Προς το περιεχόμενο

Εχετε προβληματα γειωσης με το pc σας?

tsotrilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα αφορά το δίκτυο παροχής του σπιτιού/ ακινήτου σου δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις ο ίδιος ως ριζική λύση. Κοινώς θες ηλεκτρολόγο/ΔΕΗ.

Δοκιμή/μπακαλίστικη λύση μπορείς να κάνεις ενώνοντας (αγώγιμα) το σασί του κουτιού σου με κάποιον μεταλλικό σωλήνα που καταλήγει στο έδαφος (βρύσες, καλοριφέρ, σωλήνες αποχέτευσης).

sc

Δημοσ.

βασικα η πρωτη λυση ειναι και η ακριβη...

η δευτερη ειναι πιο προσιτή...

εχω,απο την πριζα που περνω ρευμα πανω ενα hi-fi ενα μικτη-τον υπολογιστη και την οθονη και ολα με χτυπανε!!! :( ιδιαιτερα ο υπολογιστης. το θεμα ειναι αν μπορει να παθω ζημια απο αυτο....

Δημοσ.

Εσύ μάλλον όχι, αλλά τα ηλεκτρονικά σου ναι..

Ξόδεψε λίγα για να σου μείνουν πολλά...

Δημοσ.

δεν μου λες η μπρίζα σου έχει γείωση πρώτα απο όλα???

δοκίμασε τα βάλεισ σε άαλη μπριζα το pc σου,τα μηχανήματα απο μονα τους δημοιργούμν παρεμβολες,,,,περιμενω νεα σου να δουμε τι θα κανουμε

Δημοσ.

dop τι θες να πεις οταν λες να ξοδεψω λιγα για να εχω πολλα?

cig4 λογικα ειναι γιατι ειναι ''σουκο'' αλλα θα δοκιμασω τωρα να βαλω επεκταση για να την βαλω σε αλλη πριζα.

madsc τα εβαλα ολα πανω στο καλοριφερ και τωρα χτυπαει το καλοριφερ :shock: :shock: το κακο ειναι οτι δεν ειναι χτυπαει σαν απο στατικο ειναι σαν να βαζω το χερι μου στην πριζα κατα καποιο τροπο.....διαροη????

Δημοσ.

tsotrilos, διαρροή είναι αυτό και δεν είναι καλό. Το ότι σε χτυπάει το καλοριφέρ σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο δεν είναι γειωμένο το σώμα του. Δοκίμασε με μεταλλικό κολλάρο σε κάποιο κοντινή βρύση (ξέρω, τι σου λέω τώρα :D ) μέχρι να μην σε χτυπάει ρεύμα ότι κ αν αγγίζεις.

Ουσιαστικά η ίδια ιδέα πρέπει να εφαρμοστεί στο δίκτυο παροχής ρεύματος του ακινήτου που βρίσκονται όλα αυτά, ως οριστική λύση. Όποιος ηλεκτρολόγος σου πει ότι θα σε χρεώσει 4-5 μεροκάματα για αυτή τη δουλειά απλά μην τον προσλάβεις. :lol:

Mε αυτά που διακρίνω ότι γνωρίζεις MHN ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ μόνος σου τέτοια παιχνίδια με δίκτυα παροχής ρεύματος.

Τα 220V δεν αστειεύονται.

sc

Δημοσ.

Εννοώ πάρε έναν ηλεκτρολόγο και φτιάξε τις πρίζες...

Ειδάλλως μπορεί και να κλαις τροφοδοτικά, οθόνες κλπ κλπ...

Αν δεν ξέρεις τίποτα από ηλεκτρολογικά, ακολούθα την συμβουλή του madsc... Σε κάθε περίπτωση, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ (όχι, δεν είμαι :D )

Δημοσ.

Μια πριζα εχει τρεις αγωγους, Μαυρο καλωδιο =Φαση, Γκρι η μπλε=ουδετερος και κιτρινο=γη. Στα ρολοι της ΔΕΗ το κιτρινο με το γκρι η μπλε ειναι κοινα οποτε με ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι (που αναβει μονο στη φαση) ξερεις ποιος αγωγος ειναι ουδετερος-γειωση. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! συνδεση μονο στην πριζα μεσα στον τοιχο ΟΧΙ ΣΕ ΦΙΣ που μπορει να αλλαξει πολικοτητα οταν το βγαλεις. Αν δεν καταλαβες πως και που δεν το δοκιμαζεις!!!

Δημοσ.

Φίλε ipso, έτσι όπως τα λες, δε σε κατάλαβα ούτε εγώ (και ξέρω)! Περιμένεις να σε καταλάβει ο άνθρωπος, που δεν ξέρει και από ηλεκτρολογικά;

Αφου έχει πρόβλημα, ας φωνάξει έναν ηλεκτρολόγο (κλέφτες θα γίνουν κι αυτοί), να έχει κι αυτός το κεφάλι του ήσυχο, και εμείς (εσύ) πως πήραμε στο κεφάλι μας κάποιον με τις συμβουλές μας!

Καλά είναι στο PC να βαζουμε χέρι, με τα +12V maximum, αλλά τα 220 δε συγχωρούν πειραματισμούς και δοκιμές.

Δημοσ.

Παντως οι μπριζες σουκω που βάζουν, είναι πιθανο να μην είναι ενωμένες με γείωση (εξαιτίας μαλακίας του ηλεκτρολογου) και να λειτουργουν ως απλές μπριζες.

αλλά και πάλι για οποιαδηποτε αλλαγής πριζας φωναξτε ηλεκτρολογο!

Δημοσ.

ρε παλικάρι μου στο φινάλε που μένεις να ρθούμε να στο φτιάξουμε ηλεκτρολόγοσ είμαι το κερατο μου

Δημοσ.

se palaiotera spitia, geiwsh sto kuklwma ths polukatoikias px eixan mono ta dwmatia me megales anagkes se reyma (kouzines, mpania). Se auth thn periptwsh mporeis na trabh3eis th geiwsh apo thn kouzina me ena kalwdio sto shmeio pou 9eleis na geiwseis suskeues (egw auto ekana, gia na mh trupaw toixous). Alliws tipota de sou egguatai oti h suskeuh sou 9a einai geiwmenh. An kai etuxa se diafora spitia pou den eixan sugxronh egkatastash pote den to afhsa etsi kai panta gia suskeues pou 9ewrousa polutimes trabousa kalwdia apo thn geiwsh sthn kouzina gia na eimai hsuxos. Par'ola auta, hlektrikes skoupes kai trypania pou exw xrhsimopoihsei xwris geiwsh de pa9ane pote tipota (apo thn allh autes einai suskeues pou leitourgoun gia ligh wra, opote ..... play safe)

Filika

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...