Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα μπορεί κάποιος να μου πει πόσα ακριβώς είναι τα καθαρά σε 8 ωρο? Δουλεύω από Τρίτη έως Σάββατο,Δευτέρα έχω ρεπό, ξέρω ότι ακούγεται χαζή ερώτηση αλλά κάτι δεν κολλάει στο μισθό μου για αυτό ρωτάω

Επεξ/σία από Irati
Δημοσ.

εξαρταται απο το επαγγελμο: απο διακινητης ναρκωτικού μεχρι σεκιουριτας εχει διαφορα (πτυχια/εμπειρια/ειδος απασχολησης κτλ)

• Like 1
Δημοσ.

Κατάστημα με ρούχα, ξέρω ότι τα καθαρά είναι 550 το θέμα είναι ότι εγώ πήρα 25€ μείον και δεν ξέρω γιατί,ο λογιστής μου είπε ότι άντε οι κρατήσεις να ναι πες 100€ τα υπόλοιπα 25€ που είναι?δεν έχω χρωστούμενα ή κάτι άλλο να πω ότι πήγαν εκεί και δούλεψα κανονικά όλο το μήνα δεν έλειψα ούτε μέρα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,θα κάνω μια προσπάθεια να ζητήσω απ'τον εργοδότη αντίγραφο μισθοδοσίας απλά για να έχω μια εικόνα (ελπίζω να το δώσει γιατί είναι λίγο παράξενος) όλες τις κρατήσεις μου κ τι παίζει γιατί κ άλλοι που ρώτησα μου είπαν:550 είναι τώρα γιατί σου κρατάει 25€ αυτό άγνωστο. Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Irati είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,θα κάνω μια προσπάθεια να ζητήσω απ'τον εργοδότη αντίγραφο μισθοδοσίας απλά για να έχω μια εικόνα (ελπίζω να το δώσει γιατί είναι λίγο παράξενος) όλες τις κρατήσεις μου κ τι παίζει γιατί κ άλλοι που ρώτησα μου είπαν:550 είναι τώρα γιατί σου κρατάει 25€ αυτό άγνωστο. Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Κανονικα ο εργοδοτης πρεπει να δινει αποδεικτικο μισθοδοσιας ετσι και αλλιως για καθε καταβολη μισθου καθε μηνα... Απλα το αναφερω.

• Like 3
Δημοσ.

Για μεικτό μισθό 650€, ο καθαρός μισθός είναι 550,36€. Μπορείς να το δεις και εδώ: https://www.koutsoukalis.gr/Pay/mikta.aspx Αφορά 8ωρο/πενθήμερο με ασφάλιση ΕΦΚΑ (αν είσαι σε κάποια ειδική κατηγορία μπορεί να είναι διαφορετικές οι κρατήσεις).

Μπορείς να ζητήσεις αναλυτική κατάσταση μισθοδοσία (ή εκκαθαριστικό σημείωμα ή απόδειξη πληρωμής αποδοχών) από τον εργοδότη ή το λογιστήριο (αν έχετε). Αν σου πει μα-μου, πες ότι το χρειάζεσαι ως δικαιολογητικό για μια δήθεν αίτηση στον ΟΑΕΔ/ΙΚΑ (σκέψου κάτι) ώστε να πάρεις κάποιο επίδομα.

Αναλυτικά, τα ποσά που προκύπτουν με 650€ μεικτά είναι:

Μικτές αποδοχές περιόδου 650,00
Ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένου 99,64
Φορολογητέο υπόλοιπο 550,36
Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 7.705,04
Φόρος κλίμακας 693,45
Μειώση φόρου 777,00
Υπόλοιπο φόρου ,00
Έκπτωση προκαταβολής ,00
Eτήσιος φόρος ,00
Φόρος περιόδου ,00
Ετήσια εισφορά αλληλεγγύης Ν.4387/2016 ,00
Eισφορά αλληλεγγύης περιόδου Ν.4387/2016 ,00
Πληρωτέο υπόλοιπο 550,36
Εργοδοτικές εισφορές ασφαλισμένου 158,15
Κόστος εργαζομένου 808,15
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εργοδότης μου κάνει λίγο την πάπια σε κάποια θέματα και επειδή τώρα μπήκα στη δουλειά δεν θέλω να πω πολλά πολλά γιατί είναι πανεύκολο πλέον να βρεθείς στον ΟΑΕΔ και ακριβώς επειδή είναι παράξενος γι αυτό φοβάμαι μην ζητήσω το χαρτί και βρεθώ με προβλήματα απ' το πουθενά(τα καθαρά που πήρα για όλο το μήνα ήταν 524.35€)

Θα βρω μια δικαιολογία να το ζητήσω κ από κει και πέρα θα δω τι θα γίνει.Ελπίζω να μου το δώσει να δω επιτέλους που πάνε αυτά τα μείον γιατί αν όντως υπάρχει θέμα δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι

Επίσης μόλις έμαθα ότι ο εργοδότης εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν δίνει αποδεικτικό μισθοδοσίας, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μάθω τις κρατήσεις μου?

Επεξ/σία από Irati
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επικοινώνησε με το ΚΕΠΕΑ https://www.kepea.gr/, λογικά αυτοί θα γνωρίζουν καλύτερα.

Update: Από το https://employees.yeka.gr μπορείς να δεις τα έντυπα Ε3 και Ε4 που αφορούν την αναγγελία πρόσληψής σου και τον ετήσιο πίνακα που φαίνονται οι απολαβές σου (αν έχεις μόλις προσληφθεί δε θα φαίνονται ακόμα).

Επίσης, αν είναι ο πρώτος μήνας που πληρώνεσαι, μπορεί να σε είχε δηλώσει μια μέρα αργότερα από ό,τι υπολόγιζες.

Επεξ/σία από sargyrop81
update with link
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Irati είπε

Ο εργοδότης μου κάνει λίγο την πάπια σε κάποια θέματα και επειδή τώρα μπήκα στη δουλειά δεν θέλω να πω πολλά πολλά γιατί είναι πανεύκολο πλέον να βρεθείς στον ΟΑΕΔ και ακριβώς επειδή είναι παράξενος γι αυτό φοβάμαι μην ζητήσω το χαρτί και βρεθώ με προβλήματα απ' το πουθενά(τα καθαρά που πήρα για όλο το μήνα ήταν 524.35€)

Θα βρω μια δικαιολογία να το ζητήσω κ από κει και πέρα θα δω τι θα γίνει.Ελπίζω να μου το δώσει να δω επιτέλους που πάνε αυτά τα μείον γιατί αν όντως υπάρχει θέμα δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι

Επίσης μόλις έμαθα ότι ο εργοδότης εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν δίνει αποδεικτικό μισθοδοσίας, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μάθω τις κρατήσεις μου?

Τόσο είναι τα κατώτατα καθαρά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

θεωρητικα σε λιγο καιρο θα μειωθουν οι εισφορες οποτε ετσι και αλλιως θα λαβεις καποιο μικρο ποσο παραπανω αποτι σημερα

Καλα μιλαμε για μερικα ευρο τυπου 2-3-4 αντε 10.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...