Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέθαψα έναν παλιό υπολογιστή , μιας και δεν μας φτάνει στο σπίτι πλέον ένας υπολογιστής . Χρήση που τον θέλω είναι office  , σερφάρισμα(chrome)  και youtube .

Είχε XP επάνω και του έβαλα τα 7αρια , δεν είμαι όμως ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του .      Είμαι σε δίλημμα:

1. Εάν του βάλω 10αρια θα είναι καλύτερα ή χειρότερα ?     

2. Εάν είναι χειρότερα και  συνοδεύσω τα 10αρια και με έναν μικρό SSD  (κόστος 30euro) θα είμαι πολύ καλύτερα από ότι είμαι τώρα?             

3.Να μην ασχοληθώ  καθόλου 

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή είναι τα εξής  

Operating System
            Windows 7 Home Premium 32-bit SP1
        CPU
            Intel Pentium E2140 @ 1.60GHz    34 °C
            Conroe 65nm Technology
        RAM
            4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)
        Motherboard
            Gigabyte Technology Co. Ltd. 945GM-S2 (Socket 775)    23 °C
        Graphics
            Philips 190V (1280x1024@60Hz)
            ATI Radeon HD 2400 PRO (ATI AIB)    34 °C
        Storage
            149GB Seagate ST3160021A ATA Device (ATA )    20 °C
            74GB Western Digital WDC WD800JD-00MSA1 ATA Device (SATA )    22 °C
        Optical Drives
            HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1 ATA Device
        Audio
            Realtek High Definition Audio

Επεξ/σία από ge0rgi0s
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ge0rgi0s είπε

Ξέθαψα έναν παλιό υπολογιστή

H ειδικότης μου!

1. Τα 10άρια είναι πιο βαριά από τα 7άρια.

2. Ναι, αλλά και πάλι θα έχει κολλήματα. Από SSD κάποιον από αυτούς.

3. Όχι, να ασχοληθείτε.

Λοιπόν, αν βρείτε επεξεργαστή C2D E6600, η μνήμη είναι εντάξη, η κάρτα γραφικών πιστεύω υποφέρεται, από λειτουργικό βάλτε Windows 10x64 να δείτε πως θα πάει και αν σας φαίνεται πολύ αργό (κάθε κλικ θα θέλει 2-3s για να εκτελεστεί), αλλιώς τα 7x64 τα έχει άνετα!

Πόσα διαθέτετε για αναβάθμιση;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

max. 50euro.

Δεν νομίζω να αξίζει να δώσω παραπάνω και με το format ασχολήθηκα γιατί πριν 5-6 χρόνια είχα αλλάξει κουτί ,(Aerocool QS-180) , τον δούλεψα έναν μήνα και μετά πήγε στην σοφίτα γιατί πήρα άλλον υπολογιστή.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ge0rgi0s είπε

max. 50euro.

Δεν νομίζω να αξίζει να δώσω παραπάνω και με το format ασχολήθηκα γιατί πριν 5-6 χρόνια είχα αλλάξει κουτί ,(Aerocool QS-180) , τον δούλεψα έναν μήνα και μετά πήγε στην σοφίτα γιατί πήρα άλλον υπολογιστή.

Πάρτε τον ποιο φτηνό ssd που θα βρείτε και δείτε πως θα πηγαίνει αν πάλι ζοριζεται βάλτε και έναν φτηνό c2d ή c2q 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ge0rgi0s είπε

max. 50euro.

φιλε μου ... θα συμφωνησω με τον @Τέρης Α. ... αν θες να εχεις ενα συστηματακι να σερφαρεις και να χαλαρωνεις σε Youtube, ΘΑ ασχοληθεις και δεν θα το πεταξεις, και ας χαλασεις και 60€...!!    

Προτασεις μου ειναι τα παρακατω βηματα...     Ενα ενα καθε φορα...., και οποιο θελεις παραλειπεις...! 

1η κινηση:   Αγορα SSD 250gb  (οχι 128, γιατι γεμιζει γρηγορα.... και δεν αξιζει με την διαφορα που εχουν...!)  ο BX 240 ειναι λουκουμακι στα 27€...! 

2η κινηση εγκατασταση Win 10....! δοκιμαζεις τα 10 αρια με τον SSD στο συστημα και βλεπεις και αποφασιζεις, αν τα κρατας ή βαζεις 7αρια...!  ετσι κι αλλιως, καινουριος δισκος ειναι, δεν θα παθει τιποτα με μια δοκιμη...!  αν εχεις δουλεψει 10αρια...θεωρω οτι θα σε βολεψουν καλυτερα. αν οχι, δοκιμαζεις και αποφασιζεις, αφου ετσι κι αλλιως δεν τα αγοραζεις...!!!  αλλα κι αν αποφασισεις να τα κρατησεις και να αγορασεις κλειδακι..... 10€ κανει.....!!  

3η κινηση  RAM.  οπωσδηποτε θα χρειαστεις αλλα 4 GB RAM..... .ειδικα με τα 10αρια....!!!  οχι για κανενα αλλο λογο αλλα για να μην εισαι στην τσιτα, και το συστημα να εχει "Αερα".... 

4η κινηση  Επεξεργαστης...... καλυτερος θα ηταν ενας επεξεργαστης  απο E7000 - E8000 + ανω... αναλογα το μπατζετ. απο οσο ξερω βρισκεις με κανα 15€ τετοιους...!  ριξε μια ματια εδω στις αγγελιες.......

εχω στησει παρομοιο συστημα (με E8500-4gb ram-7600GS με WIN 7 X64...), και ΧΩΡΙΣ SSD......... και παει μια χαρα σε τετοιες εργασιες....!    αλλα με δισκο οχι τοσο παλιο οσο οι δικοι σου, αλλα εναν πιο καινουριο και γρηγορο 250αρη HDD.  οποτε καταλαβαινω οτι με εναν SSD, το συστημα θα πεταει .....!!   βεβαιως, αναλογα με την γενια του παντα.....!  Αφου να καταλαβεις, το εχω στησει και δωσει σε ενα ανηψακι μου για τα μαθηματα στο σχολειο του, τωρα με το WEBEX....!!!!! 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ge0rgi0s είπε

Ξέθαψα έναν παλιό υπολογιστή , μιας και δεν μας φτάνει στο σπίτι πλέον ένας υπολογιστής . Χρήση που τον θέλω είναι office  , σερφάρισμα(chrome)  και youtube .

Είχε XP επάνω και του έβαλα τα 7αρια , δεν είμαι όμως ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του .      Είμαι σε δίλημμα:

1. Εάν του βάλω 10αρια θα είναι καλύτερα ή χειρότερα ?     

2. Εάν είναι χειρότερα και  συνοδεύσω τα 10αρια και με έναν μικρό SSD  (κόστος 30euro) θα είμαι πολύ καλύτερα από ότι είμαι τώρα?             

3.Να μην ασχοληθώ  καθόλου 

Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή είναι τα εξής  

Operating System
            Windows 7 Home Premium 32-bit SP1
        CPU
            Intel Pentium E2140 @ 1.60GHz    34 °C
            Conroe 65nm Technology
        RAM
            4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)
        Motherboard
            Gigabyte Technology Co. Ltd. 945GM-S2 (Socket 775)    23 °C
        Graphics
            Philips 190V (1280x1024@60Hz)
            ATI Radeon HD 2400 PRO (ATI AIB)    34 °C
        Storage
            149GB Seagate ST3160021A ATA Device (ATA )    20 °C
            74GB Western Digital WDC WD800JD-00MSA1 ATA Device (SATA )    22 °C
        Optical Drives
            HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1 ATA Device
        Audio
            Realtek High Definition Audio

To πρόβλημα σου είναι ουσιαστικά οι δίσκοι που έχει επάνω.

Πάρε μόνο έναν φθηνό SSD, βάλε τα 10ρια και θα είσαι μια χαρά.

Για τις δουλειές που το θέλεις σε καλύπτουν τα 4GB RAM που έχει επάνω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θεωρω ότι με τον Ε2140 δεν θα μπορείς να δεις youtube ουτε σε 480p.Θα ελεγα να ξεκινησεις απο τον επεξεργαστη.Ο καλύτερος που μπορεί να παρει η μητρική σου ειναι ο Core 2 Duo E6700 @2,66.Ειναι 2 φορές πιο γρηγορος από αυτον που ήδη έχεις.Καρτα γραφικών μπορείς  να αλλάξεις με μια απλη.Ακομα και μια 9800GTX ειναι 5 φορές πιο γρηγορη απο αυτη που εχεις.Μνημη αφησε την οπως ειναι.Βαλε εναν SSD 256ρι και windows αφησε αυτα που εχεις.Τα εχω δοκιμάσει σε απλά μηχανήματα και τρέχουν αξιοπρεπως.Δοκίμασε και μια αναβαθμιση σε windows 10 (για να τα "δεσμευσεις") και εαν νομιζεις οτι σερνεται γυρνα στα 7.Ολα αυτα πάνω απο 50€ δεν νομιζω οτι θα πανε...ισως και 40ρι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, cabdik είπε

Αγορα SSD 250gb

Στην αρχή 250 έβαλα με τη προπτική να τον βάλει και σε άλλο σύστημα αργότερα. Μετά λέω, δεν είναι και ακριβός ένας νέος, ας βολευτεί με ένα 120άρι για τα Windows και οι άλλοι δύο για αποθήκη.

5 ώρες πριν, cabdik είπε

οπωσδηποτε θα χρειαστεις αλλα 4 GB RAM

Από τη πείρα μου δεν είχα ποτέ θέμα όπως βλέπετε εδώ.

5 ώρες πριν, cabdik είπε

Επεξεργαστης...... καλυτερος θα ηταν ενας επεξεργαστης  απο E7000 - E8000 + ανω

Εδώ είστε φάουλ! Η μητρική υποστηρίζει μέχρι 65nm.

6 ώρες πριν, Nik1239 είπε

βάλτε και έναν φτηνό c2d ή c2q 

Τον Q6600 τον βλέπει τριπύρινο.

(Αν ήμουν ο t.s. και διάβαζα όλα αυτά που το γράφουμε θα πούλαγα το υπάρχων και θα πήγαινα σε αυτό με προσθήκη SSD και ενός i3-4170)

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cabdik είπε

3η κινηση  RAM.  οπωσδηποτε θα χρειαστεις αλλα 4 GB RAM..... .ειδικα με τα 10αρια....!!!  οχι για κανενα αλλο λογο αλλα για να μην εισαι στην τσιτα, και το συστημα να εχει "Αερα

Έχω ακόμη 4gb αλλά δυστυχώς δεν τα σηκώνει η μητρική.

Συνεπώς από το αρχικό μου post , η επιλογή ένα και τρία σβήνονται. 

Και κατά σειρά  πάω σε αγορά ssd 256gb  , και format σε win 10 . (θέλω τα 10αρια , για αυτό μπαίνω σε όλη αυτή την διαδικασία,.να έχει το ίδιο λειτουργικό με το main pc)

και βλέπουμε μετά για αγορά επεξεργαστή και τελευταία κάρτας γραφικών . (νομίζω στο όριο του budget θα είμαι εάν γίνουν όλα αυτά)

Για το λειτουργικό  , κάτi  lite εκδόσεις που βλέπω , να προτιμήσω αυτές ή να πάω στα κανονικά win 10 home/pro .  ?

Οι ssd που προτείνεται είναι καλύτεροι από τον kingston A400 που έχω στο main υπολογιστή μου και είμαι  ευχαριστημένος? Σκεφτόμουν να πάρω τον ίδιο , και οι μνήμες στο pc είναι kingston, δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο αυτό . 

ps . πόσο θα πουλιόνταν το μηχάνημα του αρχικού post εάν ήθελα να το πουλήσω  ? 

Επεξ/σία από ge0rgi0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολλοι σκοτωνουν συστηματα,

μητρικη,επεξεργαστης,ι3 ,μνημη στο 50αρικο.  με μνημη 6,8 !κλπ

για μακροπροθεσμα

5 ώρες πριν, cabdik είπε

φιλε μου ... θα συμφωνησω με τον @Τέρης Α. ... αν θες να εχεις ενα συστηματακι να σερφαρεις και να χαλαρωνεις σε Youtube, ΘΑ ασχοληθεις και δεν θα το πεταξεις, και ας χαλασεις και 60€...!!    

Προτασεις μου ειναι τα παρακατω βηματα...     Ενα ενα καθε φορα...., και οποιο θελεις παραλειπεις...! 

1η κινηση:   Αγορα SSD 250gb  (οχι 128, γιατι γεμιζει γρηγορα.... και δεν αξιζει με την διαφορα που εχουν...!)  ο BX 240 ειναι λουκουμακι στα 27€...! 

2η κινηση εγκατασταση Win 10....! δοκιμαζεις τα 10 αρια με τον SSD στο συστημα και βλεπεις και αποφασιζεις, αν τα κρατας ή βαζεις 7αρια...!  ετσι κι αλλιως, καινουριος δισκος ειναι, δεν θα παθει τιποτα με μια δοκιμη...!  αν εχεις δουλεψει 10αρια...θεωρω οτι θα σε βολεψουν καλυτερα. αν οχι, δοκιμαζεις και αποφασιζεις, αφου ετσι κι αλλιως δεν τα αγοραζεις...!!!  αλλα κι αν αποφασισεις να τα κρατησεις και να αγορασεις κλειδακι..... 10€ κανει.....!!  

3η κινηση  RAM.  οπωσδηποτε θα χρειαστεις αλλα 4 GB RAM..... .ειδικα με τα 10αρια....!!!  οχι για κανενα αλλο λογο αλλα για να μην εισαι στην τσιτα, και το συστημα να εχει "Αερα".... 

4η κινηση  Επεξεργαστης...... καλυτερος θα ηταν ενας επεξεργαστης  απο E7000 - E8000 + ανω... αναλογα το μπατζετ. απο οσο ξερω βρισκεις με κανα 15€ τετοιους...!  ριξε μια ματια εδω στις αγγελιες.......

εχω στησει παρομοιο συστημα (με E8500-4gb ram-7600GS με WIN 7 X64...), και ΧΩΡΙΣ SSD......... και παει μια χαρα σε τετοιες εργασιες....!    αλλα με δισκο οχι τοσο παλιο οσο οι δικοι σου, αλλα εναν πιο καινουριο και γρηγορο 250αρη HDD.  οποτε καταλαβαινω οτι με εναν SSD, το συστημα θα πεταει .....!!   βεβαιως, αναλογα με την γενια του παντα.....!  Αφου να καταλαβεις, το εχω στησει και δωσει σε ενα ανηψακι μου για τα μαθηματα στο σχολειο του, τωρα με το WEBEX....!!!!! 

καλη λυση

για καρτες γραφικων κατω των 30,40!ευρω δεν θα δινω 5,10ευρω να αλλαξω παστα..

θα αγοραζω μεταχειρισμενη,

αμα δουλεψει 2,!!3,4 χρονια ισως συμφερει αγορα αλλης πιο γρηγορης.

αυτο το λεω για το πως πεφτουν οι τιμες στα ηλεκτρονικα

😀

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ge0rgi0s είπε

Οι ssd που προτείνεται είναι καλύτεροι από τον kingston A400 που έχω στο main υπολογιστή μου

Ναι, από άποψη αξιοπιστίας (και ταχύτητος). Όχι, ότι θα πάθει κάτι o Kingston αν το βάλετε στο PC θέλετε.

πόσο θα πουλιόνταν το μηχάνημα του αρχικού post εάν ήθελα να το πουλήσω  ? 

Το κουτί μόνο του ένα 20άρι. Τα υπόλοιπα γύρω στα 20-25ε. Σύνολο 50ε συζητήσιμη, εκτός αν το δίνατε κομμάτι-κομμάτι. Εκεί θα έβγαζε περισσότερα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Στην αρχή 250 έβαλα με τη προπτική να τον βάλει και σε άλλο σύστημα αργότερα. Μετά λέω, δεν είναι και ακριβός ένας νέος, ας βολευτεί με ένα 120άρι για τα Windows και οι άλλοι δύο για αποθήκη.  Επαναλαμβανω... η διαφορα τιμης  120gb / 250gb ειναι αναξια αναφορας.... μην πατε σε μικροτερο δισκο για 10€ ..ειναι ξεφτιλα τιμη...!!! 

Από τη πείρα μου δεν είχα ποτέ θέμα όπως βλέπετε εδώ.   εκει....βλεπω οτι εισαι οριακος, και τα 10αρια  "παλευουν" για να κρατησουν λιγη ελευθερη μνημη. αν το συστημα παρει αλλη μια 4αρα ..... θα δεις την διεργασια την μνημης να ξεπερναει τα 4gb ΡΑΜ.  ισως οχι συνεχως, αλλα εφ οσον τα 10αρια θα βλεπουν οτι εχουν επιπλεον παρεχομενη μνημη, θα την εκμεταλευονται, ωστε το συστημα να ειναι γενικα πιο "σπιρτοζο"...!  

Εδώ είστε φάουλ! Η μητρική υποστηρίζει μέχρι 65nm. Δεν ξερω αν ειμαι ΦΑΟΥΛ κυριε διαιτητα....!!   εγω απλως διαβαζω εδω http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-945gm-s2_10#support-cpu

Τον Q6600 τον βλέπει τριπύρινο.  Ισως ειναι θεμα BIOS update. ισως εχει θεμα.....! Αλλα κανονικα τον υποστηριζει....!!! 

(Αν ήμουν ο t.s. και διάβαζα όλα αυτά που το γράφουμε θα πούλαγα το υπάρχων και θα πήγαινα σε αυτό με προσθήκη SSD και ενός i3-4170)  

Έχω ακόμη 4gb αλλά δυστυχώς δεν τα σηκώνει η μητρική.

Συνεπώς από το αρχικό μου post , η επιλογή ένα και τρία σβήνονται. 

Και κατά σειρά  πάω σε αγορά ssd 256gb  , και format σε win 10 . (θέλω τα 10αρια , για αυτό μπαίνω σε όλη αυτή την διαδικασία,.να έχει το ίδιο λειτουργικό με το main pc)

και βλέπουμε μετά για αγορά επεξεργαστή και τελευταία κάρτας γραφικών . (νομίζω στο όριο του budget θα είμαι εάν γίνουν όλα αυτά)

Για το λειτουργικό  , κάτi  lite εκδόσεις που βλέπω , να προτιμήσω αυτές ή να πάω στα κανονικά win 10 home/pro .  ?

Οι ssd που προτείνεται είναι καλύτεροι από τον kingston A400 που έχω στο main υπολογιστή μου και είμαι  ευχαριστημένος? Σκεφτόμουν να πάρω τον ίδιο , και οι μνήμες στο pc είναι kingston, δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο αυτό . 

ps . πόσο θα πουλιόνταν το μηχάνημα του αρχικού post εάν ήθελα να το πουλήσω  ? 

εχεις κανει BIOS UPDATE ποτέ...???   ισως λυσει το προβλημα της μνημης. 

Σωστα... ξεκινα με εναν SSD και 10αρια και μετα θα σε οδηγησει το ιδιο το μηχανημα....!!!  επειτα θα δεις ποιο κομματι μπουκωνει πιο ευκολα και πιο κολλαει τα υπολοιπα. 

εμεις....απο εμπειρια, λεμε οτι ο επεξεργαστης θα γονατισει πιο ευκολα....!! αλλα κανε την αλλαγη και δοκιμασε πρωτα....!  

Windows βαλε οποια εκδοση σε βολευει. αν θες για απλες χρησεις.. .HOME...!  OXI LITE...!

Αν εισαι ευχαριστημενος και με τον Kingston, ΟΚ....! Νο προβλεμ..!! απλα ειπαμε BX500 λογω καλυτερων επιδοσεων...!  Αλλα οπως ειπα και πριν.... οχι 120αρη...κριμα ειναι ......!!!  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, cabdik είπε

Εδώ είστε φάουλ! Η μητρική υποστηρίζει μέχρι 65nm. Δεν ξερω αν ειμαι ΦΑΟΥΛ κυριε διαιτητα....!!   εγω απλως διαβαζω εδω http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-945gm-s2_10#support-cpu

Τον Q6600 τον βλέπει τριπύρινο.  Ισως ειναι θεμα BIOS update. ισως εχει θεμα.....! Αλλα κανονικα τον υποστηριζει....!!! 

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-11-21 165804.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-11-21 170556.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...