Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είναι κάποια που κλέβουνε πολύ, στις μηχανές το παρατηρείς πιο εύκολα αρκεί να γεμίζει πάντα μέχρι το ίδιο σημείο όπως γράψανε πιο πάνω και να μην το τιγκάρεις

στη μηχανή σε τεπόζιτο 17.5 λίτρα, η ρεζέρβα είναι 2 λίτρα και γεμίζω μόλις ανάβει λαμπάκι
έχει τύχει να μου βάλουνε 17 λίτρα βενζίνη, δεν μπορείς να κάνεις κάτι απλά μην ξαναπάς

εγώ κρατάω ιστορικό στο fuelio πχ

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σε αυτοκίνητο που παίρνει 45 λίτρα και μόλις είχε ανάψει το λαμπάκι (κυριολεκτικά) ένας μου έβαλε 47. Σε αντίστοιχη κατάσταση στο βενζινάδικο που βάζω πάντα μπαινουν 39-40 λίτρα.

Του λέω "είπαμε να μας πιάσεις τον κ@λο, αλλά εσύ μας π#δηξες". Λέει "εγώ υπάλληλος, ξέρει μόνο 10, 20, 30 γεμίσει".

Τρέχα γύρευε, στο κ@λοχανειο που ζούμε. 

Πάντως και άλλη μία φορά που με έγδαραν εξοφθαλμα ήταν σε πρατήριο της ίδιας εταιρίας, που συστηματικά έχει τη χαμηλότερη τιμή, λιγότερο από 1 σεντ πάνω από την τιμή διυλιστηρίου. Από τότε δεν ξαναπάω σε τέτοιους γιατί είναι σίγουρο ότι αυτοί δεν πουλάνε με χασουρα ούτε είναι ψιλικατζιδες, άρα σίγουρα κλέβουν στον όγκο ή στην ποιότητα.

Δημοσ.

για 2 λίτρα δε ξέρεις αν σε έκλεψε. το ότι λέει ο κατασκευαστής 45 δε σημαίνει πως δε παίρνει παραπάνω. το έχω κάνει και ξέρω. Δε λέμε να σου βάλει 20 λίτρα παραπάνω αλλά τα 2 τα παίρνει άνετα φαντάζομαι.

• Confused 1
Δημοσ.

εντάξει μπορεί να είναι 1 λίτρο στο δικό σου.

Από άλλους έχω ακούσει ότι δε μπορούν να φτάσουν τα λίτρα που λέει ο κατασκευαστής και στην ουσία έχουν μικρότερο ρεζερβουαρ.

Η ουσία είναι ότι δε μπορεί να γίνει φασαρία και να βγάλουμε συμπεράσματα για 2 λίτρα. Εκτός αν μιλάμε για κανένα παπί που παίρνει ~4 λίτρα.

Σε μια φάση μου είχε περάσει από το μυαλό να αφήσω το ρεζερβουαρ να αδειάσει τελείως και να το γεμίσω με μπιτόνι για να ξέρω ακριβώς πόσα παίρνει μέχρι να ξεχειλίσει. Σε μηχανή αυτό. Τελικά δε το έκανα

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Bitbit είπε

για 2 λίτρα δε ξέρεις αν σε έκλεψε. το ότι λέει ο κατασκευαστής 45 δε σημαίνει πως δε παίρνει παραπάνω.

Δεν με προσέχεις. Ξαναδιάβασε. Δεν με έκλεψε 2 λίτρα (που κι αυτά δεν είναι λίγα, είναι σχεδόν 3 ευρώ) αλλά 7-8.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Πρεπει να εισαι 100% σιγουρος πως σε εκλεψε για να κινησεις τετοιες διαδικασιες μανουριασματος.

Δηλαδη να πας με ντεποζιτο με διαγραμμιση ογκου, και να του πεις βαλε τοσο.

Τα πρατήρια πρέπει να έχουν ένα μπιτονι, νομίζω είναι από την αγορανομια, το οποίο είναι σημαδεμενο στα 20 λίτρα. Άμα έχεις αμφιβολία μπορείς να πεις στο πρατήριο να στο φέρει έτσι ώστε να τσεκάρεις άμα χάνει η αντλία. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Δεν με προσέχεις. Ξαναδιάβασε. Δεν με έκλεψε 2 λίτρα (που κι αυτά δεν είναι λίγα, είναι σχεδόν 3 ευρώ) αλλά 7-8.

είπες ότι μόλις άναψε το λαμπάκι, δε το πρόσεξα. άρα θα είχες και 4? οπότε σου έβαλε γύρω στα 6 παραπάνω.

τι αμάξι έχεις;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Καλα εδω εχουμε δει να βαζουν 5,5 λιτρα σε μπιτονι για 5 :P

Μονο που και νερό να πάρεις σε μπιτόνι ,αυτο το απιονισμένο,πάντα δεν είναι γεμάτο ενώ εχει την σωστή ποσότητα.Οπότε όταν γεμίζεις τέτοιο μπιτόνι ξέχειλο βάζεις παραπάνω.

Δημοσ.

αν ισχύει αυτό που λες και οι διαδρομές που κάνεις είναι ψιλοστανταρ και έχεις το αυτοκίνητο χρόνια θα το καταλάβεις. 6+ λίτρα είναι 100 χιλιόμετρα επιπλέον.

Θα σου τα βγάλει; ο μετρητής στα πόσα χιλιόμετρα πέφτει την πρώτη φορά; αν σου πέφτει στα 100κμ τώρα πρέπει να πέσει αρκετά αργότερα 180+, δοκίμασε και έλα να το συζητήσουμε τότε.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Τα πρατήρια πρέπει να έχουν ένα μπιτονι, νομίζω είναι από την αγορανομια, το οποίο είναι σημαδεμενο στα 20 λίτρα. Άμα έχεις αμφιβολία μπορείς να πεις στο πρατήριο να στο φέρει έτσι ώστε να τσεκάρεις άμα χάνει η αντλία. 

Δεν είναι υποχρεωμένα να το έχουν,είναι εξοπλισμός που πρεπει να έχουν τα συνεργεία που φτιάχνουν τις αντλίες αλλά και το κράτος που τις μετρά  . https://www.ggb.gr/el/node/77

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Opel crossland x βενζίνη. Το έχω 2 χρόνια. Γεμίζω πάντα μόλις ανάψει το λαμπάκι. Στον δικό μου βενζινά μόλις ανάψει το λαμπάκι παίρνει πάντα 39-40 λίτρα, άρα έχει μέσα 5-6. Αυτός αντί για 39-40 μου έβαλε 47. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπήκαν αυτά τα λίτρα μέσα στα αλήθεια. Ουδεμία.

Επίσης έχω κρατήσει την απόδειξη έτσι για ενθύμιο και για όταν έχω αντίστοιχη κουβέντα με γνωστούς.

Αλλά τι να το κάνεις. Το πιο σημαντικό είναι να φυλάγεσαι ώστε να μη γίνει η στραβή (πχ να πηγαίνεις μόνο εκεί που ξέρεις ότι είναι οκ). Αν γίνει η στραβή, εύχεσαι να τα φάει στους γιατρούς, μαθαίνεις από το λάθος σου και προχωράς.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Opel crossland x βενζίνη. Το έχω 2 χρόνια. Γεμίζω πάντα μόλις ανάψει το λαμπάκι. Στον δικό μου βενζινά μόλις ανάψει το λαμπάκι παίρνει πάντα 39-40 λίτρα, άρα έχει μέσα 5-6. Αυτός αντί για 39-40 μου έβαλε 47. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπήκαν αυτά τα λίτρα μέσα στα αλήθεια. Ουδεμία.

Μετα με την χρήση πως έπεσε ο δείκτης;οπως έπεφτε;Μπορεί ο δικός σου να το σταματάει στο πρώτο τακ του πιστολιού και ο άλλος να έβαλε ως και την τελευταία σταγόνα που χωραγε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λίτρα είναι 5 μπουκάλια κοκακολα του 1.5 λίτρου. Επίσης 8 λίτρα είναι περίπου 12 ευρώ.

Άλλο να βάλει λίγο ακόμα για να στρογγυλοποιήσει στο επόμενο ευρώ ή δυευρο, που είναι πάνω κάτω μισό λίτρο παραπάνω. Εδώ μιλάμε για 5 μπουκάλια κοκακολας και 12 ευρώ απόκλιση.

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μπει τόσο παραπάνω μέσα στο ρεζερβουάρ, όσο και να σπρώξει.

Και ναι, έβγαλε όσα χιλιόμετρα βγάζει πάντα. Καμία μαγεία, καμία διαφορά.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.

Ξέρει το ντεπόζιτο σου καλύτερα ο κατασκευαστής απο τον βενζινά; Πολύ αμφιβάλλω. 47 θα παίρνει και δε το ξέρεις. Μόνο σε ελληνικό βενζινάδικο μαθαίνεις την αλήθεια :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...