Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημερα.Γνωστη μου εχει 24αρα γραμμη forthnet.Ειδα ομως οτι το ρουτερ κλειδωνει στα 8 mbps.Το snr margin ειναι στα 6db ενω το Line Attenaution πανω απο 20db.Αρα απο οτι καταλαβαινω εχει αρκετο θορυβο στη γραμμη.Δοκιμασε και ενα αλλο ρουτερ παλιο και παλι κλειδωσε στα 8mbps.Πηρε τηλεφωο στην forthent και απλα της ειπαν να αλλαξει την γραμμη σε 100αρα.Εγω ρωταω λοιπον.Παιζει να φταει το πριζακι του δικτυου?

Δημοσ.

Μηπως την εχουν σε κλειδωμενο προφιλ 8αρι??Αυτο θα το καταλαβεις αν κανεις πολλα ρισετ στο ρουτερ και συγχρονιζει στα ιδια περιπου...επισης ποσο ακριβως πανω απο 20db ειναι το att??Γιατι και 25 να ειναι σιγουρα πανω απο 10 θα επρεπε να τα πιανει

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, giannis22k είπε

To εκανα και reset και επαναφορα αλλα τα ιδια.Νομιζω 22db

Θα επρεπε να συχρονιζει καμια 15ρια.......... Μαλλον για λογους αποσυνδεσεων εχουν βαλει 8αρι προφιλ.

Δημοσ.

Αρα τι μπορει να γινει σε αυτη τη περιπτωση.Δηλαδη μην τους παρω τηλ και τους πω διαφορα αν οντως υπαρχει προβλημα και αναγκαστηκα κλειδωνουν σε 8αρα.

Δηλαδη με την 100αρα τι παραπανω θα γινει. αν οντως υπαρχει προβλημα με την συνδεση

Δημοσ.

Θα τους παρεις και θα τους πεις πως γνωριζω πως με εχετε σε 8αρι προφιλ και επειδη θελω να εκμεταλευτω ολη την ταχυτητα της γραμμης μου θελω να αφησετε την γραμμη σε ελευθερο προφιλ διαφορετικα καταγγελιες κτλ.....Δεν ειναι σιγουρο πως την εβαλαν σε 8αρι προφιλ λογω αποσυνδεσεων,μπορει να το κανουν για να πουλησουν 100αρα δλδ για να ανεβει το παγιο και να κερδιζουν περισσοτερα

Δημοσ.

Καλα εννοειτε αυττο οτι θελουν να πουλησουν την 100αρα.Αν και βεβαι θεωρω καλη τιμη για 32 ευρω.Αρα αν ξεκλιεδωσουν το 8αρι προφιλ και εχω αποσυνδεσεις μετα μπορει παλι να γινει κατι?

Δημοσ.

Μιλησα με εναν τεχνικο (να πω οτι ηταν πολυ εξυπηρετικος) και μου ειπε λογω χαλκου +3χλμ απο το κεντρο γιαυτο και τα 8mpbs.

Δημοσ.

στην forthnet τα profile ειναι με βαση το snr και οχι την ταχυτητσ.το adsl εχει πεθανει.βαλε vdsl.κι βλαβη σε οτε να παει δεν θα αλλαξει κατι.συμφωνα με το ruo γισ νσ δηλωθει βλαβη πρεπει να εισαι κατω απο καποια thresholds που δεν εισαι

Δημοσ.

με βαση το attenuation και την ταχυτητα που εχεις αν ο οτε θα το δεχτει βλαβη.και ειναι πολυ χαμηλα για να δεχτει ο οτε την βλαβη

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, giannis22k είπε

Τελικα θα βαλει την 100αρα forthnet με 28 ευρω.

Αυτα τα thresolds τι ειναι;

- Είναι κάποια όρια που βγαίνουν με αυθαίρετο τρόπο, δηλαδή με βάση τις δυνατότητες του κάθε διαφορετικού Αστικού κέντρου.

- Δύο πελάτες, για παράδειγμα, έχουν την ίδια φαινομενική απόσταση και συγχρονίζουν και οι δύο στα 9Mbps. Επειδή όμως στο ένα Αστικό Κέντρο το κατώτερο αποδεκτό όριο είναι τα 10Mbps και στο άλλο τα 8Mbps, θα αποδεχτούν ότι υπάρχει βλάβη μόνο στο Α.Κ. που έχει ως κατώτερο αποδεκτό όριο τα 10Mbps!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχω και εγώ μια απορία εάν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει.

Πριν 9 μήνες έβαλα vodafone 24 ADSL.

Με το που ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου  έπιανα μάξιμουμ 1-2 έως 6 mbps  με δυσκολία σε όσες μετρήσεις και να εκανα και το δήλωσα κατευθείαν φυσικά ως βλαβη.

Ηρθε τεχνικός της vodafone το είδε και με είπε ότι έχουνε πρόβλημα κάτω στην οικοδομή τα καλώδια  στο ζεύγος του ΟΤΕ.

Οπότε θα προωθούσε την βλάβη ώστε να θα έρθουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ να το διορθώσουν γιατί δεν είναι δικό τους θεμα αυτο.

Ευτυχως μέσα στην ίδια εβδομάδα ήρθανε από τον ΟΤΕ οι τεχνικοί και το διορθώσανε.

Εκανα μέτρηση με το που φύγανε επιτόπου και από τότε μέχρι και σήμερα πιάνω μάξιμουμ μέχρι 11.7mbps.

2-3 φορές να έχω πιάσει μέχρι 12.5 έως 14 αλλά πειράζοντας εγω το margin μέσω telenet επειδή έχω το μόντεμ της tplink.

Αλλά κανονικά με τις ρυθμίσεις του μόντεμ χωρίς δικιά μου παρεμβολή εκεί παίζω πάνω κατω στα 9-10(σπάνια) με 11.7(τις περισσότερες φορές).

Μίλησα κάποια στιγμή με το τεχνικό τμήμα γιατί ήθελα να με κατεβάσουν σε snr margin 6 ώστε να είναι σταθερό από αυτούς για να μην το πειραζω εγώ συνέχεια.

Μου το κατεβάσανε αμέσως και με είπανε ότι έχω πολύ σταθερή και καθαρή γραμμή και ότι κλειδώνω στα 15-16mbps.

Στην εφαρμογή  της vodafone γράφει ότι είμαι 1km από το αστικό κέντρο και σε ταχύτητα συνχρονισμου 15 με 16 mbps ανάλογα κάθε φορα.

Αλλά και στις ρυθμίσεις του μόντεμ μέσα σε αυτά τα επίπεδα με δείχνει πάντα 14 με 16mbps ανάλογα βέβαια μετά απο κάθε ρισταρτ που το κάνω.

Τώρα η απορία μου είναι τι μπορεί  να ευθύνεται ώστε να έχω αυτή την αποκλιση στην πραγματική ταχύτητα που πιάνω?

ενώ vodafone και μόντεμ δείχνουν ότι κλειδώνω σε πιο ψηλές ταχύτητες?

(Παραθέτω και ένα screenshot με το status από το modem)IMG_20201128_112607.jpg.6254aad654cc101b8c12518e2999b1e3.jpg

IMG_20201128_112813.jpg

Επεξ/σία από Dimitris_iver

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...