Kris_Lyn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ελπίζω να άνοιξα το θέμα στη σωστή κατηγορία. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, και ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι ισχύει για την περίπτωσή μου. Έμενα μόνιμα Θεσσαλονίκη. Τον τελευταίο μήνα χρειάστηκε να μετακομίσω σε άλλη πόλη για διάφορους λόγους. Η καραντίνα με βρήκε στην άλλη πόλη, όπου έχω ήδη τακτοποιήσει το νέο σπίτι. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη άμεσα, ώστε να κάνω τη μετακόμιση και να αδειάσω το διαμέρισμα που νοικιάζω. Το ερώτημα είναι, πώς μπορώ να μετακινηθώ στη Θεσσαλονίκη και πίσω αυθημερόν, για να κάνω τη μετακόμιση; Ρώτησα ήδη στην αστυνομία, και μου λένε ότι δεν προβλέπεται από τον νόμο κάτι τέτοιο, και ότι δεν έχω σοβαρό λόγο για τη μετακίνηση. Δεν υπάρχει, λέει, κανένα χαρτί να μου δώσουν, και θα φάω πρόστιμο αν με πιάσουν στον δρόμο. Ως μόνιμη κατοικία μου φαίνεται ακόμα η Θεσσαλονίκη. Έχω επίσης στα χέρια μου το χαρτί από το taxis με τη λήξη του ενοικιαστηρίου. Γνωρίζει κανείς ή έχετε βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση; Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποια πρόβλεψη σε περίπτωση αναγκαστικής μετακόμισης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από Kris_Lyn
georgebou21 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Αν εχεις φτιαξει ενοικιαστηριο για το καινουριο σπίτι και φαινεται στην εφορία, στο πηγαινε για Θεσσαλονικη δείξε το Ε1 που δειχνει ότι μενεις εκει, και στην επιστροφή το Ενοικιαστήριο που δείχνει ότι μενεις στην νέα πόλη. Η αιτιολογία ειναι εφάπαξ μετακίνηση στο τόπο κατοικιας. Δειξε και το καρτί ότι εληξε το ενοικιαστήριο. Τι θα πει δεν υπάρχει πρόβλεψη. Στον δρόμο θα μεινει μέχρι να λήξει το lockdown?
Kris_Lyn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Αυτή ήταν και η δική μου απορία, τι θα πει δεν υπάρχει πρόβλεψη; Πού υποτίθεται ότι θα μείνω και πού θα πάνε τα πράγματα μου, από τη στιγμή που δεν νοικιάζω πλέον το σπίτι. Δυστυχώς, δεν έχω νέο ενοικιαστήριο, το νέο σπίτι είναι στο πατρικό μου, και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πουθενά ως τόπος κατοικίας. Οπότε θεωρητικά αν φύγω, δεν θα μπορώ να επιστρέψω;
DrLo Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Kris_Lyn είπε Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποια πρόβλεψη σε περίπτωση αναγκαστικής μετακόμισης Εγώ πάλι μπορώ να φανταστώ δεκάδες πράγματα, πολύ πιο κρίσιμους λόγους να πρέπει να πάει κάποιος σε άλλη πόλη από το να πάρει τα έπιπλα ή πράγματα από το προηογύμενο σπίτι στο νέο (μετά από τόσο καιρό μάλιστα) που απαγορευονται. Οπότε γιατί να επιτρέπεται αυτό που θες εσύ; Άσχετα με το αν καλώς ή κακώς υπάρχει ο περιορισμός (που μπορεί και κακώς, δεν είναι εκεί το ζήτημα), ως ανάγκη δεν είναι ψηλά σε βαθμό κρισιμότητας. και αυτό με το ενοικιαστήριο είναι τίποτα. με τη λογική αυτή έχοντας το προηογύμενο E1 και το νέο ενοικιαστήριο μπορείς να μετακινήσε κάθε μέρα μπρος πίσω. 3 λεπτά πριν, Kris_Lyn είπε Αυτή ήταν και η δική μου απορία, τι θα πει δεν υπάρχει πρόβλεψη; Πού υποτίθεται ότι θα μείνω και πού θα πάνε τα πράγματα μου, από τη στιγμή που δεν νοικιάζω πλέον το σπίτι. Δυστυχώς, δεν έχω νέο ενοικιαστήριο, το νέο σπίτι είναι στο πατρικό μου, και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πουθενά ως τόπος κατοικίας. Οπότε θεωρητικά αν φύγω, δεν θα μπορώ να επιστρέψω; πφ, ακόμα χειρότερα. Ζητάς δηλαδή να σου επιτρέψουν να πας κάπου που απλά φιλοξενήσε. με την λογική αυτή θα μπορούσε κάποιος να πηγαίνει παντού. Το "δεν υπάρχει πρόβλεψη" σηαμίνει "δεν είναι σημαντικό". Μπορούμε να κάτσουμε να σκετούφε 100 διαφορετικές περιπτώσεις όπου κάποιος θα ήθελε να υπάρχει "προβλεψη". Πρόβλεψη στο "θέλω να πάω στη Χ πόλη γιατί απλα φιλοξενούμε εκεί" θα ακύρωνε τα πάντα. Αν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη δεν θα είχε νόημα η αρχική απαγόρευση στην οποία "εξαίρεση" θα ήταν η πρόβλεψη. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από DrLo 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Θα μιλήσεις με την μεταφορική να σου βγάλουν αυτοί χαρτί ότι πρέπει να είσαι παρόν.
DrLo Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επί του πρακτικού μέρους ... είτε πας στη παλιά σου πόλη με το Ε1 (αν απαιτείται) προσλαμβάνεις μια εταιρεία μεταφορών η οποί μπορει να μετακινείται για επαγγελματικούς λόγους ελευθερα και φορτώνεις τα πράγματα στο αυτοκίνητο. και είτε σε πέρνουνε μαζί τους παράνομα ως μέλος του συνεργείου στην επιστροφή είτε αν δε γίενται αναλαμβάνει κάποιος στον οποίο έχεις εμπιστοσύνη να φορτώσει/επιβλέψει το φόρτωμα 1 λεπτό πριν, SchinasN είπε Θα μιλήσεις με την μεταφορική να σου βγάλουν αυτοί χαρτί ότι πρέπει να είσαι παρόν. Μονο σε εργαζόμενους τους προβέπεται αυτό. και να το βγάζανε (στη τελική και εγώ να είμουνα μεταφορική θα στο έδινα και πρόβλημα δικο σου από κεί και πέρα) θα ήταν ένα άχρηστο κουρελόχαρτο. Αμα είναι έτσι θα υπήρχε βιομηχανία έκδοσης τέτοιων χχαρτιών στον καθένα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2020 από DrLo
Kris_Lyn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 6 λεπτά πριν, DrLo είπε Εγώ πάλι μπορώ να φανταστώ δεκάδες πράγματα, πολύ πιο κρίσιμους λόγους να πρέπει να πάει κάποιος σε άλλη πόλη από το να πάρει τα έπιπλα ή πράγματα από το προηογύμενο σπίτι στο νέο (μετά από τόσο καιρό μάλιστα) που απαγορευονται. Οπότε γιατί να επιτρέπεται αυτό που θες εσύ; Άσχετα με το αν καλώς ή κακώς υπάρχει ο περιορισμός (που μπορεί και κακώς, δεν είναι εκεί το ζήτημα), ως ανάγκη δεν είναι ψηλά σε βαθμό κρισιμότητας. και αυτό με το ενοικιαστήριο είναι τίποτα. με τη λογική αυτή έχοντας το προηογύμενο E1 και το νέο ενοικιαστήριο μπορείς να μετακινήσε κάθε μέρα μπρος πίσω. πφ, ακόμα χειρότερα. Ζητάς δηλαδή να σου επιτρέψουν να πας κάπου που απλά φιλοξενήσε. με την λογική αυτή θα μπορούσε κάποιος να πηγαίνει παντού. Το "δεν υπάρχει πρόβλεψη" σηαμίνει "δεν είναι σημαντικό". Μπορούμε να κάτσουμε να σκετούφε 100 διαφορετικές περιπτώσεις όπου κάποιος θα ήθελε να υπάρχει "προβλεψη". Πρόβλεψη στο "θέλω να πάω στη Χ πόλη γιατί απλα φιλοξενούμε εκεί" θα ακύρωνε τα πάντα. Αν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη δεν θα είχε νόημα η αρχική απαγόρευση στην οποία "εξαίρεση" θα ήταν η πρόβλεψη. Δεν είναι σημαντικό το ότι δεν μένω πια εκεί, και το ότι τα πράγματα μου μπορούν να πεταχτούν στον δρόμο, απ' τη στιγμή που δεν πληρώνω πια ενοίκιο εκεί; Ή υποτίθεται ότι πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω ενοίκιο μέχρι να λήξει η καραντίνα; Ή μήπως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι υποχρεωμένος να μην χρησιμοποιήσει το σπίτι του, να μην βρει νέο ενοικιαστή, για όσο εγώ δεν μπορώ να πάρω τα υπάρχοντα μου; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Μονο σε εργαζόμενους τους προβέπεται αυτό. Αμα είναι έτσι θα υπήρχε βιομηχανία έκδοσης τέτοιων χχαρτιών στον καθένα. είσαι σίγουρος ότι δεν έχουν βρει κάποια λύση στις μεταφορικές ;
Kris_Lyn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Επί του πρακτικού μέρους ... είτε πας στη παλιά σου πόλη με το Ε1 (αν απαιτείται) προσλαμβάνεις μια εταιρεία μεταφορών η οποί μπορει να μετακινείται για επαγγελματικούς λόγους ελευθερα και φορτώνεις τα πράγματα στο αυτοκίνητο. και είτε σε πέρνουνε μαζί τους παράνομα ως μέλος του συνεργείου στην επιστροφή είτε αν δε γίενται αναλαμβάνει κάποιος στον οποίο έχεις εμπιστοσύνη να φορτώσει/επιβλέψει το φόρτωμα Μονο σε εργαζόμενους τους προβέπεται αυτό. και να το βγάζανε (στη τελική και εγώ να είμουνα μεταφορική θα στο έδινα και πρόβλημα δικο σου από κεί και πέρα) θα ήταν ένα άχρηστο κουρελόχαρτο. Αμα είναι έτσι θα υπήρχε βιομηχανία έκδοσης τέτοιων χχαρτιών στον καθένα. Έχω ήδη προσλάβει μεταφορική, μου είπαν ότι δεν μπορούν όμως να βοηθήσουν στο πώς θα είμαι εκεί. Η δεύτερη λύση είναι καλή, το να επιβλέψει κάποιος άλλος τη μεταφορά, μόνο που δεν έχω κανέναν που να βρίσκεται ήδη στην πόλη.
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Με τις χειρόγραφες βεβαιώσεις μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.Πας στον τόπο κατοικίας σου.
Kris_Lyn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 33 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Με τις χειρόγραφες βεβαιώσεις μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.Πας στον τόπο κατοικίας σου. Για δώσε λεπτομέρειες; Γιατί πολύ φοβάμαι ότι αν δεν έχω κάποιο τυπωμένο έγγραφο που να πιστοποιεί ποιος είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας μου, θα το φάω το πρόστιμο και με το δίκιο τους. 😄
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Από περιέργεια για ποιο λόγο βιάζεσαι να κάνεις την μεταφορά? Υποθέτω ότι δεν καίγεσαι και τόσο για τα έπιπλα. Από την άλλη ο ιδιοκτήτης πιθανότατα δεν μπορεί να το νοικιάσει αλλού από την στιγμή που υπάρχει lockdown, οπότε τι θα τον πείραζε να αφήσει μέσα τα έπιπλα λίγο καιρό ακόμα? Btw δεν μπορεί να μπει μέσα και να σου πετάξει τα πράγματα στον δρόμο, τον πας αυτόφωρο επιτόπου. Επίσης δεν πιστεύω ότι θα το έκανε σε μια τέτοια περίσταση που βιώνουμε όλοι και θα έδειχνε κατανόηση. Οι τουλάχιστον οι περισσότεροι έστω. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν είναι πρόβλημα, αλλά δεν μου φαίνεται και το πιο επείγον που έχω ακούσει
Kris_Lyn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Από περιέργεια για ποιο λόγο βιάζεσαι να κάνεις την μεταφορά? Υποθέτω ότι δεν καίγεσαι και τόσο για τα έπιπλα. Από την άλλη ο ιδιοκτήτης πιθανότατα δεν μπορεί να το νοικιάσει αλλού από την στιγμή που υπάρχει lockdown, οπότε τι θα τον πείραζε να αφήσει μέσα τα έπιπλα λίγο καιρό ακόμα? Btw δεν μπορεί να μπει μέσα και να σου πετάξει τα πράγματα στον δρόμο, τον πας αυτόφωρο επιτόπου. Επίσης δεν πιστεύω ότι θα το έκανε σε μια τέτοια περίσταση που βιώνουμε όλοι και θα έδειχνε κατανόηση. Οι τουλάχιστον οι περισσότεροι έστω. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν είναι πρόβλημα, αλλά δεν μου φαίνεται και το πιο επείγον που έχω ακούσει Δεν βιάζομαι εγώ, ο ιδιοκτήτης βιάζεται. Απ' ό,τι κατάλαβα έχει βρει άλλον ήδη, περιμένει απλά να φύγω. Και μάλιστα άμεσα. Συν ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει το lockdown. Να του πω να περιμένει μέχρι πότε; Δικαίως θα μου ζητούσε και επιπλέον ενοίκιο. Επίσης, απ' τη στιγμή που οι μεταφορικές λειτουργούν κανονικά, υποθέτω ότι γίνονται και μεταφορές, μετακομίσεις, ή οτιδήποτε. Το πρόβλημα στη δική μου περίπτωση λοιπόν είναι το πήγαινε-έλα, για το οποίο απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει γίνει πρόβλεψη.
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Απλά ρίσκαρε και ότι γίνει. Μπορείς να υποβάλλεις ένσταση ηλεκτρονικά σε διεύθυνση που ορίζεται από το έγγραφο της επιβολής του προστίμου εντός 5 ημερών με τεκμηριωμένη αιτιολόγηση. Φροντισε να έχεις την λύση του ενοικιαστηριου καθώς και κάποια γραπτή βεβαίωση της μεταφορικής με σφραγίδα της εταιρειας ότι εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά για τον πελάτη με όνομα τάδε από την διεύθυνση Α προς την διεύθυνση Β. Ο ιδιοκτήτης δεν επιτρέπεται να μπει μέσα και να σου πετάξει τα πράγματα, υπάρχει ένα χρονικό όριο που μπορείς να τα αφήσεις, μπορείς να κινηθείς εναντίον του αλλά το πρόβλημα παραμένει τι θα γίνει αν πάει και σου κάνει κάτι εσύ θα τρέχεις μετά και θα χάνεις χρόνο.
Kris_Lyn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Απλά ρίσκαρε και ότι γίνει. Μπορείς να υποβάλλεις ένσταση ηλεκτρονικά σε διεύθυνση που ορίζεται από το έγγραφο της επιβολής του προστίμου εντός 5 ημερών με τεκμηριωμένη αιτιολόγηση. Φροντισε να έχεις την λύση του ενοικιαστηριου καθώς και κάποια γραπτή βεβαίωση της μεταφορικής με σφραγίδα της εταιρειας ότι εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε η μεταφορά για τον πελάτη με όνομα τάδε από την διεύθυνση Α προς την διεύθυνση Β. Ο ιδιοκτήτης δεν επιτρέπεται να μπει μέσα και να σου πετάξει τα πράγματα, υπάρχει ένα χρονικό όριο που μπορείς να τα αφήσεις, μπορείς να κινηθείς εναντίον του αλλά το πρόβλημα παραμένει τι θα γίνει αν πάει και σου κάνει κάτι εσύ θα τρέχεις μετά και θα χάνεις χρόνο. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Αναγκαστικά κάτι τέτοιο θα κάνω, έχω τα σχετικά έγγραφα, θα έχω και τη βεβαίωση της μεταφορικής. Δεν ανησυχώ μήπως κάνει κάτι τόσο ακραίο ο ιδιοκτήτης, αλλά δεν θα ήθελα να τον επιβαρρύνω κιόλας για επιπλέον χρονικό διάστημα απ' το προβλεπόμενο της μίσθωσης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα