ironmaidenas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Καλημερα παιδια, αυτο πρεπει να ναι το πρωτο ποστ που κανω εδω μεσα αν και χρησιμοποιω το σαιτ χρονια για αγγελειες. Ειμαι τοσο αγανακτησμενος που περαν του ρεντιτ στα αγγλικα πρεπει να μιλησω και με κανα συπατριωτη εδω μεσα🤣 Ρε παιδια τι σκατα θα γινει με αυτες τις τιμες στις καινουριες καρτες? Δηλαδη ενταξει εχουμε ξεφυγει τελειως. δεν μιλαμε για 80 η 100 ευρω καπελο. αλλα για πολλες εκατονταδες ευρω και στην περιπτωση της 3090 μεχρι και ενα χιλιαρικο εξτρα χρεωση. Και ενταξει τετοια καραγκιοζιλικια τα περιμενα απο ρδελαμπου τυπου πλαισιο. αλλα και στα μικρα σκρουτζομαγαζακια το ιδιο? τοσο καιρο κρατιομουνα να μην κανω upgrade γιατι περιμενα zen 3 + rtx 30 ( αυτη την στιγμη παιζω μπαλα με ryzen 5 1ης γενιας και gtx 1060 ) αλλα με αυτα τα ξεφτυλικια που βλεπω με βλεπω να το κραταω το pc ως εχει ως το καλοκαιρι... θα πεσουνε οι τιμες ρε παιδια? εσεις τι νομιζετε?
pirmen56 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, ironmaidenas είπε Καλημερα παιδια, αυτο πρεπει να ναι το πρωτο ποστ που κανω εδω μεσα αν και χρησιμοποιω το σαιτ χρονια για αγγελειες. Ειμαι τοσο αγανακτησμενος που περαν του ρεντιτ στα αγγλικα πρεπει να μιλησω και με κανα συπατριωτη εδω μεσα🤣 Ρε παιδια τι σκατα θα γινει με αυτες τις τιμες στις καινουριες καρτες? Δηλαδη ενταξει εχουμε ξεφυγει τελειως. δεν μιλαμε για 80 η 100 ευρω καπελο. αλλα για πολλες εκατονταδες ευρω και στην περιπτωση της 3090 μεχρι και ενα χιλιαρικο εξτρα χρεωση. Και ενταξει τετοια καραγκιοζιλικια τα περιμενα απο ρδελαμπου τυπου πλαισιο. αλλα και στα μικρα σκρουτζομαγαζακια το ιδιο? τοσο καιρο κρατιομουνα να μην κανω upgrade γιατι περιμενα zen 3 + rtx 30 ( αυτη την στιγμη παιζω μπαλα με ryzen 5 1ης γενιας και gtx 1060 ) αλλα με αυτα τα ξεφτυλικια που βλεπω με βλεπω να το κραταω το pc ως εχει ως το καλοκαιρι... θα πεσουνε οι τιμες ρε παιδια? εσεις τι νομιζετε? Είναι πλασματικές οι MSRP και από τις δύο εταιρείες. Το έχουμε ξαναπεί. Για να αυξήσουν τις τιμές χωρίς να φανεί σκόπιμο, ανακοινώνουν χαμηλές MSRP(συνεννοημένοι και οι δύο) που δεν φροντίζουν να υποστηρίξουν με ανάλογη παραγωγή. Αφού γδύσουν τους early adopters(όπως πάντα) θα υπάρξει μια μικρή πτώση. Μην περιμένεις κάτι θεαματικό. 2
panoskatos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Στις 21/11/2020 στις 12:28 ΜΜ, ironmaidenas είπε Καλημερα παιδια, αυτο πρεπει να ναι το πρωτο ποστ που κανω εδω μεσα αν και χρησιμοποιω το σαιτ χρονια για αγγελειες. Ειμαι τοσο αγανακτησμενος που περαν του ρεντιτ στα αγγλικα πρεπει να μιλησω και με κανα συπατριωτη εδω μεσα🤣 Ρε παιδια τι σκατα θα γινει με αυτες τις τιμες στις καινουριες καρτες? Δηλαδη ενταξει εχουμε ξεφυγει τελειως. δεν μιλαμε για 80 η 100 ευρω καπελο. αλλα για πολλες εκατονταδες ευρω και στην περιπτωση της 3090 μεχρι και ενα χιλιαρικο εξτρα χρεωση. Και ενταξει τετοια καραγκιοζιλικια τα περιμενα απο ρδελαμπου τυπου πλαισιο. αλλα και στα μικρα σκρουτζομαγαζακια το ιδιο? τοσο καιρο κρατιομουνα να μην κανω upgrade γιατι περιμενα zen 3 + rtx 30 ( αυτη την στιγμη παιζω μπαλα με ryzen 5 1ης γενιας και gtx 1060 ) αλλα με αυτα τα ξεφτυλικια που βλεπω με βλεπω να το κραταω το pc ως εχει ως το καλοκαιρι... θα πεσουνε οι τιμες ρε παιδια? εσεις τι νομιζετε? φίλε δεν πειράζει μείνε με αυτα που έχεις , δεν τρέχει μια .Αν όλοι έκαναν το ίδιο και κάρτες θα υπήρχαν αλλά και θα ηταν σε σωστές τιμές. Δεν είναι το θέμα αν μας τρέχουν τα λεφτά απο τα μπατζάκια ή αν την βγάζουμε ισα ισα είναι και η συνείδηση που πρέπει να έχει ο καταναλωτής . Καμία κάρτα δεν αξίζει αυτα χρήματα .Πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια αγόρασα ενα θεόρατο ψυγείο της Miele κοντά στα λεφτα που έχει σήμερα μια 3090 η μια 2080ti , ήμουν εργένης τότε και ζόυσα μόνος μου , παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια και ακόμα αυτο το ψυγείο έχουμε και απ οτι βλέπω θα το έχουμε για πολλά χρόνια ακόμα ! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες που διαβάζω οτι τα χόμπι τα πληρώνεις , οταν έχεις ενα χόμπι το γνωρίζεις καλά και κινήσε έξυπνα και με συνείδηση . Οι άσχετοι πληρώνουν παραπάνω απ όσο πρέπει. Μείνε λοιπόν με την 1060 και τον ryzen και αν στρώσουν τα πράγματα βάζεις οτι σου καπνίσει. 1
Tenshi Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panoskatos είπε φίλε δεν πειράζει μείνε με αυτα που έχεις , δεν τρέχει μια .Αν όλοι έκαναν το ίδιο και κάρτες θα υπήρχαν αλλά και θα ηταν σε σωστές τιμές. Δεν είναι το θέμα αν μας τρέχουν τα λεφτά απο τα μπατζάκια ή αν την βγάζουμε ισα ισα είναι και η συνείδηση που πρέπει να έχει ο καταναλωτής . Καμία κάρτα δεν αξίζει αυτα χρήματα .Πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια αγόρασα ενα θεόρατο ψυγείο της Miele κοντά στα λεφτα που έχει σήμερα μια 3090 η μια 2080ti , ήμουν εργένης τότε και ζόυσα μόνος μου , παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια και ακόμα αυτο το ψυγείο έχουμε και απ οτι βλέπω θα το έχουμε για πολλά χρόνια ακόμα ! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες που διαβάζω οτι τα χόμπι τα πληρώνεις , οταν έχεις ενα χόμπι το γνωρίζεις καλά και κινήσε έξυπνα και με συνείδηση . Οι άσχετοι πληρώνουν παραπάνω απ όσο πρέπει. Μείνε λοιπόν με την 1060 και τον ryzen και αν στρώσουν τα πράγματα βάζεις οτι σου καπνίσει. Οκ...δέν μας απάντησες όμως,γιατί αγόρασες το "θεόρατο ψυγείο της Miele κοντά στα λεφτα που έχει σήμερα μια 3090 η μια 2080ti" όντας εργάνης;Δέν θα ρωτήσω αν το είχες πραγματικά ανάγκη,θα σταθώ μόνο στο γεγονός οτι μπορούσες να το αποκτήσεις και έπραξες αναλόγως (και πολύ καλά έκανες).Ευτυχώς ή δυστυχώς,κάποιοι είναι σε θέση να "μπορούν" κάθε 15 χρόνια και κάποιοι κάθε 5.Κάποιοι ιδιαίτερα τυχεροί, κάθε χρόνο. Επίσης δέν πιστεύω πως βγήκε κάποια updated μπριζόλα με Raytracing που ένα ψυγείο 15ετίας δέν μπορεί να ψύξει επαρκώς,οπότε μάλλον άστοχη η σύγκριση. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από Tenshi 2 1
panoskatos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Tenshi είπε Οκ...δέν μας απάντησες όμως,γιατί αγόρασες το "θεόρατο ψυγείο της Miele κοντά στα λεφτα που έχει σήμερα μια 3090 η μια 2080ti" όντας εργάνης;Δέν θα ρωτήσω αν το είχες πραγματικά ανάγκη,θα σταθώ μόνο στο γεγονός οτι μπορούσες να το αποκτήσεις και έπραξες αναλόγως (και πολύ καλά έκανες).Ευτυχώς ή δυστυχώς,κάποιοι είναι σε θέση να "μπορούν" κάθε 15 χρόνια και κάποιοι κάθε 5.Κάποιοι ιδιαίτερα τυχεροί, κάθε χρόνο. Επίσης δέν πιστεύω πως βγήκε κάποια updated μπριζόλα με Raytracing που ένα ψυγείο 15ετίας δέν μπορεί να ψύξει επαρκώς,οπότε μάλλον άστοχη η σύγκριση. Θέλεις να μάθεις για το ψυγείο ή θέλεις να μάθεις γιατι δεν αξίζει να δώσεις 1000 και 2000 ευρώ για μια κάρτα γραφικών ?
Tenshi Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, panoskatos είπε Θέλεις να μάθεις για το ψυγείο ή θέλεις να μάθεις γιατι δεν αξίζει να δώσεις 1000 και 2000 ευρώ για μια κάρτα γραφικών ? Τίποτα απο τα δύο.Αυτό το καθορίζει το πορτοφόλι του εκάστοτε ενδιαφερόμενου. Επειδή συχνά πυκνά βλέπω μια μίρλα περι τιμών,ευθύνης αγοραστών που χαλάνε την πιάτσα και λοιπά χαριτωμένα,ήθελα πιο πολύ να σχολιάσω πάνω σε αυτό.Δέν φτάνει ένα μήνυμα ή και ολόκληρο νήμα για να κάνουμε ανάλυση περι ανισότητας και ταξικών διαφορών. Η μόνη συμβουλή που θα έδεινα σε όποιον θέλει, άλλα τα οικονομικά δεν του επιτρέπουν να ακολουθήσει τις εξελίξεις,είναι απλά να κάνει skip για την επόμενη γενιά. Α,επίσης όταν μιλάμε για hobby,μετά μπαίνει τελεία.Η οποιαδήποτε άποψη,απλά περισσεύει. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από Tenshi 1 1
panoskatos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, Tenshi είπε Τίποτα απο τα δύο.Αυτό το καθορίζει το πορτοφόλι του εκάστοτε ενδιαφερόμενου. Επειδή συχνά πυκνά βλέπω μια μίρλα περι τιμών,ευθύνης αγοραστών που χαλάνε την πιάτσα και λοιπά χαριτωμένα,ήθελα πιο πολύ να σχολιάσω πάνω σε αυτό.Δέν φτάνει ένα μήνυμα ή και ολόκληρο νήμα για να κάνουμε ανάλυση περι ανισότητας και ταξικών διαφορών. Η μόνη συμβουλή που θα έδεινα σε όποιον θέλει, άλλα τα οικονομικά δεν του επιτρέπουν να ακολουθήσει τις εξελίξεις,είναι απλά να κάνει skip για την επόμενη γενιά. Α,επίσης όταν μιλάμε για hobby,μετά μπαίνει τελεία.Η οποιαδήποτε άποψη,απλά περισσεύει. Ναι από τις κάρτες γραφικών που έχει ο καθένας φαίνεται και σε ποία ταξική βαθμίδα ανήκει. Το διαβάσαμε και αυτό σε αυτό το φόρουμ ! Μάθε τουλάχιστον ότι το να κάθεσαι να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή δεν είναι χόμπι .
Tenshi Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, panoskatos είπε Ναι από τις κάρτες γραφικών που έχει ο καθένας φαίνεται και σε ποία ταξική βαθμίδα ανήκει. Το διαβάσαμε και αυτό σε αυτό το φόρουμ ! Μάθε τουλάχιστον ότι το να κάθεσαι να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή δεν είναι χόμπι . Παρερμηνεύεις τα λόγια μου, άλλα ελλείψει επιχειρημάτων δέν μου προκαλεί εντύπωση. Υπομονή κανα μήνα ακόμα.Να κάνεις κουβέντα καφενέ με τον κύκλο σου. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από Tenshi 1
panoskatos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 30 λεπτά πριν, Tenshi είπε Παρερμηνεύεις τα λόγια μου, άλλα ελλείψει επιχειρημάτων δέν μου προκαλεί εντύπωση. Υπομονή κανα μήνα ακόμα.Να κάνεις κουβέντα καφενέ με τον κύκλο σου. Εγώ απάντησα στο παλικάρι που έκανε το θέμα. Έκανες παράθεση σ εμένα με αερολογίες και κλισέ ατάκες. Τα δικά σου επιχειρήματα ποία είναι ακριβώς, οι ανισότητες στις ταξικές ομάδες; Είσαι επηρεασμένος πολύ από το καφενείο, κόψε το λίγο και βρες κανένα χόμπι. Εγώ δεν πάω καφενείο.
Tenshi Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, panoskatos είπε Εγώ απάντησα στο παλικάρι που έκανε το θέμα. Έκανες παράθεση σ εμένα με αερολογίες και κλισέ ατάκες. Τα δικά σου επιχειρήματα ποία είναι ακριβώς, οι ανισότητες στις ταξικές ομάδες; Είσαι επηρεασμένος πολύ από το καφενείο, κόψε το λίγο και βρες κανένα χόμπι. Εγώ δεν πάω καφενείο. Παραθέτω τα λεγόμενά σου γιατί αγνοείς στοιχειώδεις αρχές οικονομίας (ζήτηση-προσφορά), αραδιάζεις αρλούμπες περι market manipulation απο πλευράς καταναλωτών για να μειωθούν οι τιμές (λές και οι εταιρείες δέν μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο μέσω μειωμένης προσφοράς) και ευαγγελίζεσαι πόσο λάθος είναι να αγοράζεις ακριβές κάρτες όταν εσύ ο ίδιος έκανες αναφορά στην αγορά ενός ακριβού προϊόντος (ψυγείο) το οποίο πρακτικά δέν σου ήταν απαραίτητο.Το αν σου έμεινε αμανάτι 15χρόνια μας είναι αδιάφορο. Έχω hobby,άλλα μάλλον ακριβά για την τσέπη σου. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2020 από Tenshi 2
Herald Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 23/11/2020 στις 1:20 ΜΜ, Tenshi είπε Παρερμηνεύεις τα λόγια μου, άλλα ελλείψει επιχειρημάτων δέν μου προκαλεί εντύπωση. Υπομονή κανα μήνα ακόμα.Να κάνεις κουβέντα καφενέ με τον κύκλο σου. Είσαι άσχετος και πληρώνεις παραπάνω από ότι πρέπει 😋 Αν περίμενες λίγο, σε 7 χρόνια θα αγόραζες 3090 με 100 ευρώ.
narta Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Στις 22/11/2020 στις 6:01 ΜΜ, Tenshi είπε Επειδή συχνά πυκνά βλέπω μια μίρλα περι τιμών,ευθύνης αγοραστών που χαλάνε την πιάτσα και λοιπά χαριτωμένα,ήθελα πιο πολύ να σχολιάσω πάνω σε αυτό.Δέν φτάνει ένα μήνυμα ή και ολόκληρο νήμα για να κάνουμε ανάλυση περι ανισότητας και ταξικών διαφορών. Αν πιστεύεις ότι η μιρλα όπως την ονομάζεις για τις τιμές των gpu είναι θέμα ταξικής διαφοράς και ανισότητας, τότε σίγουρα είσαι πεπεισμένος ότι ο κραδαινων iphone ή οποιοδήποτε καταναλωτικό αγαθό σχετικά υψηλής τιμής είναι άπλας και ανήκει στην τάξη των εχόντων. Η ύπαρξη καταναλωτικής συνείδησης είναι κάτι αδιανόητο για μερικούς φαίνεται. Ναι ναι "είσαι φτωχομπινες γι'αυτό τα λες αυτά". Οχι απλά έχω όρια και την δική μου ξεπερασμένη λογική να μην αγοράζω οτιδήποτε θέλω σε οποιαδήποτε τιμή γιατί θα θεωρούσα τον εαυτό μου (αποκλειστικά και μόνο) βλάκα. Βέβαια ο καθείς κουμάντο στο πορτοφόλι του και αν δεν απατωμαι οικτρά η διατύπωση γνώμης δεν εμπίπτει στην ετυμολογική έννοια της λέξης κουμάντο 4
Herald Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3H καταναλωτική σου συνείδηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βαρύτητα της τσέπης σου πάντως. Και γω αισθάνθηκα ολίγον χαζός να δώσω 2k για gpu, αλλά άμα ειχα 2 μύρια στον λογαριασμό μου δεν θα με ένοιαζε ιδιαίτερα. Επισξς και το ποσό υπομονή θα κάνεις για να πέσουν οι τιμές εξαρτάται απτην τσέπη σου. Αμα το φυσας σιγά μη κάτσεις να περιμένεις 3 μήνες για να γλυτώσεις 100 και 200 ευρώ. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2020 από Herald 1
Tenshi Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, narta είπε Αν πιστεύεις ότι η μιρλα όπως την ονομάζεις για τις τιμές των gpu είναι θέμα ταξικής διαφοράς και ανισότητας, τότε σίγουρα είσαι πεπεισμένος ότι ο κραδαινων iphone ή οποιοδήποτε καταναλωτικό αγαθό σχετικά υψηλής τιμής είναι άπλας και ανήκει στην τάξη των εχόντων. Η ύπαρξη καταναλωτικής συνείδησης είναι κάτι αδιανόητο για μερικούς φαίνεται. Ναι ναι "είσαι φτωχομπινες γι'αυτό τα λες αυτά". Οχι απλά έχω όρια και την δική μου ξεπερασμένη λογική να μην αγοράζω οτιδήποτε θέλω σε οποιαδήποτε τιμή γιατί θα θεωρούσα τον εαυτό μου (αποκλειστικά και μόνο) βλάκα. Βέβαια ο καθείς κουμάντο στο πορτοφόλι του και αν δεν απατωμαι οικτρά η διατύπωση γνώμης δεν εμπίπτει στην ετυμολογική έννοια της λέξης κουμάντο Τουναντίον.Ο "ο κραδαινων iphone", όπως τον αποκαλείς, μπορεί να έχει την δυνατότητα είτε γιατί είναι γόνος και κληρονόμος της μεταλλουργικής ¨Μπούμπης ΑΕ", είτε γιατί η προηγούμενη συσκευή μετράει ήδη 5 χρόνια στην κωλότσεπη,είτε δέν καπνίζει,είτε,είτε,είτε...Προσωπικά θα μπορούσα,άλλα απεχθάνομαι το οικοσύστημα της apple. Η ουσία είναι πως οι τιμές δέν θα αλλάξουν μαγικά επειδή σηκώθηκαν μερικές σημαίες.
narta Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Tenshi είπε Η ουσία είναι πως οι τιμές δέν θα αλλάξουν μαγικά επειδή σηκώθηκαν μερικές σημαίες. Σαφως. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι θα πρεπει να μην ακουγεται κιχ επειδη, κουραζει, δεν αλλαζει κατι, ετσι εχουν τα πραγματα, οποις θελει αγοραζει ή οτιδηποτε αλλο αναφερει ο wannabe moderator του x forum 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα