Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/11/2020 στις 1:01 ΜΜ, ge0rgi0s είπε

και format σε win 10 . (θέλω τα 10αρια , για αυτό μπαίνω σε όλη αυτή την διαδικασία,.να έχει το ίδιο λειτουργικό με το main pc)

Έχω αναφέρει ότι θέλω τα 10αρια , για αυτό μπαίνω σε όλη αυτή την διαδικασία , διαφορετικά θα έμενα με τα 7αρια  , για την δουλειά που το θέλω μου κάνει . (και ας μην είμαι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του) . Θέλω τα πιτσιρίκια 6 χρονών , να κάθονται στα 2 pc και να δουλεύουν στο ίδιο περιβάλλον εργασίας . 😀

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτή τη στιγμή ή τελευταία δυνατή αναβάθμιση σε 775 socket είναι με XEON επεξεργαστή (π.χ. X5460) και 8 GB μνήμη.

Έχω έναν τέτοιο και με μία GTX660 τρέχει πολλά πραγματα (ακόμα και παιχνίδια).

Αν η αναβάθμιση όμως πάει πάνω από 60 ευρω τότε δίνεις καλύτερα κάνα 80αρι για refurbished i3 ή i5, Optiplex, Elitedesk ή Thinkcentre.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, dchatz είπε

αυτή τη στιγμή ή τελευταία δυνατή αναβάθμιση σε 775 socket είναι με XEON επεξεργαστή (π.χ. X5460) και 8 GB μνήμη.

Έχω έναν τέτοιο και με μία GTX660 τρέχει πολλά πραγματα (ακόμα και παιχνίδια).

Αν η αναβάθμιση όμως πάει πάνω από 60 ευρω τότε δίνεις καλύτερα κάνα 80αρι για refurbished i3 ή i5, Optiplex, Elitedesk ή Thinkcentre.

αν καποιος κανει οικονομια 80 ευρω το εξαμηνο, στηνει μηχανακι ι3,ι5 που αντεχει τριετια για οικιακη χρηση.

ακομη κ ενα βαψιμο 1 δωματιου μπορει να κοστιζει περισσοτερο.

απο μια καρτα γραφικων,

ενα ι5 συστημα,

ενα κινητο με δυνατοτητες..

μεταχειρισμενα βεβαια

660 gtx παιζει ολα τα παιχνιδια του 2021 με 8 μνημη...

που εισαι 486 με την 1?! μνημη 

και την soundblaster που εκανες 400.000 δραχμες...

και τη φλοπι δισκετα 3,5 !

Επεξ/σία από peiraiask
  • Confused 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/11/2020 στις 10:04 ΜΜ, ge0rgi0s είπε

Ξέθαψα έναν παλιό υπολογιστή , μιας και δεν μας φτάνει στο σπίτι πλέον ένας υπολογιστής . Χρήση που τον θέλω είναι office  , σερφάρισμα(chrome)  και youtube .

Είχε XP επάνω και του έβαλα τα 7αρια , δεν είμαι όμως ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του .      Είμαι σε δίλημμα:

1. Εάν του βάλω 10αρια θα είναι καλύτερα ή χειρότερα ?     

2. Εάν είναι χειρότερα και  συνοδεύσω τα 10αρια και με έναν μικρό SSD  (κόστος 30euro) θα είμαι πολύ καλύτερα από ότι είμαι τώρα?             

3.Να μην ασχοληθώ  καθόλου 

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή είναι τα εξής  

Operating System
            Windows 7 Home Premium 32-bit SP1
        CPU
            Intel Pentium E2140 @ 1.60GHz    34 °C
            Conroe 65nm Technology
        RAM
            4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)
        Motherboard
            Gigabyte Technology Co. Ltd. 945GM-S2 (Socket 775)    23 °C
        Graphics
            Philips 190V (1280x1024@60Hz)
            ATI Radeon HD 2400 PRO (ATI AIB)    34 °C
        Storage
            149GB Seagate ST3160021A ATA Device (ATA )    20 °C
            74GB Western Digital WDC WD800JD-00MSA1 ATA Device (SATA )    22 °C
        Optical Drives
            HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1 ATA Device
        Audio
            Realtek High Definition Audio

Τελικα τι έγινε με την αναβάθμιση. Τι έβαλες και τι αποτελέσματα είχε?

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει τα win 10 pro  64αρια , στον https://www.skroutz.gr/s/12768281/Sandisk-Ultra-3D-250GB.html , αγορά στα 29.90 την black friday από γνωστή αλυσίδα . Τον σκληρό δίσκο που είχε το παλιό λειτουργικό τα windows 7 ( τον  seagate ) τον έχω καταργήσει . Έχω βάλει επίσης και MS office 2019 .

Είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του σε σχέση με πριν . Ο υπολογιστής πλέον ανοίγει και είναι έτοιμος για χρήση σε 30sec , πριν ήθελε 3 ολόκληρα λεπτά .  Το office ανταποκρίνεται πιο γρήγορα  και το σερφάρισμα (chrome) είναι πιο άνετο πλέον με παράλληλη χρήση αρκετών καρτελών χωρίς κολλήματα .  Διαφορά είδα και σε βιντεάκια. 

Συμπέρασμα  , το μηχάνημα ανταποκρίνεται καλύτερα με τα 10αρια πάνω σε ssd συγκριτικά με τα 7αρια πάνω σε μηχανικό (παλιό) hdd. 

Ο επεξεργαστής δεν έχει έρθει ακόμη για να τον κουμπώσω  (παραγγελία από allie ) .

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/12/2020 στις 1:20 ΜΜ, Τέρης Α. είπε

Για να μην λένε μερικοί για τα παλιά μηχανήματα!

σαφως και αντεχουν τα παλια , αλλα το 775 που εχω εγω με xeon E5450 και 8gb μνημη το 'βαλα μια μερα διπλα στο Ryzen και μπορω να σε πω χαλαρα οτι απογοητευτηκα απο το παλιο.

ο παλιος ειναι αλλιως αλλα ο νεος ειναι ωραιος φιλε Τερη

• Like 1
Δημοσ.

Όταν με το καλό ξεπεραστούν οι Ryzen και τους πετούν κατά εκατοντάδες στην ανακύκλωση, θα ανακαλύψω κι εγώ τη μαγεία των νέων συστημάτων (παλί πίσω θα είμαι) που διαβάζω όλο αυτό τον καιρό! 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Όταν με το καλό ξεπεραστούν οι Ryzen και τους πετούν κατά εκατοντάδες στην ανακύκλωση, θα ανακαλύψω κι εγώ τη μαγεία των νέων συστημάτων (παλί πίσω θα είμαι) που διαβάζω όλο αυτό τον καιρό! 

Δεν σημαινει οτι αυτο που ειπα , ''πεταω'' το παλιο συστημα , αντιθετως το λατρευω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, εννοώ ότι τα 775 συστήματα που έχω μου τα έχουν χαρίσει ή τα έχω βρει πεταμένα. Έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 10/12/2020 στις 12:53 ΜΜ, triplex1 είπε

σαφως και αντεχουν τα παλια , αλλα το 775 που εχω εγω με xeon E5450 και 8gb μνημη το 'βαλα μια μερα διπλα στο Ryzen και μπορω να σε πω χαλαρα οτι απογοητευτηκα απο το παλιο.

ο παλιος ειναι αλλιως αλλα ο νεος ειναι ωραιος φιλε Τερη

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Για απλή χρήση και λίγο χαλαρό gaming (με μιά 1030 ή 1050) ένα 775 σύστημα με τετραπύρηνο cpu και ssd είναι μια χαρά με windows 10. Ακόμα και μετά από λίγα χρόνια που λογικά θα βαρύνουν τα win10 του πετάς ένα ελαφρύ linux και σου βαστά ως το 2030 😄 για σερφάρισμα, ταινίες κτλ. Φαντάσου πως έχω ένα παλιό λάπτοπ με έναν διπυρηνο amd στα 1.4 Ghz και του έβαλα έναν ssd και lubuntu κι αναστήθηκε. Τα παιδιά το χρησιμοπούν με skype  για τηλεκπαίδευση με το φροντιστήριο αγγλικών, για να μπαίνουν στα μαθήματα του σχολείου (webex),για να κάνουν  ασκήσεις στο e class και e-me για το σχολείο, κι επειδή έχει και hdmi το συνδέω στην tv και βλέπουμε και ταινίες από gamato κάποια βράδια. Καθόλου άσχημα για έναν τόσο παλιό και αδύναμο υπολογιστή με ενσωματωμένη gpu.     

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Για απλή χρήση και λίγο χαλαρό gaming (με μιά 1030 ή 1050) ένα 775 σύστημα με τετραπύρηνο cpu και ssd είναι μια χαρά με windows 10. Ακόμα και μετά από λίγα χρόνια που λογικά θα βαρύνουν τα win10 του πετάς ένα ελαφρύ linux και σου βαστά ως το 2030 😄 για σερφάρισμα, ταινίες κτλ. Φαντάσου πως έχω ένα παλιό λάπτοπ με έναν διπυρηνο amd στα 1.4 Ghz και του έβαλα έναν ssd και lubuntu κι αναστήθηκε. Τα παιδιά το χρησιμοπούν με skype  για τηλεκπαίδευση με το φροντιστήριο αγγλικών, για να μπαίνουν στα μαθήματα του σχολείου (webex),για να κάνουν  ασκήσεις στο e class και e-me για το σχολείο, κι επειδή έχει και hdmi το συνδέω στην tv και βλέπουμε και ταινίες από gamato κάποια βράδια. Καθόλου άσχημα για έναν τόσο παλιό και αδύναμο υπολογιστή με ενσωματωμένη gpu.     

Έχω 1 λαπτοπ Acer 7ετιας , το πήγα απ'τά 6GB στα 8GB , από b960 σέ i5 2540m , Crucial BX500 στα 240GB , εβγαλα το dvdrw και εβαλα έναν SSD adata  πού ειχα και μπορω ότι κάνω όλες τις δουλειές μου μ'αυτό παρά με τόν σταθερό.

1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

Έχω 1 λαπτοπ Acer 7ετιας , το πήγα απ'τά 6GB στα 8GB , από b960 σέ i5 2540m , Crucial BX500 στα 240GB , εβγαλα το dvdrw και εβαλα έναν SSD adata  πού ειχα και μπορω νά πω ότι κάνω όλες τις δουλειές μου μ'αυτό παρά με τόν σταθερό.

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Διάβασα με ενδιαφέρον ολόκληρο το thread επειδή έχω έναν ξεχασμένο MULTIRAMA desktop με τα εξής στοιχεία:

1) psu: 300w Multirama :)

2) mobo:  dfi 661fx-tml (socket 775)

3) cpu: pentium 4 

4) RAM: 2x2 ddr2

5) ΟS: windows 7

Και σκέφτηκα να κάνω κ εγώ ένα πείραμα κουμπώνοντας έναν ssd και φορτώνοντας τα windows 10. Δεν δίνω πολλές ελπίδες στην επιτυχία του εγχειρήματος αλλά χαλάλι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, moumos είπε

mobo:  dfi 661fx-tml (socket 775)

3) cpu: pentium 4 

Συνδυασμός... φωτιά! (Αστειεύομαι βέβαια)

Με τα Windows 7 τώρα πως τα πάει;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...