Προς το περιεχόμενο

x570 Aorus Master (ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ GIGABYTE/AORUS)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν Gigabyte motherboard. ΠΟΤΕ, όσο ποιο μακριά γινεται.

Έχουν σχεδιαστικά προβλήματα (τουλάχιστον οι τελευταίες γενιές), δεν κάνουν POST, πρέπει να βγάλεις την μπαταρία και να την ξαναβάλεις κτλ. δείτε εδώ: https://hardforum.com/threads/gigabyte-x570-aorus-master-wont-power-on-temporary-solution.1993194/

Υπάρχουν αναφορές για το συγκεκριμένο πρόβλημα παντού (newegg reviews, scan.co.uk reviews, gigabyte support forums, reddit κτλ.). Με ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο το συγκεκριμένο θέμα.

Thank me later

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, petasis είπε

Γενικά δεν είχα ποτέ θέμα με gigabyte. Τι πρόβλημα έχει η δική σου;

Πολλοί είναι που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, αλλά δυστυχώς τώρα βγάζουν θέματα. Διάβασε το λινκ, δεν POSTάρει η motherboard και θέλει CMOS battery reset.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, DiAvOl είπε

Αυτό είναι για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν Gigabyte motherboard. ΠΟΤΕ, όσο ποιο μακριά γινεται.

Έχουν σχεδιαστικά προβλήματα (τουλάχιστον οι τελευταίες γενιές), δεν κάνουν POST, πρέπει να βγάλεις την μπαταρία και να την ξαναβάλεις κτλ. δείτε εδώ: https://hardforum.com/threads/gigabyte-x570-aorus-master-wont-power-on-temporary-solution.1993194/

Υπάρχουν αναφορές για το συγκεκριμένο πρόβλημα παντού (newegg reviews, scan.co.uk reviews, gigabyte support forums, reddit κτλ.). Με ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο το συγκεκριμένο θέμα.

Thank me later

Ρωτησε τον @Thresh να σου πει αν αντιμετωπιζει αυτα τα θεματα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DiAvOl είπε

Πολλοί είναι που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, αλλά δυστυχώς τώρα βγάζουν θέματα. Διάβασε το λινκ, δεν POSTάρει η motherboard και θέλει CMOS battery reset.

Το αντιμετωπίζεις και εσύ; Τελευταία φορά αγόρασα πέρυσι μια Χ399, δεν είχα (ακόμα; ) θέματα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, petasis είπε

Το αντιμετωπίζεις και εσύ; Τελευταία φορά αγόρασα πέρυσι μια Χ399, δεν είχα (ακόμα; ) θέματα.

Ναι συμβαίνει συχνά πυκνά και πρέπει να ανοίξω το σύστημα, να βγάλω GPU να βγάλω ξαναβάλω μπαταρία και GPU, και μετα λειτουργεί κανονικά.

Άρχισε να συμβαίνει 5-6 μήνες μετά την αγορά (και δεν είναι BIOS γιατί γύρισα στο παλίό "καλό" BIOS και έκανε τα ίδια. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ειναι hardware design flaw.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiAvOl είπε

Ναι συμβαίνει συχνά πυκνά και πρέπει να ανοίξω το σύστημα, να βγάλω GPU να βγάλω ξαναβάλω μπαταρία και GPU, και μετα λειτουργεί κανονικά.

Συνδεσε το reset button στο clear cmos header για να μην κάνεις όλη αυτην την διαδικασία

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, EddieObscurant είπε

Συνδεσε το reset button στο clear cmos header για να μην κάνεις όλη αυτην την διαδικασία

Δυστυχώς με σκέτο clear CMOS χωρίς να βγεί η μπαταρία δεν λειτουργεί (υπάρχει ήδη κουμπί από πίσω στο I/O shield για reset) 😒

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Rev 1.0 ή Rev 1.1/1.2 ?

Οδεύω προς τον 1.5 χρόνο με Rev 1.0, τίποτα προς το παρόν.

Rev 1.0, αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 την αγόρασα. Φαντάζομαι δεν συμβαίνει στο 100% των μητρικών, προφανώς είναι ένα ποσοστό που παρουσιάζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγάλο. Μάλιστα πρόσφατα ξεκίνησαν και petition https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/gigabyte_technology_gigabyte_x570_aorus_master_poweron_problem/?ekkkKGrb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-1147614-gigabyte_x570_aorus_master_poweron_problem&utm_term=kkKGrb%2Ben

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, overmind7 είπε

Ξερεις αν παρουσιαζουν το ιδιο θεμα και οι B550  Aorus?

Συγκεκριμένα για B550 δεν γνωρίζω αλλά έχω ακούσει και για άλλες μητρικές πέραν της x570, κάνε μια αναζήτηση.

EDIT: μάλλον ναι.. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Aν έχει ιδέα κανείς για το πόσο συχνά είναι τα προβλήματα σε b550 ας το πει. Θέλω να πάρω μια vision D και δεν θέλω με τίποτα να έχω τέτοιες ιστορίες, ειδικά σε αυτά τα χρήματα. 

Μια αναζήτηση σου δίνει την εντύπωση ότι τα προβλήματα είναι λιγότερο συχνά σε b550. Ωστόσο αυτό οφείλεται μάλλον στο ότι ο περισσότερος κόσμος χρησημοποιεί το X570.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Μια αξιολόγηση μητρική με το x570?

Μονο MSI MAG Tomahawk x570 WiFi.

Δεν υπαρχει ανταγωνισμος σε αυτα τα χρηματα. βασικα γενικα δεν εχε ανταγωνισμο, εκτος αν πας σε 500+€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ASUS ROG VII Dark Hero (δύσκολα την βρίσκεις αυτή την στιγμή)

ASUS ROG Crosshair VIII Hero

ASUS x570 TUF gaming (?)

MSI Tomahawk x570

MSI x570 MEG Unify

Οι πρώτες δύο είναι κάπως ακριβές..

21 ώρες πριν, ppkstat είπε

Aν έχει ιδέα κανείς για το πόσο συχνά είναι τα προβλήματα σε b550 ας το πει. Θέλω να πάρω μια vision D και δεν θέλω με τίποτα να έχω τέτοιες ιστορίες, ειδικά σε αυτά τα χρήματα. 

Μια αναζήτηση σου δίνει την εντύπωση ότι τα προβλήματα είναι λιγότερο συχνά σε b550. Ωστόσο αυτό οφείλεται μάλλον στο ότι ο περισσότερος κόσμος χρησημοποιεί το X570.

Μετά από αυτά που έχω τραβήξει, βλέπω Gigabyte και αλλάζω δρόμο. Αλλά αυτή είναι η δική μου εμπειρία, ίσως στην πλειοψηφία να μην έχουν πρόβλημα, το ρισκάρεις όμως;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...