Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαντάζομαι λοιπόν πως το να γράφεις το ίδιο πόνημα σε διάφορα τόπικ
και ασχέτως του θέματος του τόπικ
είναι και ο ένας λόγος που αγγίζουν τα ποστ σου τα όρια του τρολαρίσματος.
(Άλλος ένας λόγος είναι και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί, που μάλλον κινητοποιούν το moderation,
για να λύσουμε και την απορία.
Προσψπικά πάντως δεν μπήκα σε κανένα κόπο να κάνω report, οπότε να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.)

Στην ουσία των λεγομένων σου έχω απαντήσει,
όλο αυτό καταντάει σε κάθε τόπικ εκτός θέματος
και καταλήγω στη συμβουλή που δίνω:
χαρείτε τις επιλογές σας,
δε θα γίνετε πιο χαρούμενοι αν μισείτε τις επιλογές των άλλων.

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να μαζευτείτε όλοι εσείς που δεν έχετε λεφτά να αγοράσετε αμάξι επειδή "οι τιμές των αυτοκινήτων είναι υψηλές μετά την κρίση" με τους συναδέλφους σας του άλλου τόπικ που δεν έχουν επίσης λεφτά να νοικιάσουν ή να αγοράσουν σπίτι επειδή "οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τι ζητάνε" , και να διοργανώσετε ένα meeting να κλάψετε παρέα στη μαύρη πέτρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostasathv είπε

Μάρκετινγκ η Σκόντα με δύο χρόνια και η κια με εφτά. Γιατί δεν ακολουθεί την Μερσεντές που το έκανε πέντε; Γιατί πουλάει.

Από που προκύπτουν τα 5 χρόνια εγγύηση της Mercedes; 2 δίνει εκτός αν αγοράσεις επέκταση εγγύησης

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, KoreanW είπε

χαρείτε τις επιλογές σας,
δε θα γίνετε πιο χαρούμενοι αν μισείτε τις επιλογές των άλλων.

εγραψα γιατι βοηθηθηκα ειδικα απο αυτο το σαιτ, δεν μισω απλα προσπαθησα να δωσω μια αλλη οπτικη γωνια στο θεμα αυτοκινηση. Στο σχετικο σαιτ για την αξιοπιστια αναφερει καποιος οτι ακολουθησε τις προτασεις που διαβασε και μετα απο χρονια μετανιωσε γι αυτο.

Δεν εχω υποστηριξη απο οσο βλεπω, λογικο, αφου οσοι ειναι ιδιοι με την επιλογη μου ασχολουνται με πχ pc games και επειδη δεν εχουν κανενα σκοπο να το πουλησουν το αυτοκινητο τους στην πενταετια δεν χανουν το χρονο τους να το εκθειαζουν μπας και βρουν τα ατομα "για να το λενε ετσι θα ειναι".

Ψαξτε ποστ ατομου εδω μεσα που ειχε Μερσεντες και μετα τη ληξη της εγγυησης εβγαλε σασμαν, το εφτιαξε και το πουλησε γιατι "καλα αρχισαμε". Εχει πολλα προς αναφορα ,αλλα θα προτρεψω τον καθε υποψηφιο να το ψαξει μονος του πλεον. Δυστυχως την αληθεια την μαθαινουμε τελευταια. Το φαινεσθαι προηγειται της ουσιας στην αυτοκινηση και η εξαπατηση του αγοραστη καλα κρατει.

13 λεπτά πριν, Burgos είπε

Από που προκύπτουν τα 5 χρόνια εγγύηση της Mercedes; 2 δίνει εκτός αν αγοράσεις επέκταση εγγύησης

Α σωστα , και σε αυτη πρεπει να πληρωσεις επεκταση και νομιζα οτι ξεφυγε απο τη κλικα. Καληνυχτα ζωη!2119egg-p-xronia.jpg.c90faf90ba3af500004b9c203e334de6.jpg

Δημοσ.
3 minutes ago, kostasathv said:

εγραψα γιατι βοηθηθηκα ειδικα απο αυτο το σαιτ, δεν μισω απλα προσπαθησα να δωσω μια αλλη οπτικη γωνια στο θεμα αυτοκινηση. Στο σχετικο σαιτ για την αξιοπιστια αναφερει καποιος οτι ακολουθησε τις προτασεις που διαβασε και μετα απο χρονια μετανιωσε γι αυτο.

Δεν εχω υποστηριξη απο οσο βλεπω, λογικο, αφου οσοι ειναι ιδιοι με την επιλογη μου ασχολουνται με πχ pc games και επειδη δεν εχουν κανενα σκοπο να το πουλησουν το αυτοκινητο τους στην πενταετια δεν χανουν το χρονο τους να το εκθειαζουν μπας και βρουν τα ατομα "για να το λενε ετσι θα ειναι".

Ψαξτε ποστ ατομου εδω μεσα που ειχε Μερσεντες και μετα τη ληξη της εγγυησης εβγαλε σασμαν, το εφτιαξε και το πουλησε γιατι "καλα αρχισαμε". Εχει πολλα προς αναφορα ,αλλα θα προτρεψω τον καθε υποψηφιο να το ψαξει μονος του πλεον. Δυστυχως την αληθεια την μαθαινουμε τελευταια. Το φαινεσθαι προηγειται της ουσιας στην αυτοκινηση και η εξαπατηση του αγοραστη καλα κρατει.

δεν έκανες ασφαλώς αυτό, αλλά τέλος πάντων
και ούτε είναι πλέον έγκυρα αυτά που έχεις γράψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον

ας πούμε εσύ πώς είσαι σίγουρος για αυτό που θα σου συμβεί στο μέλλον
και ότι δεν είσαι αυτός που ψώνισε φαίνεσθαι και εξαπάτηση;

τώρα για το autotriti πώς σε βοήθησε
και τί ερμήνευσες από αυτά που σε βοήθησε, ας το αφήσουμε,
αυτοί που ασχολούνται λίγο παραπάνω,
ξέρουν και την αξιοπιστία του ειδικού τύπου αλλά κα να ερμηνεύουν κάποια πράγματα 

έχεις αγοράσει κάτι καινούριο, που ήταν της προτίμησής σου, με γεια σου
θα έπρεπε να μην έχεις ανάγκη κάτι άλλο από αυτό,
δεν έχεις άποψη για τα άλλα αυτοκίνητα αλλά κρίνεις τους κατόχους τους,
ομαδοποιείς όσους έχουν κάνει την ίδια επιλογή με σένα
κλπ κλπ

γιατί να κάτσω τώρα να αναλύσω μια συμπεριφορά:

δείχνεις να λειτουργείς με παιδικό έως οπαδικό ενθουσιασμό
για να μην πω έως εμμονικά και με πάθος που σου βγαίνει

αν θες μια γνώμη, θέλει πιο χαλαρά για να χαίρεσαι και την επιλογή σου στο τέλος
και εγώ κακώς κάθομαι για την πλάκα μου και το υπεραναλύω

φιλικά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αντε θα δωσω ενα ακομα. Υπαρχει ενα βιβλιο-μαθημα που λεγεται Αντοχη Υλικων. Μπορει να μελετηθει με ακριβεια η φθορα εξαρτηματος σε σχεση με την δυναμη και το χρονο. 

Οταν σε ενα τεχνικο-ηλεκτρονικο του ειπα οτι βαζουν εξαρτηματα στις τηλεορασεις με διαρκεια ζωης λιγο μετα την εγγυηση η οχι πολλα χρονια παραπανω μου λεει που το ξερεις? εχω ασχοληθει λιγο του λεω. Ακριβως ετσι ειναι μου λεει , βαζουν πχ πυκνωτη που ειναι μικροτερος σε βολτ ετσι αν φορτιστει πανω απο 1000 φορες καιγεται και βγαινει off ολη η πλακετα. Με αυτο τον τροπο λειτουργουν ολες οι εταιριες πλεον γι αυτο συγκρατησαν το κοστος κατασκευης και βγαζουν απο την συχνη αντικατασταση, απο τα ανταλλακτικα και τις επισκευες. 

Γι αυτο δωστε προσοχη και σε εταιριες με εμφαση στην αποδεδειγμενη αξιοπιστια , που εγγυωνται το προιον τους. Δεν ειναι μονο τα απω ανατολη. Στον πινακα βλεπουμε και την FORD αν και η στροφη στο turbo δεν ανηκει στις επιλογες μου, παρ ολα αυτα αξιοπιστη. Ομορφα, γρηγορα ειναι ολά και διαφορες να εχουν το ζητημα ειναι να εχουμε την ηρεμια μας και τα λεφτα μας μπιρες!

Επεξ/σία από kostasathv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο πίνακας που βάζεις ξανά και ξανά σε διάφορα τόπικ
σχολίάζοντας τα ίδια κάθε φορά («όλοι πάμε βουρ για Τογιότα», «ψυχολογία των κατόχων vag» κλπ),
εχει λάθη όπως σου ανέφεραν παραπάνω
και λάθη στην κατηγοριοποίηση και στην ιεράρχηση
τα έχει ανακατέψει επεκτάσεις, στάνταρ εγγυήσεις κλπ κλπ

δεν ανακαλύπτεις τον τροχό αλλά είναι στοιχειώδες πως δεν πρόκειται για μέτρηση αξιοπιστίας:
όταν το ίδιο μοντέλο στη μια χώρα πωλείται με x εγγύηση και στην άλλη με ψ
δεν γίνεται αυτομάτως αξιίόπιστο στη μια χώρα και αναξιόπιστο στην άλλη

άλλος αγοράζει στην τιμή το κόστος της επέκτασης εγγύησης και άλλος τον εξοπλισμό,
ο καθένας κάνει τον απολογισμό του, είναι προσωπική υπόθεση και πέραν αυτού ουδέν

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι και η FORD μεσα στις μεγαλες εγγυησεις, μη νομιζεις οτι αφορα μονο την απω ανατολη

Γενικα ελπιζω να εγινα αντιληπτος. Εμεις ειμαστε κατοχοι ηδη. Αυτα αναφερονται για υποψηφιους αγοραστες ,δεν γραφω για να πω οτι οι κατοχοι καποιας μαρκας εκαναν λαθος

Σιγουρα η επιλογη και το αποτελεσμα ...να χρησιμοποιησω τα γραφομενα σου...
ο καθένας κάνει τον απολογισμό του, είναι προσωπική υπόθεση και πέραν αυτού ουδέν

Επεξ/σία από kostasathv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, kostasathv said:

ειναι και η FORD μεσα στις μεγαλες εγγυησεις, μη νομιζεις οτι αφορα μονο την απω ανατολη

Γενικα ελπιζω να εγινα αντιληπτος. Εμεις ειμαστε κατοχοι ηδη. Αυτα αναφερονται για υποψηφιους αγοραστες ,δεν γραφω για να πω οτι οι κατοχοι καποιας μαρκας εκαναν λαθος

Σιγουρα η επιλογη και το αποτελεσμα ...να χρησιμοποιησω τα γραφομενα σου...

για να δεις πόσο η συλλογιστική σου απλώς επιχειρεί να τραβήξει το συμπέρασμα από τα μαλιά τόσο
που θυμίζει το ανέκδοτο με το μπουζούκι και το όργανο

αφού μου αναφέρεις τη Φορντ
διαβάζω

• στην αγγλική σελίδα

https://www.ford.co.uk/owner/my-vehicle/warranties#

Ford Warranties
All new Ford cars, Ranger and Fiesta Vans come with a 3-year/60,000 miles Ford Warranty. 

• στη γαλλική σελίδα

https://www.ford.fr/achat/services-and-accessoires/garanties/la-garantie-ford

La Garantie FORD  
En achetant un véhicule Ford, vous bénéficiez de 2 ans de garantie constructeur
...sans limite de kilométrage

και

• στην ελληνική σελίδα

https://www.ford.gr/shop/extras/warranties

Εγγυήσεις καινούργιου αυτοκινήτου
Tα καινούργια επιβατικά* αυτοκίνητα Ford καλύπτονται από 2 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων

ΑΡΑ

με τη συλλογιστική σου πάντα

και αν πρέπει να δεχθώ ότι δεν είναι ένα ακόμα λάθος του πίνακα που ποστάρεις
και ισχύουν τα 8 χρόνια της εγγύησης στην Ελλάδα (εργοστασιακή φαντάζομαι; )

το συμπέρασμα είναι πως στην Ελλάδα με τα 8 χρόνια εγγύησης
μας φέρνουν πιο αξιόπιστα Φορντ

από ό,τι τα Φορντ στη Γαλλία με τα 2 χρόνια εγγύησης

και τα Φορντ στη Μ.Βρετανία με τα 3 χρόνια εγγύησης

Και συνεχίζω με τη συλλογιστική μπουζούκι-όργανο και τον πίνακα που επικαλείσαι
δε θα έχεις αμφιβολία πως η Σιτροέν είναι πιο αξιόπιστη από Σουμπαρού, Βόλβο, 
και η Φίατ το ίδιο αξιόπιστη με τη Χόντα.
Σωστά;

Λοιπόν θέλεις να αγαπήσεις το Τογιότα σου,
να το χαρείς, είναι καινούριο, καλοτάξιδο,
αλλά ακόμα κι αν νιώσεις ότι πρέπει να μισήσεις τις επιλογές των άλλων,
στο τέλος της ημέρας θέλει και στοιχειώδη λογική κάποια στιγμή για να το δικαιολογήσεις...

υγ: σόρυ από τους υπόλοιπους, έστω για το οφτόπικ που απαντάω

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπλέκεις την συζήτηση. Απλοποίησε το για Ελλάδα απλά. Δεν είπα ανάλογα τα χρόνια εγγύησης τόσο πιο καλή επιλογή,απλά περισσότεροι λόγοι να έχει κάποιος το κεφάλι του ησυχο. Όλα λιγότερο η περισσότερο φτιάχνονται για να χαλάνε. Υπάρχουν ακόμα μοτέρ με προσδοκία 400Κ χιλιόμετρα αντοχης. Ξέρεις ποια. Τα 200 Κ με μέτρια χρήση έρχονται σε 9-11 χρόνια. Που θα επενδύσεις τα λεφτά σου; Δεν μισώ,δεν ασχολούμαι απλά. Μου λένε πολλαπλασιαστές, τρύπια πιστόνια,κρεμασμένη οροφή κ.α. λέω δεν ξέρω τι είναι από το δεύτερο Χιουνται που έχω. 

Και το κρίμα ξέρεις πιο είναι; Τέρμα η Mitsubishi, Daihatsu λίγες πωλήσεις οι άλλες. Γιατί; Οι πελάτες έχουν άλλες προτεραιότητες!

Επεξ/σία από kostasathv
Δημοσ.

Καλα δεν ηρθε και το τελος του κοσμου αν πατησει το αμαξι 200κ και 400κ.

Η οτι ειναι για πεταμα.

Μην λεμε ανακρίβειες.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kostasathv είπε

Μπλέκεις την συζήτηση. Απλοποίησε το για Ελλάδα απλά. Δεν είπα ανάλογα τα χρόνια εγγύησης τόσο πιο καλή επιλογή,απλά περισσότεροι λόγοι να έχει κάποιος το κεφάλι του ησυχο. Όλα λιγότερο η περισσότερο φτιάχνονται για να χαλάνε. Υπάρχουν ακόμα μοτέρ με προσδοκία 400Κ χιλιόμετρα αντοχης. Ξέρεις ποια. Τα 200 Κ με μέτρια χρήση έρχονται σε 9-11 χρόνια. Που θα επενδύσεις τα λεφτά σου; Δεν μισώ,δεν ασχολούμαι απλά. Μου λένε πολλαπλασιαστές, τρύπια πιστόνια,κρεμασμένη οροφή κ.α. λέω δεν ξέρω τι είναι από το δεύτερο Χιουνται που έχω. 

Και το κρίμα ξέρεις πιο είναι; Τέρμα η Mitsubishi, Daihatsu λίγες πωλήσεις οι άλλες. Γιατί; Οι πελάτες έχουν άλλες προτεραιότητες!

Λοιπόν , το αμάξι δεν είναι μαθηματικά. Εμένα μου αρέσει το Aston Martin DB11 , εσένα η Ferrari ( ή ότι άλλο θες ) , και τα δύο χαλάνε , έχουν φθορά από την κακή χρήση , κακό δρόμο , από τον χρόνο. Αν όμως εγώ πηγαίνω στη λακούβα με 5χλμ/ω και εσύ με 20χλμ/ω , και κάποια στιγμή πέσεις σε τρελή λακούβα, θα πληρώσεις 20.000 ευρώ ζημιά , ενώ εγώ μπορεί και την γλιτώσω. 

Τώρα η αντοχή των υλικών. Μέχρι να μπουν οριστικά οι 3D εκτυπωτές στην παραγωγή , ότι παράγεται και δεν έχει εύκολο σχήμα , έχει 7% πιθανότητες να χαλάσει, είναι ένα ποσοστό που αφορά τα πάντα από όλες τις εταιρίες, και αρκετές φορές μπορεί να περάσει και το 20%. Επίσης η συναρμογή των κομματιών μεταξύ τους , κάποτε εξαρτόταν αν ήταν Δευτέρα ή Παρασκευή. Δεν ιφίσταται στα σημερινά εργοστάσια τέτοιο θέμα , τουλάχιστον όχι σε ποσοστό μετρήσιμο. 

Η εγγύηση δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα χτυπάς το κεφάλι σου. Υπάρχει εδώ θέμα που ασχολείται με το χρώμα του αυτοκινήτου και μετά από μήνες ακόμα είναι άλυτο. Ειδικά στην Ελλάδα , ρωτόντας φτάνεις στη Ρώμη, έχω ακούσει περιπτώσεις , μην πας στην τάδε αντιπροσωπεία αλλά στην άλλη. Κακός επαγγελματισμός υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα. Όταν επιμένει ο κακός επαγγελματισμός , υπάρχει νοοτροπία πίσω από αυτό , δεν παν να έχει το καλύτερο αυτοκίνητο στα θέλω μου , θα πάω παρακάτω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Πολλαπλασιαστές ; άλλαξα μπουζί και δεν ξανα είχα θέμα. Βρέθηκε σε μένα το πρόβλημα , σε άλλους όχι. Επισκευάζεται όμως και κρατάω αυτό που διάλεξα. Οροφή ; Φτιάχνεται και αυτό , δεν είναι χαμηλό το κόστος , αλλά το πασσάτ το χάρηκα. 

Τέλος , πως θα διαλέξω αυτοκίνητο. Με τον νόμο , τι παίρνω με 8 μηνιάτικα. ( Άλλος βάζει 24 μήνες , άλλος 48 μήνες )

Ο καθένας βάζει τα δικά του όρια , κοιτάει τις ανάγκες του , και στο τέλος , αν δεν θες να δώσεις κάτι παραπάνω , επισκέπτεσαι το Dacia , παίρνεις SUV με υγραέριο και 17.000 ευρώ.

Δημοσ.

η πλάκα είναι ότι στα ποστ που σβήστηκαν από διάφορα τόπικ που πόσταρε,
έλεγε τα ίδια και χειρότερα

και τώρα τα αρνείται

ΟΚ

κάτι σα να λέμε Χιουντάι και Τογιότα να κερδάνε...
ΛΟΛ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο έχουν περιγραφεί. Ναι τα έγραψα έξω από τα δόντια, αλλά δυστυχώς διεγράφησαν από τις αναφορές. Δεν το αρνούμαι αλλά και ίδιοι τα παραδεχτηκατε για έλλειψη αξιοπιστίας μην τυχόν αναζητησουμε  σε ψεύτικες αναφορές αξιοπιστίας σε σάιτ η κακη χρήση. Γράφει ο άλλος ότι έμεινε στο βουνό με τα παιδιά του από βλάβη. Λέει σε σέρβις έχω ΑΛΛΟ (ξέρετε πιο)αυτοκίνητο βάζω στο ίδιο πρατήριο πως δεν έμεινε από τρόμπα; Γνωστός μου γύρισε από ταξίδι με 20 χλμ/Ω λόγω πολλαπλασιαστών. Αν αυτός πήγε βόρεια Ελλάδα ,εγώ πήγα Σανι μπιτς Βουλγαρία με το Χιουνται πολύ πιο παλιό και με περισσότερα χλμ και γύρισα. Και μετά κάνετε και χαβαλε , θα σας μαλωσω😆😆😆

Επεξ/σία από kostasathv

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...