mathew Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Σκέφτομαι μετά από καιρό να κάνω αναβάθμιση το pc μου το οποίο έχει πια παλιωσει. Ποσό που διαθέτουμε :1000 max Χρήση υπολογιστή :gaming και ταινιες Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:κανένα ιδιαιτερο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.έχω μια Dell ultrasharp 24 αλλά δεν την χρησημοποιω. Μέχρι στιγμής το pc ήταν κουμπωμένο σε μια full high definition 1080p τηλεόραση ή όποια θα αλλαχθεί άμεσα σε κάποια 4κ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Ιωάννινα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?δεν έχω πρόβλημα ότι είναι πιο οικονονικο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?από μενα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .οχι Windows 10 64 bit Έχω καταλήξει κάπου αλλά χρειάζομαι τη συμβουλή σας. Καταρχάς έχω ένα lian Li κουτί v2000. Δεν θα αφήσω τίποτα μέσα. Λοιπόν θέλω να στήσω ένα pc για παιχνίδια κυρίως. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ να παίζω σε τέρμα αναλύσεις κτλ. Αυτό που με νοιάζει είναι αν θα χρειαστεί να αλλάξω κάτι για να συνεχίζω να παίζω τα καινούργια παιχνίδια για τα επόμενα 5 χρόνια να είναι μια κάρτα γραφικών μόνο. Άρα θα πρέπει το σύστημα μου να υποστηρίζει τεχνολογίες που μπορεί να μου προκαλέσουν πρόβλημα αν δεν τις έχω. Π. Χ. Pci express 4 Οπότε σκέφτομαι τα εξής. Επεξεργαστή τον amd ryzen 9 3900x ή amd ryzen 5 5600x;ποιον να διαλέξω για να με βγάλει πιο πολύ καιρό; Μνήμες 32 gb gskill στα 3200mhz Motherboard msi mpg x570 gaming plus Ένα ssd 1t Samsung Evo 860 ή ένα m2 Samsung Evo 1t; έχει διαφορά στην απόδοση; Έχω ήδη κρτα 1660 super gigabyte και τέλος θέλω ένα τροφοδοτικο. Τι προτείνετε; εκτός από την κάρτα και τα πράγματα που σας έγραψα πιο πάνω θα είναι πάνω του και άλλοι δύο σκληροί. Ακούω προτάσεις και αλλαγες Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2020 από mathew
radiohead Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα. 1. Στη θέση σου θα άλλαζα κουτί lian li ii mesh 2. Msi B550 tomahawk. Τούμπανη χωρίς ανεμιστηρα και καλύτερη από entry x570 χωρίς να της λείπει τίποτα. 3. 5800x 4. Adata x8200 pro 1tb καλύτερος από αντίστοιχο 970 evo και πιο οικονομικός. Διάφορα με sata ssd δεν θα καταλάβεις στο gaming παρά μόνο ελάχιστα πιο γρήγορα τα loading times. 5. Αν έχεις σκοπό να βαλεις βαρβατη κάρτα κοίτα σε 750w αν πάλι θα κυμανθεις σε midrange όπως η 1660 τα 550w είναι υπεραρκετά. https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=11394987,11452924,16368765,19457622 6. https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=22195847,22159263 Χαμηλό latency και θα πάνε και 3800 σίγουρα.
mathew Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστω. Μηπως να πήγαινα σε chipset x570 για να κρατήσει πιο πολύ σε βαθος χρόνου αν χρειαστώ να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή αργότερα. Δεν εχω ξαναπάρει επεξεργαστή amd και δεν ξερω ...Τι θέλω να πω: Ειχα ενα intel 4690Κ και ενω ειχα καλη καρτα γραφικων laggαρε ο επεξεργαστης γιατι επιανε τελικες και δεν μπορουσα να παιξω παιχνιδια.Μεσα σε ενα χρονο αλλαξε το socket και η μονη αναβαθμιση που μπορουσα να κανω ειναι να παω σε i7 4790 ή σε overclock που δεν ειμαι σχετικος.Οποτε ξεμεινα μη εχοντας ενα σωρο χρηματα για ολικη αναβαθμιση με τα socket της intel να αλλαζουν το ενα μετα το αλλο. Σε επεξεργαστη θα ηθελα να παω σε 5800 αλλα μετα θα ξεφυγω πολυ στα χρηματα. Ισως αργοτερα. Γιαυτο και η μητρικη και το τροφοδοτικο που εχω βαλει ειναι τετοια που να μην χρειαστουν αλλαγη σε περιπτωση αναβαθμισης επεξεργαστη ή καρτας γραφικων. Οσο για τις μνημες ενας φιλος μου μου ειπε οτι μεχρι 3200mh ολα καλα μετα απλα πληρωνεις high-λικια!!!! Παρολα αυτα βλεπω οτι αρκετα παιδια με καινουργια συστηματα παιρνουν μνημες απο 3600mh και πανω.Τι ισχυει μπορει να μου εξηγησει καποιος αν εχει την καλοσυνη; Σας ευχαριστω.
radiohead Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Για τις μνηνες υπάρχει νήμα στο αντίστοιχο section ρωτα εκεί. Θα σου δώσω μια σύντομη απάντηση όχι δεν είναι highλικι, παίρνεις ειδικά όταν είναι και ίδια τιμή σχεδόν. Στη μητρική ποιο βάθος χρόνου τέλος το Αμ4. Η μόνη αναβάθμιση αν βάλεις 5800x που επιμένω να βάλεις για να μην ξαναασχοληθεις ποτέ, είναι ο 5950x. Η b550 tomahawk είναι και υπερβολή για τις ανάγκες σου μην τρελαίνεσαι και ρίξε αλλού τα λεφτα πχ στον επεξεργαστή. https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=105926&ref=bestprice.gr Ξαναείδα λίγο αυτά που λες στο πρώτο μήνυμα και ανακαλώ. Αν πας σε 4k τηλεόραση δε σε νοιάζει ο επεξεργαστής. Βάλε και i3. Εκεί πρέπει να δώσεις πόνο στη gpu και μιλάμε για αρκετά λεφτά. Περίεργη η φάση σου. Τώρα είδα επίσης ότι η x570 είναι πιο φτηνη 😆 Νταξει πάνε σ'αυτην αν και η tomahawk είναι καλύτερο board
peiraiask Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ι5 4600κ, ι7 4ης τρεχουν πολυ καλα την 1660 σουπερ, μηπως εβαλες 8μνημη ή ρυθμισεις ultra etc? ryzen βαζουν σε καρτες των 500ευρω, σε οθονες των 250,300 ευρω,4κ,144 κλπ. ι7 4ης επισης αντεχει κ σε αυτα, αρκετα καλα ,εκτος απο 4k,ultra ,κλπ. τα οποια ομως νομιζω θελουν πιο δυνατη καρτα. 3200 ταχυτητες ειναι κυριως για ακριβες καρτες κλπ. για γραφικα των 200ευρω αρκουν φτηνοτερα συστηματα οπως 4ης γενιας με τουλαχιστον 16 μνημη συνηθως. https://pc-builds.com/calculator/Core_i7-4790K/GeForce_GTX_1660_SUPER/0AH155/ δειχνει μπουκαλι 11% δηλαδη εισαι πολυ οκ αλλα προτεινει 32μνημη Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από peiraiask
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα