Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι, έχω στη γραμμή VDSL ένα dsl modem/router TP-Link Archer VR900 (μόνο του και απευθείας πάνω στη γραμμή).

Το πρόβλημα μου είναι ότι σε κάποιες συσκευές έχω συχνές αποσυνδέσεις από το WiFi και κυρίως σε 2 WiFi IP κάμερες και έναν WiFi αφυγραντήρα και πολύ πιο σπάνια στα laptop και τα κινητά μας, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Περιοδικότητα δεν υπάρχει, δηλαδή μπορεί να γίνει μετά από 5 ώρες μπορεί και μέσα σε ένα 5λεπτο.

Αν βάλω τα router των παρόχων (κάποια ZTE και Technicolor που έχω) όλα δουλεύουν μια χαρά χωρίς καμία αποσύνδεση άρα προσανατολίζομαι ότι είναι θέμα του TP-Link.

Έχω δοκιμάσει χωρίς επιτυχία:

• Factory reset
  • Αλλαγή firmware στο router.
  • Απενεργοποίηση μπάντας 5GHz για περίπτωση παρεμβολών.

Διορθώνεται αν:

• Κάνω επανεκκίνηση τη συσκευή.
  • Κάνω επανεκκίνηση το router.
  • Κλείσω και ανοίξω το WiFi από το interface του router.

Το περίεργο είναι ότι, όταν μια συσκευή αποσυνδεθεί, στο interface του router φαίνεται κανονικά συνδεδεμένη.

Θέλω να κρατήσω το router γιατί το θεωρώ αρκετά καλό και με βολεύει και αν δεν είναι θέμα hardware ίσως οφείλεται σε κάποια λάθος ρύθμιση.

Στο site αυτό υπάρχει ένας emulator του router, έχω ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις οι οποίες είναι και οι default από το εργοστάσιο.

Αν ξέρει κάποιος και μπορεί να με κατευθύνει να το φτιάξω....

Δημοσ.

Λίγο που αναζήτησα το μοντέλο αυτό, βρήκα ότι είχαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα με εσένα και ίσως να είναι hardware fault ειδικά στη v1.

Παρόλα αυτά μπορείς να δοκιμάσεις να πας στο ρούτερ στην καρτέλα advanced -> wireless και στο 2.4ghz να βάλεις σαν κανάλι όχι auto αλλά 1 ή 6 ή 11 (δοκίμασε τα όλα) και επίσης width 20mhz. Μήπως γίνει τίποτα.

Δημοσ.

Δοκίμασα αρχικά να απενεργοποιήσω το Guest WiFi (2.4).

Χθες που το έκανα δοκιμή όλο το βράδυ φαίνεται να έπαιξε κανονικά. Άρα ίσως να έφταιγε αυτό και να ήταν θέμα με τα 2 κανάλια 2.4GHz που συνυπήρχαν και μπορεί να αλληλοεπηρεάζοταν.

Θα το παρακολουθήσω λίγο ακόμα και αν δω πάλι τα ίδια, θα περάσω χειροκίνητα κανάλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρομαι που το βρήκες φίλε. Ενημέρωσε μας αν έχεις κάποιο νέο!!

Επεξ/σία από bouzouste

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...