Προς το περιεχόμενο

[Smart TV] Sony KD55XH9077 55'' 799€ @Kotsovolos [ΤΕΛΟΣ]

petran91

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
2 λεπτά πριν, tollisth είπε

Ναι όντως το είδα στα σχόλια στον skroutz το αναφέρουν κάποιοι χρήστες...

Spoiler

Ειχαμε τοπικ εδω και για τις 2 περιπτωσεις θυμαμαι.

Παντως ο καθενας εχει τα κριτηρια επιλογης τα δικα του. Γι αυτο υπαρχουν 1000 τηλεορασεις. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 584
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Dpoup47 είπε

Την πήρα τέλη Οκτωβρίου παιδιά απίστευτη τηλεόραση ακόμα δεν μου έχει έρθει το update για τα 120fps βέβαια. Σε gaming έχω πάνω ένα ps4 pro το hdr ρίχνει σαγόνια στα παιχνίδια που το έχουν.

απίστευτα χρώματα πολύ καλά μαύρα το fald λειτουργεί τέλεια με ένα μικρό blooming στους υπότιτλους σε χαμηλό φωτισμό. 

Οι ρυθμίσεις βοηθάνε πολύ να την φέρεις σε ότι ευχαριστεί το μάτι σου. Πολλά πρότυπα hdr  εκεί που έπαθα πλάκα ήταν στο ντεφλιξ σε ένα ντοκιμαντέρ wild life κάπως έτσι σε 4k Dolby vision απίστευτο.

Για τα λεφτά της και ειδικά σε αυτή την προσφορά αχαστη επιλογή και σχεδόν future (σχεδόν γιατί το hdmi 2.1 σε καλύπτει εν μέρει αλλά επειδή η τεχνολογία είναι ακόμα στα αρχικά στάδια ποτέ δεν ξέρεις τι θα βάλουν στις 2021 σειρές για όποιον θέλει μόνο gaming) . Για τους υπόλοιπους που τα θέλουν όλα είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά.

μάλιστα μόλις με σταμάτησες να την παρακυλώ 65tv δεν επιτρέπεται ρε παιδιά να κάνει blooming στους υπότιτλους αυτό έχεις μιλήσει με sony??  τέτοιο είχε θέμα και η Samsung QE55Q7FN αλλα το λύσανε και απολαμβάνω πια τις ταινίες καλυτερα θα μείνω με την ιδια

Επεξ/σία από kakos84

25 λεπτά πριν, kakos84 είπε

μάλιστα μόλις με σταμάτησες να την παρακυλώ 65tv δεν επιτρέπεται ρε παιδιά να κάνει blooming στους υπότιτλους αυτό έχεις μιλήσει με sony??  τέτοιο είχε θέμα και η Samsung QE55Q7FN αλλα το λύσανε και απολαμβάνω πια τις ταινίες καλυτερα θα μείνω με την ιδια

Πάντως η δικιά μου Sony 65αρα XH9096 ούτε blooming ούτε τίποτα. Δουλεύει άψογα

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εκανα  ποστ ποιο πισω και το ξανακάνω για callibration settings αν υπάρχει blooming φεύγει απενεργοποιώντας η χαμηλώνοντας το auto local dimming

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h/settings

Επεξ/σία από tollisth
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kakos84 είπε

Δεν νομίζω οτι το λύσανε... απλα το local dimming των samy ειναι πιο επιθετικό απο αυτό της σονυ και για να σου δείχνει τις μαυρες μπάρες πιο μαύρες, κρασάρει τα black shadows.. δηλ μεταφέρει το πρόβλημα αλλου.

Αυτο μπορει να σε πειράζει λιγότερο οταν βλέπεις ταινια, ουτως η άλλως αν δεν έχεις αλλη τηλεοραση δίπλα, δεν ξερεις πως ειναι η πραγματική εικονα (νομίζεις δηλ οτι δεν υπάρχει πληροφορία στα σκοτεινά πλάνα) αλλα οταν παιζεις games, το χάσιμο πληροφορίας ισως να ειναι σημαντικό.

Βασικά καλύτερα δες τα βιντεο του hdtvtest που τα αναλύει καλύτερα και χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να τα καταλάβεις.

Το πρόβλημα διορθώνεται (τουλάχιστον για το νετφλιξ) αμα βαλεις τους υποτιτλους να ειναι ημιδιαφανείς απο τις επιλογες του νετφλιξ, αλλα αν πέφτουν σε ανοιχτό φοντο δυσκολεύεσαι να τους διαβάσεις πχ στο ρικ & μορτι.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1

Η τηλεόραση παρελήφθη και στήθηκε. Σίγουρα για μένα που είχα μια 40αρα Samsung του 2009 είναι μεγαλη η αλλαγή. 

Ακόμα δεν έχω πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις. Η εικόνα σε 4k είναι άψογη, ενώ στα ελληνικά HD στέκεται πολύ καλά. 

Έτρεξα κάποια testing videos από youtube και δεν παρατήρησα κάποιο θέμα με το πάνελ. Επίσης με δεν βλέπω κάποιο Blooming στους υπότιτλους όπως ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω. 

Το μονο που φοβόμουν είναι το ασημί χρώμα, αλλά τελικά είναι πολύ οκ. Δεν είναι αυτό το ανοιχτό γυαλιστερό ασημί, είναι πολύ διακριτικό ενώ και τα bezels είναι πολύ μικρά. 

Σίγουρα δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμενη άποψη ακόμα, θα χρειαστώ λίγες μέρες, αλλά όλα φαίνονται οκ. Το μονο που με προβληματίζει είναι ότι ίσως θα μπορούσα να είχα πάει και σε 65, αν έβγαζα τα ράφια που φαίνονται και στις photo, αλλά οκ η επόμενη 😛

IMG_20201121_143658_copy_1587x1190.jpg

IMG_20201121_143046_copy_1587x1190.jpg

IMG_20201121_143202_copy_1587x1190.jpg

• Like 12
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς... Αν πάρω την τηλεόραση από κατάστημα εκτός του Sony Center, μπορώ μετά απλά να αγοράσω την επέκταση εγγύησης από το Sony Center?

Ο λόγος που θέλω να κάνω κάτι τέτοιο είναι γιατί θέλω να πληρώσω την τηλεόραση με paypal, που η Sony δεν δέχεται.

Ευχαριστώ!

Edit: Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα. Η απάντηση: it's complicated 😛 Αλλά ακόμα και να γινόταν, η επέκταση δεν θα κόστιζε 60 Ευρώ που κοστίζει τώρα αλλά full price 120!

Επεξ/σία από ggelhsva

14 λεπτά πριν, Arwindan είπε

Η τηλεόραση παρελήφθη και στήθηκε. Σίγουρα για μένα που είχα μια 40αρα Samsung του 2009 είναι μεγαλη η αλλαγή. 

Ακόμα δεν έχω πειράξει κάτι στις ρυθμίσεις. Η εικόνα σε 4k είναι άψογη, ενώ στα ελληνικά HD στέκεται πολύ καλά. 

Έτρεξα κάποια testing videos από youtube και δεν παρατήρησα κάποιο θέμα με το πάνελ. Επίσης με δεν βλέπω κάποιο Blooming στους υπότιτλους όπως ανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω. 

Το μονο που φοβόμουν είναι το ασημί χρώμα, αλλά τελικά είναι πολύ οκ. Δεν είναι αυτό το ανοιχτό γυαλιστερό ασημί, είναι πολύ διακριτικό ενώ και τα bezels είναι πολύ μικρά. 

Σίγουρα δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμενη άποψη ακόμα, θα χρειαστώ λίγες μέρες, αλλά όλα φαίνονται οκ. Το μονο που με προβληματίζει είναι ότι ίσως θα μπορούσα να είχα πάει και σε 65, αν έβγαζα τα ράφια που φαίνονται και στις photo, αλλά οκ η επόμενη 😛

IMG_20201121_143658_copy_1587x1190.jpg

IMG_20201121_143046_copy_1587x1190.jpg

IMG_20201121_143202_copy_1587x1190.jpg

Με γειες βάλε μία ταινία στο Netflix σε σκοτεινό σημείο να δεις υπότιτλους αν κάνει ή όχι στο Ελληνικό δεν  κάνει.σε σκοτεινά σημεία μπορεί να σου κάνει αλλά όπως Ξέρω και έχω δη από φιλαράκια μοντέλο χ9005 2018 και 2 κατάλαβα η μία έχει θέμα η άλλη δεν έχει θέμα είναι το κομμάτι

• Like 1

11 λεπτά πριν, kakos84 είπε

Με γειες βάλε μία ταινία στο Netflix σε σκοτεινό σημείο να δεις υπότιτλους αν κάνει ή όχι στο Ελληνικό δεν  κάνει.σε σκοτεινά σημεία μπορεί να σου κάνει αλλά όπως Ξέρω και έχω δη από φιλαράκια μοντέλο χ9005 2018 και 2 κατάλαβα η μία έχει θέμα η άλλη δεν έχει θέμα είναι το κομμάτι

Το δοκίμασα και αυτό. Τίποτα περίεργο, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τηλεοραση ειναι πολυ καλη. Ειχα και την αντιστοιχη Sony OLED AG8 πριν λιγους μηνες (την εδωσα πισω λογω καμμενων πιξελ μετα απο 15 μερες), οι διαφορες ειναι ελαχιστες, τα reviews δεν υπερβαλλουν. Επισης δεν εχεις το φοβο του burn-in οπως με τις OLED. Εχει γρηγορο android να βαλεις Kodi και οτι αλλο θελεις. Το setup ειναι πολυ ευκολο, παιρνει gmail account και wifi password απο το κινητο android, βαζεις και τα καναλια οπως θες μετα το αυτοματο scanning ευκολα.Το τηλεκοντρολ ειναι καλο (ειναι bluetooth! οχι υπερυθρων), στην ag8 τα κουμπακια εκαναν εκνευριστικο κλικ κλικ οταν τα παταγες, σε αυτη εβαλαν λαστιχενια πληκτρα και ειναι ΟΚ. Δυστυχως οι αλυσιδες μας εχουν για μ@@κες στην Ελλαδα, μικρες εκπτωσεις μονο αντι για κανονικες προσφορες, αλλα τι να κανουμε... Καλες θεασεις!

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 5
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, ggelhsva είπε

Edit: Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα. Η απάντηση: it's complicated 😛 Αλλά ακόμα και να γινόταν, η επέκταση δεν θα κόστιζε 60 Ευρώ που κοστίζει τώρα αλλά full price 120!

Α οκ. Αφού έκανες το καλό. Εγώ πήρα την δικιά μου 65άρα από Κώτσο. Χωρίς 5ετή. Χίλες φορές να δώσω στη ΣΟΝΥ τα 120 που ζητάει παρά τα 184 στον Κώτσο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kakos84 είπε

Αν αναφέρεσαι στο blooming, δεν ειναι θέμα κομματιού αλλα υλοποίηση του local dimming.

εχω και εγω την 9005 και εχει αρκετό, σε HDR και χρώματα ειναι φανταστική αλλα το blooming δυστυχώς ειναι υπαρκτό.

θα το δεις πιο έντονα βράδυ, με όλα τα φώτα κλειστά, οπως δηλ οταν βλέπουμε ταινία ή οπως ιδανικά θα έπρεπε..

καντε μια δοκιμή στο νετφλιξ στην αρχή του I LOST MY BODY, που εχει σκοτεινες σκηνες. 

Πολύ δυσκολη σκηνή για τις LED ειναι στο gravity αταν η Bullock στροβιλίζεται στο διάστημα. την έχει στο 6 λεπτό απο το review του hdtvtest λιγο πιο κάτω.

αναζητήστε στο youtube για HDR test, uniformity test, light bleeding test, motion test, subtitle test.

3 ώρες πριν, Darthvader είπε

Για να μην το κουράζουμε, σχετικά με το πόσο καλή tv είναι η συγκεκριμένη.

μερικές παρατηρήσεις.. 

1) δεν ειναι επαγγελματίας calibrator ο reviewer με ότι αυτό συνεπάγεται

2) δεν βάζει καμια ταινια με μαύρες μπάρες πανω κάτω και με υποτιτλους

3) δεν μας αναφέρει το picture mode και τι settings χρησιμοποιει στην καθε μια.

4) ποτε δεν βγάζουμε συμπεράσματα απο το τι βλέπουμε στο youtube καθως απέχουν πολύ απο την πραγματικότητα (dynamic range της κάμερας που γυρίζονται, youtube compression, δυνατότητες του μονιτορ μας κ.α.)

το θέμα που πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος, ειναι, ποιος ειναι ο ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία τιμής;

και αν αξίζει να δωσει κάποιος, τα παραπάνω ευρώ που ζητάει μια OLED.

Περισότερο απο τον allthingtech, θα εμπιστευόμουν την γνώμη επαγγελματιών του χώρου που και αυτοί μπορεί να κάνουν λάθη αλλα σίγουρα προσπαθούν να ειναι πιο αντικειμενικοί.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω με τα περισσότερα σχόλια του prefuse για το πως πρέπει να προσεγγίζουμε τα reviews.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει νομίζω και το σχόλιο του: 'και αν αξίζει να δωσει κάποιος, τα παραπάνω ευρώ που ζητάει μια OLED.' 

Το θεμα δεν ειναι μονο το παραπανω κοστος, αλλά και το άγχος του burn-in...

Επεξ/σία από avseeker
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...