MixaGilbert Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οντας κατοχος ενος i5 6600k σετ με μια z170 hd3p mobo της gigabyte, ηρθα σημερα αντιμετωπος με την πραγματικοτητα!! "Φτιαχνοντας" ενα σετακι για εναν φιλο , φλερταραμε με τον 4πυρηνο πλεον i3 10100 της ιντελ ( ναι ναι ειδαμε και τους amd, μια χαρα ειναι και τουτοι) και σαν επιλογη mobo κοιταγαμε ΑΤΧ και ΜΑΤΧ λογο της μεγαλης διαφορας στα χρηματα (απο 60 οι μικρες και 110 οι μεγαλες). Αυτο που καταλαβα ειναι οτι πλεον με εναν συνδιασμο κατω των 200ευρω, παιρνεις κατι δυνατοτερο απο τον κατα 5 χρονια γερασμενο 6600K. Που θελω να καταληξω λεγοντας αυτα κυριως για να τα ακουω και ο ιδιος;;; Οτι δεν ηταν high high end πριν απο 5+ χρονια ΕΚΑΝΕ τον κυκλο του μαγκες...μην προσπαθειτε να πουλησετε στα 180 και 200 ευρω αντιστοιχα σετακια με 5 χρονια "κουρασης" πανω τους,. Πιειτε τους το αιμα, ψυχτετα καλα, και αν μπουσταρονται, λιωστετα μεχρι να πρεπει να πατε σε κατι νεο. Ποια η αποψη σας γενικα γυρω απο αυτο;;; Πιστευεται οτι υπερκοστολογουμε τα πραγματα μας;; Θα αγοραζε κανενας κατι παλιο;; ΟΚ οι cpu ειναι αυτο που ειναι και οι επιδοσεις τους ειναι πλεον αμμεσα συγκρισιμες και στανταρ, ποσο μπορει να ανεβασει την τιμη ενος μεταχειρισμενου μια καλη ΜΟΒΟ με αντιστοιχα καλα κυκλωματα και πυκνωτες;; 6600Κ θα πεθανεις στα χερια μου παλιοφιλε :΄( Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από MixaGilbert 2
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, MixaGilbert είπε Ποια η αποψη σας γενικα γυρω απο αυτο; Θέλετε να τα πουλήσετε και δεν ξέρετε σε ποια τιμή, θέλετε να θίξετε το θέμα της υπερκοστολόγισης των μεταχειρισμένων ή και τα δύο; 1
MixaGilbert Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 οχι οχι, μια χαρα ειμαι με αυτο που εχω, γενμικη συζητηση θελω να ανοιξω
narta Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Οι 4c/4t ειναι πεθαμενοι. Οι 4c/8t ακομα στεκονται αξιοπρεπως για γενικη εργασια και ελαφρυ gaming. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Ακομα και ο i7 920 που εχει ο πατερας μου με 6GB μνημη και εναν ssd μια χαρα σηκωνει office και youtube. Τετοια μηχανηματακια απλα τα χρησιμοποιεις οσο ζουνε για απλα πραγματα. 2
LaMereda Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πουλάει σε ότι τιμή θέλει. Είναι στην κρίση του αγοραστή αν η τιμή που πουλάει κάποιος είναι καλή ή όχι. Αν η τιμή πιστεύεις ότι δεν είναι καλή απλά δεν αγοράζεις οπότε και αυτός δεν θα το πουλήσει. Είναι αρκετοί αυτοί που βάζουν τιμές χωρίς να γνωρίζουν τι παίζει στην αγορά μεταχειρισμένου. 1
pirmen56 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, narta είπε Οι 4c/4t ειναι πεθαμενοι. Οι 4c/8t ακομα στεκονται αξιοπρεπως για γενικη εργασια και ελαφρυ gaming. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Ακομα και ο i7 920 που εχει ο πατερας μου με 6GB μνημη και εναν ssd μια χαρα σηκωνει office και youtube. Τετοια μηχανηματακια απλα τα χρησιμοποιεις οσο ζουνε για απλα πραγματα. Ο i7 920 D σηκώνει αρκετά games ακόμα και σήμερα. Single player βέβαια. Πλην των "περιττωμάτων" από τα γνωστά στούντιο. Σε Office και chrome με 40+ tabs "πετάει", αρκεί να έχεις RAM. 1
leros2004 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, MixaGilbert είπε οχι οχι, μια χαρα ειμαι με αυτο που εχω, γενμικη συζητηση θελω να ανοιξω Να φτιάξω καφέ ?
panatha1369 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Καθε ποτε ειναι συνετο να πηγαινει καποιος για αναβαθμιση??ειμαι με ενα i5 4570 απο το 16..
Aris_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, panatha1369 είπε Καθε ποτε ειναι συνετο να πηγαινει καποιος για αναβαθμιση??ειμαι με ενα i5 4570 απο το 16.. οποτε βλέπει οτι δεν κανει αυτά που θελει στο pc 6
MixaGilbert Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 ακριβως, εκτος αν θελεις να εκμεταλευτεις χρηματα απο την μεταπωληση του εξοπλισμου σου, αλλα αυτο ανερχεται σε αυτο που ειπα...ποσο να πουλησεις κατι παλιο οταν πλεον τα νεα parts ειναι πανφθηνα και καλυτερα;;; αν δεν υπηρχε τοσο εντονος ανταγωνισμος μεταξυ intel και amd τα τελευταια χρονια μετα τους ryzen ισως να υπηρχε πιο ψηλη μεταπωλητικη αξια , αλλα τωρα οι επεξεργαστες βγαινουν με το κιλο καθε χρονο...αν εισαι οκ με το πισι σου, για μενα μεινε μεχρι να μην την παλευεις και γω γιαυτο πιστευω οτι απο το 15 και πισω οτι δεν ειναι high end εχει κανει τον κυκλο του...δεν θελω να πουλησω το σετακι μου 170 ευρω σε καποιον οταν πλεον ο ι3-10100 ειναι 4c/8t με καλυτερες επιδοσεις στα ιδια λεφτα (με μια μετρια mobo) νιωθω οτι θα κλεψω καποιον που ισως απο αγνοια θελησει να πει σε εναν i5...και δυστυχως ειναι παρα πολλοι με τετοιες τιμες εκει εξω, δικαιωμα τους, δεν τους λεω κλεφτες, οπως ειπα συζητηση ηθελα να ανοιξω τελειως φιλικα...στην τελικη δεν θα πουλησουν ποτε 20 ώρες πριν, panatha1369 είπε Καθε ποτε ειναι συνετο να πηγαινει καποιος για αναβαθμιση??ειμαι με ενα i5 4570 απο το 16.. Στις 20/11/2020 στις 11:19 ΠΜ, narta είπε Οι 4c/4t ειναι πεθαμενοι. Οι 4c/8t ακομα στεκονται αξιοπρεπως για γενικη εργασια και ελαφρυ gaming. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Ακομα και ο i7 920 που εχει ο πατερας μου με 6GB μνημη και εναν ssd μια χαρα σηκωνει office και youtube. Τετοια μηχανηματακια απλα τα χρησιμοποιεις οσο ζουνε για απλα πραγματα.
nickk0kkav Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Η απάντηση είναι πολυ απλή. Αν το συστημα που έχεις σε ικανοποιεί το λιώνεις. Αν όχι είτε το χαρισεις σε αδέλφια / γονείς ή το πουλας όσο πρεπει. Προσωπικά περίπου τέτοια περίοδο περισυ έδωσα fx 8320 + ψυχτρα + μητρική + μνήμες ή 100 ή 120 συνολικά (ξεχωριστά το κάθε ένα ) δε με χάλασε καθόλου που πηρα λίγα λεφτα μ φαντάζομαι ουτε αυτους που αγόρασαν από εμένα. Γιατί ο fx μπορεί για gaming να είναι σκουπίδι σήμερα αλλά μπορεί να κάνει παρα πολλες δουλειές αξιοπρεπεσταστα. Συν ότι σε κάποιον που χαλάει πχ η μητρική σε ένα συστημα που τον ικανοποιεί με 20-30 κάνει δουλειά κ μπλεκει σε αλλα κόστη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα