mpoklis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Καλησπερα σε ολους. Σκεφτομαι για την αγορα της συγκεκριμενης οθονης. Εχω διαβασει πολλα καλα σχολια απλως θα ηθελα να μου πει μια εκτενεστερη γνωμη καποιος κατοχος του forum. Ειμαι κατοχος ενος lg 24gl600f-b για την ιστορια. Ευχαριστω!
georpapas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης οθόνης εδώ και 2 χρόνια... εντάξει τα hz και η 2κ αναλυση είναι τρομερά σε σχέση με το 1080p 60hz αλλά... Όσο είμαι κάτοχος την έχω αντικαταστήσει 2 φορές την πρώτη φορά επειδή το "μαύρο" που είχε το πρώτο πάνελ δεν ήταν μαύρο.... και αυτό που εννοώ είναι η απόδοση του χρώματος πχ σε κάποια σημεία δεν ήταν καθαρό μαύρο αλλά είχε πολλά σημεία που έκανε μια ασπρίλα(backlight Bleeding) ενώ η οθόνη ήταν σε φουλ μαύρο φόντο και χωρίς κάποιο άλλο φωτισμό στο χώρο οπότε αυτό που έκανα ήταν να την γυρίσω πίσω. Στη συνέχεια η δεύτερη που πήρα μετά από ένα καιρό μου έβγαλε καμμένο πίξελ σε ένα σημείο της οθόνης ένα πίξελ είχε γίνει κόκκινο επομένως γύρισε πίσω και αυτή και πήρα την επόμενη την οποία έχω εώς τώρα... Γενικά αυτό που θα σου έλεγα είναι ότι το 144hz και 2κ αξίζει φουλ και εννοείται πως το συγκεκριμένο μοντέλο για τα λεφτά της είναι πολύ καλό απλά υπάρχουν και τα θεματάκια που ανέφερα. Δηλαδή το πάνελ της είναι ΤΝ και όχι VA κάτι το οποίο σημαίνει πως τα χρωματά της δεν είναι τόσο δυνατά όσο ένα VA panel και ειδικά το μαύρο, επίσης εγώ που την έχω με rtx 2070 έχω κάποια θεματάκια στο gsync compatibility σε κάποια games ώρες ώρες η οθόνη με αυτή τη λειτουργία είναι λες και έχει ένα φως το οποίο ώρες ώρες αναβοσβήνει δεν ξέρω αν σε αυτό φταίει το ότι η οθόνη δεν είναι στα μοντέλα που προτείνει η nvidia για το gsync compatibility αλλά αυτό το έχω παρατηρήσει και στα 3 ίδια μοντέλα που πέρασαν από τα χέρια μου. Γνώμη μου πάντα αλλά εγώ σαν κατοχός της θα σου έλεγα ότι οκ για τα λεφτά της είναι καλή οθόνη αλλά εμένα αυτά τα λίγα πραγματάκια η αλήθεια είναι πως με χάλασαν αρκετά καλύτερα να έδινα 100 ευρώ παραπάνω να πάω σε VA και να μην είχα αυτά τα "παράπονα". Εγώ εκείνο το διάστημα έβλεπα την Monitor Samsung LC27HG70QQUXEN η ακόμα και την 32αρα μάλλον το ότι ντράπηκα να δώσω τα 80-100 σαν διαφορά που είχαν τότε το πλήρωσα... ωστόσο έχω να πώ πως το Service της Dell είναι εξαιρετικό και ήταν ένας λόγος που την προτίμησα και για τα 3χρόνια εγγύησης! Για να καταλάβεις κάθε φορά τους έστειλα email με το πρόβλημα μου απάντησαν... ζήτησαν φώτο του προβλήματος και την απόδειξη και σε μια βδομάδα είχα καινούρια οθόνη με τον κούριερ να μου φέρνει την καινούρια και να του δίνω την παλιά! χωρίς να ξεμένω από οθόνη. Σου είπα ότι πραγματικά έχω περάσει ελπίζω να βοήθησα!!! Εύχομαι να σου κάτσει καλό πάνελ σε ότι κι αν πάρεις και να το διασκεδάσεις όσο γίνεται!
mpoklis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, Dantε είπε Για τι χρηση το θες? Για fps gaming το θέλω κατά 90%. Οκ θα δω και καμιά ταινία αν κάτσει αλλά κατά κύριο λόγο gaming. 14 ώρες πριν, georpapas είπε Καλησπέρα είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης οθόνης εδώ και 2 χρόνια... εντάξει τα hz και η 2κ αναλυση είναι τρομερά σε σχέση με το 1080p 60hz αλλά... Όσο είμαι κάτοχος την έχω αντικαταστήσει 2 φορές την πρώτη φορά επειδή το "μαύρο" που είχε το πρώτο πάνελ δεν ήταν μαύρο.... και αυτό που εννοώ είναι η απόδοση του χρώματος πχ σε κάποια σημεία δεν ήταν καθαρό μαύρο αλλά είχε πολλά σημεία που έκανε μια ασπρίλα(backlight Bleeding) ενώ η οθόνη ήταν σε φουλ μαύρο φόντο και χωρίς κάποιο άλλο φωτισμό στο χώρο οπότε αυτό που έκανα ήταν να την γυρίσω πίσω. Στη συνέχεια η δεύτερη που πήρα μετά από ένα καιρό μου έβγαλε καμμένο πίξελ σε ένα σημείο της οθόνης ένα πίξελ είχε γίνει κόκκινο επομένως γύρισε πίσω και αυτή και πήρα την επόμενη την οποία έχω εώς τώρα... Γενικά αυτό που θα σου έλεγα είναι ότι το 144hz και 2κ αξίζει φουλ και εννοείται πως το συγκεκριμένο μοντέλο για τα λεφτά της είναι πολύ καλό απλά υπάρχουν και τα θεματάκια που ανέφερα. Δηλαδή το πάνελ της είναι ΤΝ και όχι VA κάτι το οποίο σημαίνει πως τα χρωματά της δεν είναι τόσο δυνατά όσο ένα VA panel και ειδικά το μαύρο, επίσης εγώ που την έχω με rtx 2070 έχω κάποια θεματάκια στο gsync compatibility σε κάποια games ώρες ώρες η οθόνη με αυτή τη λειτουργία είναι λες και έχει ένα φως το οποίο ώρες ώρες αναβοσβήνει δεν ξέρω αν σε αυτό φταίει το ότι η οθόνη δεν είναι στα μοντέλα που προτείνει η nvidia για το gsync compatibility αλλά αυτό το έχω παρατηρήσει και στα 3 ίδια μοντέλα που πέρασαν από τα χέρια μου. Γνώμη μου πάντα αλλά εγώ σαν κατοχός της θα σου έλεγα ότι οκ για τα λεφτά της είναι καλή οθόνη αλλά εμένα αυτά τα λίγα πραγματάκια η αλήθεια είναι πως με χάλασαν αρκετά καλύτερα να έδινα 100 ευρώ παραπάνω να πάω σε VA και να μην είχα αυτά τα "παράπονα". Εγώ εκείνο το διάστημα έβλεπα την Monitor Samsung LC27HG70QQUXEN η ακόμα και την 32αρα μάλλον το ότι ντράπηκα να δώσω τα 80-100 σαν διαφορά που είχαν τότε το πλήρωσα... ωστόσο έχω να πώ πως το Service της Dell είναι εξαιρετικό και ήταν ένας λόγος που την προτίμησα και για τα 3χρόνια εγγύησης! Για να καταλάβεις κάθε φορά τους έστειλα email με το πρόβλημα μου απάντησαν... ζήτησαν φώτο του προβλήματος και την απόδειξη και σε μια βδομάδα είχα καινούρια οθόνη με τον κούριερ να μου φέρνει την καινούρια και να του δίνω την παλιά! χωρίς να ξεμένω από οθόνη. Σου είπα ότι πραγματικά έχω περάσει ελπίζω να βοήθησα!!! Εύχομαι να σου κάτσει καλό πάνελ σε ότι κι αν πάρεις και να το διασκεδάσεις όσο γίνεται! Σε ευχαριστώ πολύ. Να σαι καλά! 1
Sakiz105 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 22 ώρες πριν, mpoklis είπε Καλησπερα σε ολους. Σκεφτομαι για την αγορα της συγκεκριμενης οθονης. Εχω διαβασει πολλα καλα σχολια απλως θα ηθελα να μου πει μια εκτενεστερη γνωμη καποιος κατοχος του forum. Ειμαι κατοχος ενος lg 24gl600f-b για την ιστορια. Ευχαριστω! το s2719dgf είναι tn πάνελ. Για gaming θα σου πρότεινα για IPS αυτήν την στιγμή. Τι budget έχεις?
mpoklis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 μπορω να διαθεσω μεχρι 450 πιστευω. κοιτουσα και το s2721dgf απλα δε ξερω πως θα ανταπεξελθει στα games που παιζω καθως οπως ειπα παιζω fps κατα κυριο λογο και φοβαμαι για πιθανο ghosting
Sakiz105 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, mpoklis είπε μπορω να διαθεσω μεχρι 450 πιστευω. κοιτουσα και το s2721dgf απλα δε ξερω πως θα ανταπεξελθει στα games που παιζω καθως οπως ειπα παιζω fps κατα κυριο λογο και φοβαμαι για πιθανο ghosting χωρίς δεύτερη σκέψη στο s2721. Τα tn πάνελ έχουν πεθάνει και κάποιος δεν τους έκανε κηδεία. Κανένα ghosting/motion blur και επίσης από τα λίγα 1440p/165hz με σχεδόν καθόλου overshoot είτε σε max fps είτε σε low.
mpoklis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Επειδή προέρχομαι από 1080p tn 1ms φοβάμαι μήπως μου φανεί κάτι άσχημο στο μάτι στο θέμα gaming με την s2721dgf καθώς από ότι έχω διαβάσει δεν είναι 1ms
Sakiz105 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, mpoklis είπε Επειδή προέρχομαι από 1080p tn 1ms φοβάμαι μήπως μου φανεί κάτι άσχημο στο μάτι στο θέμα gaming με την s2721dgf καθώς από ότι έχω διαβάσει δεν είναι 1ms 100% ούτε η 1080p σου ήταν 1ms. Η γρηγορότερη tn που υπάρχει έιναι κοντά στα 2ms
mpoklis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 οποτε λες να προχωρησω στην s2721? θα περιμενω λιγο ακομη να δω εξελιξη τιμης
Sakiz105 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 36 λεπτά πριν, mpoklis είπε οποτε λες να προχωρησω στην s2721? θα περιμενω λιγο ακομη να δω εξελιξη τιμης μακάρι να πέσει αλλά δεν το βλέπω. https://www.skroutz.gr/s/25725643/Dell-S2721DGFA-27.html?from=opensearch&o=S2721Dgfa αμερική έπεσε 400 δολλάρια, αγγλία στα 403 ευρώ. Εγώ την τσίμπησα πριν κανα δεκαριά μέρες για να μην περιμένω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα