Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, η Vodafone αναβαθμίζει τις ADSL γραμμές της, από 1 mbps upload στα 2.5 mbps. 

Είναι δωρεάν, λογικά λόγω κορονοϊού και work from home το έκανε. 

Μου το ενεργοποίησαν με αίτημα μου στην τεχνική υποστήριξη άμεσα, αλλά ενώ ανέβηκα σε upload, έπεσα σε download κατά 33% (15--> 10mbps), με αποτέλεσμα να το ξανά γυρίσω όπως ήταν πριν 24/1. 

Το έχει δοκιμάσει κανένας σας να μου πει αν είχε το ίδιο πρόβλημα στο κόψιμο του download?

Επεξ/σία από magaiver85
Δημοσ.
2 ώρες πριν, magaiver85 είπε

Καλησπέρα παιδιά, η Vodafone αναβαθμίζει τις ADSL γραμμές της, από 1 mbps upload στα 2.5 mbps. 

Μου το ενεργοποίησαν με αίτημα μου στην τεχνική υποστήριξη άμεσα, αλλά ενώ ανέβηκα σε upload, έπεσα σε download κατά 33% (15--> 10mbps), με αποτέλεσμα να το ξανά γυρίσω όπως ήταν πριν 24/1. 

Το έχει δοκιμάσει κανένας σας να μου πει αν είχε το ίδιο πρόβλημα στο κόψιμο του download?

Είναι πολυ λογικο να χασεις download οταν σου ανεβαζουν το upload. Γενικα το adsl προτυπο παιζει σε ενα ευρος συχνοτητων. Για να το παρουσιασω απλα ας πουμε ότι εχεις 25 καλωδια. Τα 24 καλωδια στα κανουν να αναλαμβανουν το κατεβασμα και το 1 το ανεβασμα. Τωρα ανεβαζοντας το upload δινουν ας πουμε περισσοτερα καλωδια στο upload και αναγκαστικά κόβουν απο το download. Εγω θα προτιμουσα παντως την περιπτωση των 2,5mbps upload. Ειδικά για work from home φαση το upload παραειναι σημαντικο (και το 1mbps παραειναι λιγο).

• Like 2
Δημοσ.

Ετσι λειτουργει το Annex M προτυπο στις ADSL, ανεβαζει το Upload σε βαρος του Download (στις κανονικες εχουμε το Annex A). Βεβαια ειναι παρα πολυ σημαντικο το Upload για τηλεργασια, συσκεψεις κτλ που και μισο Mbps να παρεις θα δεις μεγαλη διαφορα. Απ'οσο ξερω μονο οι Vodafone και Nova το παρεχουν ως υπηρεσια (η δευτερη υποχρεωτικα μαζι με Static IP και +9.5€ στον λογαριασμο).

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GiwrgosP- είπε

Είναι πολυ λογικο να χασεις download οταν σου ανεβαζουν το upload. Γενικα το adsl προτυπο παιζει σε ενα ευρος συχνοτητων. Για να το παρουσιασω απλα ας πουμε ότι εχεις 25 καλωδια. Τα 24 καλωδια στα κανουν να αναλαμβανουν το κατεβασμα και το 1 το ανεβασμα. Τωρα ανεβαζοντας το upload δινουν ας πουμε περισσοτερα καλωδια στο upload και αναγκαστικά κόβουν απο το download. Εγω θα προτιμουσα παντως την περιπτωση των 2,5mbps upload. Ειδικά για work from home φαση το upload παραειναι σημαντικο (και το 1mbps παραειναι λιγο).

Μπορει να το κανει κ ο οτε αυτο? 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε

Τεχνικά, αμα μπορεί ο ένας, θα μπορεί και ο άλλος. Μίλα μαζί τους σε live chat να το δεις καλύτερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

Όλοι μπορούν να το κάνουν.

Στον ΟΤΕ παλαιότερα συνδέονταν πολλοί σε Annex M δεν έδινε όμως τότε πάνω από 1024 στο Up.

Spoiler

Annex-M.png

Επεξ/σία από filipN
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ισχυει το παραπανω για vodafone .

Υπαρχουν στο συστημα καποια  προφιλ και αναλογα την διαθεσιμοτητα σε βαζουν .

Με εβαλαν σε 16/2 .

θα το τσεκαρω μερικες μερες να δω υπερ και κατα .

Με Annex-A κλειδωνα στα : 19200-19800 download και 1020-1050 upload .

capture-20201209-110839.png

Δημοσ.
Στις 20/11/2020 στις 2:23 ΜΜ, magaiver85 είπε

Από που το μάθατε αυτό; Ισχύει για όλους;

εμένα αντιθέτως με έχουν υποβαθμίσει στα 0.7 και μου λένε ότι είναι λόγω υπερφορτωμένου δικτύου.

Χρειάζεται τηλεφωνική αίτηση για τα 2.5mbps;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Από που το μάθατε αυτό; Ισχύει για όλους;

εμένα αντιθέτως με έχουν υποβαθμίσει στα 0.7 και μου λένε ότι είναι λόγω υπερφορτωμένου δικτύου.

Χρειάζεται τηλεφωνική αίτηση για τα 2.5mbps;

Ναι πρέπει να τηλεφωνήσεις. Θα σου πέσει κατά 30% το Download όμως, δεν ξέρω κατά πόσο θέλεις κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.

Μια μικρή διόρθωση: το max που δίνουν στη Vodafone είναι 2 και όχι 2,5 Mbps. Το ζητάτε ως Annex-M. Αν πουν δεν υποστηρίζεται ή δεν καταλάβουν κλπ, μπορείτε να ξαναδοκιμάσετε μέχρι να πετύχετε κάποιον που ξέρει :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Μια μικρή διόρθωση: το max που δίνουν στη Vodafone είναι 2 και όχι 2,5 Mbps. Το ζητάτε ως Annex-M. Αν πουν δεν υποστηρίζεται ή δεν καταλάβουν κλπ, μπορείτε να ξαναδοκιμάσετε μέχρι να πετύχετε κάποιον που ξέρει :P

annex M νομιζω ειχα εγω στον οτε και είχα 1 upload..

Επεξ/σία από Aggelos_INSM
Δημοσ.
27 minutes ago, Aggelos_INSM said:

annex M νομιζω ειχα εγω στον οτε και είχα 1 upload..

Ναι, ο ΟΤΕ δεν δίνει περισσότερο upload στο Annex M, αν και σαν τεχνολογία υποστηρίζει έως 3 Mbps.

Δημοσ.

Εχω κανει και μερικα ανοιξε κλεισε να δω που κλειδωνει το μεγιστο .

Για καποιον που χρειαζεται το upload ειναι μια καλη λυση αρκει να εχει καλο download πριν την αλλαγη .

Απο το 20 να πας στο 15 καπως τρωγεται , για χαμηλοτερες ταχυτητες δεν αξιζει εκτος αν η χρηση ειναι  για βιντεοκλησεις ,  σερφαρισμα και δεν περιλαμβανει  πολυ downloading .

Ενα ενδιαφερον στατιστικο τα μηδενικα crc errors .

statistika.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...