therock Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Θελω λιγο να καταλαβω κατι. Εχω 2 δισκους ιδια χωρητικοτητας και εχω τον ενα main και τον αλλο backup, οπου θελω μια φορα τη βδομαδα να καμω one way συγχρονισμο απο τον κυριονστο δευτερο ωστε να ειναι απολυτως ιδιοι. Εστω οτι στον κυριο δισκο εχω ενα φακελο Α με περιεχομενα. Και εστω παλι οτι δημιουργω εναν υποφακελο Β και τα μεταφερω εκει. Οταν θα κανβ τον συχρονισμο θα καταλαβει ο δευτερος δισκος οτι ειναι ιδια αρχεια που απλα κουνηθηκαν ωστε να κανει το ιδιο η θα πει α κατσε εδω δεν υπαρχουν πλεον αρχεια στον κυριο κατσε να τα σβησω και κατσε να αντιγραψω τον νεο φακελο με τα αρχεια? Αν λειτουργει ετσι ειναι ηλιθιο και καθυστερει χωρις λογο Επειδη συνεχως οργανω και σπρωχνω αρχεια μεσα σε φακελους, οποτε θα καθυστερουν πολυ οι συγχρονισμοι καθε φορα γιατι θα σβηνουν και θα γραφουν αρχει εκ νεου
V.I.Smirnov Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το δεύτερο συμβαίνει. Το πρόγραμμα δεν εντοπίζει ότι πρόκειται για τα ίδια αρχεία, τα οποία απλώς έχουν μετακινηθεί. Τα διαγράφει από τον δίσκο του αντιγράφου και τα αντιγράφει εκ νέου από τον αρχικό στη νέα τους θέση. Και αυτό είναι και το εύλογο. Το πρόγραμμα απλώς συγκρίνει φακέλους και αρχεία, ΔΕΝ επιδιώκει να εντοπίσει τι μεταφέρθηκε πού και να κάνει το ίδιο (διότι κάτι τέτοιο ζητάς). - Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
j_karigiannis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Γιατί δεν χρησιμοποιείς το αυτόματο backup των windows? 1
therock Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Το δεύτερο συμβαίνει. Το πρόγραμμα δεν εντοπίζει ότι πρόκειται για τα ίδια αρχεία, τα οποία απλώς έχουν μετακινηθεί. Τα διαγράφει από τον δίσκο του αντιγράφου και τα αντιγράφει εκ νέου από τον αρχικό στη νέα τους θέση. Και αυτό είναι και το εύλογο. Το πρόγραμμα απλώς συγκρίνει φακέλους και αρχεία, ΔΕΝ επιδιώκει να εντοπίσει τι μεταφέρθηκε πού και να κάνει το ίδιο (διότι κάτι τέτοιο ζητάς). - Ναι αλλα ετσι δε παιζει δουλεια. Πχ χθες μετακινησα 3 μεγαλους φακελους σε εναν φακελο και προσθεσα και κατι νεα αρχεια. Σημερα παω να κανω synchronisation μου λεει θα μετακινηθεο 95 χιλιαδες αρχεια και θα διαγραφουν 60 χιλιαδες. Στην ουσια οι 60 χιλιαδες ειναι μετακινησεις φακελων. Και τωρα θα φαω μεχρι το απογευμα να κανει επαναφορα, ενω ιδανικα θα πρεπε απλα να γραψει τα 35000 νεα αρχεια που δεν υπηρχαν στον δισκο
V.I.Smirnov Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παίζει - δεν παίζει, αυτό κάνουν (τουλάχιστον το FreeFileSync που χρησιμοποιώ εγώ). Με την ίδια λογική, αν μετονομάσεις έναν φάκελο ή ένα αρχείο, χωρίς να αγγίξεις το αρχείο καθεαυτό (ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, μόνον αλλαγή ονόματος), θα έχεις απαίτηση το πρόγραμμα να μαντέψει ότι το μετονόμασες και να κάνει το ίδιο. Εμ, δεν γίνεται. Τα προγράμματα συγχρονισμού είναι απλά, δεν εφαρμόζουν τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίζουν τι έγινε στο πρωτότυπο και να κάνουν το ίδιο στο αντίγραφο. Διότι, ξαναλέω, αυτό το πράγμα ζητάς. - Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
therock Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θεωρητικα ναι αλλα μια απλη δικλειδα θα μπορουσε να προβλεφθει. Πχ αμα εχεις ενα φακελο E:/MP3 και τον πας στο E:/Music/mp3 ε δε νομιζω να ναι δυσκολο ο αλγοριθμος να πει σου λειπουν δεκα αρχεια και να δει οτι ακριβως τα ιδια δεκα υπηρχαν σε αλλη διαδρομη Στη φαση του compare δηλαδη καταλαβαινει τι λειπει, και τι παει για διαγραφη. Οποτε αν πει να διαγραψω αυτα και να προσθεσω αυτα και ανα περιπτωση να ειναι τα ιδια αρχεια, τοτε απλα να τους αλλαζει θεση Εστω σε αυτη τη μια περιπτωση, περαν μεμονομενων αρχειων που πανε απο δω εκει και επριπλεκεται το cross matching Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από therock
V.I.Smirnov Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Είναι πιο δύσκολο απ' ότι νομίζεις και δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουν. Ίσως υπάρχει τέτοιο λογισμικό αλλά εγώ δεν το έχω δει πουθενά. Απλώς πρέπει να οργανώσεις τη δουλειά σου αλλιώς. Π.χ., αφού πρόκειται για μεταφορές σε λίγους φακέλους (άρα μπορείς να θυμάσαι ποιοί είναι), το πιο απλό είναι να τους φτιάξεις εσύ στο αντίγραφο και να συγχρονιστούν τα υπόλοιπα - και τέλος. - Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
xaerialtwistx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δε θα βρεις προγραμμα που να καταλαβαινει τις αλλαγες, στο λεω γιατι εχω χρυσοπληρωσει αυτην την αγορά μεχρι να βρω αξιολογες λυσεις. Η μονη λυση που μπορει να σε βολεψει ειναι incremental backups του συστηματος που και παλι δεν αξιζει (ειδικά αν οι αλλαγες ειναι μικρου μεγεθους) και ειναι και ριψοκινδυνη. Εγω θα σου προτεινω 2 επαγγελματικες λυσεις. Beyond Compare για να κανεις χειροκινητα τη δουλεια σε λιγα δευτερολεπτα (και θα αναρωτηθείς και πως ζούσες χωρίς αυτό, το προγραμμα ειναι καθαρο top 10 ever). Και Syncovery με περισσότερες επιλογές από όσες μπορεί να θελήσεις (έχει και Detect Moved Files τωρα που το κοιταξα το ειχα ξεχασει. Βασικα δε χρησιμοποιουσα καν αυτη τη λειτουργια γιατι θεωρουσα το χειροκινητο πιο αξιοπιστο) Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από xaerialtwistx 1
therock Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Ε βασικα ναι αυτο, αλλα το κανα χθες βιαστικα πριν κοιμηθω και δε συγκρατησα που πηγε τι, και σημερα το πρωι λεω θα φαω καμπανα τωρα χωρις λογο στο συγχρονισμο 6 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Είναι πιο δύσκολο απ' ότι νομίζεις και δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουν. Ίσως υπάρχει τέτοιο λογισμικό αλλά εγώ δεν το έχω δει πουθενά. Απλώς πρέπει να οργανώσεις τη δουλειά σου αλλιώς. Π.χ., αφού πρόκειται για μεταφορές σε λίγους φακέλους (άρα μπορείς να θυμάσαι ποιοί είναι), το πιο απλό είναι να τους φτιάξεις εσύ στο αντίγραφο και να συγχρονιστούν τα υπόλοιπα - και τέλος. - 2 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε Δε θα βρεις προγραμμα που να καταλαβαινει τις αλλαγες, στο λεω γιατι εχω χρυσοπληρωσει αυτην την αγορά μεχρι να βρω αξιολογες λυσεις. Η μονη λυση που μπορει να σε βολεψει ειναι incremental backups του συστηματος που και παλι δεν αξιζει (ειδικά αν οι αλλαγες ειναι μικρου μεγεθους) και ειναι και ριψοκινδυνη. Εγω θα σου προτεινω 2 επαγγελματικες λυσεις. Beyond Compare για να κανεις χειροκινητα τη δουλεια σε λιγα δευτερολεπτα (και θα αναρωτηθείς και πως ζούσες χωρίς αυτό, το προγραμμα ειναι καθαρο top 10). Και Syncovery με περισσότερες επιλογές από όσες μπορεί να θελήσεις. Το Beyond Compare το χα χρησιμοποιησει στο παρελθον δοκιμαστικα οταν ηθελα να συγκρινω φακελους που δεν ηξερα τι αλλαγες εχουν σε αρχεια και ποιο ηταν το source. Δηλαδη σε φασεις που εψαχνα χυμα ανοργανωτο υλικο και προσπαθουσα να στντονισω την προσπαθεια μου. Τωρα επι της παρουσης πως θα με βοηθησει αυτο λες
xaerialtwistx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, therock είπε Ε βασικα ναι αυτο, αλλα το κανα χθες βιαστικα πριν κοιμηθω και δε συγκρατησα που πηγε τι, και σημερα το πρωι λεω θα φαω καμπανα τωρα χωρις λογο στο συγχρονισμο Το Beyond Compare το χα χρησιμοποιησει στο παρελθον δοκιμαστικα οταν ηθελα να συγκρινω φακελους που δεν ηξερα τι αλλαγες εχουν σε αρχεια και ποιο ηταν το source. Δηλαδη σε φασεις που εψαχνα χυμα ανοργανωτο υλικο και προσπαθουσα να στντονισω την προσπαθεια μου. Τωρα επι της παρουσης πως θα με βοηθησει αυτο λες Στο οτι θα καταλαβαινεις με μια ματια ποια ειναι τα αρχεια που πρεπει να μεταφερεις απο την πηγη στον προορισμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα