prefuse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, emperor4her είπε https://www.skroutz.gr/comparelists/12?compare=23568775%2C22631382 Ποια απ τις 2? εσυ αποφασίζεις. Εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε Sony γιατί δεν χρειάζομαι την παραπάνω φωτεινότητα της samsung και το εξαιρετικό φίλτρο αντανάκλασης (αν έχει το ίδιο με την q90). η Sony έχει πιο σωστά χρώματα και παραδοσιακά καλύτερη κίνηση. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από prefuse
biovaggoulas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 58 λεπτά πριν, camel555 είπε Ισχύει αυτό με την αγορά της 5ετούς εγγύησης από την Sony Center, ακόμα και αν έχει αγοραστεί από αλλού? Ρωτάω γιατί έχω ένα καλό πιστωτικό από την mediamarkt και ενδεχομένως η 5ετής της Sony να είναι καλύτερη από της mediamarkt... Θεωρητικά ναι. Από ότι έχουν πει κάποιοι εδώ μέσα. Μάλλον θα πρέπει να μάθουμε τηλεφωνικά από Δευτέρα ή αύριο αν είναι ανοιχτά... 1
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Εντέλει δεν κρατήθηκα και έκανα την παραγγελία, από τα public όπου έδινε και δώρο την 5ετης εγγύηση
metalmike Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, alexakos89 είπε Δεν υπάρχει πουθενά αυτό που λες , με μέρα και φωτεινότητα. 2 θέματα στο reddit που ειδα , οι απο κατω του λενε οτι φεγγει σαν ηλιο την μερα. ΤΟ HDR φτανει τα 800 nits την μερα οποτε τα details ειναι λιγοτερα. το SDR φτανει τα 700 nits κοντα και ειναι υπερ αρκετα. Και επισης αν στην καλιμπραρει καποιος δεν θα παιξει καν τερμα φωτεινοτητα. Τα διαφορα site προτεινουν 5-15 brightness σε sdr. Το να βλεπεις με μαξ ειναι λαθος φιλοσοφια γιατι δεν ειναι κινηματογραφικη εμπειρια. Αν θες τωρα να βλεπεις τσιμτσιλη παιξε μαξ . Και παλι βλεπεις. έβγαλες άποψη με 2 χρήστες ενώ σε avforums έχει πάνω από 500 σελίδες υλικό και δεν έχει αναφερεθει καν. Εκτός αν μπορείς να κανείς καμία ειδική αναζήτηση γιατί εγώ και στις 2 παρακάτω έκανα αυτό που είπες αλλά δεν βρήκα κάτι. https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&sxsrf=ALeKk02F904Bzw8YukSx29NsWmqhCuy4eQ%3A1605906248004&ei=Ry-4X67ZPMqi5NoPnrucwAU&q=xh9096+low+brightness&oq=xh9096+low+brightness&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIHCCEQChCgAToHCAAQsAMQQzoFCAAQsAM6CQgAELADEAcQHjoGCCMQJxATOgQIIxAnOgIIADoFCAAQywE6BggAEBYQHjoFCCEQoAE6BAghEBVKBQg6EgExSgUIPBIBMlDOCVj2JWDKJmgCcAB4AYAB5QGIAbIbkgEGMS4xLjE1mAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesgBCsABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjumNH7gpLtAhVKEVkFHZ4dB1gQ4dUDCAw&uact=5 https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&sxsrf=ALeKk03wL96DWuWmRbJiFFNBw4mjVfeupA%3A1605906253910&ei=TS-4X8OHN7Kz5NoPrtChmA0&q=x900h+low+brightness&oq=x900h+low+brightness&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIGCAAQBxAeMgYIABAHEB4yCAgAEAgQBxAeMggIABAIEAcQHjIICAAQCBAHEB4yCAgAEAgQBxAeMggIABAIEAcQHjIICAAQCBAHEB4yBggAEAUQHjIICAAQBxAFEB5KBQg8EgExULSkAVjCtwFg7bgBaAFwAHgAgAHdAYgB7wySAQUwLjMuNZgBAKABAaoBB2d3cy13aXrAAQE&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiD4rn-gpLtAhWyGVkFHS5oCNMQ4dUDCAw&uact=5 Δεν προκειται ουτε θελω να σε πεισω για κατι στο οποιο αδυνατεις να δεις, μιας και ως κατοχος της τηλεορασης που εισαι σε εμποδιζει να δεις τα στοιχεια αντικειμενικα. Σε πολλα αποτελεσματα απο τα link του google και σε πολλα site αναφερεται οτι δυσκολευεται σε HDR η συγκεκριμενη τηλεοραση και οτι προτεινεται κυριως για θεαση με χαμηλο φωτισμο. Οπως ξαναειπα και δεν εδωσες καμια βαση, ολα αυτα τα λεω συγκριτικα κυριως με αλλες τηλεορασεις στην κατηγορια της που τα πανε πολυ καλυτερα σε αυτο τον τομεα. Προφανως δε μπορεις να τα εχεις ολα, ολες καπου μειονεκτουν, και η συγκεκριμενη μειονεκτει ξεκαθαρα στη φωτεινοτητα ειτε θες να το αποδεχτεις ειτε οχι. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από metalmike 1
prefuse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Στις 20/11/2020 στις 4:06 ΜΜ, alexakos89 είπε Την έχω και δεν ισχύει . Για παρουσίασε μου στοιχεία γι αυτά που λες εκτός από ένα ποστ. Παιδιά αυτα ειναι μετρήσιμα πράγματα δεν ειναι φιλόσοφικά ζητήματα. Η φωτεινότητα που εχει εχει ειναι μικρή οπότε μην περιμένετε εντυπωσικό HDR, δεν ειναι αυτά τα ατού αυτης της τηλεόρασης https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800h HDR Real Scene Peak Brightness 504 cd/m² SDR Real Scene Peak Brightness 415 cd/m² 1
alexakos89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, prefuse είπε Παιδιά αυτα ειναι μετρήσιμα πράγματα δεν ειναι φιλόσοφικά ζητήματα. Η φωτεινότητα που εχει εχει ειναι μικρή οπότε μην περιμένετε εντυπωσικό HDR, δεν ειναι αυτά τα ατού αυτης της τηλεόρασης https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x800h HDR Real Scene Peak Brightness 504 cd/m² SDR Real Scene Peak Brightness 415 cd/m² https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h Διάβασε να ενημερωθείς. το Λίνκ που έχεις είναι για την x800h. Ότι να ναι. 23 λεπτά πριν, metalmike είπε Δεν προκειται ουτε θελω να σε πεισω για κατι στο οποιο αδυνατεις να δεις, μιας και ως κατοχος της τηλεορασης που εισαι σε εμποδιζει να δεις τα στοιχεια αντικειμενικα. Σε πολλα αποτελεσματα απο τα link του google και σε πολλα site αναφερεται οτι δυσκολευεται σε HDR η συγκεκριμενη τηλεοραση και οτι προτεινεται κυριως για θεαση με χαμηλο φωτισμο. Οπως ξαναειπα και δεν εδωσες καμια βαση, ολα αυτα τα λεω συγκριτικα κυριως με αλλες τηλεορασεις στην κατηγορια της που τα πανε πολυ καλυτερα σε αυτο τον τομεα. Προφανως δε μπορεις να τα εχεις ολα, ολες καπου μειονεκτουν, και η συγκεκριμενη μειονεκτει ξεκαθαρα στη φωτεινοτητα ειτε θες να το αποδεχτεις ειτε οχι. Ακόμα περιμένω στοιχεία. Έχω παραθέσει άπειρα. Η άποψη σου δεν μ λέει κάτι. ειπα ότι σε HDR την μέρα δεν κάνει την διαφορά για details. Φτάνει κοντά 800 nits. εσυ μίλησες για γενική φωτεινότητα. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από alexakos89
Fotia Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Εντέλει δεν κρατήθηκα και έκανα την παραγγελία, από τα public όπου έδινε και δώρο την 5ετης εγγύηση To public ή η sony δινει το δωρο ; Το public εχει ταλαιπωρια σε θεματα επισκευων
prefuse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, alexakos89 είπε https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h Διάβασε να ενημερωθείς. το Λίνκ που έχεις είναι για την x800h. Ότι να ναι. Ακόμα περιμένω στοιχεία. Έχω παραθέσει άπειρα. Η άποψη σου δεν μ λέει κάτι. ειπα ότι σε HDR την μέρα δεν κάνει την διαφορά για details. Φτάνει κοντά 800 nits. εσυ μίλησες για γενική φωτεινότητα. σορρυ λαθος λινκ έβαλα. αλλα το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο. Η φωτεινότητα σε HDR δεν ειναι το ατού της. HDR Real Scene Peak Brightness 556 cd/m² The HDR peak brightness is decent. There's a lot of variance in the brightness with different content. It gets bright enough to deliver a pretty good HDR experience, especially if you're viewing in a dark to moderately-lit room; it just doesn't look as punchy in a bright room setting. Like the SDR peak brightness, the TV dims the 2% and 10% windows. επίσης στο review του hdtvtest αναφέρει και άλλα θέματα, το θέμα ειναι οτι ειναι μια πολύ αξιόλογη tv για τα χρήματα που ζητάει στην συγκεκριμένη περιόδο 1200ε για 65" αλλα παραμένει mid-range με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν ηταν σαν την OLED ή τις ακριβές Qled (που δεν υπάρχει λογος αγοράς αφου ειναι ιδια τιμή με OLED, εκτος αν βλεπουμε τηλεόραση σε ηλιόλουστο σαλόνι) δεν θα βλέπαμε καν τις OLED.. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από prefuse
alexakos89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, prefuse είπε σορρυ λαθος λινκ έβαλα. αλλα το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο. Η φωτεινότητα σε HDR δεν ειναι το ατού της. HDR Real Scene Peak Brightness 556 cd/m² The HDR peak brightness is decent. There's a lot of variance in the brightness with different content. It gets bright enough to deliver a pretty good HDR experience, especially if you're viewing in a dark to moderately-lit room; it just doesn't look as punchy in a bright room setting. Like the SDR peak brightness, the TV dims the 2% and 10% windows. Αν δεις παρακάτω όπως και σε όλες τις μετρήσεις μετράνε το 25% . ναι δεν είναι το ατού της το HDR. Αυτό το γνωρίζουμε για ημέρα. Ο προηγούμενος , είπε για φωτεινότητα σκέτη. Ούτε SDR ούτε HDR. Αν μπεις displayspec το max output είναι 700 nits. Όποτε αυτό που παραθέτεις είναι λάθος και μην το κανείς. ακόμα και τα 800 αν έκανες τον κόπο να διαβάζεις f you don't mind losing image accuracy, you can get a brighter image by setting the Color Temperature to 'Expert 2', Contrastto max, and Local Dimming and X-tended Dynamic Range to 'High'. With these settings, we reached 803 cd/m² in the 25% window. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από alexakos89
prefuse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Αν δεις παρακάτω όπως και σε όλες τις μετρήσεις μετράνε το 25% . ναι δεν είναι το ατού της το HDR. Αυτό το γνωρίζουμε για ημέρα. Ο προηγούμενος , είπε για φωτεινότητα σκέτη. Ούτε SDR ούτε HDR. Αν μπεις displayspec το max output είναι 700 nits. Όποτε αυτό που παραθέτεις είναι λάθος και μην το κανείς. το ίδιο παραθέτουμε που ειναι το λάθος; Spoiler HDR Real Scene Peak Brightness 556 cd/m² The HDR peak brightness is decent. There's a lot of variance in the brightness with different content. It gets bright enough to deliver a pretty good HDR experience, especially if you're viewing in a dark to moderately-lit room; it just doesn't look as punchy in a bright room setting. Like the SDR peak brightness, the TV dims the 2% and 10% windows. πιο πολύ το real scene peak εχει σημασία παρά τα άλλα. και ο vincent πανω κάτω τα ίδια μέτρησε 537.. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από prefuse
red1 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 20/11/2020 στις 9:03 ΠΜ, emperor4her είπε εγω παρηγγειλα εχτες με αντικαταβολη. θα παρω να ρωτησω για καλυτερη τιμη, μην τυχον.. αν και χλωμο το βλεπω. γιατι στο νημα με τις tv ειχαν γραψει οτι ειχαν παρει τηλ να ρωτησουν και τους ειχαν πει οτι θα τους κανουν απο αρχης την εκπτωση που θα κανουν και στην BF, που ειναι αυτη ακριβως η τιμη. Αντικαταβολή 1200€ ? Απο που φίλε μου και πώς ? Πληρωμή μετρητά/αντικαταβολή μέχρι 500€ δεν είναι το νόμιμο όριο ? Το σκεφτομαι και εγώ σοβαρά αλλά : Κανείς δεν μα ς εγγυάται οτι το πρόβλημα με την θολούρα στα 4Κ@120fps θα διορθωθεί όντως (βασικά θέλω να δω πως θα το φτιάξουνε γιατι πριν 1 μήνα άλλα έλεγε η Sony, βλέπε: ηταν "feature" και καλά) και επίσης, το αλλο θέμα που οταν εχεις ενεργοποιημένο 4K@120fps δεν μπορείς να έχεις και DV ενεργοποιημένο ταυτόχρονα μου κάθεται κάπως (θέμα EDID)... ...βάλτε στην όλη εξίσωση πως φαίνεται να είναι απίστευτα buggy TV με πολλά προβλήματα όπως audio de-sync/audio dropouts/ξαφνικά σβησίματα/καθόλου ήχος απο πηγές και χρειάζεται να κάνεις επανεκκίνηση και...πραγματικά δεν ξέρω κύριοι, χρειάζομαι άμεσα μια 4Κ τηλεόραση με όλα τα HDMI 2.1 καλούδια αλλά μου φαίνεται πως με αυτο το μοντέλο η Sony κάνει κυριολεκτικά beta testing... Α ναι, ξέχασα, η τηλεόραση θα πάρει το FW update για VRR και ALLM άνοιξη του 2021, καλά κρασά δλδ. Είμαι διχασμένος, έλεγα να περιμένω μέχρι το '21 μέχρι τα νέα μοντέλα αλλά σ'αυτη την τιμή είναι λουκούμι - ΑΝ - επαναλαμβάνω, ΑΝ λυθούν το πολλά προβλήματα που έχει τώρα (και ιδίως αυτό με την θολούρα). Την τηλεόραση την θέλω πρωτίστως για gaming και οχι, δεν το σκέφτομαι για OLED για τους δικούς μου λόγους - δεν πρόκειται να νταντέψω ξανά τηλεόραση (κάτοχος Plasma εδώ ) Tι διάολο κάνω ? Να την πάρω τώρα βασιζόμενος στην "υπόσχεση" της Sony οτι θα διορθωθούν τα "βασικα" ? (οχι θολούρα 4Κ@120fps), λίγο λαχείο για στοίχημα 1200€. Επίσης, σε περίπτωση που γίνει αγορά, απο πού προτείνετε ? ΥΓ : αλλάζω τηλεόραση κάθε 8-10 χρόνια Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από red1
metalmike Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Γενικα οποιος παιρνει τηλεοραση με νεες τεχνολογιες και ps5 τωρα λιγο πολυ ειναι πειραματοζωο και ειναι λογικο να αντιμετωπισει διαφορα θεματα και προβληματα. Το θεμα ειναι ποσα και αν λυθουν. Αν θες τωρα τηλεοραση σε αυτα τα χρηματα η συγκεκριμενη ειναι η καλυτερη επιλογη. Updates θα παρει αρκετα, γενικα αυτο εχω δει απο τη Sony αυτα τα χρονια. Και στην εκδοση του firmware και στο android. 48 λεπτά πριν, alexakos89 είπε Αν δεις παρακάτω όπως και σε όλες τις μετρήσεις μετράνε το 25% . ναι δεν είναι το ατού της το HDR. Αυτό το γνωρίζουμε για ημέρα. Ο προηγούμενος , είπε για φωτεινότητα σκέτη. Ούτε SDR ούτε HDR. Αν μπεις displayspec το max output είναι 700 nits. Όποτε αυτό που παραθέτεις είναι λάθος και μην το κανείς. ακόμα και τα 800 αν έκανες τον κόπο να διαβάζεις f you don't mind losing image accuracy, you can get a brighter image by setting the Color Temperature to 'Expert 2', Contrastto max, and Local Dimming and X-tended Dynamic Range to 'High'. With these settings, we reached 803 cd/m² in the 25% window. Μα ειναι πασιφανες το ποσο φωτεινη ειναι μια τηλεοραση οτι επηρρεαζει την αποδοση της σε HDR, SDR. Για να μη μιλησω για το DOLBY VISION που εκει ειναι ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα. Οποτε τι συζηταμε τωρα, εκει κολλησες; Εκτος αν καποιος την αγορασε για να βλεπει ελληνικα καναλια οποτε τσαμπα τα λεφτα. Επισης με τις ρυθμισεις που δινει ο αλλος οντως γινεται λιγο πιο φωτεινη η εικονα αλλα αυξανεται και το blooming απο τους υποτιτλους και οποτε αυτοι εμφανιζονται-εξαφανιζονται ειναι σα να παρακολουθεις φωτορυθμικα απο το local dimming και το αναψε σβησε της ζωνης των led απο πισω. Οποτε χανεται και ολο αυτο που ελεγες πιο πριν περι σωστης κινηματογραφικης θεασης. Διαλεγεις και παιρνεις λοιπον. 1
prefuse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, red1 είπε Αντικαταβολή 1200€ ? Απο που φίλε μου και πώς ? Πληρωμή μετρητά/αντικαταβολή μέχρι 500€ δεν είναι το νόμιμο όριο ? Το σκεφτομαι και εγώ σοβαρά αλλά : Κανείς δεν μα ς εγγυάται οτι το πρόβλημα με την θολούρα στα 4Κ@120fps θα διορθωθεί όντως (βασικά θέλω να δω πως θα το φτιάξουνε γιατι πριν 1 μήνα άλλα έλεγε η Sony, βλέπε: ηταν "feature" και καλά) και επίσης, το αλλο θέμα που οταν εχεις ενεργοποιημένο 4K@120fps δεν μπορείς να έχεις και DV ενεργοποιημένο ταυτόχρονα μου κάθεται κάπως (θέμα EDID)... ...βάλτε στην όλη εξίσωση πως φαίνεται να είναι απίστευτα buggy TV με πολλά προβλήματα όπως audio de-sync/audio dropouts/ξαφνικά σβησίματα/καθόλου ήχος απο πηγές και χρειάζεται να κάνεις επανεκκίνηση και...πραγματικά δεν ξέρω κύριοι, χρειάζομαι άμεσα μια 4Κ τηλεόραση με όλα τα HDMI 2.1 καλούδια αλλά μου φαίνεται πως με αυτο το μοντέλο η Sony κάνει κυριολεκτικά beta testing... Α ναι, ξέχασα, η τηλεόραση θα πάρει το FW update για VRR και ALLM άνοιξη του 2021, καλά κρασά δλδ. Είμαι διχασμένος, έλεγα να περιμένω μέχρι το '21 μέχρι τα νέα μοντέλα αλλά σ'αυτη την τιμή είναι λουκούμι - ΑΝ - επαναλαμβάνω, ΑΝ λυθούν το πολλά προβλήματα που έχει τώρα (και ιδίως αυτό με την θολούρα). Την τηλεόραση την θέλω πρωτίστως για gaming και οχι, δεν το σκέφτομαι για OLED για τους δικούς μου λόγους - δεν πρόκειται να νταντέψω ξανά τηλεόραση (κάτοχος Plasma εδώ ) Tι διάολο κάνω ? Να την πάρω τώρα βασιζόμενος στην "υπόσχεση" της Sony οτι θα διορθωθούν τα "βασικα" ? (οχι θολούρα 4Κ@120fps), λίγο λαχείο για στοίχημα 1200€. Επίσης, σε περίπτωση που γίνει αγορά, απο πού προτείνετε ? ΥΓ : αλλάζω τηλεόραση κάθε 8-10 χρόνια αν είσαι ικανοποημένος με αυτα που παρέχει η τηλεόραση με αυτό το firmware που έχει τώρα, την παίρνεις. αν και όποτε, έρθει και λυθούν τα προβλήματα με νεότερο firmware.. καλώς μη αποφασίσεις ομως με μελλοντικές υποσχέσεις firmware fix γιατί μπορεί και να απογοητευθείς. καλύτερα να εκπλαγείς ευχάριστα αν λυθούν.. :p Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από prefuse
Uberalles_gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Παιδιά με αγχώσατε με αυτά που λέτε, έχω επιλέξει τραπεζική κατάθεση και δεν την έχω κάνω ακόμα, δηλαδή δεν αξίζει για τα λεφτά, δηλαδή 1.200 ευρώ + 5ετης εγγύηση;
alexakos89 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν υπήρχε θέμα με blooming θα το ανεφεραν. Ειναι και θεμα πανελ οπως εχει αναφερθει. Όπως και επίσης το SDR είναι διαφορετικό από το HDR. Το SDR είναι υπέρ αρκετό για να προβάλει μέρα. Παραπάνω από τι πρέπει. ΤΟ HDR δεν είναι αρκετά δυνατό για να προβάλει λεπτομέρειες την μερα. Το ιδο λέω τόσα ποστ. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από alexakos89
Προτεινόμενες αναρτήσεις