Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,μέσα στις επόμενες μέρες σκοπεύω να αγοράσω μια 50αρα τηλεόραση!Δεδομένου ότι το budget μου είναι μόλις 400 ευρώ και είμαι αναγκασμένος να αγόρασω μόνο απο Κωτσόβολο λογω δωροεπιταγής έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα.

https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/217766-lg-50un70006la-50

https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/213441-lg-49un71006lb-49

Για να μην σας κουράζω με πολλές ερωτήσεις,εκτός από το οτι το ένα panel ειναι VAκαι το άλλο IPS υπάρχουν  άλλες μεγάλες διαφορές; Επίσης είναι κανένα από τα δύο TRUE 4K(RGB)΄ή και τα δύο είναι RGBW; (Το πιθανότερο).

Εδώ το συγκριτικό,όπου δεν κάνει καμία αναφορά σε RGB/RGBW:

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/a1fc15b875

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,αν κάποιος έχει άποψη για κάποιο από τα παραπάνω θα με βοηθούσε να επιλέξω!Καλοδεχόυμενες και άλλες προτάσεις στα χρήματα αυτά!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια  σου φιλε  ,   λογω που εχω αλλαξει και γω αρκετες TV  και λιγο το εχω ψαξει το αθλημα ,  θα σου πω τα εξης:  ( γνωμη μου )

καταρχην αν βλεπεις  ευθεια  η σχεδον  ευθεια   ασε στην ακρη το IPS Panel  ,  ξεχνα το.   Θα πας σε VA panel.

Eιχα παλια IPS LG 49  δεν εμεινα ευχαριστημενος ,  ειδικα το μαυρο  ηταν προς το γκρι  ,  και σε ταινειες που εβλεπα  ηταν  αρκετα αισθητο ! !

Πηγα μετα  σε LG  50  με VA  panel  ,  αυτην που εχεις εσυ  και κοιτας  αλλα  το μοντελο  UN74006   ,  ειναι ακριβως ιδια  με την 700006  με μονη διαφορα οτι η 74οο6  δινει το magic remote  που ειναι και ποντικι  στην  TV .  (  δε λεει και κατι   το περνεις  αργοτερα και χωρια ,  η περνεις κανα μη γνησιο  αντιγραφο ,  φτηνα ειναι ) 

αρχιζω απο τα αρνητικα  :    κατασκευη   ειναι απο πλαστικο γυρω γυρω  ( νταξει δεν ειναι τοσο κακο ,  η IPS που ειχα παλια ηταν αλουμινιο )   ,  και το panel μπροστα ειναι πλαστικο ! !   ( ΔΕΝ ειναι γυαλι ) 

Αυτα ειναι τα μονα αρνητικα ! ! 

Σε μενου και ταχυτητα  ειναι αψογη ,  καναλια αλαζουν γρηγορα ,  και εχει βαθος το μενου  σε ρυθμισες να παιξεις για πιο τελεια εικονα ! ! Το smart της  ειναι αψογο,  ανοιγουν ολα αστραπιαια   (  καλο ειναι συνδεση με ethernet )

Αψογος  ηχος  και πολλες ρθυμισεις και equalizer  , και σφαιρα  το Bluetooth  με καμια  καθυστερηση  (  στην IPS που ειχε bluetooth 4.2  ειχα καθυστερηση  μικρη στον ηχο )

Η εικονα της πολυ καλη  ................ αλλα  ...............  αν σε ενδιαφερει πιο πολυ εικονα και να χασεις λιγακι σε Specs   θα σου προτεινα  την Samsung  UE50 TU8072  ( σειρα 8 ) ,    ΠΟΛΥ καλυτερη εικονα    απο την LG  (  και γυαλι μπροστα )   ,  δεν τη ξερω τοσο σε μενου   αλλα πιστευω θα ειναι ΟΚ !    (  και το smart της LG  ειναι ενα τικ  καλυτερο το WebOS απο το tizen της Samsung )

https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/210346-samsung-ue50tu8072-50

Εγω παρολο που ειμαι και LGακιας  λιγο ,  θα σου πρωτεινα την Samsung  λογω καλυτερης  εικονας ,  γιατι  σε μια TV και σε αυτες τις ιντσες  η εικονα εχει τον πρωτο λογο,   ελπιζω να βοηθησα .

Επεξ/σία από jimmisk1974
  • Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, jimmisk1974 είπε

Γεια  σου φιλε  ,   λογω που εχω αλλαξει και γω αρκετες TV  και λιγο το εχω ψαξει το αθλημα ,  θα σου πω τα εξης:  ( γνωμη μου )

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση.Η αλήθεια είναι ότι έχω αποφασίσει να μην πάω σε samsung μιας και η Lg υποστηρίζει περισσότερα φορμά ήχου/βιντεο και η χρήση της tv θα είναι κυρίως για αναπαραγωγή αρχείων από εξωτερική μονάδα αποθήκευσης.Είδες διαφορά από το VA πάνελ της lg σε σχέση με το παλιό IPS; Και πάλι ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jessejames είπε

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση.Η αλήθεια είναι ότι έχω αποφασίσει να μην πάω σε samsung μιας και η Lg υποστηρίζει περισσότερα φορμά ήχου/βιντεο και η χρήση της tv θα είναι κυρίως για αναπαραγωγή αρχείων από εξωτερική μονάδα αποθήκευσης.Είδες διαφορά από το VA πάνελ της lg σε σχέση με το παλιό IPS; Και πάλι ευχαριστώ για την απάντησή σου!

ειχα παλια IPS LG  49   και το μαυρο της δεν μου αρεσε   ,  γκριζαρε αρκετα.  Καποια στιγμη πηρε μια Samsung ο αδελφος μου με VA πανελ  και ειδα διαφορα   και αποφασισα και γω μετα να παρω με VA panel LG  (  γιατι μονο στις 50 "  βγαζει η LG με VA   ,  43 , 55,  65 , σχεδον σε ολες εχει IPS ) 

Για μενα μερα με νυχτα   ,  πολυ καλυτερο το VA ,  ευχαριστηθηκα εικονα  , και γενικος οτι και να περνω κοιταω μονο σε VA panel .

Tωρα εχω παραγγειλει την Samsung Qled QE50Q60T  ,  γιατι την εχω δει και ειναι απιστευτη  και μαλιστα η τιμη της επεσε αρκετα ! !

Επεξ/σία από jimmisk1974
  • Like 1
Δημοσ.

ήμουν στην αναζήτηση νεας tv για το υπνοδωμάτιο, οπότε σκέφτηκα να βαλω την παλια μου lg 50lf 652v στο δωμάτιο και να την καινούρια στο σαλόνι, οπότε είπα να διαλέξω λίγο μεγαλύτερη σε ιντες, για τα χρήματα που διαθέτω μου αρεσε η LG55UN74006LB, αρχικά δεν με απασχολούσε το γεγονός ότι εχει Ips (δεν με πολύ χαλάει αν γκριζάρει ή όχι, ειλικρινά όμως). Σημερα ξύπνησα και είπα ας παρω μια με va panel (αλλά LG) να δω τι χανώ τοσο καιρό, εψαξα στο νετ και βρήκα αυτό το νήμα και μπερδεύτηκα αρκετά. Σύμφωνα με τον φιλο από πάνω Va panel έχουν μόνο συγκεκριμένες σε ιντσες. Οπότε λεω καταργώ την 55' και παω σε 50' (δεν με πειραζει).

Οπότε αμέσως είδα την LG 50UN74006LA (η οποία κοστίζει 439), αλλα σύμφωνα με τον jim η LG50UN70006LA (η οποια κοστιζει 369) είναι ίδιες. Για πιο λογο η τόσο μεγάλή διαφορά τιμής ,μονο λογο magic remote? 

Στο νετ σε διαφορά site λεει η LGUN74006LA εχει IPS σε καποια άλλα VA, σε καποια λέει δεν εχει Active HDR σε καποια εχει. 

Μιλάμε εχω μπερδευτεί και πιο site εχει αξιόπιστες πληροφοριες? και ποιες είναι οι πραγματικές διαφορές αναμεσά σε αυτές τις 2?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, greenpower22 είπε

Επειδη κοιταω κι εγω αυτες αλλα σε 43 ιντσες ξερει κανεις διαφορες και τυπο πανελ?

43UN70006LA vs 43UN71006LB

Οι 43αρες είναι και οι 2 IPS, μόνο στις 50'' διαφοροποιείται το πάνελ.Eδώ μπορείς να δείς λεπτομερή σύγκριση: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7dea15ab11

Δεν βλέπω κάποια τρομερή διαφορά, ίσως κάποια από τις 2 δίνει μαζί το magic remote control αλλά θέλει διευκρίνηση με το κατάστημα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...