγαπώ εξίσου τις συσκευές της LG. Όποια επιλογή και αν κάνεις να θυμάσαι ότι τρία είναι τα σημαντικότερα στοιχεία: απαλός κάδος, brushless μοτέρ & καλή εγγύηση - αντιπροσωπεία.

Καλή αγορά εύχομαι και στείλε photos όταν το τσιμπήσεις!

Ωραία, σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Ιδίως για το θέμα ανοίγματος κάδου.

Επίσης κατέληξα ότι 1400 στροφές είναι καλές αλλά μάλλον overkill, κάνει μόνο για ανθεκτικά βαμβακερά χωρίς μεγάλες στάμπες/λογότυπα ή σφιχτά λάστιχα (εσώρουχα) ή κρόσσια. Μάλιστα σε αρκετά πλυντήρια άλλων κατασκευαστών διάβασα ότι εκτός ότι τα πλυντήρια ζοριζονται και είναι εμφανως πιο θορυβώδη στις 1400 (λογικό) αρκετά ρούχα τα ταλαιπωρούν οι τόσες στροφές και ειδικά όσα έχουν λάστιχο μπορεί σταδιακά να τα καταστρέφει όλο αυτό το στριφογύρισμα. Συν την έξτρα κατανάλωση, λογικά.

Κάτι που επίσης διαπίστωσα διαβάζοντας παρά πολλά σχόλια για πολλούς κατασκευαστές είναι ότι ακόμη κι ακριβότερες σειρές του ίδιου ομιλου, μπορεί να βγάζουν τέλεια σε καθαριότητα ρούχα αλλά να υστερούν στο ποσό αφράτα ειναι (ή κυριότερα στο ποσό μυρωδάτα). Σχεδόν όλα τα σχετικά σχόλια ήταν από νοικοκυρές κι αφορούσαν τον τρόπος και χρόνο έκχυσης του μαλακτικού που σε αρκετά μοντέλα ο τρόπος πλύσης μαζί με τις κακές μυρωδιές σκοτώνει και εκείνες του μαλακτικού! Αν θυμάμαι καλά στο 1200άρι είχα διαβάσει ότι μια κάτοχος ξόδευε μισό καπάκι στην πλύση ενώ σε προηγούμενο και μισό μπουκάλι να εριχνε, τα ρούχα βγαίνανε άοσμα...

Θα περιμένω Δευτέρα να ρωτήσω αν η επέκταση εγγύησης στα 5 ετη που παρέχει η ίδια η Pitsos με 75ευρω έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνες των Mediamarkt, Kotsou, κλπ. Το καλό με την εργοστασιακή είναι ότι είναι Φιξ τιμή ανεξάρτητων τιμής συσκευής. Στα μαγαζιά πάει με κλίμακες αρχικής τιμης (όχι τελικής).

Απ' όσο θυμάμαι ο Κωτσος 1 χρόνο πριν όταν πήραν την Pitsos κουζίνα, η απλή επέκταση ήταν στα ίδια με Pitsos, Mediamarkt. Υπήρχε άλλη μία αρκετά ακριβότερη, διπλάσιου κοστους που κάλυπτε σχεδόν τα πάντα και με  σχεδόν άμεση αντικατάσταση σε περίπτωση 2 βλαβων χωρίς μεγάλες αναμονες και συσκευή αντικατάστασης. Στο site δεν βλέπω τέτοιο πράγμα. Επίσης η εγγύηση ήταν κάτι στο οποίο οι υπάλληλοι κάνανε καλές εκπτώσεις.

Το μοντέλο 1400 στροφων που συζητάμε έχει 16 παρτίδες και δεν υπάρχει πλέον στην σελίδα της Pitsos παρα μονο το νέο μοντέλο WUP1400G9 που τα σκρουτζομαγαζα έχουν εδώ κι ένα μηνα.

Αναμένω αύριο να ξεκινήσω τα τηλέφωνα στα υποκαταστήματα. Υποψιάζομαι ότι η Pitsos καλύπτει όλα τα μαγαζιά/μοντέλα της. Νομίζω η Pitsos πλεον είναι παρτίδες της BSH  συναρμολογημένα στην Τουρκία φτιαγμένες μόνο για Ελλάδα οπότε δεν θα πρέπει να έχω θέμα με κάλυψη εγγύησης λόγω...παραεισαγωγης από τρίτη χώρα. Σωστό το σκεπτικό μου;

Επεξ/σία από Krepalidis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...