Προς το περιεχόμενο

Toshiba Satellite - πρόβλημα graphics

stepadou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε.

Από προχθές το λάπτοπ μου Toshiba Satellite L850-1MK, που έχω από το 2015 άρχισε να κάνει κάτι νερά (στην κάρτα γραφικών υποθέτω), που είναι σαν το παρακάτω:
https://m.youtube.com/watch?v=uhChN8f1MNE

Υποθέτω ότι είναι η κάρτα γραφικών. Κατά καιρούς (πολύ σπάνια) μαύριζε η οθόνη, μου έβγαζε ειδοποίηση ότι σταμάτησαν να λειτουργούν οι drivers της κάρτας γραφικών και... συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά άμεσα. Χθες εμφάνισε γεωμετρικά σχήματα από pixels με την εικόνα της οθόνης εκείνης της στιγμής, μετά γραμμές και μετά μαύρη οθόνη. Μετά τη 2η επανεκκίνηση πρόλαβα να κάνω update τους drivers και για 1 μέρα δεν με απασχόλησε. Όμως τώρα το ξανάκανε και μετά από επανεκκίνηση ξεκινάει πλέον τα ίδια ήδη από το bios και πριν μπει καν στα windows...

1. Κανέναν τεχνικό εμπιστοσύνης γνωρίζουμε στη Θεσσαλονίκη;
2. Υπάρχει περίπτωση να θέλει καθάρισμα το ανεμιστηράκι και ο υπολογιστής γενικά (αν ναι, πώς; με πινελάκι;) και όχι αλλαγή για το graphics chip; Κάποιος μου είπε και για thermal paste.
3. Αν είναι η κάρτα γραφικών, να το δώσω για αλλαγή/επιδιόρωση σε τεχνικό ή δεν αξίζει (μάλλον ενσωματωμένο στη mother board)

Ευχαριστώ!
stepadou

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, stepadou είπε

3. Αν είναι η κάρτα γραφικών, να το δώσω για αλλαγή/επιδιόρωση σε τεχνικό ή δεν αξίζει (μάλλον ενσωματωμένο στη mother board)

Η κάρτα γραφικών είναι η Radeon HD 7670M. Υποθέτω με reflow ή αλλαγή στο GPU Chip θα είναι εντάξη. Θα κοστίσει τουλάχιστον 50ε.

Μπορεί όμως να φταίει και κάποια ραμ.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δεν μπορεις να παιξεις με την ενσωματωμενη intel HD4000?
Αν δε σε αφηνει μεγαλο φαουλ αυτο (και) απο την Toshiba! 😝
https://gr.dynabook.com/contents/el_GR/PRODUCT_DESC/files/1140906.pdf

Στο device manager σου δειχνει δυο καρτες γραφικων ή μια?

Επίσης επειδή με το HyperMemory (ίσως)  παιρνει μνημη απο την κανονικη RAM του συστήματος τσεκαρε με το memtest εαν οι μνημες σου ειναι ΟΚ.

2 ώρες πριν, Crybal είπε

Στο device manager σου δειχνει δυο καρτες γραφικων ή μια?

Επίσης επειδή με το HyperMemory (ίσως)  παιρνει μνημη απο την κανονικη RAM του συστήματος τσεκαρε με το memtest εαν οι μνημες σου ειναι ΟΚ.

Αυτο το μοντελο εχει Απενεργοποιημένα τα intel hd GRAPHICS.

Υπαρχει λύση αλλα θελει χέρια τεχνικού να τα ενεργοποιήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...