Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Έχω νυχτερινό ρεύμα σε σπίτι που έχει παλιά κούφωματα και αρκετή υγρασια. Η θέρμανση μου είναι η εξής :

1) 2 Σόμπες υγραερίου

2) 1 Καλοριφέρ λαδιού Delonghi (2002) 2000w

3) Αφυγραντήρα Inventor με Ζεόλιθο 600w

4) Δύο 9αρια "Sendo" air-condition 

Ας αφήσουμε το νούμερο ένα απ'έξω για το θέμα, γιατί δεν το αφορα.

Γενικά, θα ήθελα με κάποιο τρόπο (ειδικά για την θέρμανση) να είναι όλα στον αυτόματο. 

Το νυχτερινό μου είναι 1500-1700 & 2300-0800

Λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι, και γυρνάω όταν δεν είναι το νυχτερινό. Οπότε δεν προλαβαίνω να το βάλω και να επωφεληθω.Ασε που μπαινω στο σπίτι και είναι πάγος με υγρασία και κάνει 2-3 ώρες να στανιαρει.Με κάποιο τρόπο θέλω να είναι όλα αυτόματα, χωρίς να επέμβω στο πινακα, γιατί είμαι σε ενοίκιο. Σκέφτηκα να μπω στην διαδικασία με raspberry Pi , να ξεκινησω σαν αρχάριος να ασχολούμαι με αυτό με μεράκι. Αντ'αυτου μου φάνηκαν εύχρηστες κάποιες συσκευές που είδα στο ίντερνετ. (Broadlink RM4+ WIFI plugs).Σκέφτηκα τις συσκευές αυτές ώστε να επωφεληθω και να μπορώ να ρυθμίζω και λάμπες και ledοταινιες και πλυντήριο και tvbox και και και. Αυτά τα ρυθμίζουμε από κάποια εφαρμογή ? Μπορούμε το καλοριφέρ λαδιού να το βάλουμε στο αυτόματο? Με πρίζα wifi? Μπορώ να το κάνω και για το πλυντήριο με αυτή τη πρίζα? Τι γίνεται με το air-condition? Τι γίνεται με τον αφυγραντήρα? Είδα πως πρέπει να έχει Infrared τηλεχειριστήριο για να λειτουργήσει. Αν δεν έχει τι κάνω?(καλοριφέρ λαδιού/αφυγραντήρας)

Υπάρχει περίπτωση να λειτουργούν αυτά που ανέφερα? Αν ναι πως? Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ένα τρόπο?

Υπόψιν σημαντικό : Τα περισσότερα θα είναι για 2 φορές την ημέρα ( στο ωράριο νυχτερινού). Δεν γίνεται να ξυπνάω 2 την νύχτα για να βάλω θέρμανση...

Απλοί χρονοδιακόπτης πρίζας δεν κάνουν (νομίζω?)

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με σώσει από το να κάνω λάθος αγορές? Τι πρέπει να πάρω μπορεί να μου πει κάποιος? Στα καταστήματα δεν ενδιαφέρονται και κοιτάνε να πουλησουν.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Το καλοριφέρ λαδιού θα λειτουργεί με χρονοδιακόπτη μπρίζας .Τα κλιματιστικά δεν νομίζω ,αλλά εγω κάτι αρχαία Toyotomi που εχω όλα έχουν δυνατότητα προγραμματισμού  .Είσαι σίγουρος ότι τα δικά σου δεν έχουν ?

Δημοσ.

Εγώ έχω φροντιστήριο και το ζεσταίνω με καλοριφέρ ρεύματος. Όπως λες θέλω όταν πηγαίνω να είναι ήδη ζεστό, μην έρθουν οι μαθητές και είναι παγωμένο. Επειδή μένω μακριά και δεν βολεύει να πετάγομαι κανα 2 ώρες πριν να τα ανάψω, τα έχω μόνιμα στο ΟΝ αλλά έχω παρεμβάλει πρίζα με χρονοδιακόπτη όπου έχω ρυθμίσει τις ώρες λειτουργίας.

Απλή, φτηνή και λειτουργική λύση.

Το ίδιο κάνεις και με το πλυντήριο. Το ετοιμάζεις (ρούχα, σκόνες) πατάς το κουμπι λειτουργίας και αυτό θα πάρει μπρος στις 3 το μεσημέρι (όπως θα το έχεις ρυθμίσει στην πρίζα με χρονοδιακόπτη).

Δημοσ.

Για το χειμερινό ωράριο είναι 02:00 ~ 08:00 Και 15:00 ~ 17:00 και σε νησιά 15:30 ~ 17:30 μόνη εξαίρεση η πολύ παλιοί χρήστες νυχτερινό ρεύματος που έχουν εννιαίο ωράριο 23:00 ~ 07:00

Παλαιότερα είχα κάνει απλό αυτοματισμό στο θερμοσίφωνα και άναβε 30' της 7 το πρωί και 30' της 16:00 αλλά πρέπει να κάνεις επέμβαση στο πίνακα

Για άλλες συσκευές όπως αφυγραντήρας, πλυντήριο ρούχων και Α/C πρέπει να υποστηρίζει η ίδια συσκευή να ξεκινήσει από απλούς χρονοδιακόπτης αλλιώς δεν θα πάρουν πότε μπροστά λόγο ηλεκτρονικά διακόπτες που διαθέτει.

Τώρα τελευταία χρησιμοποιώ sonoff καί με έχει σώσει από τους απλούς χρονοδιακόπτες απλά το περνάς σαν εφαρμογή στο κινητό για καλύτερο έλεγχο

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις. 

Τακλιματιστικά έχουν το χρονόμετρο τους λογικά αλλά είναι για ποτέ θα κλείσει νομίζω.

Μέχρι και το πλυντήριο έχει(επιλογή να μπει μπροστά σε 3/6/9 ώρες). Το θέμα είναι να τα ελέγχω με κάποια εφαρμογή και να τα αυτοματοποίησω για τις ώρες που θέλω. 

Να τσιμπήσω μια Alexa και πρίζες WIFI?

Οι απλοι χρονοδιακόπτες και οι χρονοδιακόπτες WIFI μπορούν να μπουν για 2 φορές? Για τις ώρες του νυχτερινού? Δεν είναι για μια φορά, αλλά για 2 μέσα στη μέρα...αυτό με προβληματίζει.

Δεν είναι κάθε μέρα μόνο 15:00 με 17:00

Αλλά και 02:00 - 08:00.. 

Δεν μπορώ να σηκώνομαι στις 2 τη νυχτα να ανάψω τον αφυγραντήρα και το καλοριφέρ.. και δεν έχει λογική να αλλάζω συνέχεια το χρονοδιακόπτη πριζας 2 φορές την μέρα.

Για να το κάνω πιο εύκολο, γιατί έγραψα έκθεση. 

Χρειάζομαι :

Αφυγραντήρας, καλοριφέρ, πλυντήριο, air-condition να ανάβουν 1500-1700 και 0200-0800

Air-conditions να ανάβουν και 1000-1200 και 2000-2300 εκτός από τις 1500-1700 και 0200-0800.

Να μπορώ να χειριστώ και φώτα, ledοταινιες,tv box κτλπ.

Ποια είναι η συμβουλή σας?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Υπάρχει άλλο θέμα στο forum με smart συστηματάκια αυτοματισμών. https://www.insomnia.gr/forums/topic/649472-smart-home/ Ρίξε μια ματιά εκεί να ενημερωθείς. 

Βασική αρχή.

Οτι ειναι πατητός διακόπτης on-off παλιού τύπου μπορεί να ελεγθεί απο smart πριζα ή απο κάποιο sonoff. Τα ωράρια ρυθμίζονται. πχ ανοιξε κλείσε ηλεκτρικο καλοριφέρ, λάμπες, παλια πλυντήρια, παλιοι αφυγραντήρες κλπ. εκείνη την ώρα ...   

Οτι είναι με τηλεχειριστήριο ή διακοπτη αφής δεν μπορεί να ελεγθεί απο smart πριζα ή απο κάποιο sonoff. Χρειάζεσαι κάποιο broadlink να στέλνει εκεινο την εντολή άνοιξε κλεισε κλπ. Τα ωράρια επίσης ρυθμίζονται. Αφορά κυρίως κλιματιστικά, αφυγραντήρες με τηλεχειριστήριο κλπ. 

Τα πλυντήρια τα κανούργια ειναι με start αφής και δεν ειναι τοσο απλο. Τα παλιά που ητάν με διακοπτη ναι γιατι πάταγες τον διακοπτη οσο δεν υπήρχε ρεύμα και οταν μετά η έξυπνη πριζα ή ο χρονοδιακοπτης εδινε ρευμα το πλυντηριο ξεκιινούσε. 

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως.  Οτι και να συνδέσεις σε smart πρίζα βεβαιώσου οτι αντέχει το φορτίο. Δεν μπορείς να βάλεις πλυντήριο ή ηλεκτρικο καλοριφέρ 2000W σε πρίζα που ειναι φτιαγμένη για max 1000W για να ανάβει 2-3-5-10 απλές λάμπες.  Και επιπλέον επειδή ολα αυτά θα λειτουργούν εν τη απουσία σου, σκέψου το διπλά !  Εγω ηλεκτρικό καλοριφέρ και πλυντήριο δεν θα έβαζα.  

Δημοσ.
Στις 21/11/2020 στις 9:32 ΠΜ, yannis27gr είπε

Εγώ έχω φροντιστήριο και το ζεσταίνω με καλοριφέρ ρεύματος. Όπως λες θέλω όταν πηγαίνω να είναι ήδη ζεστό, μην έρθουν οι μαθητές και είναι παγωμένο. Επειδή μένω μακριά και δεν βολεύει να πετάγομαι κανα 2 ώρες πριν να τα ανάψω, τα έχω μόνιμα στο ΟΝ αλλά έχω παρεμβάλει πρίζα με χρονοδιακόπτη όπου έχω ρυθμίσει τις ώρες λειτουργίας.

Απλή, φτηνή και λειτουργική λύση.

Το ίδιο κάνεις και με το πλυντήριο. Το ετοιμάζεις (ρούχα, σκόνες) πατάς το κουμπι λειτουργίας και αυτό θα πάρει μπρος στις 3 το μεσημέρι (όπως θα το έχεις ρυθμίσει στην πρίζα με χρονοδιακόπτη).

Nα προσεχετε με αυτα ,επειδη τα καλοριφερ ειναι μεγαλο φορτιο,οι φτηνοι χρονοδιακοπτες λιωνουν..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...