ΒουρΝ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μου κανει εντυπωση οι τιμες των αυτοκινητων στην σημερινη εποχη, το 2005 ο πατερας μου αγορασε ενα xsara τετραετιας με 60.00 χιλιομετρα στα 7.500 ευρω ,μιλαμε για αλλες εποχες και αλλους μισθους,παρολα αυτα βλεπω οτι οι τιμες στα αυτοκινητα να ειναι συγκριτικα πολυ παρομοιες με εκεινες ,θεωρειται το ιδιο ?Ποιος ο λογος που παραμενουν τα αμαξια τοσο ακριβα? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από ΒουρΝ
paylidis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πολύ απλά επειδή 10 χρόνια δεν υπήρχε σοβαρή κινητικότητα στην αγορά νέων αυτοκινήτων. Τα μεταχειρισμένα στο διάστημα αυτό παίζει να άλλαζαν χέρια ακόμα και χωρίς χασούρα. Αν πχ αγόρασες μεταχειρισμένο το 2013-14 που ήταν λίγο κάτω η αγορά και το πούλησες το 2019 η χασούρα ήταν μηδαμινή καθως δεν ύπαρχουν αμαξια στην αγορά (η ανωτέρω περίπτωση έτυχε σε 2 συγγενικά μου πρόσωπα, πούλησαν το Αμαξι οσο το πήραν μετά από 5-6 χρόνια χρήσης, το ένα μάλιστα το πούλησα έχω για λογαριασμό τους) Οσον αφορά τα καινουργια η κατάσταση στην αγορά είναι επίσης τραγική όταν για ένα μικρομεσαίο πλέον θέλεις 19-20 χιλιάδες αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που σηκώνει ακόμα περισσότερη αναπτυξη (έχει συζητηθεί ήδη στο διπλανό megathread) Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από paylidis 10
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Διοτι στην Ελλαδα το αυτοκινητο ειναι ακινητο!
Bitbit Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 43 λεπτά πριν, ΒουρΝ είπε Μου κανει εντυπωση οι τιμες των αυτοκινητων στην σημερινη εποχη, το 2005 ο πατερας μου αγορασε ενα xsara τετραετιας με 40.00 χιλιομετρα στα 7.500 ευρω ,μιλαμε για αλλες εποχες και αλλους μισθους,παρολα αυτα βλεπω οτι οι τιμες στα αυτοκινητα να ειναι συγκριτικα πολυ παρομοιες με εκεινες ,θεωρειται το ιδιο ?Ποιος ο λογος που παραμενουν τα αμαξια τοσο ακριβα? εγώ δεν έχω καταλάβει πως το εννοείς όταν λες "και μετά την κρίση". Εννοείς την "κρίση" στην Ελλάδα; 1
agnostos13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ΒουρΝ είπε Μου κανει εντυπωση οι τιμες των αυτοκινητων στην σημερινη εποχη, το 2005 ο πατερας μου αγορασε ενα xsara τετραετιας με 40.00 χιλιομετρα στα 7.500 ευρω ,μιλαμε για αλλες εποχες και αλλους μισθους,παρολα αυτα βλεπω οτι οι τιμες στα αυτοκινητα να ειναι συγκριτικα πολυ παρομοιες με εκεινες ,θεωρειται το ιδιο ?Ποιος ο λογος που παραμενουν τα αμαξια τοσο ακριβα? Λεφτά υπάρχουν... 1
NikosKallithea Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, ΒουρΝ είπε Μου κανει εντυπωση οι τιμες των αυτοκινητων στην σημερινη εποχη, το 2005 ο πατερας μου αγορασε ενα xsara τετραετιας με 40.00 χιλιομετρα στα 7.500 ευρω ,μιλαμε για αλλες εποχες και αλλους μισθους,παρολα αυτα βλεπω οτι οι τιμες στα αυτοκινητα να ειναι συγκριτικα πολυ παρομοιες με εκεινες ,θεωρειται το ιδιο ?Ποιος ο λογος που παραμενουν τα αμαξια τοσο ακριβα? αυτο που συγκρίνετε τους μισθούς με τις τιμες των διαφορων προϊόντων και οχι μονο Ανεκτίμητο . Χρόνια τώρα μεσα στην κριση περιμένω να πέσουν οι τιμες στις porsche αλλα τιποτα😀 1
Bitbit Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε αυτο που συγκρίνετε τους μισθούς με τις τιμες των διαφορων προϊόντων και οχι μονο Ανεκτίμητο . Χρόνια τώρα μεσα στην κριση περιμένω να πέσουν οι τιμες στις porsche αλλα τιποτα😀 καλά εντάξει αξιολύπητοι. και είναι και πολλοί. και το αστείο είναι ότι το λένε σοβαρά. έπεσε ο μισθός; Έχουν την απαίτηση να πέσουν και οι τιμές απ όλα τα αγαθά ώστε να μπορούν να παίρνουν τα ίδια. Τώρα πως συνδέονται αυτά τα 2, ειδικά σε μια χώρα που εισάγει τα πάντα δε μπορώ να καταλάβω δεν είναι τα προϊόντα ακριβά, ο μισθός είναι χαμηλός. 4
merkon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Bitbit είπε καλά εντάξει αξιολύπητοι. και είναι και πολλοί. και το αστείο είναι ότι το λένε σοβαρά. έπεσε ο μισθός; Έχουν την απαίτηση να πέσουν και οι τιμές απ όλα τα αγαθά ώστε να μπορούν να παίρνουν τα ίδια. Τώρα πως συνδέονται αυτά τα 2, ειδικά σε μια χώρα που εισάγει τα πάντα δε μπορώ να καταλάβω δεν είναι τα προϊόντα ακριβά, ο μισθός είναι χαμηλός. Ο μισθος ναι ειναι χαμηλος. Αλλα κανεις λαθος να λες οτι τα προϊοντα δεν ειναι ακριβα. Οταν πληρωνω £10 λιρες στο UK για κινητη τηλεφωνια απεριοριστες κλησεις, μηνυματα, δεδομενα για social media και 12gb για browsing - χωρις συμβολαιο παρακαλω - που υπαρχει αντιστοιχο πακετο Ελλαδα; Οταν εχω 100Mbps Internet οπτικη ινα μεσα στο σπιτι με £24 λιρες το μηνα; Οταν και η θερμανση και το νερο και το ρευμα και η βενζινη και το σουπερ μαρκετ και και και ειναι ολα πιο φθηνα απο Ελλαδα; Και οι μισθοι ειναι αρκετα εως πολυ μεγαλυτεροι απο Ελλαδα - αναλογως του επαγγελματος, ωραριου, κλπ; Ολα ειναι πιο ακριβα στην Ελλαδα. Και σε συνδυασμο με τους εξευτελιστικα χαμηλους μισθους - χαρτζιλικια θα ελεγα εγω, τοτε ολη η οικονομικη κατασταση και η αγοραστικη δυναμη των πολιτων ειναι στα ταρταρα. Αλλα βγηκαμε Off topic... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από merkon 7 6
Bitbit Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 κοιτα δεν είναι εύκολο να κάνεις σύγκριση, συγκρίνεις μεμονωμένα κομμάτια. έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά.... μη ξεχνάς όμως ότι στο uk πρέπει να δώσεις το μισό μισθό σου για σπίτι και πάλι θα νοικιάσεις δωμάτιο με άλλους 10 ταλιμπαν. Αυτό στην ελλάδα είναι αδιανόητο. Σε άλλα πράγματα πάλι είμαστε φθηνότεροι. Αυτό το πράγμα με την κινητή στο εξωτερικό έχει γίνει καραμέλα. Δε σου λέω ότι είμαστε καλά αλλά μην αναφέρουμε μόνο τα καλά του εξωτερικού. Προτιμώ να δίνω 20€ στο κινητό και να έχω 500 λεπτά και να ζω μόνος στο σπίτι παρά να δίνω 10€ για την κινητή και να πρέπει να ζήσω με άλλους 10 θέλει ολόκληρη ανάλυση αυτό και πάλι δε θα βγει άκρη 4
merkon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Bitbit είπε κοιτα δεν είναι εύκολο να κάνεις σύγκριση, συγκρίνεις μεμονωμένα κομμάτια. έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά.... μη ξεχνάς όμως ότι στο uk πρέπει να δώσεις το μισό μισθό σου για σπίτι και πάλι θα νοικιάσεις δωμάτιο με άλλους 10 ταλιμπαν. Αυτό στην ελλάδα είναι αδιανόητο. Σε άλλα πράγματα πάλι είμαστε φθηνότεροι. Αυτό το πράγμα με την κινητή στο εξωτερικό έχει γίνει καραμέλα. Δε σου λέω ότι είμαστε καλά αλλά μην αναφέρουμε μόνο τα καλά του εξωτερικού. Προτιμώ να δίνω 20€ στο κινητό και να έχω 500 λεπτά και να ζω μόνος στο σπίτι παρά να δίνω 10€ για την κινητή και να πρέπει να ζήσω με άλλους 10 θέλει ολόκληρη ανάλυση αυτό και πάλι δε θα βγει άκρη Εχουμε ηδη βγει off topic, ομως ας μου επιτραπει μονο να σχολιασω το θεμα του σπιτιου που μολις εθιξες επειδη και μονο ακουγεται συνεχως αυτο το πραγμα, οτι πρεπει να δινεις το μισο μισθο σου και παλι θα ζεις με αλλα 10 ατομα. Αυτο ισχυει μονο στο Λονδινο. Σε ολη την υπολοιπη χωρα εκτος του Λονδινου και ιδιως οσο ανεβαινεις πιο βορεια (Leicester, Nottingham, Leeds, Manchester, Sheffield κλπ), νοικιαζεις σπιτι ολοκληρο με κηπο, γκαραζ, 2 υπνοδωματια και 2 μπανια με 500-600 λιρες. Και ζεις σαν αρχοντας. Για να μην αναφερω οτι με μια νορμαλ αποταμιευση μπορεις να παρεις δανειο και να αγορασεις σπιτι πανευκολα σε σχεση με Ελλαδα. Και εκει η δοση θα ειναι ακομα μικροτερη και το σπιτι θα ειναι πολυ μεγαλυτερο. Αυτο το οτι δινεις τον μισο σου μισθο και μενεις με αλλους 10 ειναι που εχει γινει καραμελα, κυριως απο κοσμο που δεν εχει ζησει στο UK - ή αν εχει ζησει ειναι μονο στο Λονδινο και δε γνωριζει τι ισχυει σε ολη την υπολοιπη χωρα. Οπως η Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, το UK δεν ειναι μονο το Λονδινο. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από merkon 3 3
papoys1 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, ΒουρΝ είπε Μου κανει εντυπωση οι τιμες των αυτοκινητων στην σημερινη εποχη, το 2005 ο πατερας μου αγορασε ενα xsara τετραετιας με 40.00 χιλιομετρα στα 7.500 ευρω ,μιλαμε για αλλες εποχες και αλλους μισθους,παρολα αυτα βλεπω οτι οι τιμες στα αυτοκινητα να ειναι συγκριτικα πολυ παρομοιες με εκεινες ,θεωρειται το ιδιο ?Ποιος ο λογος που παραμενουν τα αμαξια τοσο ακριβα? Δυστυχώς δεν παράγουμε αυτοκίνητα. Θα μου πεις και τι παράγουμε αλλά αυτό θέλει μεγάλη κουβέντα. Οπότε αφού δεν παράγουμε τι γίνεται;;; Τα εισάγουμε. ΄Ενα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο π.χ. οπελ που το 2005 κόστιζε στον επιχειρηματία να το εισάγει ας πούμε 7.000 ευρώ έπρεπε να το πουλήσει 9.000 να βγάλει κέρδος . Σήμερα μετά από 15 χρόνια που το ίδιο αυτοκίνητο το εισάγει πάλι με 7.000 ευρώ πόσο πρέπει να το πουλήσει. Λογικά αν το πάρουμε πρέπει να το πουλήσει περισσότερο από 9.000 γιατί το 2005 πουλούσε 10 opel ίδια και σήμερα τυχερός θα είναι να δώσει 4. Άρα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι να μας το πουλάει και πάλι 9.000 ευρώ και όχι παραπάνω. 1
ΒουρΝ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Bitbit είπε εγώ δεν έχω καταλάβει πως το εννοείς όταν λες "και μετά την κρίση". Εννοείς την "κρίση" στην Ελλάδα; Ναι την οικονομική κρίση η οποία άστο πούμε ότι έχει φτιάξει λίγο αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο όπως καποτε 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε αυτο που συγκρίνετε τους μισθούς με τις τιμες των διαφορων προϊόντων και οχι μονο Ανεκτίμητο . Χρόνια τώρα μεσα στην κριση περιμένω να πέσουν οι τιμες στις porsche αλλα τιποτα😀 Σκέφτομαι απλά ότι μπορεί να υπάρχει εκμετάλλευση ,καταλαβαίνω ότι υπάρχουν καινούργιες τεχνολογίες κτλ αλλά και πάλι πολύ ακριβά σε άλλες χώρες πχ Βουλγαρία Ρουμανία οι τιμές των αυτοκινήτων δεν είναι πιο φθηνές με βάση την οικονομία του κράτους κατά κάποιο τρόπο?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο μόνος που μπορεί να το απαντήσει αυτό είναι κάποιος ειδικευμένος στην αγορά αυτοκινήτων, καθώς είναι ο μόνος που ξέρει όλα τα "market forces" και "fundamentals" αυτής της αγοράς. Κάθε αγορά είναι μία μεγάλη ειδίκευση. Αυτή η ειδίκευση αποκτάτε ΜΟΝΟ στη πράξη και όχι απέξω όσο καλός και να είσαι. Είναι λάθος να συνδέεις ένα μακροοικονομικό γεγονός όπως η κρίση με τη τιμή ενός προιόντος και ακόμη μεγαλύτερο λάθος να περιμένεις από κάτι τέτοιο να συμβεί κάτι θετικό. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου τόσο απλά. Σίγουρα υπάρχει ένας λόγος που συμβαίνει όλο αυτό αλλά είναι αδύνατον να το βρεις με theorycrafting, η λογική σου μπορεί να είναι τελείως εσφαλμένη και ότι συμβαίνει στη πράξη να μη περνάει καν από το μυαλό σου. Για να πάρεις την απάντηση σου πρέπει να χεις όλα τα στατιστικά της εταιρίας αυτοκινήτων, σε ποιους πουλάει, πόσο πουλάει κτλ κτλ Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
agnostos13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε αυτο που συγκρίνετε τους μισθούς με τις τιμες των διαφορων προϊόντων και οχι μονο Ανεκτίμητο . Χρόνια τώρα μεσα στην κριση περιμένω να πέσουν οι τιμες στις porsche αλλα τιποτα😀 Δεν πήρες γραμμή ένα κάρο Cayenne που βγήκαν προς πώληση σε τετραψήφια ποσά; Μάλλον όχι, γιατί οι περισσότερες κατέληξαν έξω σε χρόνο dt!
Liapisftw Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, paylidis είπε Πολύ απλά επειδή 10 χρόνια δεν υπήρχε σοβαρή κινητικότητα στην αγορά νέων αυτοκινήτων. Τα μεταχειρισμένα στο διάστημα αυτό παίζει να άλλαζαν χέρια ακόμα και χωρίς χασούρα. Αν πχ αγόρασες μεταχειρισμένο το 2013-14 που ήταν λίγο κάτω η αγορά και το πούλησες το 2019 η χασούρα ήταν μηδαμινή καθως δεν ύπαρχουν αμαξια στην αγορά (η ανωτέρω περίπτωση έτυχε σε 2 συγγενικά μου πρόσωπα, πούλησαν το Αμαξι οσο το πήραν μετά από 5-6 χρόνια χρήσης, το ένα μάλιστα το πούλησα έχω για λογαριασμό τους) Οσον αφορά τα καινουργια η κατάσταση στην αγορά είναι επίσης τραγική όταν για ένα μικρομεσαίο πλέον θέλεις 19-20 χιλιάδες αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που σηκώνει ακόμα περισσότερη αναπτυξη (έχει συζητηθεί ήδη στο διπλανό megathread) συμφωνω απολυτα. απο το 14 και μετα εχω αλλαξει 3 αυτοκινητα και δεν εχασα ευρω σε κανενα. Μη σου πω τα εδωσα και παραπανω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα