Προς το περιεχόμενο

Sony TV 65" Full Array 65XH9096 (HDMI 2.1) €1199 @SonyCenter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prefuse είπε

αν είσαι ικανοποημένος με αυτα που παρέχει η τηλεόραση με αυτό το firmware που έχει τώρα, την παίρνεις.

αν και όποτε, έρθει και λυθούν τα προβλήματα με νεότερο firmware.. καλώς

μη αποφασίσεις ομως με μελλοντικές υποσχέσεις γιατί μπορεί και να απογοητευθείς.

καλύτερα να εκπλαγείς αν λυθούν.. 😛

Γεια σου βρε Prefuse, αν και καθιστός ορθώς εμίλησες :D 
το αστείο ειναι οτι πριν 3 μέρες, στο νημα για το series X έγραψα πως πρέπει να αγοράζουμε προϊόντα βάση των λειτουργιών που προσφέρουν ΤΩΡΑ/με το που τα βγάλεις απο το κουτί τους και οχι βάση αυτών που (ενδεχομένως) να υποστηρίζουν/προσφέρουν ένα αύριο.

Σχετικά με την ΧΗ90 : Μέχρι και πριν 2 εβδομάδες - με το που βγηκε το FW update για τα  4Κ@120 δλδ  -και με το γνωστό αποτέλεσμα (θολούρα), συν του οτι η TV δεν μπορεί 4K@120 και Dolby vision ταυτοχρονα σκέφτηκα "κατάλαβα, αναμονή αλλης μιας χρονιάς για τηλεόραση".

H πρόσφατη, επίσημη ανακοίνωση της Sony όμως οπου αναγνωρίζει το bug μου δίνει ελπίδες - και η πτώση τιμής αυτής της εβδομάδας την καθιστά πλέον πολύ δελεαστική ως πρόταση και "φοβάμαι" μη χάσω την ευκαιρία γιατι λογικά τα κομμάτια είναι περιορισμένα.Το θέμα με το EDID της ομως σχετικά με το 4K@120 και Dolby vision πάλι θα εξακολουθεί να είναι πρόβλημα καθώς δεν ξέρω αν μπορεί να διορθωθεί/patch-αριστεί στο μέλλον - και δεν νομίζω πως το διαρκές switching απο 4Κ enhanced σε 4K enhanced Dolby Vision στα input της TV θα είναι κάτι το οποίο θα είμαι διατεθειμένος να κάνω διαρκώς.

Ειμαι σε απίστευτο δίλλημα καθώς θα ηταν προτιμότερο και πιο φρόνιμο να δω πρώτα αν όντως το FW update στις αρχές Δεκεμβρίου θα διορθώσει όντως την κατάσταση με την θολούρα, το θέμα είναι ομως οτι μέχρι τότε θα δεν θα υπάρχει πλέον η προσφορά οπότε...

29 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Παιδιά με αγχώσατε με αυτά που λέτε, έχω επιλέξει τραπεζική κατάθεση και δεν την έχω κάνω ακόμα, δηλαδή δεν αξίζει για τα λεφτά, δηλαδή 1.200 ευρώ + 5ετης εγγύηση;

Τι χρήση θα κάνεις φίλε Ube ? Αν την πάρεις για να βλέπεις μπάλα, big brother και στο τσακίρ κεφ κανα' Netflix εισαι ΟΚ, αμα την θέλεις για κατι πιο εξεζητημένο (PC/κονσόλες) καλό θα ήταν να ρίξεις λίγη μελέτη στα link που έβαλα, το topic στο avsforum εχει φτάσει τις 593-κάτι σελίδες 🤣

Επεξ/σία από red1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Έχω σκοπό να βλέπω Netflix, ταινίες και προορίζεται και για PS5

Ποιο link λες @red1 ;;;

Εδώ είσαι Ube : https://www.avsforum.com/threads/owners-thread-for-the-sony-x900h-no-price-talk.3125278/  560 σελίδες :D 
και εδώ, αποκλειστικά για τις gaming δυνατότητές της : https://www.avsforum.com/threads/2020-sony-x900h-x90-owners-dedicated-gaming-thread-consoles-and-pc-no-price-talk.3171643/ (μονο 17 σελίδες)

Σχετικά με την μη υποστήριξη 4Κ@120 + DV ταυτόχρονα

Το τελευταίο δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί ιδιαίτερα καθώς το PS5 δεν υποστηρίζει καν DV στα παιχνίδια (θα πρέπει να περιμένεις για το PS5 Pro για αυτό.μάλλον :D )

Σχετικά με τη θολούρα : 

Επεξ/σία από red1
Δημοσ.

@red1 σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

Θα είμαι ειλικρινής, δεν θα καθίσω να διαβάσω τόσες σελίδες χαχαχ :)

Απλώς σκέφτομαι ότι ίσως μπορώ εντέλει να πάρω κάτι πιο φθηνό, μιας και για έναν χρήστη που θα κάνει μια συνηθισμένη χρήση, ίσως είναι περιττή μια τέτοια αγορά.

Είχα που είχα ενδοιασμούς, τώρα έχω ακόμα περισσότερους :(

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, prefuse είπε

αν είσαι ικανοποημένος με αυτα που παρέχει η τηλεόραση με αυτό το firmware που έχει τώρα, την παίρνεις.

αν και όποτε, έρθει και λυθούν τα προβλήματα με νεότερο firmware.. καλώς

μη αποφασίσεις ομως με μελλοντικές υποσχέσεις firmware fix γιατί μπορεί και να απογοητευθείς.

καλύτερα να εκπλαγείς ευχάριστα αν λυθούν.. 😛

καλησπέρα και απο εμένα,

και εγω την έβλλεπα σαν μεγάλη προσφορα αλλα αν δεις στο σκρουτζ πριν 10 μέρες την ειχε το πλαισιο πχ ιδια λεφτα και τον ιουλιο παλι το ιδιοκαι 50€ πιο κατω,αρα η τιμή δεν είναι σκοτωμα οποτε μην πανικοβαλεσαι τωρα αν καιγεσαι αμμεσα ναι ειναι καλη ευκαιρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

@red1 σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

Θα είμαι ειλικρινής, δεν θα καθίσω να διαβάσω τόσες σελίδες χαχαχ :)

Απλώς σκέφτομαι ότι ίσως μπορώ εντέλει να πάρω κάτι πιο φθηνό, μιας και για έναν χρήστη που θα κάνει μια συνηθισμένη χρήση, ίσως είναι περιττή μια τέτοια αγορά.

Είχα που είχα ενδοιασμούς, τώρα έχω ακόμα περισσότερους :(

Για απλή/συνηθισμένη χρήση δεν χρειάζεσαι τηλεόραση με αυτά τα specs, και με μια "απλή" 4Κ με panel στα 60Ηz χωρίς τα διάφορα κοκοψίνια του HDMI 2.1 θα κάνεις τη δουλειά σου, μη πετάτε παιδιά τα χρήματά σας σε πράματα ή/και λειτουργίες οι οποίες είναι άχρηστες για τη χρήση που θα κάνετε.
Δώσε 6-7 κατοστάρικα (το πολύ) για μια 4Κ στις 65'' ΄ή 70 και θα είσαι καλυμμένος ! ;) 

16 λεπτά πριν, nitο είπε

καλησπέρα και απο εμένα,

και εγω την έβλλεπα σαν μεγάλη προσφορα αλλα αν δεις στο σκρουτζ πριν 10 μέρες την ειχε το πλαισιο πχ ιδια λεφτα και τον ιουλιο παλι το ιδιοκαι 50€ πιο κατω,αρα η τιμή δεν είναι σκοτωμα οποτε μην πανικοβαλεσαι τωρα αν καιγεσαι αμμεσα ναι ειναι καλη ευκαιρια

Eλα Νιτο :) 
Δεν πέτυχα την τιμή που αναφέρεις αλλα θα σε πιστέψω.
Επόμενες προσφορές ποτε είναι παιδιά ? Δεκέμβριο/Iανουάριο ? Μπορώ να περιμένω 1-2 μήνες αφού θα βολευε να δω κιόλας αν το επερχόμενο update λύσει όντως το θεμα με το 4Κ@120

Επεξ/σία από red1
  • Like 3
Δημοσ.

Είμαι 1 μήνα χωρίς τηλεόραση και θέλω να αγοράσω τώρα αλλά να υποστηρίζει PS5 μιας και θα γίνει η αγορά τον επόμενο χρόνο.

Βάζοντας λοιπόν στο skroutz την παρακάτω αναζήτηση, δηλαδή 65" με HDMI 2.1, δεν βλέπω κάτι πιο φθηνό από την επιλογή που θέλω να κάνω.

Οποιαδήποτε βοήθεια, γνώμη θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, red1 είπε

Επόμενες προσφορές ποτε είναι παιδιά ? Δεκέμβριο/Iανουάριο ? Μπορώ να περιμένω 1-2 μήνες αφού θα βολευε να δω κιόλας αν το επερχόμενο update λύσει όντως το θεμα με το 4Κ@120

Eπομενες προσφορες του χρονου τετοια μερα.

Αν στο μεσοδιαστημα πετυχεις κατι εξισου καλο θα εισαι τυχερο.

Αλλα εχει αποδειχτει νομιζω πως ειναι μια καλη περιοδος στην BF να παρεις τηλεοραση.......ισως η καλυτερη περιοδος ολου του χρονου.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Αν υπήρχε θέμα με blooming θα το ανεφεραν. Ειναι και θεμα πανελ οπως εχει αναφερθει.

Η συγκεκριμένη κατηγορια τηλεορασεων της Sony με full aray led είναι γνωστό ότι έχει αρκετό blooming σε HDR και Dolby Vision με τους υποτιτλους. Εχει βουιξει το ιντερνετ αλλα μαλλον κι αυτο παλι δεν το έχεις δει. Ολοι ρωτουν τι να κανουν και ειτε κανουν το χρωμα των υποτιτλων γκρι σε video players ειτε τους κανουν διαφανους στο Netflix κλπ. Με σωστές ρυθμίσεις δεν ειναι τοσο εντονο το blooming, αλλα βαζοντας ολα στο high οπως οι ρυθμισεις που προτεινε ο τυπος τοτε το blooming γινεται πολυ εντονο και ειναι λογικο, γιατι το contrast και το dynamic range αυξάνεται, ενω η εικονα ειναι πιο σκοτεινη οι υποτιτλοι φεγγουν πάρα πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, metalmike είπε

Η συγκεκριμένη κατηγορια τηλεορασεων της Sony με full aray led είναι γνωστό ότι έχει αρκετό blooming σε HDR και Dolby Vision με τους υποτιτλους. Εχει βουιξει το ιντερνετ αλλα μαλλον κι αυτο παλι δεν το έχεις δει. Ολοι ρωτουν τι να κανουν και ειτε κανουν το χρωμα των υποτιτλων γκρι σε video players ειτε τους κανουν διαφανους στο Netflix κλπ. Με σωστές ρυθμίσεις δεν ειναι τοσο εντονο το blooming, αλλα βαζοντας ολα στο high οπως οι ρυθμισεις που προτεινε ο τυπος τοτε το blooming γινεται πολυ εντονο και ειναι λογικο, γιατι το contrast και το dynamic range αυξάνεται, ενω η εικονα ειναι πιο σκοτεινη οι υποτιτλοι φεγγουν πάρα πολυ.

Καταρχάς δεν είναι μόνο των sony προβλημα. Ειναι γενικο. Αλλοι εχουν πολυ αλλοι εχουν λιγο.

Εγώ μίλησα για τις ρυθμίσεις του τύπου που έδωσε .

Γι αυτο παίζεις με διαφανούς υπότιτλους η με ημιδιαφανούς . Η με χρωμα πχ γκρι.

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, red1 είπε

Για απλή/συνηθισμένη χρήση δεν χρειάζεσαι τηλεόραση με αυτά τα specs, και με μια "απλή" 4Κ με panel στα 60Ηz χωρίς τα διάφορα κοκοψίνια του HDMI 2.1 θα κάνεις τη δουλειά σου, μη πετάτε παιδιά τα χρήματά σας σε πράματα ή/και λειτουργίες οι οποίες είναι άχρηστες για τη χρήση που θα κάνετε.
Δώσε 6-7 κατοστάρικα (το πολύ) για μια 4Κ και θα είσαι καλυμμένος ! ;) 

Ακριβώς! Το HDMI 2.1 παιζει ρόλο ΜΟΝΟ για τα παιχνίδια, οχι στις ταινίες.

εδω δεν υπάρχει αρκετό υλικό 4Κ και πουλάνε 8Κ τηλεόραση που δεν υπάρχει δείγμα υλικού (κατι συμπιεσμένα στο youtube δεν μετράνε) και ουτε θα υπάρξει για πολύ καιρό ακόμα και το καλύτερο οτι στην παρούσα φάση, ειναι και χειρότερες απο τις απλές 4Κ..

η δουλειά του μαρκετινγκ ειναι να δημιουργεί μή υπαρκτές ανάγκες και να εξαπατά. 

το 4Κ 120 γιατί σε νοιάζει τόσο;

και εγω, σε διπλανό νήμα εδω, ενημερώθηκα οτι ελάχιστα games θα υποστηρίζουν 4Κ 120 και λογικά μετα απο πολύ καιρό.. εδω 4Κ 60 με hdr δεν υπάρχουν τίτλοι.

πιο πιθανό, μεχρι τότε να εχουμε πάρει τις νέες QD-OLED/mini LED και να έχουν λύσει και τα προβλήματα των τωρινών.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Καταρχάς δεν είναι μόνο των sony προβλημα. Ειναι γενικο των FALD το blooming. Αλλοι εχουν πολυ αλλοι εχουν λιγο.

Παρακάτω βλέπουμε τη Samsung Q8FN (αλλη κατηγορια τιμης βεβαια) που ειναι FALD και δεν εχει κανενα προβλημα με blooming (δες στο 8:10). Χωρίς να παίζει μόνο αυτό ρόλο αλλά οσες λιγοτερες ζωνες ειναι το led array τοσο χειροτερο ειναι το blooming, είναι λογικο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, metalmike είπε

Παρακάτω βλέπουμε τη Samsung Q8FN (αλλη κατηγορια τιμης βεβαια) που ειναι FALD και δεν εχει κανενα προβλημα με blooming (δες στο 8:10). Χωρίς να παίζει μόνο αυτό ρόλο αλλά οσες λιγοτερες ζωνες ειναι το led array τοσο χειροτερο ειναι το blooming, είναι λογικο.

δικό σου. Παρε blooming σε q90T 2020 vs της sony. 

Σε παρακαλώ. δεν 'σύνεχιζω άλλο γιατί λες ότι να ναι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Ακριβώς!

εδω δεν υπάρχει αρκετό υλικό 4Κ και πουλάνε 8Κ τηλεόραση που δεν υπάρχει δείγμα υλικού και ουτε θα υπάρξει για πολύ καιρό ακόμα και το καλύτερο οτι στην παρούσα φάση, ειναι και χειρότερες απο τις απλές 4Κ..

η δουλειά του μαρκετινγκ ειναι να δημιουργεί μή υπαρκτές ανάγκες και να εξαπατά

το 4Κ 120 γιατί σε νοιάζει τόσο;

και εγω, σε διπλανό νήμα εδω, ενημερώθηκα οτι ελάχιστα games θα υποστηρίζουν 4Κ 120 και λογικά μετα απο πολύ καιρό.. εδω 4Κ 60 με hdr δεν υπάρχουν τίτλοι.

πιο πιθανό, μεχρι τότε να εχουμε πάρει μεχρι τότε τις νέες QD-OLED/mini LED και να έχουν λύσει και τα προβλήματα των τωρινών.

Prefuse, το  4Κ@120 με απασχολεί πολύ καθώς τις τηλεοράσεις μου τις κρατάω μια 8ετία-10ετία, κοινώς, μέχρι τότε, θα έχει βγεί σίγουρα ενα PS5 Pro/Xbox series super X :D  - ίσως προλάβω και PS6/ΧΒΟΧ...oπως διάολο θα το ονομάσει η MS (δεν το έχει με τις ονομασίες αυτή η εταιρεία).

Κοινώς, θέλω να ειμαι όσο πιο future proοf γίνεται βάση του budget μου μιας που δεν αλλάζω συχνά.
Σχετικά με τα bolded : συμφωνώ απόλυτα ;) 

15 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Αλλα εχει αποδειχτει νομιζω πως ειναι μια καλη περιοδος στην BF να παρεις τηλεοραση.......ισως η καλυτερη περιοδος ολου του χρονου.

Eίμαστε σίγουροι για αυτό Herth ? το λέω γιατι ουκ ολίγες φορές έχω διαβάσει περι "φανταστικών προσφορών" (έμφαση στα εισαγωγικά ) στα "δικά μας" Black Friday και πως ακόμα και cyber monday ή ακόμα και 1-2 μήνες μετά ενδέχεται να βρείς καλύτερες προσφορές.
Ειλικρινής απορία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

αντιγράφω απο αλλού.. θα έπρεπε να γίνει και sticky για black friday προσφορές..

Απολογισμός Black Friday 2019
Τι αποκαλύπτουν τα στατιστικά του Skroutz

Η Black Friday αποτελεί τη μεγάλη εμπορική ημέρα, που τα τελευταία χρόνια καθιερώνεται και στην Ελλάδα σηματοδοτώντας την αρχή της εμπορικής εορταστικής περιόδου.

Μόνο την ημέρα της Black Friday (29 Νοέμβρη) περίπου 1,15 εκατομμύρια χρήστες επισκέφτηκαν το Skroutz, μια αύξηση 65% συγκριτικά με μια κανονική Παρασκευή (15 Νοεμβρίου), πραγματοποιώντας πάνω από 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις. Αντίστοιχα, αυξημένη ήταν και η συνολική επισκεψιμότητα της σελίδας κατά 93,5%, αφού καταγράφηκαν 1,9 εκατομμύρια επισκέψεις και 16 εκατομμύρια προβολές σελίδων.

Βασικά Συμπεράσματα Έρευνας
Πόσες από τις ευκαιρίες της Black Friday 2019 ήταν πραγματικές προσφορές;

Συνολικά από όλα τα προϊόντα που αγοράστηκαν μέσω του Skroutz κατά την εβδομάδα της Black Friday 2019, μόνο το 8,5% αγοράστηκε φθηνότερα και το 90,3% αγοράστηκε σε παρόμοια τιμή. Το υπόλοιπο 1,2% αγοράστηκαν ακριβότερα.

oλα τα προϊόντα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που πρέπει και σε αυτά που θέλουμε να έχουμε.

Όλες οι εκπτωτικές λεζάντες είτε λέγονται Black Friday είτε Cyber Monday ή ότι άλλο βγήκαν για τα προϊόντα που θέλουμε να έχουμε και όχι για αυτά που πρέπει να έχουμε.

Για παράδειγμα θα πάρω ένα ψυγείο και μια τηλεόραση. Πρέπει να έχεις ψυγείο. Δεν ζεις χωρίς αυτό. Δεν περιμένεις 6, 8, 10 μήνες για να το πάρεις σε προσφορά αν χαλάσει. Εκτός και αν έχεις βάλει στόχο την αλλαγή πριν χαλάσει. Εξαιρετικά σπάνιο.

Καλύτερη τηλεόραση. Ζεις μια χαρά και με την προηγούμενη αλλά θες άλλη, καλύτερη. Αυτό είναι "θέλω να έχω" προϊόν και όχι "πρέπει να έχω".
Οι εκπτώσεις θέλουν να διώξουν τους ενδοιασμούς ώστε να γίνουν οι πωλήσεις που δεν θα είχαν γίνει αλλιώς.
Ακόμα και στην περίπτωση που θα την πάρεις όντως 500€ φθηνότερα πχ, δεν γλίτωσες €500 αλλά έδωσες 1500€ που δεν θα έδινες

.
Οι περισσότεροι έχουν μεγάλες προσφορές σε κομμάτια κράχτες. Σε αυτά τα κομμάτια μπορεί να μπαίνουν και μέσα, αλλά η δουλειά τους είναι να σε βάλουν μέσα στο μαγαζί.

Από εκεί και μετά αυτά που θα σε ενδιέφεραν αρκετές φορές έχουν μικρότερη έως και καθόλου έκπτωση.

Επίσης είναι εύκολο να δει κάποιος ότι οι "μεγάλες προσφορές" είναι σε Nice to have it προϊόντα και όχι στα must have it. Στο λένε ξεκάθαρα. 
Η έρευνα αγοράς των Ελλήνων είναι ανύπαρκτη και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν οι έμποροι. Φαίνεται ξεκάθαρα και από τα στατιστικά του Skroutz.

"την εβδομάδα της Black Friday 2019, μόνο το 8,5% αγοράστηκε φθηνότερα και το 90,3% αγοράστηκε σε παρόμοια τιμή. Το υπόλοιπο 1,2% αγοράστηκαν ακριβότερα."

Αυτό που δεν λέει το Skroutz ενώ το έλεγε πέρσι είναι ότι έγιναν περίπου 400.000 πωλήσεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά μόνο 34.000 έγιναν με έκπτωση. 
361.200 είχαν ίδια τιμή και 4800 είχαν ακριβότερη.

Δεν είναι Black Friday αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν εξηγηθεί λίγο ως πολύ. Πραγματικές προσφορές γίνονται στις χώρες που έχουν ισχυρότερες αγορές.

Συμβουλή: λοκάρετε το αντικείμενο ή την συσκευή που πραγματικά θέλετε πριν τα τύμπανα του πολέμου. Το πιθανότερο είναι οι τιμές λίγο πριν να ανέβουν για να φανεί μεγαλύτερη η προσφορά. Βάλτε ένα όριο τιμής-έκπτωσης που θα άξιζε να την κυνηγήσετε. Πραγματική έκπτωση για αυτή την ημέρα μικρότερη από το 30-40% (για μένα προσωπικά) δεν είναι έκπτωση.

Αξιολογήστε τα μαγαζιά ανεξάρτητης διάθεσης και αυτά της επίσημης αλυσίδας (μη βαράτε, δεν ανοίγω θέμα τώρα...) και τις δυνατότητες άτοκων δόσεων. Ναι, είναι παγίδα αφαίμαξης αλλά σε μερικές περιπτώσεις αξίζει. Και βουρ στον πατσά! Α, μην ξεχάσω, αν χάσετε την "ευκαιρία" ή ξεχαστείτε, μην ανησυχήσετε, τα περισσότερα μαγαζιά δίνουν τις ίδιες τιμές, άτυπα, και αργότερα.

46 λεπτά πριν, metalmike είπε

βρέ αυτος ειναι το μεγαλύτερο τρολ των tv reviews και γνωστός samsung fan ή αλλιως πληρωμένος..  

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...