Προς το περιεχόμενο

Samsung Monitor 49" Odyssey G9 Gaming 1099€ @Πλαίσιο.

madboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά τι άσχετα λέτε τι σχέση έχει μια tv με ena τοπ μόνιτορ?

Τι αρνητικά έχετε διαβάσει γατί το έχω το μόνιτορ... 

Το 1000 curved δεν υπάρχει είναι τρομερό..

Και va με va pannel υπάρχει διαφορά είναι qled για μένα είναι καλύτερο από την aorus ips.που είχα σε χρώματα...

Το μόνιτορ αν το θέλετε για ταινίες δεν ξέρω δεν συμφωνώ..

Είναι αποκλειστικά για gaming 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, galanos είπε

Ρε παιδιά τι άσχετα λέτε τι σχέση έχει μια tv με ena τοπ μόνιτορ?

Τι αρνητικά έχετε διαβάσει γατί το έχω το μόνιτορ... 

Το 1000 curved δεν υπάρχει είναι τρομερό..

Και va με va pannel υπάρχει διαφορά είναι qled για μένα είναι καλύτερο από την aorus ips.που είχα σε χρώματα...

Το μόνιτορ αν το θέλετε για ταινίες δεν ξέρω δεν συμφωνώ..

Είναι αποκλειστικά για gaming 

για πες εντυπωσεις ειχες κανενα προβλημα? ποσο καιρο το εχεις?..  ειμαι αναμεσα σε αυτο και σε αυτο Samsung QE55Q70T. η χρηση του θα ειναι PS5 και PC.. 

Επεξ/σία από mousakac

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mousakac είπε

για πες εντυπωσεις ειχες κανενα προβλημα? ποσο καιρο το εχεις?..  ειμαι αναμεσα σε αυτο και σε αυτο Samsung QE55Q70T. η χρηση του θα ειναι PS5 και PC.. 

Εσεις που λέτε θα βαλετε 48αρες και 55αρες 16:9 για χρηση σε PC περα απο τις διαφορες στον τεχνολογικο τομεα που καθιστουν τα μονιτορ ανωτερα (οποιος θελει να ξεστραβωθει υπαρχει και το Google) πως ακριβως θα το κανετε;
Κονσολα οκ την βαζεις, καθεσαι 1 μετρο και παραπανω απο την τηλεοραση πανω στο κρεβατι σου, στον καναπε η ακομα και κατω στο πατωμα και παιζεις. Με PC πως ακριβως το κανεις αυτο;
Επειδη ακριβως ακομα και οι 42 ιντσες σε 16:9 ειναι πολλες για να κατσει καποιος στα 50 εκατοστα (γινεται αλλα δεν ειναι οτι πιο ανετο) πχ βγηκε το 21:9 και το 32:9. Δεν μπορω να φανταστω πως καποιος θα κατσει στα 50 εκατοστα σε 48 ιντσες τηλεοραση, ποσο μαλλον σε 55. Και χρηση υπολογιστη στο 1+ μετρο κατεμε ειναι παραξενη αν οχι ατοπη.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1

Θέλει απόσταση απο την οθόνη ένα τέτοιο μέγεθος/κάδρο... Αλλιως θα πρέπει να γυρίζεις αριστερά-δεξιά το κεφάλι οπως οι θεατές σε αγώνα τέννις!

8 λεπτά πριν, mindnever είπε

Θέλει απόσταση απο την οθόνη ένα τέτοιο μέγεθος/κάδρο... Αλλιως θα πρέπει να γυρίζεις αριστερά-δεξιά το κεφάλι οπως οι θεατές σε αγώνα τέννις!

Αν εννοεις την 49αρα και εγω ετσι ελεγα αλλα δεν ειναι ετσι, ναι δεν ειναι το ιδιο με μια 27αρα πχ αλλα εξαιτιας του curved μπορεις και βλεπεις σχετικα καλα ακομα και απο 50 εκατοστα μακρια.

11 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Εσεις που λέτε θα βαλετε 48αρες και 55αρες 16:9 για χρηση σε PC περα απο τις διαφορες στον τεχνολογικο τομεα που καθιστουν τα μονιτορ ανωτερα (οποιος θελει να ξεστραβωθει υπαρχει και το Google) πως ακριβως θα το κανετε;
Κονσολα οκ την βαζεις, καθεσαι 1 μετρο και παραπανω απο την τηλεοραση πανω στο κρεβατι σου, στον καναπε η ακομα και κατω στο πατωμα και παιζεις. Με PC πως ακριβως το κανεις αυτο;
Επειδη ακριβως ακομα και οι 42 ιντσες σε 16:9 ειναι πολλες για να κατσει καποιος στα 50 εκατοστα (γινεται αλλα δεν ειναι οτι πιο ανετο) πχ βγηκε το 21:9 και το 32:9. Δεν μπορω να φανταστω πως καποιος θα κατσει στα 50 εκατοστα σε 48 ιντσες τηλεοραση, ποσο μαλλον σε 55. Και χρηση υπολογιστη στο 1+ μετρο κατεμε ειναι παραξενη αν οχι ατοπη.

κανεις λαθος ... και ειδικα σε μονιτορ το google δεν εχει σχεση πρεπει να δεις απο κοντα...  ξανα λεω εχω το μονιτορ κοντα 2 μηνες. ειχα acer predaroe X32 . aorus 27 ips 165 hz ειναι οτι καλυτερο σε χρωματα σε εμπιρεια ... δεν υπαρχει απλα.. μονο το HDR που το εχω off βρησκω αρνητικο

8 λεπτά πριν, galanos είπε

κανεις λαθος ... και ειδικα σε μονιτορ το google δεν εχει σχεση πρεπει να δεις απο κοντα...  ξανα λεω εχω το μονιτορ κοντα 2 μηνες. ειχα acer predaroe X32 . aorus 27 ips 165 hz ειναι οτι καλυτερο σε χρωματα σε εμπιρεια ... δεν υπαρχει απλα.. μονο το HDR που το εχω off βρησκω αρνητικο

Δεν καταλαβαινω τι γραφεις σχετικα με το Google αλλα αυτη την στιγμη εχω 35αρα 21:9 (VA), 49αρα 32:9 (VA), 30αρα 16:9 (IPS), 32αρα 16:9 (IPS) και 27αρα 16:9 (IPS) εδω και δεν ειπα ΠΟΤΕ πως τα χρωματα των VA ειναι καλυτερα. Αλλα ρωταει ο κοσμος, ολοι γνωριζουν πως τα IPS εχουν καλυτερα χρωματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δεν καταλαβαινω τι γραφεις σχετικα με το Google αλλα αυτη την στιγμη εχω 35αρα 21:9 (VA), 49αρα 32:9 (VA), 30αρα 16:9 (IPS), 32αρα 16:9 (IPS) και 27αρα 16:9 (IPS) εδω και δεν ειπα ΠΟΤΕ πως τα χρωματα των VA ειναι καλυτερα. Αλλα ρωταει ο κοσμος, ολοι γνωριζουν πως τα IPS εχουν καλυτερα χρωματα.

γραφει το παιδι πες μας εντυπωσεις και γραφεις  υπαρχει και το google.. εκτος αν δεν καταλαβα καλα...

ναι αυτο σου απανταω και για καποιο λογο δεν θελεις να καταλαβεις?  ειχα  Acer predaror 32( IPS )  Gigabyte Aorus FI27Q ( Ιps )  και τωρα την  g9 ( VA )  και λεω ... με το QLED δεν φενεται καθολου οτι ειναι VA panel ειναι τρομερα τα χρωματα.... ισως και καλυτερα για εμενα απο τα αλλα π ειχα... γτ ειναι τοσο δυσκολο ?

δεν γινετε να λες μια γνωμη αν δεν εχεις εμπειρία ...  γνωμη μου παντα ετσι ?

τωρα για το παιδι που θελει και για PS5 και για PC... δεν ξερω ... εγω για PS5 εχω την q80 samy

επειδη ειναι 32:9

Επεξ/σία από galanos

1 λεπτό πριν, galanos είπε

γραφει το παιδι πες μας εντυπωσεις και γραφεις  υπαρχει και το google.. εκτος αν δεν καταλαβα καλα...

ναι αυτο σου απανταω και για καποιο λογο δεν θελεις να καταλαβεις?  ειχα  Acer predaror 32( IPS )  Gigabyte Aorus FI27Q ( Ιps )  και τωρα την  g9 ( VA )  και λεω ... με το QLED δεν φενεται καθολου οτι ειναι VA panel ειναι τρομερα τα χρωματα.... ισως και καλυτερα για εμενα απο τα αλλα π ειχα... γτ ειναι τοσο δυσκολο ?

δεν γινετε να λες μια γνωμη αν δεν εχεις εμπειρία ...  γνωμη μου παντα ετσι ?

Δεν ξερω τι να πρωτο σχολιασω, αστο να παει καλυτερα.

Θα δεχτω 1 πραγμα απο οτι λες, δεν εχω την G9 και φυσικα το QLED να βοηθαει στα χρωματα αλλα δεν ειπα κατι κακο αρχικα, οποτε ξανα τι να πρωτοσχολιασω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@galanos @Salvation81

Σίγουρα το πλεονέκτημα του G9 είναι ότι μπορείς να το βάλεις στο γραφείο σου ενώ η πελώρια τηλεόραση είναι για να κάθεσαι στον καναπέ.

Υπάρχουν τηλεοράσεις όπως η LG 48 CX OLED που είναι καλύτερες για gaming από τη G9 από πολλές απόψεις, ιδίως στην κίνηση και το contrast. https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/samsung-odyssey-g9-vs-lg-48-cx-oled/14363/14394

Τα χρώματα της G9 σε SDR είναι κορυφαία, λίγα monitor ή τηλεοράσεις έχουν μεγαλύτερο εύρος. Το πλεονέκτημα που έχουν τα IPS monitors έχει σχέση με το gamma shift και την πιστή απεικόνιση σε συγκεκριμένες αποχρώσεις, αφορά μόνο γραφίστες. Ακόμα και σε HDR η G9 έχει άνω του μετρίου χρώματα όπως και πολύ καλή φωτεινότητα. Το backlight (ή ακόμα καλύτερα η απουσία του) και το φίλτρο που μπαίνει από πάνω του είναι αυτό που δίνει το μεγάλο χρωματικό εύρος όχι το είδος του panel (το qled είναι είδος backlight).

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpenor είπε

@galanos @Salvation81

Σίγουρα το πλεονέκτημα του G9 είναι ότι μπορείς να το βάλεις στο γραφείο σου ενώ η πελώρια τηλεόραση είναι για να κάθεσαι στον καναπέ.

Υπάρχουν τηλεοράσεις όπως η LG 48 CX OLED που είναι καλύτερες για gaming από τη G9 από πολλές απόψεις, ιδίως στην κίνηση και το contrast. https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/samsung-odyssey-g9-vs-lg-48-cx-oled/14363/14394

Τα χρώματα της G9 σε SDR είναι κορυφαία, λίγα monitor ή τηλεοράσεις έχουν μεγαλύτερο εύρος. Το πλεονέκτημα που έχουν τα IPS monitors έχει σχέση με το gamma shift και την πιστή απεικόνιση σε συγκεκριμένες αποχρώσεις, αφορά μόνο γραφίστες. Ακόμα και σε HDR η G9 έχει άνω του μετρίου χρώματα όπως και πολύ καλή φωτεινότητα. Το backlight (ή ακόμα καλύτερα η απουσία του) και το φίλτρο που μπαίνει από πάνω του είναι αυτό που δίνει το μεγάλο χρωματικό εύρος όχι το είδος του panel (το qled είναι είδος backlight).

Ξαναλεω για εκεινους που δεν λετε να καταλαβετε, οι τεχνολογιες ΔΕΝ ειναι ιδιες, αλλη τεχνολογια εχουν τα μονιτορ, αλλη τεχνολογια εχουν οι τηλεορασεις. Οι διαφορες δεν ειναι μονο στο θεμα χρωματικου ευρους, ειναι ακομα και στην φωτεινοτητα, ειναι στο sharpness, ειναι στο gradient, ειναι στο pixel density, ειναι σε πολλα πραγματα.

Αυτη η διαφωνια υπαρχει σχεδον απο τοτε που αρχισαν να βγαινουν 42αρες LCD και ελεγε ο αλλος γιατι να παρω 30αρα για υπολογιστη με τα ιδια χρηματα που κοστιζει η 42αρα. Οτι ισχυε τοτε, ισχυει και τωρα. Μονη διαφορα ειναι τα QLED, OLED και αλλες παραπλησιες τεχνολογιες που βελτιωνουν την εικονα οχι ομως στα σημεια που αναφερα (κατι που παλι καλα δειχνει και το Rtings και μπορει να το δει ο καθενας).

Παντως για κονσολα και ταινιες και εγω θα πηγαινα στην 48αρα, για PC πολυ απλα οχι.

Επεξ/σία από Salvation81

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...