tsakalos. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά και καλό Σ/Κ σε όλους. Έχω ξεκινήσει τη δημιουργία ενός build και θα ήθελα τα φώτα σας λίγο επειδή είμαι ψιλοάσχετος. Ποσό που διαθέτουμε : ~800 ευρώ, με περιθώριο μικρού ανοίγματος αν αξίζει Χρήση υπολογιστή : Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Έχει γίνει παραγγελία της 34" Xiaomi Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν μας απασχολεί Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Λοιπόν έχω ήδη αγοράσει τον νέο Ryzen 5 5600x και έχω παραγγείλει την 34" Xiaomi όπως γράφω παραπάνω, οπότε τα χρήματα αναφέρονται για το υπόλοιπο σύστημα. Δεν έχω ξαναστήσει αλλά νομίζω ότι το χουμε. Παρακάτω είναι τα parts που έχω ξεχωρίσει εγώ, ωστόσο θα ήθελα μια μικρή κατεύθυνση ώστε να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά που έχω ήδη αγοράσει. Κουτί: NZXT H510 Μητρική: MSI B550 Tomahawk Κάρτα γραφικών: Gigabyte GTX 1660 Super Ram: 16 GB - 4000 Mhz SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Toshiba 1TB (RED?) PSU: Be Quiet! 700W Τα παραπάνω χοντρικά βγαίνουν 800-820. Οι κύριες απορίες μου είναι η MoBo και η GPU. Για την μητρική τι μπορώ να κάνω για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του 5600; Για την κάρτα γραφικών σκέφτομαι την 5700 Nitro, αλλά δεδομένου ότι έχουμε νέα γενιά αξίζει να ανέβουμε 150 ευρώ (δεδομένου ότι είμαι ανοιχτός σε αναβάθμιση της κάρτας σε καμιά διετία); Η 1660 Super θα καλύψει το μόνιτορ που τσίμπησα; Και για να κλείσω οι ραμ αξίζουν 40 ευρώ πάνω σε σχέση με τις ίδιες αλλά σε 3200 Mhz; Αυτά τα λίγα...συγγνώμη αν κούρασα! Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από tsakalos.
radiohead Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, tsakalos. είπε Καλησπέρα παιδιά και καλό Σ/Κ σε όλους. Έχω ξεκινήσει τη δημιουργία ενός build και θα ήθελα τα φώτα σας λίγο επειδή είμαι ψιλοάσχετος. Ποσό που διαθέτουμε : ~800 ευρώ, με περιθώριο μικρού ανοίγματος αν αξίζει Χρήση υπολογιστή : Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Έχει γίνει παραγγελία της 34" Xiaomi Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν μας απασχολεί Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Λοιπόν έχω ήδη αγοράσει τον νέο Ryzen 5 5600x και έχω παραγγείλει την 34" Xiaomi όπως γράφω παραπάνω, οπότε τα χρήματα αναφέρονται για το υπόλοιπο σύστημα. Δεν έχω ξαναστήσει αλλά νομίζω ότι το χουμε. Παρακάτω είναι τα parts που έχω ξεχωρίσει εγώ, ωστόσο θα ήθελα μια μικρή κατεύθυνση ώστε να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά που έχω ήδη αγοράσει. Κουτί: NZXT H510 Μητρική: MSI B550 Tomahawk Κάρτα γραφικών: Gigabyte GTX 1660 Super Ram: 16 GB - 4000 Mhz SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Toshiba 1TB (RED?) PSU: Be Quiet! 700W Τα παραπάνω χοντρικά βγαίνουν 800-820. Οι κύριες απορίες μου είναι η MoBo και η GPU. Για την μητρική τι μπορώ να κάνω για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του 5600; Για την κάρτα γραφικών σκέφτομαι την 5700 Nitro, αλλά δεδομένου ότι έχουμε νέα γενιά αξίζει να ανέβουμε 150 ευρώ (δεδομένου ότι είμαι ανοιχτός σε αναβάθμιση της κάρτας σε καμιά διετία); Η 1660 Super θα καλύψει το μόνιτορ που τσίμπησα; Και για να κλείσω οι ραμ αξίζουν 40 ευρώ πάνω σε σχέση με τις ίδιες αλλά σε 3200 Mhz; Αυτά τα λίγα...συγγνώμη αν κούρασα! Περίμενε να βγάλει προσφορά ενδεχομένως το πλαίσιο σε 5700xt νίτρο αλλιώς κοιτα στα μεταχειρισμένα για την ίδια ή 2070s. Το άλλο σενάριο περίμενε να βγει η rx 6800 ή αργότερα ή rtx 3060ti. Με την 1660 θα ρίχνεις τα πάντα για να παίξεις αξιοπρεπως. Μητρική κάνεις τη δουλειά σου και με την b550 a pro pbo θα βάζεις και στις δύο δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω η toma. Επειδή τα games είναι τεράστια άσε τον μηχανικό για να τον κάνεις εξωτερικό αργότερα και πάρε nvme 1tb. Αν βρεις τον samsung σε ίδια τιμή με τον adata x8200 pro οκ αλλιώς πάρε τον adata είναι καλυτερο vfm και τον ξεπερνάει. Μνήμες θα κοιτούσα 3600 cas 16 όπως οι crusial balistix που ανεβαίνουν στα 3800 το οποίο είναι και το sweet spot. Καλύτερα δλδ 3800 cas 15 παρά 4000 c18. https://www.skroutz.gr/s/22162387/Crucial-Ballistix-16GB-DDR4-3600MHz-BL2K8G36C16U4B.html Μπορείς να ψαχτεις ρωτώντας μετά τον @akoinonitos ο οποίος είναι μανούλα στις ram περίμενε αν είναι να σου προτείνει κι αυτός. Τέλος θα έβαζα στη θέση σου ένα κουτί με σίτα μπροστά όχι το nzxt.
tsakalos. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου. Οπότε δεν αξίζει να υποχωρήσω για την κάρτα με την προοπτική να αναβαθμίσω αργότερα; H μητρικές οι δύο αυτές λοιπόν είναι οκ για το σύστημα;
radiohead Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsakalos. είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου. Οπότε δεν αξίζει να υποχωρήσω για την κάρτα με την προοπτική να αναβαθμίσω αργότερα; H μητρικές οι δύο αυτές λοιπόν είναι οκ για το σύστημα; Αν δεν έχεις τα χρήματα δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς. Υπάρχει το σενάριο να βρεις μια μεταχειρισμένη κάτω από 100€ να κάνεις απλά τη δουλειά σου και να κάνεις αγορα σε κανένα τρίμηνο που θα έχει ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο με διαθεσιμότητες τιμές και θα έχουν κυκλοφορήσει όλες όσες περιμενουμε. Οι μητρικές ειναι και με το παραπάνω όπως σου είπα. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από radiohead 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα