Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κοπέλα μου είναι σε αναζήτηση νέου κινητού και σκέφτεται να αγοράσει το Huawei P40 Lite, κυρίως επειδή θέλει καλές κάμερες σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Εγώ έχω το Xiaomi Mi A3 εδώ και 11 μήνες. Απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι και σήμερα. Όμως έψαξα λίγο το P40 Lite και στα 167€ που το έχουν στο bestprice νομίζω είναι πολύ vfm. Μπορεί να λείπει το Play Store αλλά έχω διαβάσει ότι κατεβάζεις κανονικά τις γνωστές εφαρμογές (Instagram, Messenger κτλ.) από το store της Huawei. Η αλήθεια είναι ότι δεν το χρειάζομαι, αλλά με τρώει η τσέπη μου. :D

Τι λέτε, αξίζει ως αναβάθμιση ή να μείνω με το Mi A3 για τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμη και μετά να πάω σε κάτι καλύτερο (μέχρι 250€ πάνω κάτω);

Επεξ/σία από neosstoforum
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, neosstoforum είπε

Καλημέρα, η κοπέλα μου είναι σε αναζήτηση νέου κινητού και σκέφτεται να αγοράσει το P40 Lite, κυρίως επειδή θέλει καλές κάμερες σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. Εγώ έχω το Xiaomi Mi A3 εδώ και 11 μήνες. Απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι και σήμερα. Όμως έψαξα λίγο το P40 Lite και στα 170€ που το έχουν στο bestprice νομίζω είναι πολύ vfm. Μπορεί να λείπει το Play Store αλλά έχω διαβάσει ότι κατεβάζεις κανονικά τις γνωστές εφαρμογές (Instagram, Messenger κτλ.) από το store της Huawei. Η αλήθεια είναι ότι δεν το χρειάζομαι, αλλά με τρώει η τσέπη μου. :D

Τι λέτε, αξίζει ως αναβάθμιση ή να μείνω με το Mi A3 για τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμη και μετά να πάω σε κάτι καλύτερο; 

Για εσενα ή για την κοπέλα σου είναι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Για εσενα ή για την κοπέλα σου είναι;

Αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα το αγοράσει. Αλλά λέω να το πάρω κι εγώ. :P

Δημοσ.

Όσο καλό και να είναι το mi a3 μας το  p40 lite είναι καλύτερο, το θέμα είναι αν μπορείς να ζήσεις χωρίς Google. Εγώ ούτε για αστείο. 

Δημοσ.

Για την κοπέλα δεν θα το πρότεινα. Δεν ασχολούνται με σκάλισματα και συνηθως θέλουν τα πάντα σε social χωρις να μπλέκουν με διαφορά. Οπότε Google services νομίζω ότι είναι απαραίτητα. Ξεχνας το P40.

Εσύ από την άλλη ίσως μπορείς να το δοκιμάσεις.

Εάν μπορείς να δεχτείς την χρήση εναλλακτικών εφαρμογών.

Εάν δέχεσαι να χάσεις και καμιά ειδοποίηση σε κάποιες εφαρμογές

Εάν είσαι διατεθημενος να βάλεις χειροκίνητα τις εφαρμογές που σου λείπουνμε apk και να κάνεις χειροκίνητα τα updates τους.

Κάτι τρόπους που θα βρεις για αυτοματοποιημενα Google services ισχύουν μέχρι την παλαιότερη έκδοση EMUI με την οποία και θα έρθει το κινητό. Εάν κανείς update δεν θα δουλέψουν. Πιθανά να βγουν νέοι τρόποι και για το νέο EMUI αλλά δεν ξέρω εάν και πότε

• Like 2
Δημοσ.
Στις 19/11/2020 στις 5:37 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Για την κοπέλα δεν θα το πρότεινα. Δεν ασχολούνται με σκάλισματα και συνηθως θέλουν τα πάντα σε social χωρις να μπλέκουν με διαφορά. Οπότε Google services νομίζω ότι είναι απαραίτητα. Ξεχνας το P40.

Εσύ από την άλλη ίσως μπορείς να το δοκιμάσεις.

Εάν μπορείς να δεχτείς την χρήση εναλλακτικών εφαρμογών.

Εάν δέχεσαι να χάσεις και καμιά ειδοποίηση σε κάποιες εφαρμογές

Εάν είσαι διατεθημενος να βάλεις χειροκίνητα τις εφαρμογές που σου λείπουνμε apk και να κάνεις χειροκίνητα τα updates τους.

Κάτι τρόπους που θα βρεις για αυτοματοποιημενα Google services ισχύουν μέχρι την παλαιότερη έκδοση EMUI με την οποία και θα έρθει το κινητό. Εάν κανείς update δεν θα δουλέψουν. Πιθανά να βγουν νέοι τρόποι και για το νέο EMUI αλλά δεν ξέρω εάν και πότε

Ευχαριστώ για την αναλυτική επεξήγηση. Στο AppGallery δεν υπάρχουν όλες οι εφαρμογές social media; Συγκεκριμένα Instagram, Facebook, Messenger, Tik Tok και Viber είναι αυτά που την ενδιαφέρουν. Και φυσικά Youtube. Το αν παίρνουν συχνά ενημερώσεις δε νομίζω να είναι τόσο σημαντικό από την στιγμή που λειτουργούν απροβλημάτιστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, neosstoforum είπε

Ευχαριστώ για την αναλυτική επεξήγηση. Στο AppGallery δεν υπάρχουν όλες οι εφαρμογές social media; Συγκεκριμένα Instagram, Facebook, Messenger, Tik Tok και Viber είναι αυτά που την ενδιαφέρουν. Και φυσικά Youtube. Το αν παίρνουν συχνά ενημερώσεις δε νομίζω να είναι τόσο σημαντικό από την στιγμή που λειτουργούν απροβλημάτιστα.

Tik tok - Φυσικα υπαρχει

Viber - Υπαρχει

Instagram - Υπαρχει

Snapchat - Υπαρχει

Facebook / Messenger - Οχι. Καταβαζεις το apk απο το facebook.com και το κανεις install (οχι κατι δυσκολο)

Youtube -  Το εγκαθιστας χειροκινητα ή ανοιγεις με third party εφαρμογη ή βαζεις πχ το Vanced που ειναι καλυτερο.

Δες παντως το Xiaomi Mi 10 lite. Ειναι εξισου καλο και πιο ομορφο και νομιζω ότι η κοπελα σου θα το λατρεψει. Ισως προλαβεις καποια απο τις προσφορες τωρα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Tik tok - Φυσικα υπαρχει

Viber - Υπαρχει

Instagram - Υπαρχει

Snapchat - Υπαρχει

Facebook / Messenger - Οχι. Καταβαζεις το apk απο το facebook.com και το κανεις install (οχι κατι δυσκολο)

Youtube -  Το εγκαθιστας χειροκινητα ή ανοιγεις με third party εφαρμογη ή βαζεις πχ το Vanced που ειναι καλυτερο.

Ευχαριστώ πολύ. Οπότε πιστεύω δεν θα δυσκολευτεί πολύ με την έλλειψη των Google Play μιας και δεν χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές, όπως οι τραπεζικές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, neosstoforum είπε

Ευχαριστώ πολύ. Οπότε πιστεύω δεν θα δυσκολευτεί πολύ με την έλλειψη των Google Play μιας και δεν χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές, όπως οι τραπεζικές.

Το Facebook το έχω καταργήσει οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Οι τράπεζες υπάρχουν άλλα παιζαν ούτως ή άλλως και μέσω browser

Παντως ρίξε μια ματιά και στο Mi 10 lite

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, neosstoforum είπε

Φίλε μου μην την μπλέξεις την κοπέλα χωρίς λόγο. Μπορεί στο μέλλον να θελήσει να χρησιμοποιήσει κάτι και να μην δουλεύει η να μην δουλέψει κάτι από αυτά που χρησιμοποιεί ήδη. 

Πήγαινε σε μια πιο  σίγουρη λύση...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, koutsis είπε

Φίλε μου μην την μπλέξεις την κοπέλα χωρίς λόγο. Μπορεί στο μέλλον να θελήσει να χρησιμοποιήσει κάτι και να μην δουλεύει η να μην δουλέψει κάτι από αυτά που χρησιμοποιεί ήδη. 

Πήγαινε σε μια πιο  σίγουρη λύση...

Και εγώ το ίδιο λέω. Αντεχεις την γκρίνια μετά? Δεν ασχολουνται με specs οι γυναίκες ούτε με περίεργα σκάλισματα που σε εμάς είναι φυσιολογικά

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε κάτι άλλο εκτός από Huawei και Samsung. Όσο και να προσπαθήσω να την πείσω ότι με λιγότερα χρήματα αγοράζεις καλύτερα specs, δεν αλλάζει γνώμη. 😅 Στην τελική αυτή μου είπε ότι θέλει κινητό χωρίς Google Play, ενώ εγώ την ενημέρωσα ότι μπορεί να δυσκολευτεί.

Οπότε δηλαδή λέτε καλύτερα Samsung μέχρι ~200€ και ας έχει χειρότερα specs; 

Εγώ από την άλλη τελικά θα κρατήσω το Mi A3 ένα χρόνο ακόμη και μετά με το καλό θα πάω σε κάτι αντίστοιχο του Mi 10 Lite. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...