STORM1978 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, parsifal είπε Πολύ ενδιαφέρον αυτό το μαραφέτι. Υποθέτω προτείνεις static pressure fans, γιατί στην απόσταση, έστω και μικρή που θα κάθονται, ευνοεί ο στενός κώνος του αέρα που φυσάνε; Αν και τώρα που το σκέφτομαι, για τον δεύτερο ανεμιστήρα που θα φυσάει αέρα μέσα στο κανάλι και στα fins της ψύκτρας, ακόμη κι αν μπει εφαπτόμενος με tie wraps, ένας static pressure μάλλον θα ήταν πιο ωφέλιμος. Και που να βάλεις και τον Noctua NF-F12 πάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, STORM1978 είπε Και που να βάλεις και τον Noctua NF-F12 πάνω... Lol! Που να βάλω και 2 τέτοιους, ε; Εδώ βασικά προσπαθώ να κάνω τη «μόντα του πτωχού» παίδες. Όχι γιατί μου λείπουν, αλλά γιατί στο τέλος το κόστος θα μου βγει παραπάνω από το να έπαιρνα μεταχειρισμένη V64 Nitro+ ή 2060, αντί για την ref. V56. Ήδη το auction που κέρδισα δεν ήταν και κανένα ιδιαίτερο bargain, 170GBP βγήκε + 5 μεταφορικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 39 λεπτά πριν, parsifal είπε Lol! Που να βάλω και 2 τέτοιους, ε; Εδώ βασικά προσπαθώ να κάνω τη «μόντα του πτωχού» παίδες. Όχι γιατί μου λείπουν, αλλά γιατί στο τέλος το κόστος θα μου βγει παραπάνω από το να έπαιρνα μεταχειρισμένη V64 Nitro+ ή 2060, αντί για την ref. V56. Ήδη το auction που κέρδισα δεν ήταν και κανένα ιδιαίτερο bargain, 170GBP βγήκε + 5 μεταφορικά. Ε ναι, αν βάλεις 2 τέτοιους θα έχει τρομερό static pressure να βαράει πάνω της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, parsifal είπε Εδώ βασικά προσπαθώ να κάνω τη «μόντα του πτωχού» παίδες. Όχι γιατί μου λείπουν, αλλά γιατί στο τέλος το κόστος θα μου βγει παραπάνω από το να έπαιρνα μεταχειρισμένη V64 Nitro+ ή 2060, αντί για την ref. V56. Ήδη το auction που κέρδισα δεν ήταν και κανένα ιδιαίτερο bargain, 170GBP βγήκε + 5 μεταφορικά. Όχι, όχι...καλά να πάθεις...ζήτησες γνώμες/συμβουλές...άνοιξες και θέμα...θα το πληρώσεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά...) 😛 Αν θες να μην πολυμπλέξεις, κάνε το απλούστατο: Βγάλε το shroud, βάλε τον έναν ανεμιστήρα που έχεις όπως-όπως (δεματικά) με ρεύμα από molex (θεωρώ απίθανο να μη σου βρίσκεται αντάπτορας) και δες συμπεριφορά σε θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το κούτσικο (στις κανονικές του/σου rpm). Πάνω από 5' δεν θα σου πάρει, και θα έχεις έναν πολύ καλό οδηγό για το τι να περιμένεις. Ρύθμισε, μετά, το κούτσικο να παραμένει στις χαμηλότερες δυνατές στροφές ανεξάρτητα θερμοκρασίας, και δες και πάλι. Ιδανικό για έλεγχο είναι το Unigine Superposition σε 1080Χ και καπάκι σε 4Κ...θα ψήσει τα πάντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Όχι, όχι...καλά να πάθεις...ζήτησες γνώμες/συμβουλές...άνοιξες και θέμα...θα το πληρώσεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά...) 😛 Αν θες να μην πολυμπλέξεις, κάνε το απλούστατο: Βγάλε το shroud, βάλε τον έναν ανεμιστήρα που έχεις όπως-όπως (δεματικά) με ρεύμα από molex (θεωρώ απίθανο να μη σου βρίσκεται αντάπτορας) και δες συμπεριφορά σε θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το κούτσικο (στις κανονικές του/σου rpm). Πάνω από 5' δεν θα σου πάρει, και θα έχεις έναν πολύ καλό οδηγό για το τι να περιμένεις. Ρύθμισε, μετά, το κούτσικο να παραμένει στις χαμηλότερες δυνατές στροφές ανεξάρτητα θερμοκρασίας, και δες και πάλι. Ιδανικό για έλεγχο είναι το Unigine Superposition σε 1080Χ και καπάκι σε 4Κ...θα ψήσει τα πάντα. Ρε συ να τσεκάρει θέλει ο άνθρωπος, όχι να πάρει την Vega καλοψημένη στα κάρβουνα με BBQ sauce! BTW, αυτά παθαίνεις όταν ζητάς συμβουλές από καμμένους σαν εμάς Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από STORM1978 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Πρόχειρη πρώτη απόπειρα με fans στο 100%. Μαύρο χάλι οι θερμοκρασίες, πολύ χειρότερα από πριν. Ίσως έκανα πατάτα στη στερέωση με τα δεματικά, βλέπω τον ένα ανεμιστήρα να έχει πάρει περίεργη κλίση λόγω βαρύτητας (στο case, όχι στις φωτό πιο κάτω). Αφαιρώ την κάρτα για έλεγχο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, parsifal είπε Πρόχειρη πρώτη απόπειρα με fans στο 100%. Μαύρο χάλι οι θερμοκρασίες, πολύ χειρότερα από πριν. Ίσως έκανα πατάτα στη στερέωση με τα δεματικά, βλέπω τον ένα ανεμιστήρα να έχει πάρει περίεργη κλίση λόγω βαρύτητας. Αφαιρώ την κάρτα για έλεγχο. Σκ.τά... Τώρα φάνηκε καθαρά η διαμόρφωση της ψύκτρας. Στις προηγούμενες φωτό φαινόταν σα να ήταν "ανοικτά" τα πτερύγια, αλλά τώρα βλέπω ότι είναι κλειστό από πάνω τελικά το κατασκεύσμα (το είχες γράψει κιόλας, αλλά υπέθεσα πως ήταν λάθος "απόδοσης"). Δεν θα κάνει ιδιαίτερη δουλειά το ανεμιστήρι που βαράει καταπάνω στο μέταλλο...βρίσκει κυριολεκτικά τοίχο. Ίσως κάτι να καταφέρει το άλλο, αυτό που είναι πάνω από την τρύπα του κούτσικου, αλλά το πόσο...είναι ζήτημα. Για να βγάλεις το μικρό, υποθέτω πως άνοιξες όλο το σύστημα, έτσι? Αν δεν είναι θέμα του πως πάτησε ξανά, φοβάμαι ότι σε έστειλα σε λάθος δρόμο. Apologies! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Για να βγάλεις το μικρό, υποθέτω πως άνοιξες όλο το σύστημα, έτσι? Αν δεν είναι θέμα του πως πάτησε ξανά, φοβάμαι ότι σε έστειλα σε λάθος δρόμο. Όχι ακριβώς, έβγαλα το shroud, μετά το backplate για να αποκαλύψω τις 3 βίδες που κρατάνε τον ανεμιστήρα στη θέση του. Σε αυτό το σημείο θα έβγαινε ως έχει αλλά δε χωρούσε να περάσει το καλώδιο τροφοδοσίας του μεταξύ PCB και του κομματιού C. Αναγκάστηκα να ξεβιδώσω δύο βίδες σε εκείνη τη γωνία για να ανασηκώσω λίγο το PCB και να περάσει το καλώδιο. Δεν πολυπιστεύω ότι αυτό μου έκανε τη ζημιά, είναι η γωνιά που είναι μακριά από το chip, συν ότι το vapour chamber έμεινε καθόλη τη διάρκεια σταθερά βιδωμένο επάνω στο die package. 14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν θα κάνει ιδιαίτερη δουλειά το ανεμιστήρι που βαράει καταπάνω στο μέταλλο...βρίσκει κυριολεκτικά τοίχο. Ακριβώς, εξ ου και οι ενδοιασμοί μου νωρίτερα. Δεδομένης της κατάστασης, η μόνη viable φθηνή μόντα που βλέπω, περισσότερο για ησυχία, είναι να φύγει το στοκ fan, να κολλήσω επάνω στο άνοιγμα για intake έναν όσο γίνεται κοντό 80mm -› 120mm fan adapter και πάνω σε αυτόν να μπει ένας Arctic P12. 😕 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, parsifal είπε Όχι ακριβώς, έβγαλα το shroud, μετά το backplate για να αποκαλύψω τις 3 βίδες που κρατάνε τον ανεμιστήρα στη θέση του. Σε αυτό το σημείο θα έβγαινε ως έχει αλλά δε χωρούσε να περάσει το καλώδιο τροφοδοσίας του μεταξύ PCB και του κομματιού C. Αναγκάστηκα να ξεβιδώσω δύο βίδες σε εκείνη τη γωνία για να ανασηκώσω λίγο το PCB και να περάσει το καλώδιο. Δεν πολυπιστεύω ότι αυτό μου έκανε τη ζημιά, είναι η γωνιά που είναι μακριά από το chip, συν ότι το vapour chamber έμεινε καθόλη τη διάρκεια σταθερά βιδωμένο επάνω στο die package. Ακριβώς, εξ ου και οι ενδοιασμοί μου νωρίτερα. Δεδομένης της κατάστασης, η μόνη viable φθηνή μόντα που βλέπω, περισσότερο για ησυχία, είναι να φύγει το στοκ fan, να κολλήσω επάνω στο άνοιγμα για intake έναν όσο γίνεται κοντό 80mm -› 120mm fan adapter και πάνω σε αυτόν να μπει ένας Arctic P12. 😕 Ναι, γμτ...το είδα λάθος. Sorry για το χαμένο χρόνο. Αυτή η ιστορία με το χωνί που περιγράφεις, σίγουρα είναι υποσχόμενη. Για το τυπικό, βάλε μια "τάπα" εκεί που ήταν η βάση του ανεμιστήρα...μήπως έχει κι από εκεί διαφυγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Η μόνη λύση είναι πατέντα με Intake σωλήνα, το fin stack δεν βοηθάει ακόμα και με static pressure Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω την ίδια κάρτα. Την πήρα εις γνώση μου έτσι μιας και χρησιμοποιώ κουτί που ψύχεται κάθετα , με την μητρική να έχει τις εξόδους προς τα πάνω. Η τοποθέτηση της κάρτας κάθετα βοηθάει την καλύτερη ψύξη της. Συν ένα μικρό ανεμιστηρακι μέσα στο κουτί να ρίχνει αέρα υπό γωνία στο μαμά fan έχω σταθερά το fan με το default curve μέχρι 50% να δουλεύει μέχρι τα 160 w και θερμοκρασία κάρτας γύρω στους 74 βαθμούς. Ο θόρυβος είναι σχετικά ανεπαίσθητος. Η κάρτα θα ακουστεί έντονα μόνο όταν ξεπεράσω τα 180 W. Δεν ξέρω τι διαρρύθμιση έχεις μέσα στο κουτί και αν μπορείς να στριμώξεις fan ωστε να έχουν ΡΟΗ περίπου παράλληλα με το μήκος της κάρτας και προς τα I/O της , αλλά πιστεύω ότι αυτό βοηθάει περισσότερο από να την χτυπάς κάθετα . Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από atheatos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Devastor είπε Η μόνη λύση είναι πατέντα με Intake σωλήνα, το fin stack δεν βοηθάει ακόμα και με static pressure Έχουμε καμιά φωτό ή online howto; Το fin stack πάντως δεν είναι καθόλου πυκνό, αν μπει ένας static pressure ανεμιστήρας και κλείσουν τα μεγάλα σημεία διαφυγής, ίσως να έχει συγκρίσιμο air flow με τον στοκ fan στην έξοδο (στο I/O port grill δηλαδή), αλλά με λιγότερο θόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 2 minutes ago, parsifal said: Έχουμε καμιά φωτό ή online howto; Το fin stack πάντως δεν είναι καθόλου πυκνό, αν μπει ένας static pressure ανεμιστήρας και κλείσουν τα μεγάλα σημεία διαφυγής, ίσως να έχει συγκρίσιμο air flow με τον στοκ fan στην έξοδο (στο I/O port grill δηλαδή), αλλά με λιγότερο θόρυβο. Κοίτα, όσο και να σου φανεί αστείο (που είναι) o Jay είχε κάνει μια semi-working πατέντα πάνω σε αυτό αλλά λέω semi γιατί πολύ απλά απλά άφησε ένα Intake άνοιγμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μετρήσεις διαστάσεις και μετα 3D printer, θυμάμαι παλιότερα είχα ενα Thermaltake κουτί που είχε τέτοια πατέντα (Intake fan-> Σωληνάκι) για το CPU Εδώ είναι το video πάντως που τo έκανε ο Jay Θα κοιτάξω πάς και βρώ κάτι, σίγουρα κάποιος θα το έχει σκευτεί και θα την έχει υλοιποιήσει την ιδέα. Δεν γίνεται να είμαι ο μόνος μουρλός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Καλώς τον @atheatos Μέχρι εκεί που έκανα tune την κάρτα είμαι περίπου στα ίδια με εσένα, καθόλου άσχημα θα έλεγα. Με το L27 config στο spreadsheet, είδα και συμπαθητικά σκορ σε benches που έτρεξα. Απλά με έπιασε το ζιζάνιο να την πιέσω λίγο παραπάνω, ας πούμε 250W χωρίς να μου παίρνει τα αυτιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Η μόνη λύση μάλλον είναι αυτό: https://www.raijintek.com/en/products_detail.php?ProductID=94 ή αυτό: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/82vf5u/vega_64_with_arctic_accelero_xtreme_iv_when_they/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα