Προς το περιεχόμενο

Λάμπες αλογόνου H7 12V

pavloa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ενα mercedes C180 1997.

Δεν είμαι ευχαριστημένος με το φως το βράδυ.

Τόσο καιρό ο ηλεκτρολόγος  μου έβαζε τις X light H7 12V 55W Clear (όσο και να έψαξα δεν βρήκα αυτή την μάρκα).

Η μεσαία σκάλα είναι H7, τι μάρκα έχετε να προτείνετε να βάλω?

Κοιτούσα τις osram, είναι καλές αξίζουν? Αν αξίζουν σε πιο μοντέλο να πάω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

osram/philips από τις πιο σοβαρές

αν θες λίγο πιο "λευκό" φως (χωρίς να παραγίνεται "άσπρο" τύπου "ξενον")
philips crystal vision
ή
osram night breaker laser

απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτής της κατηγορίας λάμπες καίγονται πιο εύκολα (ανάμεσα στις 2 η philips αντέχει περισσότερο και έχει  "χειρότερο" φως)
και οι δύο είναι σίγουρα καλύτερες από τις κλασικές λάμπες και επειδή είναι αλογόνου δεν τυφλώνουν τους απέναντι όπως xenon/led μετατροπές (αν και με αρύθμιστα φώτα ότι και να έχεις ....)

20 λεπτά πριν, shattered είπε

osram/philips από τις πιο σοβαρές

αν θες λίγο πιο "λευκό" φως (χωρίς να παραγίνεται "άσπρο" τύπου "ξενον")
philips crystal vision
ή
osram night breaker laser

απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτής της κατηγορίας λάμπες καίγονται πιο εύκολα (ανάμεσα στις 2 η philips αντέχει περισσότερο και έχει  "χειρότερο" φως)
και οι δύο είναι σίγουρα καλύτερες από τις κλασικές λάμπες και επειδή είναι αλογόνου δεν τυφλώνουν τους απέναντι όπως xenon/led μετατροπές (αν και με αρύθμιστα φώτα ότι και να έχεις ....)

Ευχαριστώ για την απαντηση σου.

Εγώ κοιτούσα την osram night breaker silver, αξίζει ή να πάω στην laser όπως πρότεινες?

Οτι   55  βατ   και  να   βαλεις   η  διαφορες   ειναι   απειροελαχιστες.

Βαλε   για   αρχη   65 βατ   και   μετα   κρινεις   αν  θα   βαλεις   μεγαλυτερη...

https://www.ilektronio-batteries.com/shop/φωτισμος-αυτοκινητου/λάμπες-προβολέων-12v/osram-12v-λάμπες-προβολέων-12v/λάμπα-12v-h7-65w-px26d-super-bright-off-road-64217-osram/?skr_prm=WyJkMWJiOTgxYS03NTA3LTRiYjctYmFmNC1jOGQ2ZTg3MDE0NDciLDE2MDYwNDk0NjMwNDYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Μετα   πας   εδω   και  βγαζεις   τα   ματια   των   απεναντι....

https://click.gr/product/m-tech-h7-12v-100w-px26d-standard-αλογονου-1τεμ-m-tech/?skr_prm=WyJkMWJiOTgxYS03NTA3LTRiYjctYmFmNC1jOGQ2ZTg3MDE0NDciLDE2MDYwNTA1NTA1OTIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά μέχρι 55W είναι νόμιμη χρήση για τον δρόμο, εξού και η από πάνω που είναι 65W γράφει "Off-Road", αν και κανονικά θα έπρεπε να γράφει "off-road use only". Επιπλέον λαμπτήρας με υψηλότερα Watt σημαίνει παραπάνω θερμοκρασίες στην καλωδίωση (μπορεί να καρβουνιάσει κάποια επαφή / να λιώσει κάποιο καλώδιο ή ασφάλεια στην ασφαλειοθήκη) και μέσα στο φανάρι (να "καεί" πιο γρήγορα η επιχρωμίωση στο κάτοπρο του φαναριού με αποτέλεσμα μικρότερη ανάκλαση φωτός = χαμηλότερη φωτεινότητα στον δρόμο).

• Like 2

20 ώρες πριν, pavloa είπε

Έχω ενα mercedes C180 1997.

Δεν είμαι ευχαριστημένος με το φως το βράδυ.

Τόσο καιρό ο ηλεκτρολόγος  μου έβαζε τις X light H7 12V 55W Clear (όσο και να έψαξα δεν βρήκα αυτή την μάρκα).

Η μεσαία σκάλα είναι H7, τι μάρκα έχετε να προτείνετε να βάλω?

Κοιτούσα τις osram, είναι καλές αξίζουν? Αν αξίζουν σε πιο μοντέλο να πάω?

Τα φανάρια σου σε τι κατάσταση είναι; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν εγώ θέλω απλά να έχει περισσότερο φως απο αυτήν την κινέζικια που έχω τώρα.

Δεν θέλω να στραβώνω τον απέναντι όπως κάνουν οι περισσότεροι που βάζουν led, xenon κτλ και βαράνε όπου να ναι σε σημείο να θέλεις να κατέβεις και να του σπάσεις το φανάρι.

Τα φανάρια μου είναι πεντακάθαρα, το γυαλί είναι καθαρό και χωρίς θαμπάδες, το ένα μάλιστα είναι καινούριο το είχα αλλάξει πριν 2 χρόνια. 

Έχω πάει και σε ηλεκτρολόγο τα έχει ρυθμίσει αλλά δεν είδα διαφορά.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως είσαι υπερβολικός με τις απαιτήσεις σου;

Σε τι δρόμους κινείσαι, και δεν σου φτάνει η φωτεινότητα;

Μέσα στις πόλεις δεν χρειαζόμαστε δυνατά φώτα.Αν ταξιδεύεις σε επαρχιακούς δρόμους, αλλάζει το πράμα.

Επεξ/σία από _BASSstarlet_

1 λεπτό πριν, _BASSstarlet_ είπε

Μήπως είσαι υπερβολικός με τις απαιτήσεις σου;

Σε τι δρόμους κινείσαι, και δεν σου φτάνει η φωτεινότητα;

Μέσα στις πόλεις δεν χρειαζόμαστε δυνατά φώτα.Αν ταξιδεύεις σε επαρχιακούς δρόμους, αλλάζει το πράμα.

Δεν νομίζω να είμαι υπερβολικός.

Μένω στην Βέροια Ημαθίας.. Εκτός πόλης σε σημεία που δεν έχει φώτα, όπως επίσης στον δρόμο Βέροια - Θεσσαλονίκη που δεν έχει φώτα, δεν έχω καλή ορατότητα, γιαυτό θέλω κάτι παραπάνω απο ότι έχω τώρα. Έτσι και αλλιώς μέσα την πόλη πάντα κατεβάζω μια σκάλα τα φώτα πιο κάτω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε ίσως πρέπει να κοιτάξεις για προβολάκια, είτε καρφί για μακριά, είτε για φωτισμό στις άκρες του δρόμου.

Μην μπλέκεις με πατέντες ενισχυτών φώτων, περισσότερα watt λάμπες κλπ .

Επίσης, μπορείς να δανειστείς ένα ζευγάρι καλύτερες (έστω στα χαρτιά) από τον ηλεκτρολόγο σου, να τις δοκιμάσεις.

11 λεπτά πριν, _BASSstarlet_ είπε

Τότε ίσως πρέπει να κοιτάξεις για προβολάκια, είτε καρφί για μακριά, είτε για φωτισμό στις άκρες του δρόμου.

Μην μπλέκεις με πατέντες ενισχυτών φώτων, περισσότερα watt λάμπες κλπ .

Επίσης, μπορείς να δανειστείς ένα ζευγάρι καλύτερες (έστω στα χαρτιά) από τον ηλεκτρολόγο σου, να τις δοκιμάσεις.

Προβολάκια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν παίρνει. Καρφί έχει η μεγάλη σκάλα νομίζω Η1 πρέπει να είναι, η μεσαία είναι H7 πως θα βάλω καρφί?  Φωτισμός στις άκρες τι εννοείς?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοώ αν έπαιρνε προβολάκια, υπάρχουν για μακριά ή που φωτίζουν κοντά και σε μεγάλη γωνία, ώστε να βοηθούν σε δρόμους με πολλές στροφές.

Αν το google μου βγάζει το σωστό μοντέλο, βλέπω πως έχει κάποιες τρύπες που ίσως να χωρέσει κάτι.

Φασαρία και έξοδα βέβαια, αλλά αν νοιώθεις ανασφάλεια την νύχτα θα πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...