Son^Goku Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω φάει ένα σκάλωμα με την προσθήκη ενός ρούτερ μετά από το μόντεμ μου. Έχω κλείσει το dhcp του μόντεμ το οποίο ήταν 192.168.10.100 εως 200 με διεύθυνση του μουντεμ 192.168.10.254 και μάσκα /24 Ρύθμισα το ρούτερ να παίρνει την 192.168.10.10 και έβαλα σαν gateway την διεύθυνση του μόντεμ (10.254). Δίνει dhcp από την 10.100 έως την 10.200. Τα πάντα παίζουν εκτός από το να έχω πρόσβαση στο μόντεμ. Πλέον μου βγάζει Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο http://192.168.10.254/. ERR_ADDRESS_UNREACHABLE Τι έκανα λάθος; Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από Son^Goku
NikosKallithea Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 O dhcp πρεπει να ειναι ανοιχτος το modem router της εταιρείας και ο δεύτερος να ειχει κλειστό dhcp
Son^Goku Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε O dhcp πρεπει να ειναι ανοιχτος το modem router της εταιρείας και ο δεύτερος να ειχει κλειστό dhcp Μα αυτό δεν θέλω. Θέλω το μόντεμ να κρατά απλά την σύνδεση. Την διαχείριση του δικτύου θέλω να την κάνει ο ρούτερ. Δεν υπάρχει τρόπος;
logvphys Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πως τα εχεις συνδεσει μεταξυ τους? Bridge? pppoe? router behind router? WAN-LAN ή LAN-LAN? Aν τα εχεις με wan βαλε ακομη ενα καλωδιο μεταξυ τους lan-lan. Εκτος και αν το ρουτερ εχει ρυθμιση να κανει nat τη wan θυρα. Εξηγησε μας λιγο να καταλαβουμε....... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από logvphys 1
Son^Goku Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Καλώδιο από το lan του μόντεμ στο wan του ρούτερ 32 λεπτά πριν, logvphys είπε Πως τα εχεις συνδεσει μεταξυ τους? Bridge? pppoe? router behind router? WAN-LAN ή LAN-LAN? Aν τα εχεις με wan βαλε ακομη ενα καλωδιο μεταξυ τους lan-lan. Εκτος και αν το ρουτερ εχει ρυθμιση να κανει nat τη wan θυρα. Εξηγησε μας λιγο να καταλαβουμε....... Τι εννοείς με το lan to lan; Τι πετυχαίνουμε με αυτή τη συνδεσμολογία;
eliasbats Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Με αυτήν τη συνδεσμολογία πρέπει να είναι σε άλλο subnet η IP της WAN πόρτας του ρούτερ (και του LAN του μόντεμ) και σε άλλο το LAN του ρούτερ. Για παράδειγμα αν αφήσεις το 192.168.10.0/24 μπροστά (subnet modem to router) πρέπει να βάλεις άλλο subnet στο LAN του ρούτερ, όπως 192.168.1.0/24, αυτό που θα παίρνουν οι clients. Επίσης για να δουλέψει αυτό προφανώς πρέπει να κάνει ΝΑΤ το ρούτερ στη wan πόρτα. Αν θες να αποφύγεις το (double) ΝΑΤ θα πρέπει να ενεργοποιήσεις static routing στο μόντεμ και να ρουταρεις το 192.168.1.0/24 στο 192.168.10.10. 1
Son^Goku Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, eliasbats είπε Με αυτήν τη συνδεσμολογία πρέπει να είναι σε άλλο subnet η IP της WAN πόρτας του ρούτερ (και του LAN του μόντεμ) και σε άλλο το LAN του ρούτερ. Για παράδειγμα αν αφήσεις το 192.168.10.0/24 μπροστά (subnet modem to router) πρέπει να βάλεις άλλο subnet στο LAN του ρούτερ, όπως 192.168.1.0/24, αυτό που θα παίρνουν οι clients. Επίσης για να δουλέψει αυτό προφανώς πρέπει να κάνει ΝΑΤ το ρούτερ στη wan πόρτα. Αν θες να αποφύγεις το (double) ΝΑΤ θα πρέπει να ενεργοποιήσεις static routing στο μόντεμ και να ρουταρεις το 192.168.1.0/24 στο 192.168.10.10. Υπάρχει τρόπος, συνδεσμολογία, ρυθμίσεις ώστε να είναι όλες οι συσκευές στο 10.0/24 και το dchp να το κάνει ο ρουτερ και όχι το μόντεμ;
eliasbats Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Ναι υπάρχει τρόπος. Να συνδέσεις το modem με το Router στις LAN πόρτες τους. Τότε είσαι ΟΚ. (Αναλόγως τον ρούτερ βέβαια μπορείς να χάσεις κάποια features όπως στατιστικά χρήσης, connection tracking, security/firewalling features κλπ. εκτός αν δεν σε απασχολούν καθόλου αυτά και το θες απλά σαν AP/bridging.) 1
Son^Goku Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, eliasbats είπε Ναι υπάρχει τρόπος. Να συνδέσεις το modem με το Router στις LAN πόρτες τους. Τότε είσαι ΟΚ. (Αναλόγως τον ρούτερ βέβαια μπορείς να χάσεις κάποια features όπως στατιστικά χρήσης, connection tracking, security/firewalling features κλπ. εκτός αν δεν σε απασχολούν καθόλου αυτά και το θες απλά σαν AP/bridging.) Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Μετά τον ρούτερ έχω ακόμα 3 ρούτερ σαν access points με ενεργοποιημένο mesh από τον πρώτο ρούτερ. Σε αυτά η σύνδεση τους είναι lan προς wan. Πρέπει να μπουν και αυτά lan to lan;
eliasbats Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Τώρα δεν ξέρω τί είδους υλοποίηση mesh είναι αυτή με καλώδια... κάθε εταιρεία ίσως να το κάνει με συγκεκριμένο τρόπο, your best bet is LAN to LAN όπως λέει και ο @logvphys αλλά ψάξου λίγo και με το documentation για να είσαι σίγουρος...
Son^Goku Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, eliasbats είπε Τώρα δεν ξέρω τί είδους υλοποίηση mesh είναι αυτή με καλώδια... κάθε εταιρεία ίσως να το κάνει με συγκεκριμένο τρόπο, your best bet is LAN to LAN όπως λέει και ο @logvphys αλλά ψάξου λίγo και με το documentation για να είσαι σίγουρος... Έχω ένα ρούτερ κεντρικά που επικοινωνεί με καλώδιο με άλλα 3 ρούτερ που χρησιμοποιώ σαν access points. Ο ένας είναι mesh master και οι άλλοι 3 εκπέμπουν το ίδιο δίκτυο.
Son^Goku Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Τα έχω παίξει. Δεν δουλεύει ούτε με λαν το λαν ούτε γενικός. Έχω μπει στο ρούτερ έχω κλείσει το dhcp server έχω αφήσει αυτόν του μόντεμ και τα ρουτερ/access points απλά δεν ανταποκρίνονται. Σβήνει το λαμπάκι του ίντερνετ και ανάβει κόκκινο στο ινφο. Τα ρουτερ είναι τα φριτζ 7581. Οι επιλογές που μου δίνει το ρούτερ είναι αυτές
Son^Goku Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μετά από αρκετό σκάλωμα δούλεψε lan to wan σε bridge mode το φριτζ το οποίο έβαλα σαν mesh master. Το θέμα είναι πως τα άλλα μετά από αυτό δεν δουλεύουν ούτε λαν σε λαν όπως λένε οι οδηγίες, ούτε λαν προς wan. Μετά θα δοκιμάσω να τα ενώσω και αυτά απευθείας από το μόντεμ.
Son^Goku Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Λοιπόν έφτασα στο τέλος πλέον είναι όλα ενωμένα lan to wan από το μόντεμ και δουλεύουν σαν Access points. Για κάποιο λόγο δεν έπαιζαν όταν τα είχα lan to wan από το πρώτο φριτζ. Βέβαια όλα αυτά θα αντικατασταθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα από 2 microtik hap ac2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα