Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 6 χρόνια ήρθε η ωρα της αναβάθμισης.

Το υπάρχον σύστημα αποτελείται από:

• CPU: Intel i7 4770K
  • MB: ASUS Z87-A
  • RAM: G.SKILL RIPJAWS 16GB
  • GPU: ATi R9 270X
  • Storage: Samsung 860 EVO 128GB, OCZ Vertex 128GB, 2 WD HDD's
  • PSU: CoolerMaster G550M
  • Monitor: Dell UltraSharp U2515H 1440p
  • Case: NZXT H700

Η χρήση του υπολογιστή ποικίλει από απλό browising, καθημερινή τηλεργασία και gaming όταν υπάρχει χρόνος.

Ειδικά προγράμματα:

• Επαγγελματικά: Matlab, ANSYS Fluent, Autodesk Inventor, προγραμματισμός σε Javascript, Python, SQL Server
  • Χόμπι: Adobe Photoshop, Lightroom & Premerie
  • Gamming: F1 2020, FM 7, WRC 8, World of Warships, PUBG, Fifa και ελάχιστα RDR 2 και Assassin’s Creed

Η αναβάθμιση θα γίνει σε 2 με 3 βήματα

1. CPU, MB, RAM & M2 SSD
  2. GPU
  3. PSU εάν χρειαζεται 

Εχω είδη αποφασίσει και παραγγείλει τον Ryzen 7 5800X, οποτε το σύστημα θα στηθεί γύρω του. Θα ήθελα την βοήθειά σας για την επιλογή των υπόλοιπων κομματιών της πρώτης φάσης της αναβάθμισης (MB, RAM, M2).

Το ΜΒ θέλω να έχει WiFi & Bluetooth οπότε σκέφτομαι το MSI B550 Gaming Edge WIFI ή το Asus TUF Gaming B550-PLUS (WI-FI). Κάτι που με προβληματίζει στο MSI είναι οτι εχει heatsink μονο στον M2 Gen 4 και οχι στον Gen 3. Προς το παρόν δεν θα πάρω Gen 4 M2 και οι περισσότεροι Gen 4 φαινεται να έρχονται με το δικό τους heatsink. Οπότε το MSI ουσιαστικά δεν έχει heatsink για τον Μ2.

Για RAM προσανατολίζομαι σε 2x8GB και είμαι ανάμεσα σε Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 Enthusiast (3200MHz ή 3600MHz) και G. Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 16GTZR Kit 3200 CL16 (2x8GB),

Για τον Μ2 είμαι ανάμεσα σε Samsung 970 EVO 1TB και Adata XPG SX8200 Pro 1TB.

Το διαθέσιμο ποσό για το πρώτο βήμα της αναβάθμισης εκτός CPU ειναι γύρω στα 350€. Οσο αφορά το κατάστημα θα προτιμούσα Αμαζον μιας και βρίσκομαι στο εξωτερικό αλλα δεν είναι απαραίτητο, εάν βρεθεί κατι σημαντικά φθηνότερα στην Ελλάδα θα βρεθεί τρόπος.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από mrbictor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...