JohnnyDragon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Ανοίγω αυτό το θέμα για να εκθέσω την εμπειρία μου στο θέμα υιοθεσίας γάτας. Εδώ και μήνες σκεφτόμουν σοβαρά να αποκτήσω μια γατούλα. Μετά από μήνες σκέψης και αφού μετακομίσαμε σε νέο σπίτι αποφάσισα μαζί με την σύντροφο μου να αποκτήσουμε μια γάτα. Είπαμε λοιπόν πως εφόσον υπάρχουν τόσες γάτες που τις δίνουν για υιοθεσία θα ήταν καλύτερο να πάρουμε μια από αυτές τις γάτες που έχουν ανάγκη από σπίτι. Μπήκα λοιπόν σε μερικές σχετικές ομάδες στο facebook και αφού έψαξα και βρήκα ένα μικρό γατάκι που μας άρεσε πολύ και έστειλα μήνυμα. Με απέρριψαν. Έψαξα λοιπόν και βρήκα ένα άλλο, έστειλα ξανά μήνυμα και πάλι με απέρριψαν. Να μην τα πολυλογώ 6 μέρες τώρα στέλνω μηνύματα σε διάφορα profile ατόμων που γενικά φαίνεται να ασχολούνται μόνο με το να δίνουν γατιά για υιοθεσία (αυτά τα προφίλ που κοινοποιούν 30 αγγελίες την ημέρα με γάτες) και όλοι με απορρίπτουν. Αν είχαμε βρεθεί από κοντά και δεν τους έκαναν τα μούτρα μου θα το δεχόμουν. Θα έλεγα οκ, δεν τους γεμίζω το μάτι. Οι λόγοι που με απορρίπτουν όλοι όμως είναι πολύ συγκεκριμένοι. Το σπίτι που μένω είναι μονοκατοικία με περιφραγμένο κήπο. Αυτό είναι ο λόγος. Δεν δίνουν γάτες λέει σε μονοκατοικίες με κήπο. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να βγουν στο δρόμο και να τις πατήσει αμάξι. Τι και αν εξηγώ πως το σπίτι είναι σε ερημιές κοντά στο βουνό με 4-5 σπίτια όλα κιόλα, τι και αν λέω πως το μόνο αμάξι που περνάει σε ακτίνα χιλιομέτρων είναι το δικό μου, τι και αν λέω πως ουσιαστικά μέσα θα μένει το γατί αλλά στα πλαίσια της λογικής μπορεί να βγαίνει και μαζί μας στον κήπο, τίποτα. Απλά δεν μου δίνουν γατάκι. Και αναρωτιέμαι, τι συμβαίνει στον κόσμο; Παίρνεις ένα γατί από το πεζοδρόμιο, κάνεις δραματικές κοινοποιήσεις στο facebook του τύπου "τέταρτη μέρα και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό το μικρούλι, δεν το αγαπάει κανείς;" και όταν βρεθεί κάποιος που το θέλει πραγματικά τον περνάς από τόσο ψιλό κόσκινο που εν τέλη κάπου θα πιαστεί. Τελικά πιο είναι το κατάλληλο προφίλ ενός υποψήφιου για να υιοθετήσει ένα γατί από το δρόμο; Να μην τα πολυλογώ αν και θέλαμε πολύ να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο γατάκι, καταλήξαμε στο να ψάξουμε να αγοράσουμε μια γάτα και να τελειώνει εκεί το θέμα. Όταν το να υιοθετήσεις μια γάτα είναι τόσο δύσκολο μην απορούν ορισμένοι "γιατί δεν το θέλει κανείς αυτό το μουτράκι;" 5 1
snik Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Γενικά οι περισσότερες γάτες σκαρφαλώνουν όπου μπορείς να φανταστείς και δεν καταλαβαίνουν από εμπόδια. Πριν 1μιση χρόνο αποφάσισα να υιοθετήσω ένα γατάκι μιας γάτας που γέννησε σε αυλή ενός συγγενή μου. Επειδή μένω σε πολύ λίγα τετραγωνικά την έχω στην αυλή αλλά περίφραξα τα πάντα, κυριολεκτικά τα πάντα και επειδή ο δικός μου είναι λίγο φοβητσιάρης και δεν πηδάει ψηλά ευτυχώς προς το παρόν έχει μείνει μέσα. Παρόλα αυτά 2 φορές μέσα στον χρόνο έχει καταφέρει να περάσει μία ψηλή πόρτα που έχω και βγήκε στον δρόμο... ευτυχώς βέβαια με το που άκουσε θορύβους κρύφτηκε κάτω από ένα αμάξι έξω από το σπίτι μου και τον βρήκα σχετικά εύκολα. Οπότε ίσως για αυτόν τον λόγο το φοβούνται και σκέφτονται ότι από το να πάει κάπου που η γάτα θα είναι και έξω και μπορεί να φύγει καλύτερα να βρω κάποιον που θα την έχει μόνιμα μέσα μιάς και αυξάνονται δραματικά τα χρόνια που θα ζήσουν όταν μένουν εντός σπιτιού μόνιμα. 1 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η γατα πρέπει να είναι κλεισμένη μόνιμα μέσα στον χώρο του σπιτιού, ούτε κήπους και αυλες ούτε τίποτα γιατί μπορεί να το σκάσει, σε εμάς ο βασικός λόγος που δεν παίρνω γάτα αν και θα ήθελα πολύ μια είναι ότι η μάνα μου ανοιγει συνεχώς μια πόρτα από το δωμα και μια στον ακάλυπτο και η γατα μπορεί να το σκάσει. Μας έχουν τύχει και γάτες που το σκάνε από διαμερίσματα και μπήκαν μέσα στο σπίτι από τον ακάλυπτο και κόβανε βόλτες, όπως καταλαβαίνεις σε κάποιον που θα δώσει ενα ζώο παίζει ρόλο τι θα του πεις, φυσικά το να απορρίπτεις μόνιμα όσους λένε ότι κατοικούν σε μονοκατοικιες δίχως να λαμβάνεις υπόψην τίποτα άλλο σημαίνει απλά ότι έχεις καλο στον εγκέφαλο καθώς αν είσαι απρόσεκτος η γατα μπορεί άνετα να το σκάσει και από το διαμέρισμα. Το όλο θέμα στο πως θα σε κρίνει αυτός που θα σε κρίνει πρέπει να το βλέπει συνολικά, από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γίνει κάτι στο πως διαμορφώνει απόψεις ο καθένας. Αν θες την γνώμη μου, αφήστε τα γκρουπ στο Facebook και αναζητηστε κάποια γάτα από καταφύγιο που μαζευουν πολλές, πήγαινε ο ίδιος να δεις από κοντά τις γάτες, έτσι πήρε η θεία μου δυο γατες, την μία την επέλεξε η ίδια και η άλλη όταν άνοιξαν το κλουβί βγήκε έξω, σκαρφάλωσε επάνω της και μπήκε μέσα σε μια μεγάλη τσέπη από το παλτό της, πήρε και αυτήν στο σπίτι. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δεν το είχα ξανακούσει να απορρίπτουν για αυτόν τον λόγο και μου φαίνεται παράλογο. Αν κάποιος νοιάζεται για το γατί θα φροντίσει να μην το σκάσει, θα βάλει περίφραξη κλπ κλπ. Αν έμενες σε γκαρσονιέρα 20 τετραγωνικών δεν θα είχαν πρόβλημα που το γατί θα καταπιεζόταν? Γνώμη μου δες μια γάτα που σου αρέσει και πες τους ότι μένεις σε πολυκατοικία ή όπου τους αρέσει τέλος πάντων και άστους να κουρεύονται
mihanikos1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Κάθε τόσο υπάρχουν γάτες που γεννάνε στο δρόμο. Βρες ένα γατάκι, πήγαινε το στον γιατρό και πάρτο σπίτι σου. 4
visualizer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Το να έχει κήπο το σπίτι είναι ότι καλύτερο για την γάτα , απορώ που σε απορρίπτουν .. ειδικά αφού όπως λες δεν μένεις σε σημείο που έχει κίνηση . Αδέσποτα υπάρχουν άπειρα που μπορείς να υιοθετήσεις. Προσφέρουν απίστευτη χαρά , στα 25 πήρα γάτα ενώ δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με τα ζώα και πραγματικά ομορφαίνουν την ζωή σου. 😄 2
Salvation81 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Απορριπτουν γιατι με το που ακουνε αυλη θεωρουν δεδομενο πως με την πρωτη λαμακια η γατα θα μενει εκει και οχι μεσα στο σπιτι. Περα απο αυτο μια γυρα να κανεις θα βρεις γατακια απειρα, γιατι να μην παρεις ενα που θα σου αρεσει και καθεσαι και ασχολεισαι με ομαδες; Το κοστος στειρωσης και αποπαρασιτωσης πχ ειναι αστειο σε βαθος χρονου αν σκεφτεσαι αυτο.
tigergreg Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Το 99 με τους σεισμους μετακομισα με την μανα μου στο εξοχικο στα λιμανακια κερατεας. Μετα απο 2-3 μερες αρχισα να ταιζω μια γατα που ερχοταν και νιαουριζε. Σε ενα μηνα ταιζα 17 γατια εναν σκαντζοχοιρο (βραδυ κατα τις 10) δυο καρακαξες (πρωι 7-8 ωρα) και μια αλεπου με το αλεπουδακι της (2.00-3.00 ξημερωμα) σε καθημερινη βαση! Αγοραζα 24αδες κονσερβες πατε για γατες απο τα DIA. Μου εφταναν για 5-6 μερες. Θελω να πω με αυτο οτι ολο και καποια γατα θα σε επισκεφτει οσο εισαι σε μονοκατοικια οποτε σε ημιελευθερη κατασταση μπορεις να εχεις αρκετες και ισως 1 η 2 παραμενουν μαζι σου. Οι γατες θεωρουν το σπιτι ιδιοκτησια τους και δεν φευγουν ευκολα ασχετως αν ξεπορτιζουν. Αν νοικιασεις αλλου οι γατες θα γυρισουν στο παλιο σπιτι αν ειναι εφικτο δηλ σχετικα κοντα 5-10χλμ. Εχω 2-3 τετοια παραδειγματα. Σε αντιθεση οι σκυλοι ακολουθουν παντα το αφεντικο.
duende Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 δε θα βγαλεις ακρη μαζι τους, στη χειροτερη θα τ'ακουσεις κ απο πανω. αστους να τα ταιζουν κ μη τους παρακαλας. πηγαινε σε κανενα καταφυγιο, η κανε μια γυρα οπως ειπαν πιο πανω, γεματο αδεσποτα ειναι. η, αντι να υιοθετησεις να αναλαβεις να ταιζεις καποια απο αυτα και να τα στειρωσεις 1
invisiblesurfer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Ακριβώς την ίδια εμπειρία και η γυναίκα μου ψάχνοντας για 2ο γατάκι (μένουμε σε διαμέρισμα). Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές που μαζεύουν γάτες και τις ανεβάζουν στο FB δε θέλουν πραγματικά να τις δώσουν αλλά αναζητούν την προσοχή του κόσμου, και τους αρέσει να κλαίγονται. Η δε σεξουαλική τους ζωή πρέπει να μην έχει ξεκινήσει ποτέ, για να το θέσω κόσμια. 3
JohnnyDragon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Όντως τελικά ακόμα και σήμερα με όσες μίλησα μου λέγαν τα ίδια. Εγώ εξαρχής ήθελα να υιοθετήσουμε ένα μικρό γατάκι, να μας μάθει κιόλας. Και δεν θα ήθελα απλά να πάρω ένα μικρό από το δρόμο γιατί δεν θέλω να το πάρω από την μάνα του. Τελικά άρχισα να ρωτάω γνωστούς και μάλλον σήμερα βρήκα ένα μικρό 46 χιλιόμετρα από εδώ χαλάλι όμως αν η κυρία που το δίνει δεν με περάσει πάλι από ανάκριση 5ου βαθμού την Δευτέρα θα πάω να το πάρω. 1
EmmanouilD Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, έχω βρει στο δρόμο δύο πανέμορφα μικρά γατάκια, που δυστυχώς δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου και μπροστά μου πήγαν να τα πατήσουν. Τα φιλοξενώ σπίτι με την ελπίδα να βρεθεί ένας άνθρωπος που μπορεί να τα θελει, είναι πολύ ήσυχα και ήρεμα και πραγματικά θα σας χαρίσουν αγάπη κ ηρεμία στο σπίτι. Όποιος ενδιαφέρεται για φωτογραφίες είμαι στη διάθεσή του .
haokr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Όντως οι γάτες χωνονται και χωράνε παντού. Επίσης ακόμα και αν δεν είχες περιφραγμενο κήπο, και όμως είχε μάθει το σπίτι, μπορεί να την έδιωχνε καμία αγελη των γατών της περιοχής και να έτρεχε τρομαγμένη και να τη χάνατε. Φιλοξενούσα γάτα μέχρι να αναρρώσει καιι μια περίοδο ειχε βρει μια τρύπα στην σιτα και έβγαινε κυρία από μια τόση χαραμαδα στο μπαλκόνι. Δεν ξέρω τι είναι σωστό για τα ζώα, το σπίτι μπορεί να είναι πιο ασφαλές, εγώ τα λυπάμαι λίγο κλειδωμένα σε ένα σπίτι χωρίς αλλά ζώα. Πχ αν δώσεις σε έναν άνθρωπο ένα κουτί με κρυμμένο σουβλάκι και τον αφήνεις σε ένα δωμάτιο θα ψυχαγωγείται αφού έχει παιχνίδι να παιζει; Υπάρχουν και γατες που θα είναι καλύτερα σε σπίτι, στο δρόμο περνάνε άσχημα, αλλά δεν ξέρω τι είναι το ιδανικό. Πάντως είναι πολύ εύκολο να βρείτε γάτα χωρίς να αγοράσετε, βάλτε ένα μπολ με κροκέτες στον κήπο σας και θα εμφανιστούν. Ε τις ταιζετε και σιγά σιγά θα μπαστακωθουν σπίτι σας, μετά είναι αυτές τα αφεντικα του σπιτιού, ξεχάστε το κρεβάτι σας, θα γίνει δικό τους. Στις 20/11/2020 στις 2:59 ΜΜ, invisiblesurfer είπε Ακριβώς την ίδια εμπειρία και η γυναίκα μου ψάχνοντας για 2ο γατάκι (μένουμε σε διαμέρισμα). Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές που μαζεύουν γάτες και τις ανεβάζουν στο FB δε θέλουν πραγματικά να τις δώσουν αλλά αναζητούν την προσοχή του κόσμου, και τους αρέσει να κλαίγονται. Η δε σεξουαλική τους ζωή πρέπει να μην έχει ξεκινήσει ποτέ, για να το θέσω κόσμια. Λογικό άλμα η σεξουαλική τους ζωή με τις γάτες, οκ. Να πεις ότι περνάνε από κόσκινο το δέχομαι, αλλά γτφ. Όποιος έχει γάτες δεν κάνει σεξ; Ή επειδή είναι γυναίκες με γάτες χαχα κοίτα δεν κάνουν σεξ.
The_Judas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε το ψάξιμο, όλο και κάποιος θα σου δώσει. Οσον αφορά τα υπόλοιπα είναι προσωπικά κόμπλεξ του καθενός, μην τα λαμβάνεις υπόψη. Με την ίδια λογική να μην δίνουν γάτες σε όσους έχουν μπαλκόνι γιατί μπορεί να πηδήξει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα