grigas Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2004 Χμ...και ναι και όχι....βασικά αυτό που με ενδιαφέρει εμένα προσωπικά είναι να κάνω το partition που έχω τα Windows και τα προγράμματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορο, δεδομένου ότι έχω λαπτοπ με σκληρό στις 4200 στροφές...Επίσης έχω παρατηρήσει ότι τα προγράμματα για defrag που χρησιμοποιώ (Diskeeper & VoptXP) δεν κάνουν καθόλου καλή δουλειά...Κανένα δεν έχει την απόδοση που είχαν τα Norton στις προ ΧΡ εποχές. Να αλλάξω το cluster size δεν το ρισκάρω....Το να κάνω ένα φορμάτ όμως αν είναι πάρω ένα καλό αποτέλεσμα πολύ ευχαρίστως. Έστω ότι το αποφασίζω. Δεν θυμάμαι κατά την διαδικασία του format μέσα από το bootable των ΧP να μου δίνει την δυνατότητα να αλλάξω το cluster size. Επίσης όσον αφορά το page file τόσο καιρό ήξερα ότι το καλύτερο είναι να βρίσκεται στο πρώτο partition και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχή του δίσκου δεδομένου ότι αυτό είναι το ταχύτερο τμήμα του...Τώρα με μπέρδεψες....
madsc Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Καταρχήν να γνωρίζεις ότι οι 4200 δεν μπορούν να γίνουν 7200! Δηλ ότι κ να δοκιμάσεις δεν θα έχεις το performance ενός JB. αλλά μπορείς να σετάρεις τον 4200 να δουλεύει optimal. H λογική είναι να χρησιμοποείται όσο το δυνατόν λιγότερο το swap, ιδανικά καθόλου, κ αυτό αφού τελειώσει η φυσική μνήμη, εξού κ οι εντολές στη registry. Τοποθετώντας το swap πρώτο στο 1/1 (1ος δίσκος/1ο partition), πετυχαίνεις immediate access του από το os όταν το χρειαστεί, αλλά όταν το χρειαστεί είναι πλέον αργά, ακουμπάει ήδη hd, που είναι πολύ πιο αργός από τη ram. Παρόλα αυτά το disk access γίνεται πιο αργό σε όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες, με το swap επάνω του. Η φιλοσοφία που περιγράφω είναι διαφορετική. Με τα boot files πρώτα στο 1/1 (bootvis) έχεις "άμεση" εκκίνηση του os σου, και με το disable last ntfs access & 1 defrag έχεις σχεδόν πάντα compacted τα proggies, ώστε να ξεκινάνε σφαίρα. Με Disable Executive Paging λες στο os σου να χρησιμοποιήσει swap όταν θα έχει γεμίσει η φυσική (user mode), και με το unload dlls "αδειάζεις" τη ram σχεδόν αμέσως όταν θα κλείσεις κάποιο proggie, ώστε να μπορεί αμέσως να "φιλοξενήσει" το επόμενο που θα ανοίξεις. Για να συμβούν όλα αυτά όμως η εικονική πρέπει να είναι permanent (min=max), και να έχεις και κάποια σεβαστή ποσότητα μνήμης, δηλ παραπάνω από αυτή που χρησιμοποιεί το os σου από cold boot εώς το desktop. (π.χ. >256ddr) Mε 64-128 ram ήδη ακουμπάς swap από το boot κιόλας (για default winxp setup πάντα) οπότε μην περιμένεις να δεις βελτίωση. Cluster size από partition magic, για defrag συμπαθώ το o&o defrag. Αν διαβάσεις το κατατοπιστικότατο help του ο&ο θα δεις τι μπορεί να κάνει για σένα. sc
grigas Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Δημοσ. 16 Μαΐου 2004 Τώρα με κάλυψες θα έλεγα :) Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Γιώργος
dpetka2001 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 τα 32k cluster size δεν ειναι λιγο μεγαλο για το OS?? απο την αλλη εχω ακουσει αυτο που λες για τη virtual memory...δηλαδη σε δικο του partition η ακομα καλυτερα σε αλλο δισκο παλι σε δικο του partition και με cluster size 64k...για το OS δεν εχω ακουσει τιποτα για cluster size...μπορεις να εξηγησεις κατι παραπανω και να δωσεις κανα λινκ?? ευχαριστω...
madsc Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Θέμα πειραμάτων & δοκιμών είναι αυτά τα συμπεράσματα dpetka2001. Από αυτά που έκανα βγήκαν αυτά τα συμπεράσματα. Από εκεί κ πέρα δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χτυπήσεις ένα keyword στον γούγλη για να πάρεις 2 γνώμες παραπάνω. /sc
Asterakias Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2004 προσωπικά μιλώντας ... οι ρυθμίσεις του Madsc είναι σωστές... έχω καταλήξει σε αυτές εδώ και κάμποσο καιρό και πάνω κάτω συμφωνώ... για την ακρίβεια στο σύστημά μου με 1 Gb RAm έχω απενεργοποιήσει το swap... τρώει χώρο, χρόνο και ταχύτητα ... όχι ολόσωστο, αλλά οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ πάνε σφαίρα... Madsc Μπράβο άλλη μια φορά και καλό κουράγιο στο να γράφεις τέτοιους αναλυτικούς οδηγούς! Πολύ καλός!
Xorxhs! Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Madsc exw ena piii 800 mhz me 20gb sklhro kai 384 sdram 133mhz.Aksizei les na kanw thn diadikasia auth pou perigrafeis? Tha dw symantiklh beltiwsh?Eyxaristw! Ta configuration files pou ptroteinei o micahac,lene tipota?
madsc Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Madsc exw ena piii 800 mhz me 20gb sklhro kai 384 sdram 133mhz.Aksizei les na kanw thn diadikasia auth pou perigrafeis?Tha dw symantiklh beltiwsh?Eyxaristw! Ναι! Ta configuration files pou ptroteinei o micahac' date='lene tipota?[/quote']Αν μιλάς για τις ρυθμίσεις των services από pcmag μέσω registry δεν τις έχω δοκιμάσει. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.