Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Δεν πήρες γραμμή ένα κάρο Cayenne που βγήκαν προς πώληση σε τετραψήφια ποσά;

Μάλλον όχι, γιατί οι περισσότερες κατέληξαν έξω σε χρόνο dt!

Είναι γεγονός. Το 12-13-14 γίνονταν χαμός με εξαγωγές πολυτελών σε τετραψήφια ποσά. Γνωρίζω επισης Μ3 Ε92 που πωλήθηκε προς 8500 μέσα σε ένα απόγευμα... ακόμα κ σημερα χτυπάω το κεφάλι μου που δε δανείστηκα για να την αγοράσω (ήταν στη φάση που είχαν γίνει περικοπές μισθών κ μας είχαν κόψει και τα δώρα)... αν μπορούσε να με περιμένει το παλικάρι θα πούλαγα το δικό μου έστω σκοτωμένο και θα το έπαιρνα αλλά ειχε καταστραφεί οικονομικά και έφευγε εξωτερικό πουλώντας ότι είχε κ δεν ειχε

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
  • Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ΒουρΝ είπε

Μου κανει εντυπωση οι τιμες των αυτοκινητων στην σημερινη εποχη, το 2005 ο πατερας μου αγορασε ενα xsara τετραετιας με 60.00 χιλιομετρα  στα 7.500 ευρω ,μιλαμε για αλλες εποχες και αλλους μισθους,παρολα αυτα βλεπω οτι οι τιμες στα αυτοκινητα να ειναι συγκριτικα πολυ παρομοιες με εκεινες ,θεωρειται το ιδιο ?Ποιος ο λογος που παραμενουν τα αμαξια τοσο ακριβα?

Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που σκέφτεσαι...

Αυτό που καθορίζει τις τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης, και όχι το πόσο έκαναν πριν 15 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Οι τιμές των καινούργιων έχουν εκτοξευθεί διότι ενσωματώνουν τα πρόστιμα για ρύπους που αυθαίρετα έχειεπιβάλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες η ΕΕ και ουσιαστικά αποτελοιύν κρυφή φορολογία. Λες και οι ρύποι όταν έρχονται από Ρωσία και Κίνα (αφορολόγητοι) δεν αφορούν όλο τον πλανήτη. Μόνον με παγκόσμια συμφωνία θα έπρεπε να επιβάλλονται τέτοιες πρακτικές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tedkald είπε

Οι τιμές των καινούργιων έχουν εκτοξευθεί διότι ενσωματώνουν τα πρόστιμα για ρύπους που αυθαίρετα έχειεπιβάλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες η ΕΕ και ουσιαστικά αποτελοιύν κρυφή φορολογία. Λες και οι ρύποι όταν έρχονται από Ρωσία και Κίνα (αφορολόγητοι) δεν αφορούν όλο τον πλανήτη. Μόνον με παγκόσμια συμφωνία θα έπρεπε να επιβάλλονται τέτοιες πρακτικές.

καλά εντάξει άλλη κοροϊδία αυτό με τους ρύπους.

Φόρους θέλουν να βάλουν, αυτό τους ενδιαφέρει και απλά ψάχνουν αφορμές. Ε οι ρύποι είναι μια αφορμή. Λες και νοιάζεται κανείς για το περιβάλλον. Ποιοι νοιάζονται; Αυτοί που κυκλοφορούν με λιμουζίνες που βγάζουν και καίνε 5πλάσια από τα δικά μας αμάξια;

Πρόσφατα διάβασα σκέψεις για φόρο σε όσους εργάζονται με τηλε εργασία. Δε ξέρω αν είναι ράδιο αρβύλα. Άλλη αφορμή για να τα αρπάξουνε.

Αργότερα θα βρεθεί κάτι άλλο. Τώρα της μόδας είναι οι ρύποι

• Like 3
Δημοσ.

Τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα είναι ακριβά, γιατί λόγω κρίσης τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Όποτε ο κόσμος οδηγήθηκε προς τα μεταχειρισμένα για να καλύψει τις ανάγκες του. Επίσης λόγω τεκμηρίων στην Ελλάδα και φοροδιαφυγής κάποιοι αδυνατούν να αγοράσουν καινούργιο γιατί δε θα μπορούν να τα δικαιολογήσουν φορολογικά. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα με το περιβαλλοντικό τέλος σε euro5a και κάτω. Αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα υψηλότερες τιμές καθώς θα υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα του 2012 και μετά ή επίσης ακριβά εγχώρια εικοσαετίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι ότι ένα Chevrolet Spark του 2013 που καινούργιο έκανε 6.000 ευρώ σήμερα πωλείται μεταχειρισμένο τουλάχιστον 5.000. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Alessionew είπε

Τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα είναι ακριβά, γιατί λόγω κρίσης τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν μειωθεί κατά πολύ.

QFE που λένε και στο χωριό μου. Αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε άλλες αγορές που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση όπως της Ιρλανδίας (προσωπική εμπειρία σε αυτό) και της Πορτογαλίας.

Μάλιστα οι τιμές των μεταχειρισμένων δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα καθώς λόγω covid παρατηρείται σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο στροφή στην αγορά του μεταχειρισμένου τόσο γιατί ο κόσμος θέλει να σώσει κάποια χιλιάρικα λόγω της αβεβαιότητας όσο και γιατί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το αυτοκίνητο θεωρήθηκε ως λύση μετακίνησης και με το μεταχειρισμένο είχες άμεση παραλαβή χωρίς αναμονές.

Δημοσ.

μιλαγα προσφατα στο αεροπλανο με Ελληνα που δουλευε στη ΤΟΥΟΤΑ στο r&d και μου ειπε καποια σημαντικα

1)το r&d για μηχανες καυσης εχει πεθανει ελαχιστοι πλεον δουλευουν εκει. Το ζουμι ειναι ηλεκτροκινητηρες/ecu/αλλα ηλεκτρονικα καλουδια που σημαινει και καλυτερο προσωπικο με καταρτιση (κοστος)

2)σε λιγο καιρο θα ξεχασουμε τα κουπε/3θυρα μιας και η ζητηση ειναι μειωμενη ολοι θελουν πρακτικοτητα (αλλο μια φθηνοτερη επιλογη το 3θυρο θα το ξεχασουμε)

3)Αντιθετα υπαρχει ζητηση για παραμετροποιηση στο οχημα (customization που λενε και στο χωριο) ο καθε πελατης θελει το εσωτερικο και εξωτερικο οπως γουσταρει αυτος π.χ διχρωμιες, ειδικο πακετο εξοπλισμου (κοστος για το εργοστασιο)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, merkon είπε

Ο μισθος ναι ειναι χαμηλος.
Αλλα κανεις λαθος να λες οτι τα προϊοντα δεν ειναι ακριβα.
Οταν πληρωνω £10 λιρες στο UK για κινητη τηλεφωνια απεριοριστες κλησεις, μηνυματα, δεδομενα για social media και 12gb για browsing - χωρις συμβολαιο παρακαλω - που υπαρχει αντιστοιχο πακετο Ελλαδα;
Οταν εχω 100Mbps Internet οπτικη ινα μεσα στο σπιτι με £24 λιρες το μηνα;
Οταν και η θερμανση και το νερο και το ρευμα και η βενζινη και το σουπερ μαρκετ και και και ειναι ολα πιο φθηνα απο Ελλαδα;
Και οι μισθοι ειναι αρκετα εως πολυ μεγαλυτεροι απο Ελλαδα - αναλογως του επαγγελματος, ωραριου, κλπ;

Ολα ειναι πιο ακριβα στην Ελλαδα. Και σε συνδυασμο με τους εξευτελιστικα χαμηλους μισθους - χαρτζιλικια θα ελεγα εγω, τοτε ολη η οικονομικη κατασταση και η αγοραστικη δυναμη των πολιτων ειναι στα ταρταρα.

Αλλα βγηκαμε Off topic...

Ποσους δημοσιους υπαλληλους εχει το UK??? ποσους συνταξιουχους 50αρηδες???? ποσες αγαμες θυγατερες??? ποσους βουλευτες ανα 1 εκατ. κατοικους???? ποσους υπουργους????

19 ώρες πριν, merkon είπε

Εχουμε ηδη βγει off topic, ομως ας μου επιτραπει μονο να σχολιασω το θεμα του σπιτιου που μολις εθιξες επειδη και μονο ακουγεται συνεχως αυτο το πραγμα, οτι πρεπει να δινεις το μισο μισθο σου και παλι θα ζεις με αλλα 10 ατομα.
Αυτο ισχυει μονο στο Λονδινο. Σε ολη την υπολοιπη χωρα εκτος του Λονδινου και ιδιως οσο ανεβαινεις πιο βορεια (Leicester, Nottingham, Leeds, Manchester, Sheffield κλπ), νοικιαζεις σπιτι ολοκληρο με κηπο, γκαραζ, 2 υπνοδωματια και 2 μπανια με 500-600 λιρες. Και ζεις σαν αρχοντας. Για να μην αναφερω οτι με μια νορμαλ αποταμιευση μπορεις να παρεις δανειο και να αγορασεις σπιτι πανευκολα σε σχεση με Ελλαδα. Και εκει η δοση θα ειναι ακομα μικροτερη και το σπιτι θα ειναι πολυ μεγαλυτερο.
Αυτο το οτι δινεις τον μισο σου μισθο και μενεις με αλλους 10 ειναι που εχει γινει καραμελα, κυριως απο κοσμο που δεν εχει ζησει στο UK - ή αν εχει ζησει ειναι μονο στο Λονδινο και δε γνωριζει τι ισχυει σε ολη την υπολοιπη χωρα. Οπως η Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, το UK δεν ειναι μονο το Λονδινο.

Οταν στο Γαλατσι τα 70τμ εχουν 600 - 700 ευρω....... δεν το λες και μεγαλη διαφορα απο το UK σε σχεση μισθου - ενοικιου!!!!!!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Alessionew είπε

Τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα είναι ακριβά, γιατί λόγω κρίσης τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Όποτε ο κόσμος οδηγήθηκε προς τα μεταχειρισμένα για να καλύψει τις ανάγκες του. Επίσης λόγω τεκμηρίων στην Ελλάδα και φοροδιαφυγής κάποιοι αδυνατούν να αγοράσουν καινούργιο γιατί δε θα μπορούν να τα δικαιολογήσουν φορολογικά. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα με το περιβαλλοντικό τέλος σε euro5a και κάτω. Αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα υψηλότερες τιμές καθώς θα υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα του 2012 και μετά ή επίσης ακριβά εγχώρια εικοσαετίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι ότι ένα Chevrolet Spark του 2013 που καινούργιο έκανε 6.000 ευρώ σήμερα πωλείται μεταχειρισμένο τουλάχιστον 5.000. 

Δεν κόστιζε τόσο όσο λες, η βασική έκδοση (χωρίς καν ηλεκτρικά παράθυρα) είχε στον τιμοκατάλογο 8.500€, και κάποια στιγμή με μια γερή έκπτωση από τον εισαγωγέα έπεσε 900€ κάτω. Επίσης το όφελος απόσυρσης, που και με αυτό 7.000€ πουλιόταν, είναι εντελώς άκυρο να το υπολογίζεις επειδή σήμερα δεν υπάρχει. Για να έχει νόημα η σύγκριση θα πρέπει να δεις τις τιμές των καινούργιων σήμερα, και σήμερα το φτηνότερο αυτοκίνητο έχει πάνω από 10.000€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, arispz είπε

Ποσους δημοσιους υπαλληλους εχει το UK??? ποσους συνταξιουχους 50αρηδες???? ποσες αγαμες θυγατερες??? ποσους βουλευτες ανα 1 εκατ. κατοικους???? ποσους υπουργους????

Οταν στο Γαλατσι τα 70τμ εχουν 600 - 700 ευρω....... δεν το λες και μεγαλη διαφορα απο το UK σε σχεση μισθου - ενοικιου!!!!!!

Αναφορά σε κείμενο

Total public sector employment (PSE) was an estimated 5.51 million in June 2020...

Total PSE ... it accounted for 16.7% of all people in paid work.

There were 27.47 million people estimated to be working in the private sector for June 2020...

Επεξ/σία από NT1G
Δημοσ.
2 ώρες πριν, arispz είπε

Για αναλυσε μου λιγο τι εννοεις...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, merkon είπε

Για αναλυσε μου λιγο τι εννοεις...

Οτι και στην Αθηνα πληρωνεις το 50% του μισθου σου για στεγαση!

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, arispz είπε

Οτι και στην Αθηνα πληρωνεις το 50% του μισθου σου για στεγαση!

Οι περισσοτεροι πληρωνονται με 600-700 ευρω μισθο, τα χρηματα δε φτανουν ουτε για ζητω...
Μεγαλη συζητηση αυτη που κανουμε τωρα και ειμαστε ηδη off topic, ας ανοιξουμε αλλο θεματα σχετικα με αυτο αν θελετε να συνεχισουμε την κουβεντα.

Δημοσ.

επισης οι τιμες των μεταχειρισμενων θα μεινουν σχετικα ψηλα γιατι ποιος λογικος θα επενδυσει σε αυτοκινητο οταν λενε πως απ το '30 θα αρχισει το phase out των κινητηρων εσωτερικης καυσης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, gleft είπε

επισης οι τιμες των μεταχειρισμενων θα μεινουν σχετικα ψηλα γιατι ποιος λογικος θα επενδυσει σε αυτοκινητο οταν λενε πως απ το '30 θα αρχισει το phase out των κινητηρων εσωτερικης καυσης. 

Προσωπικα δε πιστευω οτι υπαρχει περιπτωση η Ελλαδα να ειναι ετοιμη μεχρι το 2030 για να υποστηριξει τα ηλεκτρικα αυτοκινητα.
Δεν υπαρχει υποδομη, σταθμοι φορτισης κλπ και το πιο βασικο, δεν υπαρχει χρημα.

Μακαρι να διαψευτω.

Επεξ/σία από merkon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...