Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

το υπάρχον pc φοράει:

M/B: Asrock Z97M-ITX/ac (Mini-ITX)

CPU: Intel Pentium G3258

RAM: Corsair Vengeance 8GB (1 module και υπάρχει ένα ελεύθερο)

SSD: Crucial MX500 250GB

PSU: Corsair CX650M

Graphics: Onboard (Φορούσε μια Asus 6670 1gb ddr5 αλλά την έβγαλα, γιατί πλέον χρησιμοποείται μόνο για δουλειά γραφείου και προγραμματισμό)

Κουτί: Raijintek Metis

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να δώσω μέχρι 100€ για άλλα 8gb ram και έναν καλύτερο επεξεργαστή (μεταχειρισμένα).

Αξίζει τον κόπο μια τέτοια αναβάθμιση ή να πάρω εκ νέου άλλο σετ Motherboard - CPU - RAM;

Το budget είναι μέχρι 200€.

Υπάρχει κάποιο καινούριο σετάκι με μέγεθος μητρικής mini-ITX σε αυτό τον προϋπολογισμό, το οποίο θα δώσει αισθητή αναβάθμιση;

Δεν υπάρχει περιορισμός ανάμεσα σε Intel - Amd.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από v_peri
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, v_peri είπε

Αξίζει τον κόπο μια τέτοια αναβάθμιση ή να πάρω εκ νέου άλλο σετ Motherboard - CPU - RAM;

Που δεν σας φτάνει το υπάρχον σύστημα, τι extreme θέλετε να κάνετε; Οι Pentium έτσι κι αλλιώς είναι σάπιοι.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Κατά καιρούς η απόκριση του συστήματος είναι αργή.

Όταν κάνω browsing ψάχνοντας κάτι έχω τη συνήθεια να έχω ανοιχτές τουλάχιστον καμιά δεκαριά καρτέλες. Εκεί λίγο ζορίζεται.

Επίσης, είναι αργός όταν τον χρησιμοποιώ σε ελαφριά επεξεργασία βίντεο ή όταν τρέχει κάποια scripts (π.χ. στη Matlab).

Η ανάγκη μου είναι κυρίως σε επεξεργαστική ισχύ και μνήμη. Γι' αυτό και εξ΄αρχής σκέφτηκα να αναβαθμίσω αυτά. Απλά αν μπορώ δίνοντας μερικά επιπλέον χρήματα, να πάρω ένα πιο μοντέρνο σύστημα, το οποίο θα είναι και πιο ισχυρό και future proof το προτιμώ. Εξού και το δίλημμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον επεξεργαστη που ανεφερε ο @TheDevilMayCareαπο πανω αν δεν βγαζεις ακρη εδω στις αγγελιες κοιτα σε αυτους.. Εχω παρει διαφορα κατα καιρους, χωρις προβληματα https://computerstoreberlin.de/Intel-Xeon-E3-1230-v3-4x-333GHz-SR153-CPU-Sockel-1150-42494_1 

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, v_peri είπε

Κατά καιρούς η απόκριση του συστήματος είναι αργή.

Όταν κάνω browsing ψάχνοντας κάτι έχω τη συνήθεια να έχω ανοιχτές τουλάχιστον καμιά δεκαριά καρτέλες. Εκεί λίγο ζορίζεται.

Επίσης, είναι αργός όταν τον χρησιμοποιώ σε ελαφριά επεξεργασία βίντεο ή όταν τρέχει κάποια scripts (π.χ. στη Matlab).

Η ανάγκη μου είναι κυρίως σε επεξεργαστική ισχύ και μνήμη. Γι' αυτό και εξ΄αρχής σκέφτηκα να αναβαθμίσω αυτά. Απλά αν μπορώ δίνοντας μερικά επιπλέον χρήματα, να πάρω ένα πιο μοντέρνο σύστημα, το οποίο θα είναι και πιο ισχυρό και future proof το προτιμώ. Εξού και το δίλημμα.

Καλός ο 3528 αλλά αν δεν τον πουσάρεις, είναι ξεκλείδωτος λόγο του ότι είναι anniversary cpu, δεν βλέπεις πολλά.

Για browsing/youtube είσαι μια χαρά έτσι αλλά αν θες παραπάνω (βίντεο, Matlab κλπ) τότε καλύτερα κοίτα στις αγγελίες για κάνεναν i5/i7 αν και οι δεύτεροι είναι ακόμα αρκετά ακριβοί και δεν είναι τόσο απαραίτητοι για σένα.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Αρχικά σκεφτόμουν κάποιον i3/i5 αλλά και η περιπτωση των xeon μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, duffyduck είπε

παρε τον xeon

Παρεμβαίνω διότι ψάχνομαι για ανάλογη περίπτωση. Θέλω να αντικαταστήσω έναν g3260 με έναν 4πυρηνο, ώστε να δώσω παράταση ζωής σε ένα παλιό σύστημα χωρίς ξεχωριστή gpu.

Λογικά κοιτάω στα μεταχειρισμένα για i5-44xx ή 45xx με κάνα 50αρι. Ένας xeon θα κάνει την ίδια δουλειά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι Xeon εκτός ελαχίστων μοντέλων, δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά οπότε προσοχή και για τον ts που προτάθηκε γιατί δεν έχει επίσης ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

@turbat0s ο Xeon E3-1230 v3 που προτάθηκε δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά.

Επεξ/σία από LaMereda
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, LaMereda είπε

ο Xeon E3-1230 v3 που προτάθηκε δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά.

Αα μπράβο γι' αυτό είναι φτηνότερος στα μετάχειρα.

Είσαι ωραίος, σε ευχαριστώ.

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.

Παντως ο xeon ειναι καλη περιπτωση.

Παρε και μια φθηνη μεταχειρισμενη καρτα γραφικων (ακομη και η GT 710 ειναι καλυτερη της ενσωματωμενης) και θα εχει ενα καλο μηχανημα για αρκετα χρονια.

Αν μπορεις παρε και μια αλλη 8αρα μνημη και εισαι αρχοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που υπάρχει ήδη ξεχωριστή κάρτα γραφικών (μια Asus 6670 1gb ddr5) προτιμώ να βρω ένα xeon.

ο stock ανεμιστήρας του Pentium G3258 ξέρετε αν θα ταιριάζει και για τους xeon;

υπάρχει και αυτή η ψύκτρα https://www.skroutz.gr/s/22844117/Arctic-Freezer-7-X.html

Αλλά δεν πολύ θέλω να τη χρησιμοποιήσω, γιατί είναι πολύ στριμωγμένη στο κουτί και δεν έχει καλή ροή αέρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/11/2020 στις 6:40 ΜΜ, turbat0s είπε

Στις 22/11/2020 στις 6:40 ΜΜ, turbat0s είπε

Παρεμβαίνω διότι ψάχνομαι για ανάλογη περίπτωση. Θέλω να αντικαταστήσω έναν g3260 με έναν 4πυρηνο, ώστε να δώσω παράταση ζωής σε ένα παλιό σύστημα χωρίς ξεχωριστή gpu.

Λογικά κοιτάω στα μεταχειρισμένα για i5-44xx ή 45xx με κάνα 50αρι. Ένας xeon θα κάνει την ίδια δουλειά?

Μιας κ ειναι μεσα στο budget σου.. https://computerstoreberlin.de/Intel-Core-i5-4590-4x-330GHz-SR1QJ-CPU-Sockel-1150-36157_1

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...