Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, ARRASS είπε Για έξι ώρες ποιο είναι το κατώτατο; Καπου στα 400 απο οσο θυμαμαι.
Kostas3567 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Η σύζυγος μου πήγε σε μια συνέντευξη για δουλειά σε φούρνο.. 5θημερο, 8ωρο. Της είπε ότι θα παίρνεις τον βασικό μισθό, δεν θυμόταν η ιδιοκτήτρια πόσα είναι, της είπε να googlaρει. Αδειες, ένσημα κανονικά.. Έχει 3 χρόνια προυπηρεσια, εγγαμη. Μήπως ξέρει κάποιος τι χρήματα θα παίρνει? Ευχαριστω
xsterg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 αν δεν ξερει ο εργοδοτης τι πρεπει να δωσει... ριχνει αδεια να πιασει γεματα. λυπαμαι που σου το λεω αλλα συνεργασια ετσι δεν γινεται. τι μισθο θα σου δωσω, τι ενσημα θα παρεις, τι αδειες θα παρεις, τι δικαιωματα εχεις , googlαρε το λεει ο εργοδοτης. αν δεν ξεκαθαρισει απο την αρχη το πραγμα μετα θα γινει χαμος. ειναι ατιμο αυτο που παει να κανει ο φουρναρης. θα της πιει το ζουμι με τα χιλια ζορια θα της δωσει εναντι και στο τελος θα την πεταξει και θα τρεχεις σε επιθεωρηση εργασιας και δικηγορο. 2 1
Kostas3567 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ. Θα τα ξεκαθαρίσουμε αυτα.. Απλά για να είμαστε λίγο προετοιμασμενοι. Είδα κάπου για 540€ καθαρά. Αυτό αλλάζει επειδή είναι εγγαμη?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 56 λεπτά πριν, Kostas3567 είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Η σύζυγος μου πήγε σε μια συνέντευξη για δουλειά σε φούρνο.. 5θημερο, 8ωρο. Της είπε ότι θα παίρνεις τον βασικό μισθό, δεν θυμόταν η ιδιοκτήτρια πόσα είναι, της είπε να googlaρει. Αδειες, ένσημα κανονικά.. Έχει 3 χρόνια προυπηρεσια, εγγαμη. Μήπως ξέρει κάποιος τι χρήματα θα παίρνει? Ευχαριστω Συνέντευξη για να δουλέψει σε φούρνο; Μερικά αφεντικά το είδαν πολύ CEO. Εγώ δεν θα ανησυχούσα. Απλά ο άνθρωπος δεν θυμόταν το ακριβές νούμερο γιατί αλλάζει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Αν υπογράψετε και όλα είναι οκ, δηλαδή αυτές οι αποδοχές γράφονται στο συμφωνητικό δεν βλέπω λόγο να μην προχωρήσετε.
Bitbit Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, xsterg είπε αν δεν ξερει ο εργοδοτης τι πρεπει να δωσει... ριχνει αδεια να πιασει γεματα. λυπαμαι που σου το λεω αλλα συνεργασια ετσι δεν γινεται. τι μισθο θα σου δωσω, τι ενσημα θα παρεις, τι αδειες θα παρεις, τι δικαιωματα εχεις , googlαρε το λεει ο εργοδοτης. αν δεν ξεκαθαρισει απο την αρχη το πραγμα μετα θα γινει χαμος. ειναι ατιμο αυτο που παει να κανει ο φουρναρης. θα της πιει το ζουμι με τα χιλια ζορια θα της δωσει εναντι και στο τελος θα την πεταξει και θα τρεχεις σε επιθεωρηση εργασιας και δικηγορο. είναι πολύ απλά τα πράγματα φίλε μου, δε ρίχνει άδεια όπως λες. Είναι απλά ένας κλασσικός έλληνας εργοδότης που δε θέλει να πληρώσει τον υπάλληλο οπότε σου λέει αφού με υποχρεώνει το κράτος να δώσω τόσα. Ε θα δώσω τόσα ακριβώς και ούτε 1€ παραπάνω. Ακριβώς όπως πηγαίνουν μερικοί και ασφαλίζουν το αυτοκίνητο τους στη φθηνότερη εταιρία απλά για να είναι καλυμένοι από το νόμο και δε τους ενδιαφέρει καμια κάλυψη. Οπότε λοιπόν αυτος ο εργοδότης θα μιλήσει με τον λογιστή του και θα του πει κανόνισε την πρόσληψη να δώσουμε ό,τι μας υποχρεώνει ο νόμος. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από Bitbit 5
Kostas3567 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, Bitbit είπε είναι πολύ απλά τα πράγματα φίλε μου, δε ρίχνει άδεια όπως λες. Είναι απλά ένας κλασσικός έλληνας εργοδότης που δε θέλει να πληρώσει τον υπάλληλο οπότε σου λέει αφού με υποχρεώνει το κράτος να δώσω τόσα. Ε θα δώσω τόσα ακριβώς και ούτε 1€ παραπάνω. Ακριβώς όπως πηγαίνουν μερικοί και ασφαλίζουν το αυτοκίνητο τους στη φθηνότερη εταιρία απλά για να είναι καλυμένοι από το νόμο και δε τους ενδιαφέρει καμαι κάλυψη. Οπότε λοιπόν αυτος ο εργοδότης θα μιλήσει με τον λογιστή του και θα του πει κανόνισε την πρόσληψη να δώσουμε ό,τι μας υποχρεώνει ο νόμος. Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Η απορία μου ειναι, ο νόμος τι τον υποχρεώνει να δώσει ως καθαρό μισθο?
Bitbit Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 δεν είμαι σίγουρος αν ο κατώτατος μισθός είναι τελικά υπερ ή κατά του εργαζομένου. άσχετο αυτό βέβαια, απλά είπα τη σκέψη μου 2 λεπτά πριν, Kostas3567 είπε Η απορία μου ειναι, ο νόμος τι τον υποχρεώνει να δώσει ως καθαρό μισθο? εδώ δε ξέρω να σε βοηθήσω. Κάτι λέγανε για αύξηση από το 2021. δε ξέρω αν έγινε. Επίσης διάβασα ότι με όλη αυτή την κατάσταση, όχι μόνο δε θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά θα μειωθεί κι άλλο...... Υπολογίζω ανάμεσα στα 550-600. δικοί μου υπολογισμοί καθαρα όμως, αλλά δε νομίζω να απέχει πολύ. 1
JDimi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Περίπου 580-590 είναι πλέον ο 40ώρος, έχουν μειωθεί οι εισφορές στους πλήρης απασχόλησης εργαζομένους (με όφελος του εργαζομένου) ως ΄΄κίνητρο΄΄ να μειωθεί η ημιαπασχόληση. 1
Kostas3567 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. Θα ενημερώσω μόλις μάθω σίγουρα, καθώς μπορεί να χρειαστεί και σε κάποιον άλλον.
agnostos13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Συνήθως λεφτά δεν θα σου φάνε (τουλάχιστον με το καλημέρα), στα ένσημα γίνεται το πανηγύρι. Αν παίρνεις λεφτά στο χέρι με το βασικό κατά 99% χάνεις ένσημα. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2021 από agnostos13
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Στις 24/3/2021 στις 5:34 ΜΜ, Kostas3567 είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Η σύζυγος μου πήγε σε μια συνέντευξη για δουλειά σε φούρνο.. 5θημερο, 8ωρο. Της είπε ότι θα παίρνεις τον βασικό μισθό, δεν θυμόταν η ιδιοκτήτρια πόσα είναι, της είπε να googlaρει. Αδειες, ένσημα κανονικά.. Έχει 3 χρόνια προυπηρεσια, εγγαμη. Μήπως ξέρει κάποιος τι χρήματα θα παίρνει? Ευχαριστω Θα δουλευει ημέρα ή νύχτα στον φούρνο;
kaliakman Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Είναι λίγο τραγικό που στην αρχική ερώτηση θεωρείται δεδομένο ότι μιλάμε για τον κατώτατο μισθό σαν να είναι ο de facto μισθός. Δεν είναι επίθεση στον/στην TS απλά μια γενικοτερη παρατήρηση.
filip123go Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2021 TS, γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου; Θα σου λύσουν ότι απορίες έχεις και θα σου πουν και τι να προσέξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα